Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 4,9tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

K cemu je signovana korunka,kdyz ji neumeji udelat,aby licovala?

A mas neco k tomu, jak rozklicovat, na jakych modelech, jsou? :punk:

Odesláno

A mas neco k tomu, jak rozklicovat, na jakych modelech, jsou? :punk:

To záleží na tom, jestli chceš mít S jako Seiko nebo 5 jako Seiko 5, čehož se drtivá většina místního osazenstva štítí. Proč tomu tak je, je věc druhá.

Odesláno

To záleží na tom, jestli chceš mít S jako Seiko nebo 5 jako Seiko 5, čehož se drtivá většina místního osazenstva štítí. Proč tomu tak je, je věc druhá.

Mně je to buřt, nelíbí se mi jen prázdná korunka, kterou na Seiku i Orientech bohužel mám. Neznamená to, že další Seiko či Orient kvůli tomu nepořídím, ale kdyby byla alespoň jedna varianta na hodinkach, které se mi jinak libí, budu rád. U "S"ka jsem měl za to, že to je až záležitost vyšších modelů (sumo, atd). Kdyby to měl někdo podobně, tak zatím jsem vypozoroval, že "pětková" korunka je u více "anniversary" modelů.

Odesláno

Tak s S jsem pětky neviděl. 5 mají mají nejvyšší modely jako Atlas, Map meter, Frankenmonster a limitky. Takže v dnešní době těžko sehnatelná záležitost.

Odesláno

Tak s S jsem pětky neviděl. 5 mají mají nejvyšší modely jako Atlas, Map meter, Frankenmonster a limitky. Takže v dnešní době těžko sehnatelná záležitost.

Tak takovejhle výčet jsem právě hledal! Ď.

Odesláno

Beru to jako vývoj. Napřed jsem přemýšlel nad průhledným dýnkem na Monstra. Tam mě štvala neoriginalita a snížená WR. Pak mě to časem přešlo. Moc jsem chtěl signovanou korunku. Ale tam mě štvalo její natočení. Naštěstí mě to taky přešlo a jsem spokojený :D

post-11518-0-37271200-1434393031_thumb.jpg

Odesláno

Mám čtvery Seika a jen u jedněch korunka hezky lícuje symetricky s pouzdrem, prostě je v ose 9-3. U těch ostatních je posunutá skoro až k indexu 4. Myslíte, že je to důvod k reklamaci? 

:helpsmilie:

Odesláno

Atlas a Map meter mají ale ještě druhou korunku, která je prioritní, bo se s ní hodinky štelují a ta signaci nemá. Pokud vím, tak z nižších řad je S ještě na některých modelech SSA nebo i SRP, ale spíš oblekového charakteru, viz. SSA 127, které mám v prodeji.

Odesláno

Mám čtvery Seika a jen u jedněch korunka hezky lícuje symetricky s pouzdrem, prostě je v ose 9-3. U těch ostatních je posunutá skoro až k indexu 4. Myslíte, že je to důvod k reklamaci?

:helpsmilie:

Ja bych to reklamoval. Ten Japoncik co vrtal tu diru byl evidentně ozraly. A navic tam furt je protože mi to tak taky přišlo.
Odesláno

Co tam 5ka, ale poziadavka na licujucu korunku vo mne vyvolava otazku - u doktora si s tym bol? Podla mna na to uz su lieky a bez vedlajsich ucinkov.

Odesláno

Nazdar,
Môj otec má 15+ rokov staré päťky (kaliber 7009) a v poslednom čase sa mu 2x zarosili, nechali sme ich s vytiahnutou korunkou sušiť. Je bezpečné ich teraz odložiť na dlhší čas alebo by ste to neodporúčali a dali ich pred tým do servisu? Podotýkam, že tieto hodinky nikdy neboli v žiadnom servise, idú asi +1min za deň - pred zarosením, po nehode som ešte neskúšal.

Ak by trebalo servis - viem, že je tu button pre zoznam hodinárov, ale ak som správne pozeral, všetci sú z CZ, vedel by mi niekto odporúčiť niekoho zo SVK? Vedel by mi niekto povedať približný odhad ceny takéhoto servisného úkonu? Ak sa nebudeme pozerať na sentimentálnu hodnotu hodiniek, stálo by to za to, servisovať ich?

Ďakujem za každú pomoc :)

Presné označenie typu je 3170A2 (foto z internetu)

post-38073-0-31010400-1434480058_thumb.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno

Já mám ty stejný, koupil jsem je od jednoho hodináře v důchodu, kterej je koupil na blešáku, opravil, vyčistil, seřídil a prodal mi je za 400kč. Tolik asi k ceně. Chtělo by to sehnat nějakýho nadšence protože jinak oprava bude asi neúměrná současné ceně. Jinak ty hodinky jsou úplně skvělý, jdou fakt přesně. Mě se předbíhají cca 1min za dva dny. I když design není už úplně in, neprodal bych je a i když mám hodinek docela dost nosím je celkem často.

Odesláno

15 rocne Seika bez servisu... pani, to mate bud stastie alebo ja smolu.

Tento humus sa pre par tyzdnami objavil v SNZG15K1, hodinky nemaju ani 2.5 roka a uz priam kvilia o servis. Dufam ze to hodinar vobec opravi...

post-27820-0-52567700-1435520879_thumb.jpg

Tak ako som strojku 7s36 fandil, tak teraz som z toho dost sklamany...

Odesláno

Co tam 5ka, ale poziadavka na licujucu korunku vo mne vyvolava otazku - u doktora si s tym bol? Podla mna na to uz su lieky a bez vedlajsich ucinkov.

Kdyz dokazali soudruzi vyrobit objektivy se zavitem m42 a ty po dosrubovani licovaly, tak je mi zahadou,proc s dnesnima technologiema vyroby nejsou hodinaske znacky schopne tohoto docilit i pres vysokou prodejni cenu svych vyrobku.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...