Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 26. 3. 2016 v 8:24, Wanderer napsal:

Já si taky myslím, že jedna hodina náboženství týdně by byla lepší, jak ty multikulturní sračky, co jim teď lejou do hlav. Nikomu by to neublížilo. Už jen z důvodu rozšíření obzorů. Přece jen Evropa vyrostla na křesťanských základech a možná to bude jediná věc, která nám může pomoct od těch individuí, co sem natahala Merkelová.

Naprostý souhlas.

A jinak mě štve, že některé názory tu vyvolají dosti obhroublé reakce a posměch. Často se tu připomíná, že jsme fórum gentlemanů. Ale gentleman je člověk umírněný s velkou dávkou nadhledu.

EDIT: Omluvám se, zapomněl jsem, že jsem v jiném vlákně.

Upraveno uživatelem siwi
Odesláno

Achjo, já vim, humor, ale taky mě to nedá... Za mě jakékoli přesvědčování kohokoli o tom že je bůh, alláh, višna, budha....jak kdo chce.... prostě sm.dí. Křešťanské základy jsou v pořádku, desatero a základy morálky OK, ale co se ve jménu boha historicky dělo, to je bezprecedentní. Miliony mrtvých jen proto, že MY máme tu pravdu. A teď je to tu zas z jihovýchodu s Alláhem, protože jsou s náboženstvím ve vývoji díky startu v roce 650 prostě zrovna ve 14 století...

Takže jakmile by se někdo snažil moje děti ve škole přesvědčovat o JEHO náboženství, že je jediný správný, byl by to poslední den co by je v té škole viděl. Víra je super, sám některým věcem věřím. Ale náboženství a diktát čemu mám věřit a co musím.. z úst nějakýho jinýho, dalšími lidmi a politikařením zvolenýho člověka( teď mám na mysli papeže, i když Franta je docela sympaťák)..... tak to v žádným případě!!! Každý ať se rozhodne sám čemu věří nebo nevěří až k tomu dospěje, ne že mu někdo vymeje hlavu v šesti letech. 

Byl jsem toho fakt plnej, sorry :-)). Už to nebudu rozvíjet a reagovat a šoupnu sem jeden pěknej, politicky naprosto nekorektní, tak mě "nekamenujte".... :-)))))

post-30518-0-33526400-1458990507_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)
  V 26. 3. 2016 v 11:08, varjag napsal:

Achjo, já vim, humor, ...

Problém je v tom, že tady v Čechách jsme se od dob Bílé Hory naučili vnímat náboženství jako nástroj politického útlaku, proti kterému je nutno bojovat. Ve skutečnosti je rozdíl mezi vírou a zlem, které někdo v jejím jménu napáchal. Domnívám se, že dnes jsme přeci jenom o fous dál. Výuka náboženství nemusí nutně znamenat vnucování světonázoru. Může to být třeba podání informace, že různých náboženství je na světě celá řada, může jít o hledání společných rysů tak, aby se lidé učili si vzájemně porozumět. 

Upraveno uživatelem siwi
Odesláno (upraveno)

Varjag: Přesně takhle to cítím i já. Brácha má švagrovou, která je křesťanský fanatik a nic příjemného to není. Nejhorší je, že odsuzuje ty, co se vymykají jejím představám.

Upraveno uživatelem gorlo
Odesláno

Myslím si, že rozumný a opravdový křesťan je ten, kdo má skutečnou úctu k druhým....víra není důvod k pýše :)  :notworthy:

Ale je to tu o humoru...

Vyhodili z kostela chlapa, že se tam mezi ně nehodí a ten pláče před kostelem na schodech. Jde kolem Ježíš a ptá se jej, co se mu stalo. Tak mu to povídá, že jej tam nechtějí. Ježíš se smutně pousměje, pohladí jej po hlavě a říká: "Nic si z toho nedělej, mě tam taky nepustili..."

Odesláno

Náboženství, výuka desatera... tenhle chlapík to shrnul docela dobře.

Na konci vystoupení, kde vtipkoval na téma feministek, muslimů (což se líbilo všem) a křesťanů (což se některým líbit přetalo) nakonec uzemní publikum tímhle shrnutím:

https://www.youtube.com/watch?v=ZSneoRXvpFQ&feature=youtu.be&t=6m10s

Speciálně co řekne o tom desateru se mi líbí.

A příště už zase budu vtipnej.

Odesláno

Jeden tematický:

Letadlo společnosti EL AL přistává na letišti Bena Guriona v Tel Avivu a na palubě se ozve pilotův hlas: "Dámy a pánové, zůstaňte, prosím, připoutáni dokud letadlo nedokončí přistání a dokud nezhasnou kontrolky na vašich bezpečnostních pásech. Kromě toho si vám dovolujeme připomenout, že na palubě letadla není dovoleno používat mobilní telefony,"
Za okamžik se pilotův hlas ozve znova:"Vám všem, kteří ještě sedíte připoutáni ke svým křeslům, přejeme radostné Velikonoce a doufáme, že se vám pobyt ve Svaté zemi bude líbit.
A vám ostatním, kteří už postáváte v uličkách a voláte ze svých mobilů, přejeme radostný Pesach a vítejte doma."

Odesláno (upraveno)
  V 26. 3. 2016 v 11:44, siwi napsal:

Problém je v tom, že tady v Čechách jsme se od dob Bílé Hory naučili vnímat náboženství jako nástroj politického útlaku, proti kterému je nutno bojovat. Ve skutečnosti je rozdíl mezi vírou a zlem, které někdo v jejím jménu napáchal. Domnívám se, že dnes jsme přeci jenom o fous dál. Výuka náboženství nemusí nutně znamenat vnucování světonázoru. Může to být třeba podání informace, že různých náboženství je na světě celá řada, může jít o hledání společných rysů tak, aby se lidé učili si vzájemně porozumět.

Hele proč todle neposíláš těm gentelmanům do S.Z. a cpeš sem do toho vlákna?

Mě se třeba nelíbí a nelíbí a zase nelíbí, že se církvi vrací ve velkém a se značnými potížemi nakrájený majetek a také to co dělají maym dětem a to již nejsou výjimky, ale spíše jakási pravidla a také se mi nelíbí fláterníci obecně a také to do vlákna Humor nepíšu,proto že si myslím,že to sem nepatří!

Kdo chce blbnout hlavu svojim dětem ať je dá do školy, kterou jim sám vybere,ale ať prosím nikdo nečte tato moudra ostatním dětem. Povinná výuka náboženství pro všechny děti je hloupost jako ty cikáni a opožděné a nemocné děti s ostatními

Upraveno uživatelem long
Odesláno
  V 26. 3. 2016 v 20:54, long napsal:

Hele proč todle neposíláš těm gentelmanům do S.Z. a cpeš sem do toho vlákna?

Mě se třeba nelíbí a nelíbí a zase nelíbí, že se církvi vrací ve velkém a se značnými potížemi nakrájený majetek a také to co dělají maym dětem a to již nejsou výjimky, ale spíše jakási pravidla a také se mi nelíbí fláterníci obecně a také to do vlákna Humor nepíšu,proto že si myslím,že to sem nepatří!

Kdo chce blbnout hlavu svojim dětem ať je dá do školy, kterou jim sám vybere,ale ať prosím nikdo nečte tato moudra ostatním dětem. Povinná výuka náboženství pro všechny děti je hloupost jako ty cikáni a opožděné a nemocné děti s ostatními

Odesláno (upraveno)
  V 26. 3. 2016 v 12:20, Filip.J napsal:

Náboženství, výuka desatera... tenhle chlapík to shrnul docela dobře.

Na konci vystoupení, kde vtipkoval na téma feministek, muslimů (což se líbilo všem) a křesťanů (což se některým líbit přetalo) nakonec uzemní publikum tímhle shrnutím:

https://www.youtube.com/watch?v=ZSneoRXvpFQ&feature=youtu.be&t=6m10s

Speciálně co řekne o tom desateru se mi líbí.

A příště už zase budu vtipnej.

Tak toho neznám a je dobrej ja cyp. Teď na to koukám. Jeho gun control číslo je taky super. Dikes. A náboženství popsal výborně. Toho chlapíka bych si do nějakého auditoria, třeba kostela, klidně šel poslechnout. Ten, na rozdíl od jiných, má co říct. Upraveno uživatelem Hasňa
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...