bedan Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 Pánové, když jsem četl tady tu diskuzi o řemínku, probral jsem to s jedním kamarádem, který vyrábí pryžové výlisky. Po zahrnutí všech nákladů (nutnost nakoupit přírodní kaučuk ve výrobní dávce - cca 30 kg, ze které se např. na 50 řemínků spotřebuje třeba 5 kg, likvidace nespotřebovaného zbytku a případných zmetků atd., ceny za výrobu jednoduché jednonásobné formy, vyrobení, čistění výlisků atd.) vychází při výrobní dávce 50 ks jeden řemínek bez spony !!! na 1 850,- Kč/ks. Vyrobením této série bude forma zaplacená a je na Vás co s ní uděláte, respektive kdo se postará o její uložení pro případné další použití. Opakovaná výroba při minimální dávce opět cca 50 ks by vycházela na cca 300,- Kč/ks (pokud se podstatně nezmění ceny surovin a energie). Předpokladem je zapůjčení jednoho originálního PVC řemínku pro nakreslení nebo digitalizaci a jednoho novodobého pro zjištění tvrdosti kaučuku (budou nepoškozené vráceny). V ceně není uvažováno se zapracováním x připomínek. Prostě kopie původního řemínku 1:1, pouze místo měkčeného PVC bude přírodní kaučuk. V ceně není zahrnuta spona (je nutné vybrat nějakou standardně dostupnou sponu, co nejvíce podobnou původní, protože lisovací nástroje na výrobu spony by představovaly dalších cca 200 000,- Kč), ani extenze (ta by odhadem navýšila cenu o 400,- Kč a o další sponu). Sponu je navíc nutno mít alespoň v jednom exempláři před zahájením výroby formy (šířka spony, průměr stěžejky - možná bude potřeba řemen malinko přispůsobit sponě). Předesílám, že nemám čas se zabývat zajištěním spony ani organizací objednávek a následnou distribucí řemínků. Pokud budou mít majitelé limitky zájem se o toto postarat, nabízím vlastní výrobu. Menší dávka než 50 ks je nereálná, protože např. při 30 ks se cena dostane ke 3000,- Kč/ks bez extenze a spony. Při výrobě většího počtu naopak cena úměrně klesne, ale je třeba brát v úvahu, že kaučuk stárne. Takže uvažovat spíše s opakovanou výrobou na již zaplacené formě než s velkým předzásobením.
Josef01 Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 Tak zbyvaji skutecne 4 ks Orlik 45 l.e. a pripravuje se vyroba Orlik II s vetsim pouzdrem, tak limitku vynechavam
cigi Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 (upraveno) V 25. 1. 2011 v 13:14, 'bedan' napsal: Pánové, když jsem četl tady tu diskuzi o řemínku, probral jsem to s jedním kamarádem, který vyrábí pryžové výlisky. Po zahrnutí všech nákladů (nutnost nakoupit přírodní kaučuk ve výrobní dávce - cca 30 kg, ze které se např. na 50 řemínků spotřebuje třeba 5 kg, likvidace nespotřebovaného zbytku a případných zmetků atd., ceny za výrobu jednoduché jednonásobné formy, vyrobení, čistění výlisků atd.) vychází při výrobní dávce 50 ks jeden řemínek bez spony !!! na 1 850,- Kč/ks. Vyrobením této série bude forma zaplacená a je na Vás co s ní uděláte, respektive kdo se postará o její uložení pro případné další použití. Opakovaná výroba při minimální dávce opět cca 50 ks by vycházela na cca 300,- Kč/ks (pokud se podstatně nezmění ceny surovin a energie). Předpokladem je zapůjčení jednoho originálního PVC řemínku pro nakreslení nebo digitalizaci a jednoho novodobého pro zjištění tvrdosti kaučuku (budou nepoškozené vráceny). V ceně není uvažováno se zapracováním x připomínek. Prostě kopie původního řemínku 1:1, pouze místo měkčeného PVC bude přírodní kaučuk. V ceně není zahrnuta spona (je nutné vybrat nějakou standardně dostupnou sponu, co nejvíce podobnou původní, protože lisovací nástroje na výrobu spony by představovaly dalších cca 200 000,- Kč), ani extenze (ta by odhadem navýšila cenu o 400,- Kč a o další sponu). Sponu je navíc nutno mít alespoň v jednom exempláři před zahájením výroby formy (šířka spony, průměr stěžejky - možná bude potřeba řemen malinko přispůsobit sponě). Předesílám, že nemám čas se zabývat zajištěním spony ani organizací objednávek a následnou distribucí řemínků. Pokud budou mít majitelé limitky zájem se o toto postarat, nabízím vlastní výrobu. Menší dávka než 50 ks je nereálná, protože např. při 30 ks se cena dostane ke 3000,- Kč/ks bez extenze a spony. Při výrobě většího počtu naopak cena úměrně klesne, ale je třeba brát v úvahu, že kaučuk stárne. Takže uvažovat spíše s opakovanou výrobou na již zaplacené formě než s velkým předzásobením. cigi se hnedka hlásí o jeden, orlíky už si nějak přes parexo dokoupím ..... hele Berte, tohle je hozená rukavice na orlík chronomag limitku s álapůvodním řemenem. Bedane, jaké jsou barevné možnosti toho přírodního kaučuku? Upraveno 25. ledna 2011 uživatelem cigi
bedan Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 V 25. 1. 2011 v 14:47, 'cigi' napsal: cigi se hnedka hlásí o jeden, orlíky už si nějak přes parexo dokoupím ..... hele Berte, tohle je hozená rukavice na orlík chronomag limitku s álapůvodním řemenem. Bedane, jaké jsou barevné možnosti toho přírodního kaučuku? Ahoj Cigi, ta šedožlutá barva starého zoxydovaného PVC půjde špatně napodobit. Pokud se ale pamatuji, tak za mých hodně mladých let, kdy jsem měl Orlíky k dispozici, byl řemínek světle šedý a to je bez problémů. Jinak barevná škála bude možná od téměř bílé, přez různé odstíny šedé až (snad) po černou. Další barvy musím prověřit, protože musí být nezávadné z dermatologického hlediska (dlouhodobý kontakt s pokožkou) a kamarád dělá především technickou pryž (výlisky), kde je důležitějším parametrem např. odolnost oleji apod. Takže musíme poptat u dodavatele materiálu.
levistrauss Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 Já bych to s tím dermatologickým hlediskem moc nepřeceňoval - koneckonců je to limitka odkazující se k vojenským hodinkám z 60 let. K tomu nějaká ta opruzenina přece patří, ať je to ECHT autentický, ne?
Bert Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 Řemínky mám originální dva, oba dva i v barevně věrném stavu. Extenzi mám jen jednu :-(. Protože zítra nad ránem mizím na Slovensko, budu schopen po netu komunikovat až v neděli večer. Přátelé, zatím to tady nějak domyslete, myslím, že to dokážeme uchopit. Počítejte prosím s mojí značnou podporou, pokud to bude vypadat alespoň trochu ekonomicky k světu. Čus, R
Frantik Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 V 25. 1. 2011 v 18:28, 'Bert' napsal: Řemínky mám originální dva, oba dva i v barevně věrném stavu. Extenzi mám jen jednu :-(. Protože zítra nad ránem mizím na Slovensko, budu schopen po netu komunikovat až v neděli večer. Přátelé, zatím to tady nějak domyslete, myslím, že to dokážeme uchopit. Počítejte prosím s mojí značnou podporou, pokud to bude vypadat alespoň trochu ekonomicky k světu. Čus, R No pokud do toho jde Bert, tak se muzete rozsoupnout.............to je blázen, ten zaplatí všechno
levistrauss Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 Tak ony se ty řemeny dělaly v černé podobě i na Igeny, ne? Myslím, že pokud by se dali dohromady majitelé orlí limitky a přidali se k ním Igenisti, tak by to mohlo být i víc jak jen 50 kusů. Já osobně jsem pro.
bandicoot Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 No já bych na svý origoše jeden bral. Holt Bert má dva, já žádný
levistrauss Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 Osobně bych považoval za trochu problém zajistit výrobu autentické spony. Na druhou stranu, sundat pokud možno co nejpodobnější sponu z nějakého jiného řemene by bylo řešení. Ne zrovná ideální a pro puristy nepřijatelné.
Bert Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 V 25. 1. 2011 v 18:50, 'bandicoot' napsal: No já bych na svý origoše jeden bral. Holt Bert má dva, já žádný Už několik hodin je vše jinak. Sleduj nové vlákno :-)
bandicoot Odesláno 25. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 25. ledna 2011 V 25. 1. 2011 v 19:10, 'Bert' napsal: Už několik hodin je vše jinak. což nic nemění na mojí situaci
Gorg Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 V 20. 1. 2011 v 8:27, 'accutron' napsal: V loňském roce Elton poptával u švýcarského dodavatele kaučukového řemínku, který byl použit k LE Orlík kolik by stála nová forma na řemen dle našeho designu. Jejich nábídka zněla na cca 180000,- Kč. Accutrone, brnknul někdo od Vás do Mikrotechny? (http://www.mikrotechna.cz/) Třeba tam tu formu ještě mají, nebo nasměrují, kdo to pro ně tehdy dělal.... Viz. tento příspěvek od monsieur: "Nejsnazší cestou k získání šedé verze - kromě pomoci fóta Chronomagu smile.gif - je návštěva slušně zásobeného armyshopu. Identické pásky se používaly i na zápěstních kompasech pro potápěče (výrobce Mikrotechna, 60. léta). Je pravda, že ne na všech jsem zmíněný pásek viděl, ale občas se objevil. Cena kompasu je cca 500,- Kč." http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/7073-prim-orlik-1968/page__view__findpost__p__87048
Ohm-Aztec Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Orlíky mám sice zatím jen krátkou dobu (od čtvrtka), ale nějaké poznatky jsem už učinil:- řemen z přírodního kaučuku je skvělý, příjemně měkký a pružný. Uvidím, jaký z něj budu mít pocit v létě, ale zatím si nemůžu stěžovat.- luminiscence je na můj vkus poměrně slabá, sice v noci lze rozpoznat ručičky, ale ty svítí velmi slabě. Zatím to přikládám sporadickému vystavení dennímu světlu a pod lampičkou jsem je nějak výrazně nenasvětloval.- pouzdro je velmi dobře zpracované. Na ruce nepůsobí jako malé hodinky, nejspíše díky delším nožkám.- korunka na poměry obřích rozměrů (tedy ve vztahu k pouzdru 38mm) má v průměru 7mm! Je to jedna z věcí, co se mi na Orlících velmi líbí. Skvěle se s ní pracuje a je radost hodinky každý den natahovat.- s lunetou se příjemně otáčí, ve vymezených pozicích daných aretací po 60 dílcích drží velmi jistě. Za plus považuju oboustranné otáčení. Riziko, že by se s lunetou pohnulo omylem, je skoro minimální. - kvalita zpracování je bohužel na průměrné úrovni ? na lunetě jsou patrné kazy (nečistota při nanášení barvy?), stejně tak na ciferníku je patrné několik prachových smítek. Samotný ciferník je osazen mírně zkřiva (tedy ne ve smyslu pootočení v pouzdře, ale ve smyslu styku ciferníku a pouzdra, kde je patrná různá odchylka). Přestože jsou tyto detaily u hodinek v této cenové relaci a významu zarážející, osobně je nepovažuju za tragické a s trochou nadsázky je považuju i za sympatické připomenutí faktu, že se hodinky kompletují postaru, tedy ručně. Prostě tohle k Primu patří. Mám-li zhodnotit hodinky jako celek, jsem velmi spokojený a považuju je za definitivní hodinky, které v rodině prostě zůstanou. Pokud si nějaké další hodinky koupím (spíše preferuji pouze jedny hodinky, takže se o tom dá pochybovat), tak půjde spíše o doplněk k Orlíkům, než o jejich náhradu.
financ Odesláno 15. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2013 (upraveno) zkusím oživit fotky edit: funguje to:-)))) Upraveno 15. listopadu 2013 uživatelem financ
Bert Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 Ano, znalci správně poznali zříceninu hradu Orlík u Humpolce. Přece jsem tam nemohl dát ten zprofanovaný barák, kde sídlí agent 009.
financ Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 Na vysvetlenou co vymyslim za ptakoviny, vlozenim nejakeho obrazku se ozivi, znovuobjevi fotky, ktere zmizely prechodem na nove forum.
straspol Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 V 16. 11. 2013 v 7:56, financ napsal: Na vysvetlenou co vymyslim za ptakoviny, vlozenim nejakeho obrazku se ozivi, znovuobjevi fotky, ktere zmizely prechodem na nove forum.To je super že jsi tohle vlákno oživil
Bert Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 V 16. 11. 2013 v 7:56, financ napsal: Na vysvetlenou co vymyslim za ptakoviny, vlozenim nejakeho obrazku se ozivi, znovuobjevi fotky, ktere zmizely prechodem na nove forum. Tak to jsi mně nachytal na švestkách, tohle jsem nevěděl. Avšak vylepení obalu desky Orlíků mne donutilo zavzpomínat na počátek devadesátých let ...... mazec :-) Díky.
Chosef76 Odesláno 16. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2013 Davide, ty zas kuješ pikle !!!!!! ;-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se