Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno
Už jsme se o tom bavili, kup si tohle. Už ho mám skoro deset let, sedím na něm pořád a žádný souchotinář nejsem. :D

40 papíru za to nedám - to si rači koupím noutbůk a lehnu si do postele - nechám si něco svařit z trubek

Návštěvník Kamil
Odesláno (upraveno)
40 papíru za to nedám -

- já spotřebuji jedno křeslo za rok -

Tak si to spočítej za 10 let. :)

EDIT: A co jsem si ho koupil (v kombinaci s pořádnou matrací do postele) - nevím co je bolest zad.

Upraveno uživatelem Kamil
Návštěvník YPO
Odesláno
Tak si to spočítej za 10 let. :)

za 10 let už budu dávno ležet v LDN

Odesláno (upraveno)

YPO, kup si poradnou zidli, tohle je fakt s*h*i*t. Jestli na ni prosedis denne x hodin, tak za ni klidne tech 40k dej, nebudes litovat a za par let to mas se svoji spotrebou levnech zidli zpatky. Zada mas jen jedny.

Upraveno uživatelem skalis
Návštěvník YPO
Odesláno

jako věrný přítel makra sem problém dočasně vyřešil čínskou štokrlí - sedí se v tom jako v traktoru, snad mi jelcin pomůže :D

Odesláno
Absinth je kvalitní pití. Nebolí z něj hlava, ani žaludek. Naopak na žaludek se dá používat jako výborný lék. Není to moc na denní pití, ale čas od času trochu zelený víly neuškodí :)

Ono to, co se nyní prodává pod názvem Absinth není tak docela Absinth. Důvod, proč byl zakázán je látka tujon, která údajně způsobuje šílenství (svým složením připomíná THC). Firma Pernod, která uvedla Absinth na trh (odkoupila recepturu od dvou sester, které ho vynalezly) po jeho celosvětovém zákazu z receptury odstranila tujon a výsledkem byl Pastis.

Nyní je u nás a v některých dalších zemích opět povolen, ale je stanoven maximální obsah tujonu a to na 10 miligramů na litr (dříve to bývalo 80 miligramů). To ale znemožňuje vyrábět Absinth původním způsobem a tak se místo macerace pelyňku v lihu používá macerace v teplé vodě. Výsledkem je nižší obsah tujonu, ale pravděpodobně i jiné poměry dalších látek a možná i chuť - a samozřejmě účinek :D

Odesláno

někde jsem narazil na názor že ti francouzští umělci a bohémové neměli v těch hlavách tujon ale prostě jim hrabalo z toho jak moc chlastali. Samozřejmě ve spojitosti s tím že žádný umělec asi není tak úplně normální a ten chlast nastartuje to co by se možná ani nikdy neprojevilo. Absint jsem poprvé ochutnal asi před deseti lety a byl jsem velmi mile překvapený. Mělo to ohromující sílu asi 80 procent a přitom to šlo celkem dobře pít. Podivná modrozelená barva, vůně z níž se tajil dech a chuť , no řekněme šokující ale přitom příjemná. Bohužel většina Absintů které jsem od té doby ochutnal má výraznou mentolovou příchuť a tak připomíná nechvalně proslulý poblijón lidově zvaný Zelená neboli Děs lesa.

Odesláno

Když něco potřebujete udělat, zavolejte si na to profíky :D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
Ono to, co se nyní prodává pod názvem Absinth není tak docela Absinth. Důvod, proč byl zakázán je látka tujon, která údajně způsobuje šílenství (svým složením připomíná THC). Firma Pernod, která uvedla Absinth na trh (odkoupila recepturu od dvou sester, které ho vynalezly) po jeho celosvětovém zákazu z receptury odstranila tujon a výsledkem byl Pastis.

Nyní je u nás a v některých dalších zemích opět povolen, ale je stanoven maximální obsah tujonu a to na 10 miligramů na litr (dříve to bývalo 80 miligramů). To ale znemožňuje vyrábět Absinth původním způsobem a tak se místo macerace pelyňku v lihu používá macerace v teplé vodě. Výsledkem je nižší obsah tujonu, ale pravděpodobně i jiné poměry dalších látek a možná i chuť - a samozřejmě účinek :D

a jelikož vše se dá nějakým způsobem obejít, tak např. k Vision Absinthe, vyráběném u nás v liberci dávají pytlík pelyňku, kterej si do toho 70% absintu můžeš přisypat a účinek se násobí:) mimochodem je to výbornej lék na kašel a bolení v krku..

Odesláno
Ale minimálně ty poslední dvě fotky jsou montáž.

presne tak. umisteni toho nakladaku ve vode je stejne jako na te fotce kde uz ve vode je. + odraz od hladiny, dym atd. vim, ze kdyz to pred lety kolovalo po netu, tak to vetsina lidi zbastila

Odesláno
jako věrný přítel makra sem problém dočasně vyřešil čínskou štokrlí - sedí se v tom jako v traktoru, snad mi jelcin pomůže :D

OT: Já teda souhlasím s tím, že pokud sedíš dýl než půl hodiny denně, musíš mít kvalitní sesli .. kámoš dělá v www.sedus.cz, možná bych ti mohl vyhandlovat nějakou slevičku (bez záruky).

Rozdíly v křeslech a kvalitě sezení jsou naprosto drastický...cena tomu teda odpovídá :)

Já vím, že stávající Absinth není to samé, jako Absinth dřívějška .. to pořád nemění nic na tom, že jako lék nebo občasná vzpruha ale funguje dokonale :)

Návštěvník YPO
Odesláno
OT: Já teda souhlasím s tím, že pokud sedíš dýl než půl hodiny denně, musíš mít kvalitní sesli .. kámoš dělá v www.sedus.cz, možná bych ti mohl vyhandlovat nějakou slevičku (bez záruky).

Rozdíly v křeslech a kvalitě sezení jsou naprosto drastický...cena tomu teda odpovídá :)

Já vím, že stávající Absinth není to samé, jako Absinth dřívějška .. to pořád nemění nic na tom, že jako lék nebo občasná vzpruha ale funguje dokonale :)

dík za nabídku a nebudeme to tady zbytečně zasírat židlema :) - já sedím stejně v pololeže a tahle se tváří železně = snad to hned nerupne

Odesláno
presne tak. umisteni toho nakladaku ve vode je stejne jako na te fotce kde uz ve vode je. + odraz od hladiny, dym atd. vim, ze kdyz to pred lety kolovalo po netu, tak to vetsina lidi zbastila

No hlavně ta osmá a desátá fotka jsou stejný, s přebarveným vyprošťovákem. Já se divím, že si s takovou kokotinou dává vůbec někdo práci...

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...