Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ještě k tomu blýskavému kovu doplním že cena je ne zrovna rozumná,

na podzim byla unce za zhruba 28 tisíc (mince nebo slitek v obchodě),

v té době výkup 24).

Za posledních 10 let se cena mince nebo slitku 1oz. pohybuje stabilně

od 26 do 34 tisíc, těch aktuálních 31 je od začátku roku víceméně stejně, viz. podzimní cena výše.

Před časem jsem to tady do toho vlákna počítal že i postupné nakupování zlata za posledních 10 let = zhodnocení jen pár procent a prodělek při prodeji kvůli nižší výkupní ceně než je cena komodity.

Jinak v zemi je stále zlata šest půlek, těží se 2.500 až 3.000 tun ročně

a výtěžené zlato se samozřejmě nespotřebovává jako ropa nebo plyn.

Odesláno
  V 25. 4. 2019 v 21:16, FraK napsal:

Jinak etf a P2P ti zadny fin. poradce nebo baknka neporadi, nebot z toho nemaji zadne provize. Ba naopak by asi byli radi, aby o techto moznostech nikdo nevedel...

Jj nemaj z toho žádné provize  :lol2: Já bych hlavně neivestoval podle rad v tomto vláknu :) Minimálně né většiny.

P2P je ale asi pro drobné investory fajn. Mimochode Zonky teď bude spouštět nástroj právě pro drobné investory, kdy půjde například posílat určitou částku měsíčně a půjde o určitý druh autoinvestu... Což zásadně zpříjemní uživatelský komfort.

K boeingu, je prostě už drahej a to přes problémy co má. Holt je Airbus x Boeing světový duopol a taky podle toho stojí.....

Odesláno

Tak a teď trochu rad, které nevím kam dát. Reálně Vám můžou ušetřit stovky tisíc. Doporučuji přečíst každému kdo zvažuje výhledově hypotéku, spotřebitelský úvěr. Asi to není úplně masově známo:

1. důležitá je úvěrová historie. Tedy,že je potřeba nějakou mít. Banka jí chce vidět. Ideální případ jsou například 2 historické úvěry. Ideálně v posledních 5 letech. A tady pozor jakákoliv pozdní splatnost byť o den je vidět a projeví se v ratingu. Naopak předčasné splacení je +. A tady ještě jedna věc: hypoteční úvěr se do toho moc nepočítá. Tohle je hlavní bod, co hypotéku může opravdu zlevnit. Většina lidí žije v mylné představě, že to, žen nikdy nic nedlužili je přece výhoda. Banka chce vidět schopnost splácet....

2. jakákoliv historická delikvence je problém. Pokud tedy máte kontokorent, kreditní kartu myslete na to, že například přečerpání o 20kč jeden měsíc se také může projevit.... o historické exekuci atd ani nemluvě. 

3. poměrně zásadní je také místo trvalého bydliště v kombinaci s věkem, rodinným stavem, vzděláním. Tady například pokud žádáte o hypotéku např. na byt v Praze a máte trvalé bydliště v Ústeckém kraji, tak to dost přeplatíte. Na to pozor. Čím větší město/kraj tím lépe. 

4. a zakončím to něčím zábavnějším. Pří žádosti o půjčku/hypotéku atd uvádějte prosím trochu běžné kontaktní údaje. Je to přece jen nějaký vztah a podobně jako by jste neposlali životopis s emailem: berunka69@centrum.cz, tak to nedělejte ani v žádostí o půjčku, kontaktu s bankou atd... mimochodem tohle se v riskových modelech reálně taky projeví ;) tedy klasika jméno.příjmení atd je ok...

Veškerá úvěrová historie, delikvence vidí banka v Solusu 5 let dozadu. Pokud to bylo u nich, tak ještě déle. Potom záleží na modelu risku, jak to hodnotí.... 
Odesláno
  V 2. 5. 2019 v 10:08, azeppelin napsal:

To jsou rady k nezaplacení :D

Hele 95% lidí a to i poměrně finančně gramotných to neví. Na hypotéce Ti to ušetří klidně 1%+ sazby. Na úvěru ještě víc. Tak promiň, že jsem obtěžoval  :frusty:

Odesláno

Tak sepsat by se toho dalo hodně, ale pokud to někoho zajímá tak si to už nastuduje. Že lidi jdou do banky a diví se, že nedostanou podmínky z reklamy, vždyť přece: "si nikdy nic nepůjčili a příjem mají dobrý" je velmi ale velmi běžná věc.... a pak jen pár věcí, co se dají jednoduše změnit.... například s tím emailem jsem to netušil, dokud jsem na to nenarazil. 

Odesláno

Nevím jestli neporuším nějaké tabu. Když ano, klidně smazat, pls.

Pokud by se tu někdo živil krátkodobými investicemi, dostala se ke mně příležitost zainvestovat na cca 30 dnů za 3,0%. Krátkodobý úvěr právnické osobě zajištěný nemovitostí. Pokud by tu někdo takový byl, jsem k dispozici přes SZ.

Aby bylo jasno: nelovím tu křeny a netahám ze zdejších babiček a dědečků životní úspory do nějakého letadla. Ani na veřejné otázky zvědavců, o co konkrétně jde, nebudu odpovídat. Nabídka, resp. poptávka je spíš mířena na někoho, kdo běžně investuje částky s šesti nulami. Předpokládá se, že takový člověk má vlastního právníka, který dohodne s právníkem protistrany nejvhodnější znění smluvní dokumentace. Pokud se někdo cítí osloven, tak pouze SZ. Díky

Odesláno
  V 13. 5. 2019 v 15:07, Tom4 napsal:

Já narážel na způsob komunikace stylem: hej kikoti . . . :D

Ne, nabídku, resp. poptávku jsem tlumočil vcelku slušně a hlavně stručně.

Následné upozornění oddělené dvěma řádky patří právě týpkům typu Tom, Murphy, decebal, eskimak a podobným, a je ... prostě jak si zaslouží, sám jsi použil trefné označení. Lepší prevence následných podobných uštěpačných průpovídek mě nenapadla a stejně se někdo našel. Tělo sdělení je v prostředním dvouřádkovém odstavci.

Odesláno
  V 13. 5. 2019 v 15:07, Tom4 napsal:

Já narážel na způsob komunikace stylem: hej kikoti . . . :D

:lol2: tvl a dnes nejsem na seznamu, to koukám. Btw. já bych do toho šel, fanda na mě působí jako solidní osoba. Je tam nějaký limit pro investici ? :D Nebo ideální soused do dvojdomku...

Odesláno

Hele ty vocasu, jeden post za druhým co kamkoliv plácneš tak je útočný, agresivní a hulvátský, myslím že už tě upozorňoval i někdo z modů že se nemáš chovat jak buran.

Jinak kecy typu kdo pravidelně neháže milióny okolo popelnic tak ani nepište, s debilama se nebudu vůbec obtěžovat . . . co asi tak vole čekáš že bude za reakce? :D

Když ti místo tohohle výsměchu napíšu supertajnou sz co se sama po přečtení spálí kde budu předstírat vážný zájem a jako důkaz pošlu foto McKvínovo Dayton ze svý sbírky (podepsaných); tak co? Vysypeš ze sebe všechno info. Tedy veškeré prevence průpovídek jsou zcela k hovnu,

za sebe napřímo píšu že mě tenhle tvůj styl komunikace sere a budu rád když se staneš normálním členem fóra který normálně komunikuje, pak tě tak budu brát a odpustím si příště blbý kecy.

Takhle jen sklízíš jak se prezentuješ.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Kurva, Tome, někdy bych chtěl umět takhle pěkně rozpracovat myšlenku a né furt někomu jen nadávat. Klóbrc. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...