NIGHTinGALE Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 (upraveno) Tak jsem si včera splnil jeden hodinkový sen. Takhle jsem z hodinek ještě nikdy nadšený nebyl, tak se trošku rozepíšu Už delší dobu jsem přemýšlel o nových oblekovkách a i když jsem viděl a měl v rukou mnohé, pořád mi z toho vycházeli dva favorité. Vás asi nezaujme ani jeden z nich, ale já jsem prostě v cenové kategorii do 80.000 Kč nenašel nic, co by se mi více líbilo. Navíc jsem měl podmínku, aby ty hodinky byly něčím zajímavé, aby to byly oblekovky, ale ne úplně klasického střihu. Strojek ani značku jsem neřešil, z toho už jsem vyrostl a po těch pár letech zde strávených, mě více než inhouse a známá značka, zajímá vzhled (divnej vývoj chronomagora, to uznávám). První favorit byly Tissot Chrono Heritage. Mají retail kolem 75.000Kč, což je za Tissotky ranec peněž, ale jak jsem je poprvé viděl, naprosto mě uchvátily a na ruce to bylo ještě lepší. Na Ebay se nové téměř neobjevují, asi už je ta limitka vyprodaná. U Hanáka v Brně jedny mají se slevou 30%, ale za prvé je to Hanák, což mě od koupě odrazuje a navíc je tam mají na hnědém aligátorovi, což nevím, kde vzali, protože jsem je jinak viděl jen na hnědém. Druhý favorit byla značka Maurice Lacroix, která tu také nemám nějak extra dobrý zvuk, což je s podivem, protože mají vlastní komplikované strojky, během krátké doby se neuvěřitelně vypracovali a řada Masterpice je naprosto neskutečná. Z té bych mohl snad cokoliv. Už dlouho jsem si myslel na Maurice Lacroix Masterpiece Jour et Nuit. Retail mají podobný jako ty Tissotky a na Ebay jich také nějak moc není. Respektive je jich tam dost, ale ne fungl nové, což byla má podmínka a navíc se tam často objevují asi nějaké první modely, které mají dýnko naklapávací, což jsem nechtěl, já chtěl to na šroubky. K řadě Masterpice - prestižní lajna Maurice Lacroix. Ciferníky jsou ze stříbra ryzosti 925/1000, strojky používají buď historické a nebo alespoň dodávají nevšední komplikace, perfektní ruční zdobení a zpracování je samozřejmostí, strojky se testují v pěti pozicích, safírové sklíčko i na průhledu, řemeny z aligátora, kvalitní box... Co je zajímavé konkrétně na tomto modelu: - zobrazení času (trošku mi evokuje Girard Perregaux Richeville Night & Day, byť tam je využit celý číselník a u těchto ML je to řešeno ručkou) - Unitas překopaný na čtyřiadvacetihodinovky - precizní zdobení strojku (i pod setrvačkou a regulací), kameny v šatonech, setrvačka vyvažovaná šroubky a hlavně (což jsem zatím viděl jen na HH hodinkách) sražení hran Jsem fakt nadšenej a troufám si říct, že ještě nějaký Masterpiece kousek na svém zápěstí v budoucnu přivítám Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 25. srpna 2011 uživatelem NIGHTinGALE
Frantik Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 (upraveno) Nádhera, gratuluju Sakra taky potrebuju nutně oblekovky. Upraveno 25. srpna 2011 uživatelem Frantik
bandicoot Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Jak je udělaný ten srpek na měsíci? To se mi líbí, že to není jen jednobarevná placka...
Vlcak Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Nádherné hodinky. Ta ručičková komplikace a 24 hodinový chod mě opravdu dostaly. Paráda, gratuluji. Tipuji, že ten částečně zastíněný měsíc bude souviset s překrytím a ohřevem materiálu. Něco jak částečné kalení. Počítám to vynikne až v reálu a fotky to moc nejsou schopné přenést.
NIGHTinGALE Odesláno 25. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Jak je udělaný ten srpek na měsíci? To se mi líbí, že to není jen jednobarevná placka... Srpek je leštěnej, zbytek měsíce je taková struktura, jako má třeba pomerančová kůra.
honza71 Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Hodinky pro vyzrálého chronomagora. Gratuluji. Jsem ještě v chronoplenkách, takže na tohle bych neměl odvahu.
gougy Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Velmi hezký kousek, gratuluji, a přeji prima nošení. Zároveň se přidám k těm, co také "nutně potřebují" nějaké nové oblekovky..
instant Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 pekne, blahozelam. seria masterpiece ma niekolko zaujimavych kuskov, u mna su tiez velmi vysoko v rebricku. btw, neuvazoval si pri vybere so Sothis Horus? ti maju takto prekopany automat, nazivo som bol dost uneseny, i ked kaliber asi nema taketo vychytavky.
sery.vlk Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 (upraveno) Gratuju - moc dobře jsi pořídil! ML Masterpiece jsou vždycky něčím zajímavé a neokoukané, pouzdrem a korunkou počínaje.A u těch Tvých je použitá komplikace ojedinělá!- Jak Ti sednou na ruce, určitě jsou větší než standardní oblekovky (už kvůli tomu, že Unitas sám o sobě má poměrně velký průměr)? Upraveno 25. srpna 2011 uživatelem sery.vlk
GentlemanT Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Tak tohle je parádní kousek Gratulace!
Miroslav 2 Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Nádhera, gratulujem. Nech dlho slúžia.
lastam Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Ahoj, nebudu se tajit tím, že ML se líbí i mě, jak řada Masterpiece tak i Pontosy jsou povedené. Užívej si jich, hodinky co sis vybral jsou fakt parádní, možná bych je nosil dýnkem vzhůru... strojek je povedený a je to vidět!
brett Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Hezoučký a opravdu zajímavý kousek!Každý máme holt svá kritéria :-)Velká gratulace!
Slim_brno Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Budu se namyšleně domnívat, že pro ML ses rozhodl poté, cos je viděl u mě na ruce Ale jinak opravdu veliká gratulace, ty hodinky jsou úžasný. Celá Masterpiece řada je perfektní, tiše závidím a doufám, že se zase brzo potkáme, abych je mohl obdivovat naživo
Kalifx Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Jsou moc pěkný. Oblekovky jsou sice zcela mimo můj okruh zájmů, ale to na faktu, že jsou propracovaný, nic nemění. Tak si je užij.
tombed Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 na todle si připadám ještě mladý , ale máš vytříbený vkus NiGu, jsou vymazlené s krásnými detaily
StanoBare Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Zobrazenie deň/noc má podobne vyriešené aj Frederique Constant na svojich turbilónoch. Tu je to však očistené ako hlavné zobrazenie času. Krásny kus.
sect Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Krásné, kvůli takovým hodinkám stojí za to chodit v obleku
Viktor Odesláno 25. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2011 Parádní ML oblekovky, gratuluju. ML jsou čím dál lepší, můj favorit je podobný, Calendrier Retrograde. I když nejradši bych ten model s ozubeným čtvercem na cifru.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se