Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím.kterým byste dali přednost? obojí pilotky,které se mi líbí,obojí ruční nátah,který chci...jedny jsou Unitas 6497 a druhé 6498...

post-844-056418800 1299686275.jpg

post-844-032971200 1299686371.jpg

Upraveno uživatelem Oťas
Odesláno

Pokud to je definitivní rozstřel, tak bych asi Archimede, ale v titanu, bez mimostředky a v automatu. :) Ty Steinharty máme doma a jsou tak nějak neohrabaný, masivní.

Odesláno

tak to jste mě překvapili.představa o ceně je kolem 10tis, nechci chronograf,protože masivní chrono na kovovém tahu mám.napadly mě pilotky s mimostřednou vteřinovkou a koženým páskem...líbila se mi ta představa,že každé ráno je korunkou natáhnu...pravda,je že jsem na chronoshopu vybíral podle fotky.na živo jsem ani jedny neviděl...

Odesláno

Archimede mají dokonalý antireflex a díky ručkám se světlejšími okraji jsou o trošku lépe čitelné než Steiharty. Archimede jsou při průměru 45 mm dost nízké, čemuž ještě přidává ploché sklíčko, Steinhart má skutečný průměr 48 mm (výška je přiměřená) a to zase není pro každého. Pokud bys volil Archimede, budu přesně tyto (Pilot XLH) asi prodávat, jsou staré 5 měsíců ve 100% stavu a ušetřil bys tři kilokoruny.

Odesláno

Mam ted nove Steinhart - Nav-B Gold Limited Edition, cernej cifr, zlaty rucky.

Byly tu za fajn prachy, tak jsem je vzal, jsou hezky, velky (VELKY), ale jiny Steinharty bych nechtel - nelibi se mi ty ciselniky, ty moje maji cistej uplne bez textu.

I kdyz tam ma archimede taky nejaky povidani, tak designove to neni takovy divny, ty Steinhart proste ne-e.

Leda titanove "Vintage," ale ty jsou v automatu s centralni vterinovkou.

Odesláno

Zdravím.kterým byste dali přednost? obojí pilotky,které se mi líbí,obojí ruční nátah,který chci...jedny jsou Unitas 6497 a druhé 6498...

Radši jsem si koupil oboje prvně Steinhart a pak jsem to nevydržel Archimede. Myslím, že dopadneš taky tak. Po více než roce je prodávat nebude tedy záležitost asi do smrti. :)

Odesláno

Archimede, sympatičtější značka, lepší průměr, naživo velké, ale fajn hodinky. Nejlepší jsou ve variantě TOP, ale to už není za 10000, ale i u těch základních bych zdobení strojku klidně oželel, Steiny mají pěkný průhled, ale ciferník mi přijde o třídu lepší na Archimede. A navíc když už ti i výhradní dovozce doporučuje Archimede, něco na tom bude :)

Odesláno

Šel bych zásadně do Laco!! Původní značka a velmi kvalitní hodinky.. :)

Odesláno

Měl jsem Steiny Limited Gold Edition-šlapaly absolutně přesně, byl to parádní pocit vyndat je z toho dřevěnýho boxu...natáhnout...seřídit...poslechnout.

Ale jak zde někdo píše byly takové neohrabané, prostě velké, mám obvod zápěstí 18cm, ty hodinky mi na ruce překážely. (pro upřesnění 47mm)

Hodinky jsem prodal.

No a před měsícem, já nevím... asi po roce od prodeje mě opět popadl unitasový hlad :-)

Našel jsem si na něm. abay rok staré Archimede XLH v TOP. Hodinky jsem od človíčka koupil, teď jsou u Kubsona na výměně sklíčka. Nesnesl jsem pohled na škráblej antireflex a ještě na drobnej servisní zásah...

Za těch pár dní co jsem je měl musím říci-oproti Steinhart jsou nositelné,na ruce vůbec nepřekáží. (pro upřesnění 45mm) Pouzdro je lépe provedeno než to hrubé u Stein. Snad je budu mít brzo zpátky... :wallbash:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...