vanderB. Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2014 tak jsem si objednal TM Lewin...tak jsem zvědav Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 17. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2014 (upraveno) Mate Niekto skusenosti s koselami odtialto ? Zaujima ma hlavne strih, u CT zvladam slim, ale tuto je aj slim aj tailored tak neviem... Kvalita vypada byt dobra http://www.hawesandcurtis.co.uk/Ty classic fit sou široký jak prase. Upraveno 17. března 2014 uživatelem Zmizík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 10. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2014 Mám malou prosbu. Nemáte někdo, prosím, srovnání, nakolik je rozdílná šířka rukávu (popřípadě i šířka v ramenou) mezi košilemi Eterna Slim Fit a Olymp Level Five? Pokud bych musel provést rychlý on-line nákup, nabízí se mi jako nekomplikované řešení vybrat mezi oběma výše zmíněnými. Konkrétně košili střihu Slim Fit od Eterny jednu mám, netuším jen, zdali Olymp Level Five je v obvodu rukávu obdobného rozměru, nebo spíše širší (ono totiž ani ta Eterna nemá zrovna kdoví jak vypasovaný rukáv; třeba takové levnější Tailored Fit košile Jake´s z obchodu Peek & Cloppenburg jsou na tom výrazně lépe...). Díky moc za případné postřehy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 17. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2014 Ohledně srovnání dvou ve střihu konkurenčních košil (vel. 41, standardní délka rukávu): Eterna Slim Fit versus Olymp Level Five ? Body Fit (od každé aktuálně zakoupen jeden kus). Rozměry Obvod hrudníku: Eterna Slim Fit ? 116 cm / Olymp Level Five ? 116 cmObvod pasu: Eterna Slim Fit ? 104 cm / Olymp Level Five ? 104 cmObvod v nejširším místě spodního lemu: Eterna Slim Fit ? 112 cm / Olymp Level Five ? 112 cm Délka zadní části: Eterna Slim Fit ? 80 cm / Olymp Level Five ? 80 cmŠířka zad (dělící šev na zádech): Eterna Slim Fit ? 49 cm / Olymp Level Five ? 44 cmŠířka ramene (od límce k rukávu): Eterna Slim Fit ? 17,8 cm / Olymp Level Five ? 15,2 cm Obvod rozepnuté manžety: Eterna Slim Fit ? 26 cm / Olymp Level Five ? 26 cmObvod zapnuté manžety (dva knoflíčky): Eterna Slim Fit ? 23,8 cm; 22 cm / Olymp Level Five ? 23,8 cm; 21 cm Délka rukávů (horní linie / dolní linie / od ramenního švu ke středu manžety; obě košile měřeny stejným způsobem): Eterna Slim Fit ? 67 cm; 56 cm; 65 cm / Olymp Level Five 67 cm; 52 cm; 65 cm (*) Materiál Eterna Slim Fit: 100% bavlna (Swiss Cotton, Non-Iron)Olymp Level Five: 97% bavlna, 3% XLA elastolefin (Extra Easy-Care) Pár drobných postřehů (či subjektivních dojmů) po vybalení, prohlédnutí a vyzkoušení Jak už padlo výše, materiál použitý u obou košil není stejný. Eterna Slim Fit působí v tomto na první (i druhý...) pohled ? nakonec i po zhodnocení pohmatem ? hodnotnějším dojmem: Látka je pevnější, těžší, není zdaleka tak průhledná jako u Olymp Level Five; ta je tedy ve výsledku mimo jiné mnohem jemnější, díky (...) příměsi elastolefinu i lehce pružná, při pohybu pohodlnější. Kvalita zpracování a pevnost stehů je o kousek lepší u Eterny, ač ani ta není dokonalá (tolik trčících nití jsem ještě neviděl; pravím s úsměvem..., stejně tak v případě dodaného kusu někomu při přišívání pravého rukávu ujela nit, linka jednoho ze stehů je znatelně nakřivo). U košile Olymp Level Five jsem shledal jeden významnější krejčovský prohřešek, který se nejspíše týká celé série: Tato košile má vnitřní nášivku s logem výrobce (a popisem řady) prošitou k zadnímu dílu černou nití, takže i když je zde látka zdvojena, nejedno všímavé oko za vámi stojící osoby si u především bílé košile všimne na zádech prosvítajících černých nití z vnitřní nášivky; řešením tohoto problému je snad její odpárání... Našité knoflíčky jsou u obou košil relativně solidní (materiál, vzhled). Samotná jejich tloušťka čítá v případě košile Eterna Slim Fit 1,5 mm, u Olymp Level Five už bytelné 3 mm. Co se týče orientační použitelnosti střihu (vhodnosti výběru) pro člověka s tělesnou výškou 174 cm, obvodem hrudníku 108 cm, šířkou pasu 94 cm, běžnou délkou rukou: S převahou vítězí košile Olymp Level Five, která sedí tak, jak se více méně očekává (tj. přesně v ramenou, dobře kolem hrudníku, pasu, snad jen rukávy by v obvodu snesly více vypasovat, ovšem to se stejně tak týká i košile Eterna Slim Fit). Eterna má totiž ve výsledku příliš dlouhé rukávy i v případě jejich "standardní délky" (rozepnutá manžeta sahá až ke konci prvního článku prostředníčku; tu je pak nutno zapínat na vzdálenější knoflíček, aby byla více upnutá a nesjížděla tam, kam nemá; ovšem z druhé strany nutno podotknout, že se vám na rukávu tak či tak objeví znatelné "varhánky"), podobně i v ramenou je střihem poněkud širší (třeba mně osobně přečnívá okraj látky ramene u košile přes skutečnou hranu mého ramene o cca 2 cm; předpokládám ale, že štíhlému člověku s výškou kolem 185 cm a úměrně tomu širšími rameny bude akorát). Toliko něco málo k těmto dvěma košilím... ----------------------------------------------------------------------------------------------* Měřeno osobně na kusech, které vlastním (tedy drobné odchylky možné). Oficiální míra, respektive standardní délka rukávu je na webových stránkách výrobce uvedena (eterna.de, olymp.com): Eterna Slim Fit ? 65 cm (e-shop kosile24.cz uvádí délku "standardní délka ? prodloužená na 67 cm") / Olymp Level Five ? 64 cm (e-shop kosile24.cz uvádí shodnou délku "standardní délka ? 64 cm"). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FraK Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2014 To Waltr 10 - díky za ty informace. Dal jsi si s tím práci. To tedy oceňuji. Já mám běžnou konfekční postavu menšího muže - tedy 175 cm a něco kolem 73 Kg a řekl bych, že košile Olymp Level Five mi sedí střihem a velikostí úplně ideálně. Taky mám dobrou zkušenost s košilemi Redford (mají je v Outletu Šterboholy). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
steiner Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Já si kupuji košile Pietro Filipi a jsem s nimi moc spokojen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Pracovní košile šiji už skoro rok tady: http://www.vyvoj.cz/ a musím říct, že jsem moc spokojen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
poiko Odesláno 26. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2014 Nevim,jestli to nekdo neresil uz drive,ale u me musim zminit tezkou chybu s kosilemi AMJ. To je odpad. Jinak barevne kosile M&S ve sleve, bile kosile Blazek a TML Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 5. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2014 V T.M.Lewin, mají při nákupu dvou a více košil cenu za kus 995,--Kč. Tak jsem hned 2 vzal, platit 2t místo 3,6t je docela příjemné. Více info na jejich webovkách, http://www.tmlewin.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bison Odesláno 5. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2014 (upraveno) U Tyrwhittů mají standardně 4 kousky za 100 liber, takže ještě o něco lacinější. V casual oblasti má Tyrwhitte větší výběr (alespoň dle mě). A na rozdíl od TML posílá do Čech bez keců www.ctshirts.co.uk Upraveno 5. června 2014 uživatelem Bison Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 5. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2014 já kupoval naposled 4 košile a 2x polo triko s voucherem na 20% odtud http://www.vouchercodes.co.uk/charlestyrwhitt.co.uk takže cena 4200 za vše byla luxusní, navíc mi to přivezl kamarád takže doprava jen po UK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 5. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. června 2014 Tyrwhitt je celkem OK, za vyšší cenu už by to ale nebylo ono; pár roků od nich kupuju a zkušenost je taková, že nikdy nevím, jak dlouhý rukáv ušijí. Objednávám pořád stejnou velikost, některé kousky ale mají rukávy o 1 až 1,5 cm delší, to už je poznat. (Nikdy mne to ale nedonutilo prudit se s vracením košile zpět do UK.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Markynin Odesláno 8. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2014 V T.M.Lewin, mají při nákupu dvou a více košil cenu za kus 995,--Kč. Tak jsem hned 2 vzal, platit 2t místo 3,6t je docela příjemné. Více info na jejich webovkách, http://www.tmlewin.cz/ Délka rukávů asi není od ramene, protože to je cca 66cm. Asi se to měří od krku, je to tak? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 8. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2014 Ano, délka rukávu se měří od půle zad až ke konci manžety. Viz např. (jak zjistit potřebné míry u košile přímo od T. M .Lewin): Nebo návod (tabulka s obrázkem) od Hilditch & Key: http://www.hilditchandkey.co.uk/Size-Chart.aspx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 9. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2014 Délka rukávů asi není od ramene, protože to je cca 66cm. Asi se to měří od krku, je to tak?Jj, je to tak jak psal psal už kolega. Ale stejně je lepší to na začátku vyzkoušet. Já třeba mám normálně vel. 40, což u nich vlastě není. Takže buď kupuju 15,5" slim nebo 16" fully fitted. Kažpodádně volba 4 šířek a 3 délek rukávů je super. Dřív jsem nosil Olymp, sice nevypadaly zle, celkem vydržely, ale nenosily se moc příjemně. Ty T.M. Lewin jsou i velice příjmený, což člověk, kterej v ní sedí 5 dní v tejdnu celou pracovní dobu docela ocení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quest987 Odesláno 13. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2014 Tak jsem dnes zaskočil do T.M.Lewin na Černém mostě, koupil dvě košile, slečna za poradkyně"prodavačka" milá příjemná a ochotná a pěkná, celkový průběh nákupu daleko lepší než v Lewinu na Chodově. Dostal jsem info, že od příštího týdne budou mít ve výprodeji obleky, tak kdyby někdo sháněl stavte se u Lewina Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 13. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2014 Mohl by, prosím, někdo z vlastníků košile T. M. Lewin změřit její šířku v oblasti ramene, popřípadě i šířku zad u velikosti límce 16 (41), střih Fully Fitted? Díky moc! Na způsob: Šířka ramene (od límce k rukávu): Eterna Slim Fit ? 17,8 cm / Olymp Level Five ? 15,2 cm Šířka zad (dělící šev na zádech): Eterna Slim Fit ? 49 cm / Olymp Level Five ? 44 cm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 13. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2014 Máš štěstí, že jdu náhodou kolem , nosím přesně tyhle košile, velikost i střih. Takže dělící šev na zádech by měl bejt 47cm a šířka zad pod rukávy 58 cm. Ale tou citací Hanzlíka chci říci, že když já měřím, je to jako když on narážel ten sud. Takže bez garance Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 13. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2014 Warann: díky! Mohl bych Tě poprosit i o šířku ramene, tj. od límce k rukávu? (U vel. límce 41, košile Olymp Level Five, je šířka cca 15,2 cm, což je pro mne akorát, přesně sedí v ramenou, Eterna s cca 17,8 cm už má pro mne příliš široká ramena, nevypadá to dobře.). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 13. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2014 Opět - jestli jsem měřil dobře, tak "horní" šev přes ramena je 17 cm. Každopádně pokud máš možnost vyzkoušet, jdi do toho. Měření je jedna věc, jak košile sedí je věc druhé. Btw, snad nedostanu od modů čočku, ale kdybys chtěl kupon na slevu 500Kč, tak můžu poslat. Napiš když tak adresu do SZ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se