Přejít na obsah

Jakou mate banku?

Doporučené příspěvky

Ještě jedno info - mBank se zbláznila a za měsíc nasazuje nový sazebník. Zvyšuje se minimální obrat pro vedení karty (nově 1500 Kč místo 500 Kč), zavádí se poplatek za převod ze spořicího účtu eMax (29 za druhý a další převod), výběry z bankomatu částky nižší než 1500 Kč také zpoplatněny 29 Kč.

Jsou to cvoci.

Takže přejít k Equa, FIO, Air :).

Na mBank jsou už zajíamvé jen ty vracecí kreditky. 500 Kč mi dává eShop a dalších 500 Kč Plus. Takže každý měsíc shrábnu tisícovku, ale "bankuju" jinde :D

mBank chci zrušit. Hlavní účet mám u Air Bank. Co tedy místo mBank s přihlédnutím k platbám na ebay, Equa, nebo FIO?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mBank mě tímhle pěkně nakrkla a chci přejít jinam, co říkáte na UniCredit? Pobočku mám co by kamenem dohodil... Je tam nějakej zádrhel u toho jejich U konta?

12.000,- měsíčního obratu, garance podmínek na 10 let...

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

mBank chci zrušit. Hlavní účet mám u Air Bank. Co tedy místo mBank s přihlédnutím k platbám na ebay, Equa, nebo FIO?

...a ten měsíční obrat, který tu někdo nakousl, to zase asi není situaci v mém případě. Já tam chci mít stabilně třeba 5000,- kdybych něco na netu kupoval. Určitě nebudu hlídat, abych tam peníze poslal a zase zpět, to nedám.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

V Tvém okolí žádný bankomat, nebo žádný bankomat Tvé banky?

Pokud hledáš nízkonákladovou banku, tak např. Equabank - všechny základní služby a výběry z kteréhokoliv bankomatu zdarma (bez jakýchkoliv podmínek). Nebo např. UniCreditBank - totéž při minimálním měsíčním kladném obratu 12 tis.

Spíše zkus specifikovat přesněji požadavky.

Odkaz ke komentáři

Kolegové poraďte... stále častěji se setkávám na zahraničních e-shopech s požadavkem na platbu kreditní kartou ( debetní karty z nějakého důvodu nechtějí přijmout). U jaké banky toto zařídit za co nejmenší poplatky?

PS: problematiku a úskalí kreditních karet znám :)

Co máš na mysli prosím?

Odkaz ke komentáři

Zvlastni, ja platim jen debetni.. Neni to treba tim, ze na debetni nemas povolene platby pres internet?

Kolegové poraďte... stále častěji se setkávám na zahraničních e-shopech s požadavkem na platbu kreditní kartou ( debetní karty z nějakého důvodu nechtějí přijmout). U jaké banky toto zařídit za co nejmenší poplatky?

PS: problematiku a úskalí kreditních karet znám :)

Odkaz ke komentáři

Obecně jsou hlavně dva druhy kreditek (obě vlastní zkušenost):

- měsíční vedení je zdarma pokud utratíš měsíčně min. částku (např. Axa resp. Unicreditbank min. 3 000 Kč )

- vedení je zdarma v měsících, kdy ji aktivně nepoužiješ, jinak je poplatek (Premia Karta od HomeCredit má 69 Kč měsíčně, ale vrací 1% z plateb ).

Na toto občasné použití bych asi zkusil u domovské banky požádat o jejich kreditní kartu a požadoval lepší podmínky za toto vedení.

http://www.skrblik.cz/uvery/kreditni-karty/prehled-kreditnich-karet/

Upraveno uživatelem Mareka01
Odkaz ke komentáři

Česká spořitelna zmírnila podmínky pro svoji službu PREMIER. Už není požadován obrat kartou, pouze obrat na účtu - 50 000 Kč (to lze hravě splnit systémem nalej-vylej). Za to klient dostane:
Dvě karty - MasterCard World Elite a Visa Infinite
Kartu Priority Pass se 4 vstupy do salonků sítě Priority Pass (více naž 900 salonků po světě)
Na kartu MasterCard World Elite má dále neomezeně vstupy do salonku MasterCard s až 4 hosty v Praze na nonschengen terminálu a s jakoukoliv z karet ERSTE vstup do salonku Erste na schengen terminálu v Praze. S kartou MC World Elite má dále vstup do salonků ve Vídni
Všechny výběry z bankomatů ČS bez omezení částky (tedy žádné minimální částky jako u mBank)
Všechny výběry z bankomatů v zahraničí bez omezení částky (tedy žádné minimální částky jako u mBank)
(bonusem jsou sice ne zrovna zázračné kurzy, ale lepší než u mBank)
Cestovní pojištění na 6 milionů, Concierge služby, různé akce (byl jsem takhle např. zdarma v muzeu diamantů v Praze)
K tomu samozřejmě takové ty základy jako vedení účtu zdarma, tuzemské převody (mimochodem ČS umí u dopoledních transakcí D+0), vklady na přepážce.

Zajímavé, ČS začíná zlepšovat podmínky, mBank zhoršovat.

Odkaz ke komentáři

Patriku, je ten obrat myslen na karte nebo na uctu? Ja totiz na karte v mbank nemame zadny obrat, akorat z uctu mi odchazi ruzne pravidelne platby etc. Plus mam od nich ten kontokorent 5kkc, abych za kartu neplatil. Tak si ted nejsem jisty, jestli se me tohle tyka nebo ne.. vedel bys?

Na kartě. Nicméně zatím stále by mělo platit, že máš-li úvěrový produkt, není nutné plnit podmínky obratu na debetní kartě

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...