Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Fio banka oficiálně vyhlásila, že dopoledne zadané platby budou posílány v režimu D+0, tedy v cílové bance budou ten samý den.

Odesláno

Tak to je jedna z posledních......

Fio banka oficiálně vyhlásila, že dopoledne zadané platby budou posílány v režimu D+0, tedy v cílové bance budou ten samý den.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Kdybyste mel nekdo zajem o Revolut kartu a chtel usetrit nejaky eura za poslani nebo chtel druhou/nahradni, tak jich mam par volnych/neaktivovanych. Nikam neposilam, musite si prijet (Praha).

Mimojine uz podporuji kryptomeny a od brezna pujde posilat CZK primo z kreditky.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak mi právě přišla SMS z Hello bank, že mění vratku na 1%. Ale zároveň zvyšují odměnu na max. 500 Kč.

Hledám jestli v tom není nějaký další háček, ale žádný jsem zatím nenašel.

Odesláno

Taky mi to oznámili. Dle mého je háček v tom 1%. Vraceli mi 2.

To je sice pravda, ale v tom bych háček neviděl. Pořád je víc 500 naž 400. ;)

Spíš jsem myslel háček, jako že nebudou započítávát platby u českých obchodníků jako u RB, nebo tak něco.

Odesláno

Já měl právě vyladěný měsíční obrat, že mi vraceli 3-4 stovky. Takže buď musím změnit obrat, nebo mi budou vracet půlku. Možná ale přestanu tuhle "cetku" doma zcela používat a uplatním ji jen na platby v zahraničí.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

To je sice pravda, ale v tom bych háček neviděl. Pořád je víc 500 naž 400. ;)

Spíš jsem myslel háček, jako že nebudou započítávát platby u českých obchodníků jako u RB, nebo tak něco.

Cetelem měl do 31.12. lepší odměny:

2 % ze všech plateb u obchodníků i na internetu, maximálně ale 400 Kč měsíčně

4 % z platby u jakékoli čerpací stanice v Česku, maximálně ale 800 Kč měsíčně

3 % za každou platbu na internetu v Česku i zahraničí, maximálně ale 600 Kč měsíčně

Nyní už jen 1% ze všech plateb, maximálně ale 500 Kč měsíčně (tj. nižší odměny a pro dosažení maxima nutno utratit víc).

Upraveno uživatelem Mareka01
Odesláno

Cetelem měl do 31.12. lepší odměny:

2 % ze všech plateb u obchodníků i na internetu, maximálně ale 400 Kč měsíčně

4 % z platby u jakékoli čerpací stanice v Česku, maximálně ale 800 Kč měsíčně

3 % za každou platbu na internetu v Česku i zahraničí, maximálně ale 600 Kč měsíčně

Nyní už jen 1% ze všech plateb, maximálně ale 500 Kč měsíčně (tj. nižší odměny a pro dosažení maxima nutno utratit víc).

To je pravda, ale já využíval 2% max. 400Kč, takze pro mě stovka navic. ;)

Odesláno

Ten spořák by mě taky zajímal, nebo ňákej dobrej terminovanej vklad, na 2-4 roky?

Odesláno z mého SHIELD Tablet K1 pomocí Tapatalk

Odesláno

Jaký je aktuálně nejvýhodnější spořák na pár peněz? Ideálně bez podmínek, ale není podmínkou.

Tak jsem našel na netu, zatím nejvíc:

Airbank - 1% (podmínka pěti plateb kartou) do 250k Kč

Equa - 0,8% Spořící účet HIT do 200k Kč

Odesláno

Jaký je aktuálně nejvýhodnější spořák na pár peněz? Ideálně bez podmínek, ale není podmínkou.

Aktuálně je to bída s nouzí. Nejvíc má asi AirBank 1 % max 100 000 Kč na běžném účtu a 1 % max z 250 000 Kč na spořicím účtu. Podmínkou je 5 plateb kartou (v libovolné výši).

Mezi 0,5 % a 1 % má ještě Equa (do 200 000 Kč) a Sberbank (do 300 000 Kč). U Equa je podmínkou obrat 10 000 Kč na běžném účtu nebo 3 platby kartou u Sberbank vlastnictví Fér konta 2. nebo 3. stupně (aby bylo zdarma je třeba splnit podmínku obratu 15 nebo 25 tisíc).

ING má aktuálně, tuším 0,5 %. 

Odesláno

Asi to tu již bylo, ale je nějaké pádný důvod proč si jen tak ze zvědavosti nezkusit  FIO SmartBroker  když už Fio banku mám?

Jde mi jen o měnší čásky a třeba na delší dobu, ale i o to, vyzkoušet si to?

Shrnul by to někdo jednou, dvěma větami?

Odesláno

Co ucet Tom od Monety?

Jsou tam 3% p.a. do 100k, kdyz zaplatis 10x kartou a prijde ti tam aspon 15k za mesic

Pravda, než to změní proč to nevyužít. Blbé je, že pro založení musí mít člověk smartphone s OS Android nebo iOS a nesmí mít jiný účet u Monety (pak jde tento jiný účet změnit na  TOMa). 

Odesláno (upraveno)

to RomanP:  úplně možná nechápu ten dotaz na FIO SmartBroker. Píšeš, že máš FIO, myslíš jen bankovní účet?

Pokud ano, potřebuješ i investiční účet - a aplikaci eBroker. SmartBroker je jen doplnění k tomuto účtu. Pokud už investiční účet máš, tak máš asi i aplikaci eBroker, takže SmartBroker si můžeš nainstalovat a aktivovat.

A jeho použití - ještě jsem jej nepoužil, i když nainstalovaný jej mám. Je to jednoduchá aplikace,  jde zadat pokyn, ale jinak nic moc. Nevidíš svoje portfolio - tedy v součtech, zisk nebo ztrátu, denní pohyby portfolia, ... V podstatě nevidím žádný přínos - snad jedině když nemůžeš využít notebook, nebo PC.

Mohu porovnat třeba s Patria - úplně jiná liga, perfektní, komplexní aplikace, na to že je celkem nová, tak super. jen mi tam chybí alerty, jinak asi nic.

Takže když to shrnu, pro obchodování potřebuješ u FIO investiční účet a nějakou aplikaci - držel bych se eBrokeru.

Upraveno uživatelem P_P

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...