Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevíte nekdo kde se daj v Praze sehnat zápisníky Piccadilly? Naposledy jsem jeden koupil v Luxoru, kde jsem ho nemohl najít. Nemůžu si ho díky jeho zvláštním rozměrům a polotvrdým deskám vynachválit. =(

Odesláno

Mohu taky na chvilku zabrousit do debaty ? 

Rád bych si pořídil něco na psaní - zatím jsem psal tím, co bylo po ruce, takže tu ve stojánku mám asi 20 různých firemních propisek, soba a nějaké další blbosti na psaní. Bylo by to především na poznámky, podpisy smlouv a sem tam píšu na něco propisovacího ( pokladní doklad, etc.) Zajímalo mě, zda exitují rozdíly i v propiskách ?

Mě se líbí třeba tato:

http://www.luxusni-pera.cz/detail/parker/urban-premium/parker-urban-premium-ebony-metal-chiselled-kulickove-pero/

Je to dobrá volba, nebo navrhujete něco lepšího, nebo mám zůstat u soba ?

post-17600-0-05853400-1378728300_thumb.jpg

• po měsíci...
Odesláno

Zdravím,

vlastním  tohle kuličkové pero  už  2 rokem a jsem s ním spokojený. Ostatním (zvyklí na prupisky) se zdá příliž těžké. Mám ho ve dvou provedení (druhé zlatá barva), dobře se drží a pokud nebude vadit něco těžšího v ruce :) tak mohu jenom doporučit.

• po měsíci...
Odesláno

Ahojte,

blížia sa nám Vianoce a blížia sa aj moje narodeniny, preto som sa rozhodol, že si urobím radosť kúpou nového pera. Keďže plniacich mám dosť (Mont Blanc aj Sailor) rozhodol som sa pre kúpu guličkového pera. 

Jedná sa mi o tieto: 

1) http://www.penshop.cz/kulickove-pero-medium-visconti-homo-sapiens-steel/dp-12865/

2) http://www.penshop.cz/kulickove-pero-montblanc-meisterstuck-le-grand-platinum-line-m161p/dp-10141/

chcem sa Vás spýtať, či máte s nimi skúsenosti a ktoré by ste mi odporučili. A prečo. Ide mi aj o to, aby ma pero bavilo...

Ďakujem Vám. 

• po měsíci...
Odesláno

Dobrý den, potřebovala bych radu. Vůbec se v tom nevyznám . Chci koupit příteli plnící pero. Má rád starožitnosti, tak nevím jestli je v tomto případě dobré staré pero nebo raději nové. Přikládám fotografii jednoho strého, kterého mám možnost koupit, jetě je funkční. bylo naplněné vodou, to je jediná informace a málo používané.  Značka Barklay. Nebo pokud mě odkážete jinak ke koupi, rádá si nechám poradit. Moc děkuji za rady.

Odesláno

Ahoj Jaroslavo, nevím, jak ostatním, ale mně se žádná fotografie ani link nezobrazuje. Pokud to vezmu podle sebe, tak pokud už nějaké pěkné pero mám, tak bych raději než další nové chtěl nějaké hězké staré. Pokud bych ale žádné pěkné nové neměl, chtěl bych raději nové, abych měl kdykoli čím psát.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Jsem prostě srdcař :D

Na pera si moc nepotrpím, ale tenhle dárek mně hrozně potěšil. Jinak krásně se s ním píše.

post-23339-0-56293300-1392085352_thumb.jpg

• po 3 týdnech...
Odesláno

Dobrý den

Získal jsem sbírku 64 plnících per. Jelikož tomu nerozumím hledám jakoukoli informaci nebo info k těmto perům. Koukal jsem do diskuze že tady tomu spousta lidí rozumí. Může mi prosím dát někdo nějaké info k perům?Pište o fotky na lukas255@volny.cz odhadem jsou pera za 10 000 000,- ale s tím právě potřebuji poradit. Fotky sem dát nejdou protože jsou větší než 2mb. Předem moc děkuji.

PS: pera jsou těchto značek a většinou jsou zlatá a stříbrná a mají pořadové číslo edice: Montegrappa,Aurora,Mont blanc,Visconti,Giacomo leopardi,Caran dache,Omas,Waterman. +Jedna sada ze 17století (prý) W.Steadler & co. 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Pánové, něco málo jsem tu našel přes vyhledávač, ale zeptám se. Přece jen máte zkušenosti s plnícím perem větší než já. Jak moc je časté a pravděpodobné, že z plnícího pera vyteče inkoust vlivem nižšího tlaku v letadle?

Odesláno

Je to vysoko pravdepodobné u vintážnych pier. Moderné perá znesú viac, ale neriskoval by som naplnené pero v saku počas letu. Niektorí výrobcovia nevytečenie v lietadle garantujú. Aj starší kolegovia spomínali, že kedysi pri nástupe do lietadla Aeroflotu dostávali úzke igelitové sáčky na plniace pero. Smiali sa, že v prípade nevoľnosti netrafia...

• po 3 týdnech...
  • po měsíci...
  • po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...