Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Potěšil mne víkendový výlet do Mnichova.

U Bucherera jsem slintal za výlohou a nechal se fascinovat Reversem se sférickým turbem, pomalu se otáčelo a metalo odblesky... Nevýslovná krása!

Pro ilustraci odkaz na stránky JLC:

http://www.jaeger-lecoultre.com/reverso-gyrotourbillon-2/en/

Hezky jsem si pokecal s prodavačem v butiku Blancpain. Řeč přišla i na inovační snahy Blancpainu (resp. části, co dříve byla Piquet), prodavač (zmínil se, že je vyučený hodinář) vychvaloval kvalitu nových strojků s pevnou délkou vlásku a regulací pomocí závaží na setrvačníku ("variable inertia"). Tvrdil, že obecně mají výrazně menší odchylky mezi polohami (svislými a vertikálními), že odchylka u prakticky všech hodinek s těmito strojky se vejde do limitu 6 s (tedy COSC, ale měřeno na celých hodinkách, nejen na holém strojku). Připustil, že neví, jak má Blancpain poladěný isochronismus u strojků s osmidenním nátahem, ale moje dotazy ho vyprovokovaly, že tuto oblast začne testovat .-)

Co se kolekce týče, evidentně největší důraz v tomto butiku kladou na modely v klasickém designu, plus FF. Zkrátka zákazníci si sem chodí dělat radost koupí klasických hodinek s nadčasovým blancpainovským designem. Což mne potěšilo, loňská novinka, řada L-evolution si totiž patrně nedělá ambice stát se nosným programem manufaktury .-) V reálu sice hodinky z této řady vypadají přijatelněji než na obrazovce, ale stejně, tato řada mi připadne příliš výstřední na značku Blancpain, nejsem si jistý, jak její design budeme vnímat řekněme za 10 let...

Odesláno

Právě mne potěšila návštěva mého šéfa, který mi sdělil, že moje nehoda byla nahlášena jako pracovní úraz...

Richarde, gratuluju k zaměstnavateli a šéfovi!

A přeju, aby se kožky dobře ujímaly a mohl jsi brzo následovat svého staříka spolunocležníka :smile_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno

Krásné celozlaté náramkové Doxy ze 60tých let (tedy ještě před počínštěním :P ), které jsem našel v jednom starožitnictví. Bohužel ohlá natahovací hřídelka a zřejmě nepůvodní a ohlé ručky :(

Každopádně mi to potvrdilo, že se vyplatí starožitnictví a bazary čas od času projít, něco se tam objeví...

Odesláno

Právě mne potěšila návštěva mého šéfa, který mi sdělil, že moje nehoda byla nahlášena jako pracovní úraz...

Další radost mi udělalo propuštění mého 72-ti letého spolunocležníka. Samotnému mi tu bude mnohem lépe (mám přeci vás ;) ). Jen se bojím, koho mi sem jednou dají...

Tak to je myslím hodně dobrá zpráva ;)
Odesláno

No přeci tohle.

Další radost mi udělalo propuštění mého 72-ti letého spolunocležníka. Samotnému mi tu bude mnohem lépe (mám přeci vás ;) ). Jen se bojím, koho mi sem jednou dají...

Udělal pro mne ještě jednu obrovskou laskavost, kterou zde raději ani nebudu psát... :notworthy: ).

Tak teď ještě pěkně srůstej. ;)

Odesláno (upraveno)

Udělal pro mne ještě jednu obrovskou laskavost, kterou zde raději ani nebudu psát... :notworthy: ).

Ja nevim , ze sis radeji nerekl manzelce... vzdyt za tebou chodi docela casto.

Upraveno uživatelem Dantechno
Návštěvník YPO
Odesláno

Ja nevim , ze sis radeji nerekl manzelce... vzdyt za tebou chodi docela casto.

rektální trubička je lepší od ségry v zástěře
Odesláno

V práci jsem dnes od sedmi a ještě tady sedím. Dneska to fakt stálo za h*. K tomu po mně chce sociálka prachy, které chtít nemá.

Ale potěšily mě dnes zprávy od Richarda, jsem rád, že to zvládáš.

Návštěvník Tada
Odesláno

Mě dneska těší snad jen to, že tenhle den už konečně končí...

Ještě necelejch 7 minut, posrat se toho může ještě dost :D

Odesláno

Šíleně sympatický prodejce ve vinotéce v Tescu v Prostějově, vnutil mi dvě flašky a nic za to nechtěl, stačilo mu zkouknout Paneraie na ruce, jo a on měl steelfishe na gumě.

Dávám 10/10 a doporučuji...:D

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...