Přejít na obsah

Jaké Hodinky Orient nosite

t48mirek

Doporučené příspěvky

Dobrovolně se taky hlásím do armády orientálních, drátěných potápěčů.  

attachicon.gifDSCN8550.JPG

vítej mezi dráťenkama :D je to gut, aspoň mám představu jak bude vypadat na Rayích...i to je v plánu.

Jinak teda neznám nic pohodlnějšího na léto než mesh.

Upraveno uživatelem El Nano
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rychlá mobil-fotka nového přírůstku do mojí Orienťácký rodinky.

Naživo sklo nepůsobí tak poškrábaně, ale asi by se ho slušelo vyměnit.
Zatím mám dost smíšené pocity, jestli se mi na moje párátka vejdou (44x48mm není žádný drobeček), ale tenhle tvar pouzdra jsem chtěl dlouho vyzkoušet, protože na něm staví dost modelů King Diverů. Když to nepůjde, tak budou muset z domu.

A teď pár dotazů na místní odborníky...

1. Není to nějaký bastl, nebo aspoň částečný? Viděl jsem varianty s jinými ručkami, nebo vnitřní lunetou, ale je fakt, že oficiálně je Orient mnohdy velmi různorodý.

2. Má tenhle model nějaký ustálený název? Napadá mě Tristar King Diver. Ale označit je za King Divery mi přijde dost odvážné...

3. Neměl by někdo z vás navíc jednu vnitřní lunetu (klidně jiný design)? Na téhle chybí lumi bod na 12. Případně nevíte jestli to jde nějak opravit?
4. Neměl by navíc někdo origo tah? Víceméně ho nepotřebuji, ale rád bych měl hodinky kompletní.

post-26503-0-00868400-1403546880_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

1. Na bastl bych to neviděl, tady je hodně podobnej kousek http://watchlim.blogspot.cz/2013/07/83-orient-vintage-sk-3-star-automatic.html

2. pokud vím, tak levnější modely žádné "jméno" nemají, max číslo, není něco na dýnku?

3. lumi bod je jen bobek z lumi barvy, to by neměl být problém opravit

Odkaz ke komentáři

Vypadají zajímavě. Až na ten barevně dělený ciferník, to vypadá stejně, jako ty v odkazu. Máte tam dokonce stejný den a datum. :eek:

Ten ciferník je jen různě leštěnej (pod se to tak dá říct), takže ta barevná změna dochází pod určitým úhlem pohledu. Ta shoda data, to je dobrá náhoda.

2. pokud vím, tak levnější modely žádné "jméno" nemají, max číslo, není něco na dýnku?

Na dýnku mám GS 469617 - 7B PT  ,ani mi tak nejde o to, jestli mají nějaký ofiko název, jako spíš o to jak jim říkat.

Uměl by to opravit p. Frýdl?, nebo kam jinam se v Praze vydat? A kolik by to mohlo cca stát. Radši bych to vyměnil, za celou novou lunetu, ale ta se taky nebude shánět snadno

Jo a jedna věc... podle mě by jim to slušelo na meshi. Přičemž kdyby nakonec musely kvůli velikosti z domu, tak 22mm mesh by hezky sednul i na Maka, takže by pro něj využití bylo... Takže kde koupit pěkný a levný mesh? Nějaká doporučení?

Upraveno uživatelem mikulíšek
Odkaz ke komentáři

Zatím mám dost smíšené pocity, jestli se mi na moje párátka vejdou (44x48mm není žádný drobeček), ale tenhle tvar pouzdra jsem chtěl dlouho vyzkoušet, protože na něm staví dost modelů King Diverů. Když to nepůjde, tak budou muset z domu.

1. Není to nějaký bastl, nebo aspoň částečný? Viděl jsem varianty s jinými ručkami, nebo vnitřní lunetou, ale je fakt, že oficiálně je Orient mnohdy velmi různorodý.

2. Má tenhle model nějaký ustálený název? Napadá mě Tristar King Diver. Ale označit je za King Divery mi přijde dost odvážné...

3. Neměl by někdo z vás navíc jednu vnitřní lunetu (klidně jiný design)? Na téhle chybí lumi bod na 12. Případně nevíte jestli to jde nějak opravit?

4. Neměl by navíc někdo origo tah? Víceméně ho nepotřebuji, ale rád bych měl hodinky kompletní.

Jako bastl to nevypadá, mám tyto.

http://forum.chronomag.cz/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=275870

Odkaz ke komentáři

Nevím, jak by čínský mesh dopadl ve vodě, proto jsem dnes přehodil Orient Mako raději na gumu. Protože ale dopoledne dorazila zásilka od kafařů z Tchiba, provedl jsem několik experimentů.

nová černá teletina z Tchiba

post-32939-0-18896900-1403600370_thumb.jpg

post-32939-0-38744500-1403600414_thumb.jpg

starší Di-Modell Offroad

post-32939-0-15399400-1403600514_thumb.jpg

post-32939-0-63249500-1403600652_thumb.jpg

a konečná stanice gumové vlky ala Citizen

post-32939-0-83279400-1403600836_thumb.jpg

post-32939-0-92340700-1403600879_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Nevím, jak by čínský mesh dopadl ve vodě, proto jsem dnes přehodil Orient Mako raději na gumu. Protože ale dopoledne dorazila zásilka od kafařů z Tchiba, provedl jsem několik experimentů.

starší Di-Modell Offroad

díky bohu za tu konečnou stanici :D to předtím za mě ne-e, no možná ten hněděj

Odkaz ke komentáři

díky bohu za tu konečnou stanici :D to předtím za mě ne-e, no možná ten hněděj

Taky bych to nenosil. To jsem se nechal trochu ovlivnit vláknem potápky na kůži, ale není to kategorie pro mě. V mém případě pro Mako kovový tah, mesh, nato nebo guma. I tak je možností až až.

Odkaz ke komentáři

Určitě ho zkus, dokáže docela zázraky, alespoň na Seiko. Další varianta je místní člen tondako, liberecký hodinář. Taky umí japonce moc dobře...

Tak orientační cena opravy u p. Frýdla. - výměna skla 400,- oprava lunety (spíš jen kosmeticky, než do původního stavu) 100,-

Odkaz ke komentáři

Tah budeš shánět těžko (za rozumnou cenu), já už ho hledám léta,.

Luneta je naprosto v poho, ten bodík nebude problém.

Sklo bych určitě nechal, pokud není prasklé.Stačí 5minut broušení a je jako nové.

Ten název bych viděl na SK nebo KD. Ale dle fotky to nepoznám. Mám skoro stejné SK-Sea King

Odkaz ke komentáři

MESH je stainless steel do vody bez problémů. Vyzkoušel jsem většinu typů MESH tahů z Ebay i Čech (viz. galerie v podpisu) a žádný problém (i moře) ... teda mimo MESH z Kovotexu :D ... "přezouvat" MESH do vody je stejně divný jako dávat kůži na potápky (taky sem vyzkoušel :)) ...

attachicon.gifDSCN8715.JPG

attachicon.gifDSCN8716.JPG

starší Di-Modell Offroad

attachicon.gifDSCN8718.JPG

attachicon.gifDSCN8719.JPG

attachicon.gifDSCN8721.JPG

attachicon.gifDSCN8724.JPG

Upraveno uživatelem M@chino
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...