Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Takže tento měsíc nám skončí radovánky s kreditkami od RB. Mám tedy dotaz. U kterých kreditek ještě fungují vratky na poště? Cetelem? Tankovací karta ČP? Premia Karta od HC? Nějaké další?

Odesláno

Takže tento měsíc nám skončí radovánky s kreditkami od RB. Mám tedy dotaz. U kterých kreditek ještě fungují vratky na poště? Cetelem? Tankovací karta ČP? Premia Karta od HC? Nějaké další?

Co presne skonci?

Odesláno

Končí vyplácení bonusů za hotovostní operace MCC6012 a snižuje se i max vyplácený bonus - viz http://m.mesec.cz//clanky/dolovani-bonusu-u-kreditek-konci-rajfka-klientum-pristrihne-kridla/

Cetelem zatím vyplácí 2% bonusy (max 400 Kč) skutečně za všechny operace - když jsem volal na info linku zda i za hotovostní, operátor mne ujistil že to prověřoval u nadřízených a skutečně je to bez výjimek (a z tónu jeho hlasu bylo cítit, ať do toho moc nerýpu....).

Odesláno (upraveno)

Jste spokojený s hypotékou u Airbank..končí mi fix v létě, tak začínám přemýšlet, zda zůstat tam kde jsem nebo jít k airbank, kde mají fix docela ok, bez poplatků,chytrou rezervu atd...dík

Upraveno uživatelem tenge
Odesláno

Chápu správně, že ty čtyři volné vstupy, jsou čtyři volné vstupy ke kartě priorityPass? Nebo to jsou čtyři volné vstupy na rok?

Ke každé kartě Priority Pass jsou 4 volné vstupy do sítě více než 1000 salonků po celém světě za rok. Samozřejmě karet Priority Pass je možné mít více (já mám jednu od Erste a jednu od ČSOB, takže mám 8 vstupů, přítelkyně má jen Erste, takže má 4 vstupy).

Pak lze ale využít neomezně vstupy do salonků MasterCard v Praze a Vídni s jakoukoliv kartou Mastercard úrovně World Elite nebo Platinum a ještě s sebou vzít 4 hosty. V Praze vyzkoušeno, že to jde i s proletělou letenkou po příletu, nemusí to být jen při odletu, ve Vídni se do odletového terminálu člověk bez letenky nedostane, v Praze je odletový a příletový společný.

Erste má ještě svůj vlastní salonek na schengen terminálu v Praze, kam lze neomezeně s jakoukoliv Erste Premier kartou. Neoficiálně lze vzít jako hosta rodinného příslušníka i když podmínky to striktně neříkají, dle info na fóru na Finexpertu to prochází.

Odesláno (upraveno)

Včera jsem řešil něco po telefonu s RB, a slečna mi nabízela 5000 zpět za rychlou půjčku https://www.rb.cz/osobni/pujcky/osobni-pujcka

Když jsem se jí zeptal, zda této akce můžu využít i když jsem ji už jednou využil a půjčku už splatil, tak mi řekla, že to záleží na posouzení bankéřem. Tak to možná ještě jednou zkusím.

Měl jsem z toho čistý zisk 4200Kč a to za jednu návštěvu banky stojí. ;)

Akce údajně končí 31.3.

Edit:

Tak já už podruhé nemůžu https://www.rb.cz/attachments/PI/pravidla-reklamni-akce/pujcky/pravidla-reklamni-akce-bonus-5000.pdf

Slečna moc informovaná nebyla.

Upraveno uživatelem Beet
Odesláno

Prosím o vysvětlení "čistého zisku 4.200,- Kč". Díky.

No pujčíš si 100 tisíc. Nějakou část splatíš, ale ne všechno, jinak bys nesplňoval podmínky bonusu. Oni ti do dvou měsíců pošlou na účet 5000 a ty doplatíš půjčku.

Mě to vyšlo na zisk 4200 = 5000 - mnou zaplacené úroky. Možná to šlo ještě zoptimalizovat.

Odesláno (upraveno)

IV. Podmínkou pro poskytnutí Bonusu je, že Klient: (i) neodstoupí od Úvěrové smlouvy ve lhůtě 14 dnů od jejího uzavření, (ii) provede řádnou úhradu první splátky Úvěru, (iii) v době vyplacení Bonusu stále řádně splácí Úvěr způsobem dohodnutým Úvěrovou smlouvou (tedy Úvěr předčasně nesplatí).

Dle všeho je tam už od 1.1.2017 viz závorka opatření :-(

Upraveno uživatelem pikec
Odesláno

Dle všeho je tam už od 1.1.2017 viz závorka opatření :-(

Ale to všechno sedí. Tím je myšleno, že ho nesplatíš úplně. Prostě ve chvíli vyplacení bonusu musíš stále něco dlužit a splácet.
Odesláno

Ok, díky za info. Čiže splatit třetí měsíc. Díky

Jakmile přijde bonus, splatit celé. Já jsem to udělal tak, že po první řádné splátce (bod IV. (ii) podmínek), jsem splatil tolik, aby tam za ty dva měsíce stále něco bylo.
Odesláno

Ke každé kartě Priority Pass jsou 4 volné vstupy do sítě více než 1000 salonků po celém světě za rok. Samozřejmě karet Priority Pass je možné mít více (já mám jednu od Erste a jednu od ČSOB, takže mám 8 vstupů, přítelkyně má jen Erste, takže má 4 vstupy).

Pak lze ale využít neomezně vstupy do salonků MasterCard v Praze a Vídni s jakoukoliv kartou Mastercard úrovně World Elite nebo Platinum a ještě s sebou vzít 4 hosty. V Praze vyzkoušeno, že to jde i s proletělou letenkou po příletu, nemusí to být jen při odletu, ve Vídni se do odletového terminálu člověk bez letenky nedostane, v Praze je odletový a příletový společný.

Erste má ještě svůj vlastní salonek na schengen terminálu v Praze, kam lze neomezeně s jakoukoliv Erste Premier kartou. Neoficiálně lze vzít jako hosta rodinného příslušníka i když podmínky to striktně neříkají, dle info na fóru na Finexpertu to prochází.

Patriku, dokážeš porovnat prostředí a služby mezi MC a EP salonky v Praze?

Odesláno (upraveno)

V EP salonku jsem ještě nebyl. Ale je dobré mít oba - MC je totiž na nonschengen terminálu, kdežto EP je na schengen. U nás není možné volně mezi terminály přebíhat, takže se hodí mít oba.

Co se vstupu týče, tak do MC je potřeba kartu MC World Elite (vydává Spořka k tarifu Premier nebo ČSOB k tarifu Premium) nebo MC Platinum a je pak možné vzít 4 hosty (zdarma). Do EP lze pouze s kartou Erste Premier a dle oficiálních informací není možné vzít hosta, i když v diskusním fóru na Finexpertu někdo psal, že rodinné příslušníky pustí, ale nelze se na to spolehnout.

Samozřejmě do obou salonků (i některých dalších, třeba Menzies na nonschengen) je možné jít s kartou Priority Pass, ale přijde mi škoda si v Praze plýtvat vstupy, když je možné využít zdarma.

Upraveno uživatelem Patrik
Odesláno

Manželce neprodloužili u ČS bezplatný balíček, takže se poohlížím po náhradě. Jak je po roce aktuální tento článek? http://www.mesec.cz/clanky/jaky-bezplatny-ucet-je-idealni-primo-pro-vas/

Žena má požadavky na účet:

1. Vše zdarma - ideálně bez podmínek

2. Výběry z bankomatů zdarma alespoň vlastní banky při slušném pokrytí bankomaty.

Vychází mi z toho Equa. Nějaké další tipy?

Odesláno

Patriku, dokážeš porovnat prostředí a služby mezi MC a EP salonky v Praze?

Já byl v obou, MC si už nějak nepamatuji, takže nejspíš klasika :-) EP v Schengen terminálu je ve srovnání se světem takový lepší průměr, mají tam i nějaké jídlo (chlebíčky atd.). Určitě je to několikanásobně příjemnější než sedět před bránou a za danou "cenu" není o čem, ale že by se tam člověk mohl plnohodnotně uspokojit třeba místo oběda, to tedy ne. Ale toto platilo ve všech salóncích, co jsem kdy byl, snad s výjimkou Marseille...

Odesláno

Zdravím,

dokázal by mi někdo poradit, kde vybrat novozélandský dolary za nejlepší kurz a jestli má vůbec smysl to řešit? Rodiče tam poletí na tři týdny, z toho přímo na místě stráví nějakých 16 dní. Podle pokynů cestovky + nějakou rezervu to spočítali pro oba na cca 1500 dolarů, což dělá zhruba 26-27 tisíc českých. Nikdo z nás zatím se směnárnama apod. nemá žádný zkušenosti, tak bych byl velice vděčnej za jakoukoliv radu. Dík :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...