Patrik Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Odesláno 26. července 2016 mBank chci zrušit. Hlavní účet mám u Air Bank. Co tedy místo mBank s přihlédnutím k platbám na ebay, Equa, nebo FIO?Tak záleží na tom, na co chceš účet využívat. Já "trpím sympatiemi" k FIO a to z toho důvodu, že od roku 2006, kdy tam mám účet, neudělali žádnou, pro mne negativní změnu v ceníku. Je to takový "bezúdržbový" účet. Jenže tam jsou zdarma jen výběry z bankomatů FIO (pro výběry z ostatních bankomatů zdarma je třeba splnit podmínku obratu na kartě - za každé 4000 Kč je 1 výběr z cizího bankomatu, na druhou stranu ty výběry lze "spořit" a použít až za několik měsíců). Pokud chceš hlavně výběry z bankomatů, tak Equa. Mám k ní sice trochu nedůvěru, má trochu nestabilní ceník, v minulosti silně zvýhodňovala odboráře a má nestabilní kurzy cizích měn (někdy ne až tak špatné, někdy hrozné), ale na výběry z bankomatů v ČR dobrá. Novou hvězdou na nebi se ale stávají tzv. premium účty u velkých bank - ČS a ČSOB. Stačí splnit obrat na účtu (50 000 Kč měsíčně, klidně i uměle) a dostaneš skoro modré z nebe - základní služby zdarma, vstupy do salonků na letištích, concierge, akční nabídky a slevy,...
Patrik Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Odesláno 26. července 2016 mBank mě tímhle pěkně nakrkla a chci přejít jinam, co říkáte na UniCredit? Pobočku mám co by kamenem dohodil... Je tam nějakej zádrhel u toho jejich U konta?U Unicredit mi vadí ta nutnost splňovat podmínky obratu, to mi u "retail" účtu přijde celkem zbytečné. Když už musím splňovat tyhle podmínky, tak proč ne rovnou u "premium" účtů, viz výše.Dále mi u Unicredit vadí buď zpoplatněné autorizační SMSky, nebo nutnost té aplikace v mobilu. Stačí přeinstalovat mobil a jsi v ..... Podle mne Unicredit za ty podmínky, které vyžaduje, není žádný zázrak. Buď bezúdržbový účet (FIO, Air, Equa), nebo když už se o účet muset starat, tak bych vybíral z premium segmentu.
Patrik Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Odesláno 26. července 2016 nikdo nic?Tak KB má svoji TOP nabídku, viz můj článek: http://www.mesec.cz/clanky/jaky-bezplatny-ucet-je-idealni-primo-pro-vas/ Není tam žádný bankomat žádné banky (to by pak mohla zajímavě vyjít Air bank a její výběry přes Sazku - http://www.mesec.cz/aktuality/kombinace-air-bank-a-sazky-umozni-zasilani-drobne-hotovosti-v-realnem-case/), nebo žádný bankomat Poštovní spořitelny? Pak by mohla být zajímavá ta Equa a při plnění podmínek i ta mBank, Unicredit, ale třeba i mnou zmíněný premium účet u ČSOB (zde jsou výběry ze všech bankomatů zdarma) Pak jsou takové ty "drbání se pravou rukou za levým uchem", jako založení vkladní knížky Poštovní spořitelny, přeposlání peněz na ní a a výběr na přepážce pošty.Premium účet u ČS prý umožňuje (nezkoušel jsem) zdarma poslat poukázku typu B (t.j. hotovost k vyzvednutí na poště)
Patrik Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Odesláno 26. července 2016 Kolegové poraďte... stále častěji se setkávám na zahraničních e-shopech s požadavkem na platbu kreditní kartou ( debetní karty z nějakého důvodu nechtějí přijmout). U jaké banky toto zařídit za co nejmenší poplatky? PS: problematiku a úskalí kreditních karet znám Tak kreditní kartu zdarma ti rádi dají k premium účtům viz výše. Dále by měla kreditku zdarma dávat GE (dnes Moneta), ale ta bude mít ne moc dobré kurzy. Nebylo by lepší pořídit si "vracecí" kreditky? Tedy takové co ti dají např. 1 % z obratu zpět? I když jsou zpoplatněné, tak na vratce získáš několikanásobně tolik. Třeba kdyby sis posílal doporučené dopisy na dobírku a platil je na poště kartou . Pro platby v cizích měnách je nejzajímavější asi Cetelem a to z několika důvodů:1. má čisté kurzy MasterCard, což je skoro střed (cca 0,5 % nad střed)2. je velmi bezpečná, před platbou to generuje jednorázový CVV kód a datum platnosti pro onu konkrétní transakci (tedy např. když vygeneruješ tento kód pro palbu 20 EUR, nezaplatíš s tím nic jiného, ani 22 USD, ani ekvivalent v korunách,...). Na našem trhu asi není bezpečnější karta Oficiálně je karta sice zpoplatněna (69 Kč za měsíc), ale když den před vygenerováním výpisu bude vynulovaná nebo v plusu, poplatek nebude účtován. A k tomu navíc si můžeš vybrat jeden ze 4 bonsů:1. výběry z bankoamtu zdarma v zahraničí2. 2 % z plateb, max 400 Kč za měsíc4. 3 % z elektronických plateb, max 600 Kč za měsíc5. 4 % z plateb u čerpacích stanic, max. 800 Kč za měsíc
Patrik Odesláno 26. července 2016 Nahlásit Odesláno 26. července 2016 Na webu který jsem posílal? Tak to jsem z toho jelen....Už jsem narazil na stránky, které vyžadovaly karty zapojené v 3D Secure (což nejsou např. karty mBank), šlo o lístky na festival v Goodwoodu.
Vojta3 Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Mohu doporučit Erste Premier. Celkem super a zadarmo.
Mischa80 Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Služby ti dají "zadarmo", ale pak se tě budou snažit vytěžit nabídkami kreditek, rádoby investování, hypotéky, půjček, pojistek apod. Databáze klientů se sjíždějí pořád dokola a hledá se kde by se, co by se... Kdo o bance nechce moc vědět, tak velké banky nejsou asi tou správnou cestou. Anebo si nastavit nesouhlas s kontaktováním, ale ani to nezabrání "iniciativnímu" osobnímu bankéři, aby tě zval na schůzky... Novou hvězdou na nebi se ale stávají tzv. premium účty u velkých bank - ČS a ČSOB. Stačí splnit obrat na účtu (50 000 Kč měsíčně, klidně i uměle) a dostaneš skoro modré z nebe - základní služby zdarma, vstupy do salonků na letištích, concierge, akční nabídky a slevy,...
Patrik Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Ano, samozřejmě, dokonce by se dalo říci, že ČS je v tomto oboru celkem aktivní. Jejich služby využívám ani ne půl roku a už jsem byl 2 krát kontaktován, obojí mailem (takže je možné si nastavit jako kontaktní nějakou e-mailovou adresu, kterou člověk nemá jako hlavní). A ano, jednou to byla nabídka investic, podruhé nabídka zlevněných vstupenek na shakespearovské slavnosti. Mně to nevadí, jsem rád, když mi je občas něco nabídnuto, třeba kamarád dostává každou chvíli nějakou nabídku od Raifky, tu do kina, tu na raut na loď, jindy na golf, atd, všechno zdarma Takže já jsem za kontaktování rád. A ty bonusy mi za to stojí, zejména ty salonky skutečně využiji. Účet jsem založil i přítelkyni, další čtyři vstupy (které je možné i sdílet, tedy že když poletíme spolu, mohu jít s ní jako host) se hodí, pravděpodobně do konce roku všech 8 vstupů využijeme. Dokonce uvažuji i o zřízení toho premium účtu ČSOB, to by byly další čtyři vstupy, osm, když si založíme oba . Jenže tam je karta Priority Pass jen ke kreditce a tu už mi nemusí dát - jsem kapku "přeúvěrován", kvůli vracecím kreditkám, i když už to není co bývalo (Home Credit mi dvě kreditky vypověděl, prý je nepoužívám "účelně", no myslím, že je používám velmi účelně , přítelkyni vypověděl jednu ze dvou, tak točíme alespoň tu jednu), furt mi to ale hodí nějakých 40 - 50 tisíc za rok na "vratkách", přítelkyni asi polovic. Pro Pražáky přikládám poukázku na vstup do muzea diamantů. Není to zrovna Národní muzeum, ale určitě to nebyl zabitý čas.report.pdf
Pirx Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 (upraveno) Patriku prosim te co znamena ten 'obrat' u CS premier.... mi to furt nabizeli driv, akorat se musel tou jejich kreditkou kazdej mesic koupit barak, aby ten ucet byl zadarmo, coz me stvalo uz proste z principu, pac nejsem Patrik Ted kdyz uz je to teda jenom 'obrat', to jako ze staci kdyz tam to pade kazdej mesic dojde, nebo se musi zas i utratit - poslat jinam? Upraveno 28. července 2016 uživatelem Pirx
Mischa80 Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 stačí, když ti na daný účet každý měsíc přijde 50
Patrik Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Ano, je to tak, došlo ke zmírnění podmínek, pravděpodobně jako reakce na prémiový účet u ČSOB, kde jsou podmínky stejné. Tedy stačí, aby ti na účet přišlo každý měsíc 50 000 Kč, které si můžeš přeposlat i ze svého účtu u jiné banky . Dříve tam byl ještě roční obrat 250 000 Kč na kartě - tak splnění mě vyšlo na 203 Kč poplatek poště, takže žádná tragédie, cestovní pojištění na 14 dní do Afriky by mě vyšlo dráže, ale to už nyní odpadá a stačí opravdu jen ten obrat na účtu.
knihomol Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 já mám ČSOB Premium a spokojenost. DK Karta Visa Infinite a KK MC World Elite se službami. Výběry v bankomatech v zahraničí zdarma. Asistentku mám k dispozici na telefonu :-)
Josef01 Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 Možná bude dobrý si zřídit účet tady, daleko od EU http://www.bank-of-africa.net/en/our-products-services
VasekN Odesláno 28. července 2016 Nahlásit Odesláno 28. července 2016 (upraveno) Patriku co to je za typ karet to jsou zlaté nebo černé? Já jsem to chtěl u KB a chtěli po mně každý měsíc investici 5000 do podílového fondu. Upraveno 28. července 2016 uživatelem VasekN
sibirnaya Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 ja mam debetni eurovou kartu u sberbank, stoji to jen 1,50?/mes a muzu tam vkladat i vybirat primo eura, v zahr. platim bud tim, nebo cash eurama a mam pokoj, posledne sem ukecal babu na prepazce, aby mi zvedla limit na 8K ?, takze si aji nejaky hodinky koupit muzu jeste bych potreboval par zakazniku ze statu s hotovosti, at si zalozim este dolarovou kartu pro mimo EU.. premier je sice dobrej, ale nebavi me si posilat love z uctu na ucet a na letistni salonky kaslu, dycky si radsi zajdu do hospody. teda ne na ruzyni, ale ty se vobecne vyhejbam, raci litam z vidne.
Patrik Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 (upraveno) VasekN: jsou černé, viz foto. Ta VISA může být i v bílé barvě (ale pořád je to Visa Infinite). Obě je možné vydat jak jako debetní, tak jako kreditní. U kreditních ale nejsou výběry ze zahraničních bankomatů zdarma (ono ani tak není o co stát, kurzy ČS nejsou žádný zázrak, navíc výběry účtuje valutovým kurzem, ale když potřebuje člověk pár drobných, hodí se)sibirnaya: vstup zdarma je i do Skylounge a Jetlounge ve Vídni Upraveno 29. července 2016 uživatelem Patrik
sibirnaya Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 sibirnaya: vstup zdarma je i do Skylounge a Jetlounge ve Vídni to ja vim, kdyz ja se ve Vidni dycky radsi nadlabnu a zmastim u taznyho ptaka https://www.tripadvisor.de/Restaurant_Review-g641769-d6786768-Reviews-Zugvogel-Schwechat_Lower_Austria.html
Josef01 Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Obě černý karty ERSTE mám, nikdy jsem salonek na letišti nepoužil i když letišť pár ročně navštívím.
sery.vlk Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Jsem přesvědčený, že ty salónky jsou jen takový marketing, který v end efektu banku moc nestojí. - Pokud teda lidi odlety zvládají stejně jako já, tj. na poslední chvíli a málem zpocenej, kdepak nějaký vysedávání a popíjení v salóně.
wizard-ov Odesláno 29. července 2016 Nahlásit Odesláno 29. července 2016 Hele Patriku a vydají mi u Erste i druhou kartu na manželku ? Díky...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se