Vlcacka Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2017 (upraveno) Jelikož jsem teď óchala a áchala nad renovačním vláknem ve vintage fóru, přiblížím, jak je to u per. Jako první to potkalo Centropen 10010 z roku 1951, který jsem koupila ve zbědovaném stavu někde skrz facebookovou vetešárnu. Byl hodně zašlý, nicméně víčko a tělo pera byly komplet, nepolámané. Ale uvnitř to byla tragédie, krytý hrot zlomený, čerpací mechanismus nefunkční. Níže repostuji článek, který jsem o téhle anabázi napsala na svůj blog: http://penmania.bloger.cz/Pera/Pribeh-jednoho-Centropenu. Fun fact - Centropeny z padesátých let jsou celuloidové, takže nenechávat dlouho na sluníčku, pokud nějaký získáte nebo už vlastníte.Ten slib jsem dodržela, pero je v mé sbírce stále a mělo nejlepší hrot, dokud nepřišel Montblanc Classic a neodsunul tenhle černý doutník na druhé místo. Zmiňovaný Centropen 4164 má kamarádka a Imperial nešel opravit, tak jsem za něj koupila jiný. Upraveno 30. prosince 2017 uživatelem Vlcacka
Moty Odesláno 26. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2018 V rámci videa Adam Savage´s EDC jsem objevil Fisher Space Pen a myslím, že to je to co jsem hledal a když to má Adam, tak při jeho destruktivním stylu natáčení (zmiňuje ve videu 16 rozbitých iPhonů) to něco určitě vydrží. Mluví o něm od cca 3:48, kdyby se nezkopíroval čas A tady odkaz na pera https://spacepen.cz/e-shop/bullet/bullet-černý-mat-detail btw k Moonum jasný doplněk:-))
Kapo Odesláno 26. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2018 Černý Bullet nosím v peněžence na klipu, v batohu mám pak obyčejnou kovovou propisku na náplně Parker. Náhradní náplň do Bulletu má adaptér do těchto per.Zkušenosti - píše ve všech polohách, na jakýkoliv povrch včetně mastného papíru.Ještě zvažuji nákup voděodolného papírového bloku.
Kapo Odesláno 26. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2018 Černý bullet je příjemnější do ruky, než stříbrný.
Anela Odesláno 26. ledna 2018 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2018 Space pen jsem dostal na vánoce. Super věc
Japan Odesláno 2. února 2018 Nahlásit Odesláno 2. února 2018 Mam v supliku tohodle Parkera se zlacenym hrotem (bile zlato), ale psal bych s nim tak malo, ze ani nema smysl do nej davat inkoust.Tak chudak zahali.
dan83 Odesláno 2. února 2018 Nahlásit Odesláno 2. února 2018 K tem Space Penum - diky za tip je to fajn hracka, se zajimavym pribehem
martinzberatel Odesláno 2. února 2018 Nahlásit Odesláno 2. února 2018 Tiez po jednom pozeram, ale zatial sa neviem rozhodnut bullet asi ano...a mozno dobre vyzera aj ten magnum... odkial ste kupovali, amazon.de alebo ceske stranky?
dan83 Odesláno 2. února 2018 Nahlásit Odesláno 2. února 2018 V 2. 2. 2018 v 10:35, martinzberatel napsal: Tiez po jednom pozeram, ale zatial sa neviem rozhodnut bullet asi ano...a mozno dobre vyzera aj ten magnum... odkial ste kupovali, amazon.de alebo ceske stranky? CZ https://spacepen.cz/e-shop/bullet
Harwey Odesláno 2. února 2018 Nahlásit Odesláno 2. února 2018 pod uz rovno do Apolla:) https://spacepen.cz/e-shop/air-and-space/ag7-original-astronaut-space-pen-detail
Dali Odesláno 27. února 2018 Nahlásit Odesláno 27. února 2018 Můžete mi někdo poradit stojánek na plnicí pero. Moje představa je nastojato nebo šikmo, tak aby stojánek držel zavírátko a pero jsem do něj mohl mezi podpisama vložit bez zašroubovávání. Pokud ho nechám volně položené, tak se do něčeho začtu a pak ho musím rozepisovat.
Robero79 Odesláno 27. února 2018 Nahlásit Odesláno 27. února 2018 tak mi zena udelala radost perem od Petra Novaka, tak se chlubim, vypada suprove, velikost sice mensi S, ale po nasazeni vicka padne do ruky skvele, bez vicka je to takova nouzovka. Hrot je lepsi prumer, pise rovnomerne a hladce, i kdyz rozsah uhlu pri kterem klouze perfektne by mohl byt vetsi, ale uz jsem si zvykl... pripominku mam jen k delce hrotu, jsem zvykly na malicko delsi. A taky je to moje prvni sroubovaci pero, zacinam zjistovat, ze zaklapavaci mam radsi, ale na cesty je sroubovaci samozrejme lepsi... celkove vaham mezi znamkami 1- nebo 2+, ale spis 1- za ten uzasny design.
Robero79 Odesláno 27. února 2018 Nahlásit Odesláno 27. února 2018 V 27. 2. 2018 v 12:11, Dali napsal: Můžete mi někdo poradit stojánek na plnicí pero. Moje představa je nastojato nebo šikmo, tak aby stojánek držel zavírátko a pero jsem do něj mohl mezi podpisama vložit bez zašroubovávání. Pokud ho nechám volně položené, tak se do něčeho začtu a pak ho musím rozepisovat.taky jsem o tom uvazoval a pridal bych se - co takhle tady oslovit mistniho kolegu, ktery ma vlakno k 3D tisku? delal tu par stojanku na hodinky s logem chronomagu...
Ivan Lelák Odesláno 27. února 2018 Nahlásit Odesláno 27. února 2018 Před nějakou dobou jsem chtěl debatu oživit o Fisher Space Pen, ale je to tu o plnících perech, která, kromě základní školy, kde jsem s nimi začínal, dnes pro mne mají trochu aristokratický nádech a nevím, jak by to sem zapadlo. Nicméně Fisher tu zmínil někdo jiný a tak se přidám. S touhle značkou jsem se seznámil teprve vloni a hned mne jako pilota zaujala. Nedalo mi to a koupil jsem černý matný Bullet + voděodolný poznámkový blok, což je geniální kombinace, kterou u sebe nosím stále. Bullet je dokonalý nejen díky náplni, která píše vždy, všude, ve všech polohách, teplotách a na zmíněný poznámkový blok i pod vodou, ale líbí se mi i jednoduchým designem. Pro mne je to geniální výrobek s legendárním kosmickým příběhem, pero AG7 dokonce přispělo k opravě v měsíčním modulu při prvním přistání na měsíci, Bullet používají celebrity a je i v muzeu moderního umění v New Yorku. A pera Fisher se, pokud vím, zúčastňují kosmických misí už půl století. Do téhle značky jsem se zamiloval tak, že k černému Bulletu přibyl titanový a také původní "Antigravity" AG7, zakladatel příběhu. A teď o Vánocích jsem Fishery podaroval i zbytek rodiny - přítelkyně dostala Copper (je nádherný), dcera Rainbow (je magický až oči přecházejí), tchýně dostala Gold a tchán jediný nedostal Bulleta, ale Trekker. Titanový Bullet a AG7 jsou součástí mého leteckého nákoleníku, ale postupně budu další pera doplňovat, abych jimi mohl psát různými barvami i v práci a nemusel je přenášet. Bohužel se obávám, že jsem se nakazil Fishermagorizmem...
Kapo Odesláno 27. února 2018 Nahlásit Odesláno 27. února 2018 Ivane, bullet mám černý a stříbrný a koupil jsem i náplně, které s adapterem pasují do Parkera. Ten černý mi jde lépe do ruky.Ale líbí se mi tvoje pouzdro na blok, co je zač a kde se dá sehnat?Dík
Ivan Lelák Odesláno 28. února 2018 Nahlásit Odesláno 28. února 2018 Kapo - některé Bullety mají část, za kterou se při psaní drží, vroubkovanou a některé jsou hladké. Vroubkované se mi drží líp, ale ani hladké se nedrží špatně. To "pouzdro" není pouzdro, ale nákoleník pro piloty, zespoda má měkčenou část a pružný popruh se suchým zipem pro upevnění na stehno. Zvolil jsem ten nejjednodušší, kam pasuje poznámkový blok velikosti A6. Jsou i větší a složitější. Můžeš googlit "nákoleníky pro piloty", já ho koupil zde: www.aviatik.cz/nakoleniky/ Ani jsem nevěděl, že existují adaptéry pro použití tlakových náplní Fisher např. do Parkera, mohu poprosit o bližší info? Díky.
Lobber Odesláno 12. března 2018 Nahlásit Odesláno 12. března 2018 (upraveno) Zdravím pánové .... mohu na Vás s prosbou???!!! Před nedávnem sem si koupil černý inkoust do Parkera, ale po jednom, dvou dnech mi zaschne v hrotu... či někde u bombicky!!! Nevíte čím by to mohlo být??? Nekvalitní bombicka, nebo ta černá ( s příměsí gumy )tuto vlastnost prostě má a nezbavím se toho .... Děkuji za jakýkoliv postřeh :0) Edit: automatická opr. Upraveno 12. března 2018 uživatelem Lobber
Kapo Odesláno 12. března 2018 Nahlásit Odesláno 12. března 2018 Ivan Lelák - dík za tip na nákoleník, náhradní náplně Fischer obsahují vždy plastový adapter pro Parkera - viz odkaz, v blistru bílý váleček dole. https://spacepen.cz/e-shop/n%C3%A1pln%C4%9B/n%C3%A1hradn%C3%AD-n%C3%A1pl%C5%88-pr1f-modr%C3%A1,-tenk%C3%A1-detail
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se