Povidláček Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 Ahoj kolegové, vybírám pro bratrance dárek ke třicátinám (viz můj aktuální status). Jeden dárek už pro něj mám, ale nakonec jsem se rozhodl, že bych mu ještě koupil nějaké pero. Přeci jen je to očař, tak věřím, že při psaní receptů a podepisování by to využil (já alespoň bych něco lepšího na psaní než obyčejnou propisku ocenil). Vůbec se v tom ale nevyznám a můj rozpočet je docela nízký. Myslíte si, že se dá sehnat nějaký entry level pisátko řekněme kolem 1500,- za který by se člověk nemusel stydět a nebyl by to brak? Něco prostě jako Seiko 5 v hodinkách, levný ale dobrý...Koukal jsem na penshop.cz a něco do té ceny by se tam našlo, ale říkám, jsem laik a pamatuju tak leda bombičkový pero ze základky.Kamarád mi doporučoval značku Cross. Nemáte tip na nějaký konkrétní kus?Taky nevím zda plnící nebo kuličkové. Asi to bude podobný dotaz zda mechanika nebo quartz ale nevím... Zase aby ho to neobtěžovalo plnit nebo to nedělalo kaňky. Předem díky za každou radu.
Liqid Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 Já bych neperomagora plněným neobtěžoval a vzal klasiku. Mně nejvíc sedí Parker, třeba tenhle
dan83 Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 (upraveno) ja jsem spokojeny s timhle: http://www.penshop.cz/liner-parker-im-premium-5th-deep-gun-metal-chiselled/dp-14212/ Upraveno 28. února 2017 uživatelem dan83
African Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 (upraveno) K narozeninám dávám sady, pěkně to vypadá, obdarovaný dostane na výběr a je tam velká šance že aspoň jedno pisátko bude využívat. Druhá věc je značka, je jich milión, ale třeba většina lidí má zafixovanou značku Parker, byla tady už za komoušů a lidi za ní vidí velmi kvalitní psací produkt. V některých eshopech nevědí co si říct, poslední dobou nakupuji tady a spokojenost. Akorát dodání místo do druhého dne je zpravidla okolo týdne, s tím počítejte ale cenově super. Nebo třeba i sada se zápisníkem je v pohodě, však mrkví sám... http://www.remauh.cz/parker-urban-metro-metallic-ct-sada-plnici-pero-a-kulickova-tuzka-s-pouzdrem--plnici-P10155938/#top http://www.remauh.cz/papirnictvi/kancelarske-potreby/znackove-psaci-potreby/parker/sady-psacich-potreb/?sort=cena-ses Upraveno 28. února 2017 uživatelem African
Povidláček Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 Díky za tipy. Takhle čistě podle vzhledu se mi nejvíce líbí to co navrhl dan83. To první se mi moc nelíbí tvarem, přijde mi to takové silné, jako raketa. Blbý je, že to řeším docela na poslední chvíli, oslava je v neděli, takže to do tý doby musím sehnat. Takže dodání do týdne je pozdě. Zkusím projít takový ty klasický obchody jako Kotva, Labuť, tam by něco mohli mít. Je fakt, že i ta sada je fajn a Parker je taková klasika.
Liqid Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 (upraveno) Záměrně jsem dával tip na něco, co nemá víčko. Pokud to má mít lékař jako pracovní, tak pero s víčkem je opruz, chce to něco s pružinovým mechanismem (vlastní zkušenost). Jinak sady jsou fajn, ale třeba mně takhle zbylo asi pět pentilek a ani jednou jsem nikdy nepoužil, protože fakt nemám kde. Upraveno 28. února 2017 uživatelem Liqid
Petr.S Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 Parker Urban co posílal Liqid je super, mám tři a píše se s nimi parádně, dobře se drží, ale každému vyhovovat nemusí. Jediný problém, který jsem měl se všemi byla náplň. U každého začala po celkem krátké době pouštět.
African Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 V 28. 2. 2017 v 20:54, Liqid napsal: Záměrně jsem dával tip na něco, co nemá víčko. Pokud to má mít lékař jako pracovní, tak pero s víčkem je opruz, chce to něco s pružinovým mechanismem (vlastní zkušenost). Jinak sady jsou fajn, ale třeba mně takhle zbylo asi pět pentilek a ani jednou jsem nikdy nepoužil, protože fakt nemám kde.To mi povídej, z MB totálně rostu když musím odšroubovat víčko asi s padesáti závity :-) Ale na druhou stranu radost s ním psát, veliká....ale zpátky na zem :-)
Povidláček Odesláno 28. února 2017 Nahlásit Odesláno 28. února 2017 V 28. 2. 2017 v 20:54, Liqid napsal: Záměrně jsem dával tip na něco, co nemá víčko. Pokud to má mít lékař jako pracovní, tak pero s víčkem je opruz, chce to něco s pružinovým mechanismem (vlastní zkušenost). Zajímavá úvaha s tím víčkem. To by mě absolutně nenapadlo, přitom to zní logicky.
Povidláček Odesláno 4. března 2017 Nahlásit Odesláno 4. března 2017 Tak jsem nakonec včera v penshopu koupil tuto sadu. Přišlo mi to jako dobrá "vaue for money" a že si bude moci vybrat, kdyby se mu s jedním nebo druhým psalo líp. Zítra má oslavu, tak uvidíme zda to sklidí úspěch. Ještě jednou dík všem za tipy.
Kapo Odesláno 4. března 2017 Nahlásit Odesláno 4. března 2017 Já testuji space pen - bullet. První dojem velmi dobrý. http://spacepen.cz/e-shop/details/4/2/bullet/bullet---cerny-mat
bedabedulka Odesláno 4. března 2017 Nahlásit Odesláno 4. března 2017 Ta sada cross urcite lepsi nez Parker, u nich po case zasnou spatne tesnit vicka a je to u plnicky fakt opruz (mizi inkoust a blbe to spousti). Jestli ta kulickovka ma dobrou napl tak si tam vybere kulickovku, gelovku, nebo liner jeste v ruzny sirce, takze za me dobra volba!!! Jinak za dobry cenovky je kaweco (taham mosaznyho sporta plnicku furt v kapse u rifly co je na drobna abych nemusel tahat furt HomoSapiense, zavit ma snad 2 otocky a je venku takze parada)
African Odesláno 4. března 2017 Nahlásit Odesláno 4. března 2017 V 4. 3. 2017 v 17:06, Povidláček napsal: Tak jsem nakonec včera v penshopu koupil tuto sadu. Přišlo mi to jako dobrá "vaue for money" a že si bude moci vybrat, kdyby se mu s jedním nebo druhým psalo líp. Zítra má oslavu, tak uvidíme zda to sklidí úspěch. Ještě jednou dík všem za tipy. Bude mít radost bratránek, aspoň mě by udělali Teď vůbec přemýšlím, jestli jsem bratrancům nebo sestřenicím někdy kupoval dárek? hm, nevzpomínám si, ale je pravda že naše rodina čítá okolo dvěstě lidí, takže možná proto...
Povidláček Odesláno 4. března 2017 Nahlásit Odesláno 4. března 2017 V 4. 3. 2017 v 20:10, African napsal: Bude mít radost bratránek, aspoň mě by udělali Teď vůbec přemýšlím, jestli jsem bratrancům nebo sestřenicím někdy kupoval dárek? hm, nevzpomínám si, ale je pravda že naše rodina čítá okolo dvěstě lidí, takže možná proto... Díky!! My se většinou taky nikterak neobdarováváme, ale přeci jenom, jsou to třicetiny a pozval mě i s přítelkyní na oslavu, tak jsem se plácnul dostane k tomu ještě toto triko... no a vzhledem k tomu, že se mi zase zkazil zrak a budu potřebovat nový brejle, musím si u něj udělat očko (jak příhodný) Jinak celý to vede k tomu, že se mi ta pera zalíbila a už už koukám, co si pořídím pro sebe.
kejklik Odesláno 7. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2017 Pánové, oprašuji dotaz z minula: Jak plnit pera, která nemají odnímací konvertor (třeba moji Visconti Wall Street nebo Stipula Etruria), když je v lahvičce nízká hladina inkoustu. Používám Diamine, lahvičky jsou široké a když je hladina v půlce, pero již nenaplním. Na naklánění jsou potřeba 3 ruce a stejně neřeší dočerpání inkoustu do dna.
walter10 Odesláno 7. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2017 No, hodilo by se Ti něco takového (osobní zkušenost s tím ale nemám): https://www.gouletpens.com/twsbi-diamond-50-inkwell-black/p/TW-M7442980 https://www.twsbi.com/collections/frontpage/products/twsbi-diamond-50-ink-bottles
Toams Odesláno 11. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 11. dubna 2017 V 7. 4. 2017 v 13:51, kejklik napsal: Pánové, oprašuji dotaz z minula: Jak plnit pera, která nemají odnímací konvertor (třeba moji Visconti Wall Street nebo Stipula Etruria), když je v lahvičce nízká hladina inkoustu. Používám Diamine, lahvičky jsou široké a když je hladina v půlce, pero již nenaplním. Na naklánění jsou potřeba 3 ruce a stejně neřeší dočerpání inkoustu do dna.Bud si kup nejaku flasku atramentu, ktora ma integrovany "zberac", napr. Iroshizuku, Sailor alebo starsi Caran d'Ache a potom tam prelievaj ten Diamine alebo to Visconti predaj, napr. mne
bedabedulka Odesláno 14. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2017 Kup si cestovni kalamar od Visconti, je uplne paradni, vysajes to do posledni kapky.. Pripadne vysroubuj hrot s feedrem a vstrikuj tam injekcni strikacnou od inzulinu... zatoc jako pri plneni a prebytek z feeder oblasti odsaj a nasroubuj hrot s feedre a je to... Takhle jsem plnil Homo Sapiense nez jsem si koupil ten cestovni kalamar...
Honza1234 Odesláno 22. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2017 Pánové, nemáte zkušenosti s vintage plnícími pery? Uvažoval jsem, že bych si něco koupil tak pro radost na příležitostné použití. Nemáte tip, co koupit za rozumnou cenu (dejme tomu okolo 1.000,-Kč) s pěkným designem?
Toams Odesláno 22. dubna 2017 Nahlásit Odesláno 22. dubna 2017 V 22. 4. 2017 v 11:42, Honza1234 napsal: Pánové, nemáte zkušenosti s vintage plnícími pery? Uvažoval jsem, že bych si něco koupil tak pro radost na příležitostné použití. Nemáte tip, co koupit za rozumnou cenu (dejme tomu okolo 1.000,-Kč) s pěkným designem? Mame, ne velke, ale tak neco snad poradim napis, co je to podle tebe "vintazni" a "pekny dizajn".
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se