Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den, už nějaký pátek brouzdám toto fórum a nakonec jsem si snad konečně vybral první automatická seika.

Jenom se prostě nemužu rozhodnout jestli SRP043 nebo SKZ325 - oboje chci na tahu.

Vím, že mají jiny strojek, SRP ho mají asi lepší, ale zase je "oslabuje" chybějící DAY a hlavně datum na pozici "4".

ARGUMENTUJTE PROSÍM, JAKÉ A PROČ BY JSTE SI VY VZALI?

stargate: Posted Image

SRP: Posted Image

Odesláno (upraveno)

U Srpu se mi nelibi "BellRoss/Sinn" design rucek a cifru.. Libi se mi i schovane datum bez dne v tydnu.

Naopak u Stargate se mi libi Cifr i rucky... pouzdro vypada vic propracovane... stejne tak i tah. Zajimave je sladeni cervenych prvku (dle varianty). Naopak minus je vystupek na lunete a me osobne vadi den v tydnu... Stroky bych az zas tak asi neresil...

Takze ja bych volil Stargate.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno

Bral bych SRP,protože se mi na nich líbí to co technický dan napsal že se mu nelíbí a na Stargate se se mi nelíbí to co se mu líbí.

Odesláno

Za mě teda Stargate.

Subjektivně na mě působí dinamičtějším dojmem a mají v sobě i kus osobité originality,SRPy se mi zdají takové běžné potápky.

Odesláno

SRPy043 jsem měl a jsou velký těžký humpolácký. u stargejtů si někteří stěžovali na řešení výstupku na lunetě, který asi u seika moc nevychytali.

pro stargate je plusem day/date, den mi na srpech chybí. srpy zase vydrží víc jak 2 dny běžet.

kup si monstra :P .

Odesláno

Ono by bylo možná dobré i napsat, jak velkou máš ruku, protože SRPy jsou opravdu "pořádnej kus oceli" a ne na každym vypadaj dobře. Já se svými 19,5 cm tohle řešit nemusim a tak jasná volba (hned po Sumech :D).

Odesláno

Měl jsem monstra a mám stargejty. Kdybych volil znovu, tak už bych stargejty nekoupil, kdežto monstra klidně zase. Monstra šlapaly bez problému dva roky. Stargejtům se po pár měsících vypařil výstupek na 12, tzv. pyramidka. Prostě zmizela bez rozloučení. Tah je takové chrastivé nicmoc. Teď dám, až na to bude síla, nemalý peníz za tuning. Bude nová luneta bez pyramidky (nejsem totiž jediný kdo s ní měl problém). K lunetě která v tomto rozměru připadá v úvahu se už podle mého názoru nehodí ručky a cifr. Ten chrastivý tah nahradí mesh. Sám jsem zvědavý co z toho vyleze. U stargejtů je nejlepší to želvovité retro pouzdro.

Takže abych ti pomohl v rozhodování - kup Srpy a na Stargejty se vybodni.

Odesláno

Díky za dotaz - Seiko typů je kvantum a uvažoval jsem o nějakých Day - Date s korunkou na 4. Takže jsi mi usnadnil hledání :guitar:

...a za mne samozřejmě Stargate (mají den + vybočují z jinak (pro mne) státovitého vzhledu Seiko potápek)

Odesláno

SRPy jsem měl. Jsou to nudné strohé hodinky, řekl bych bez špetky invence, zato nejpřehlednější, co jsem kdy viděl. Pouzdro je jedna velká nuda. Nic na co by se dalo dlouho dívat. Zpracováním jsou hodinky na úrovni Monster, jenom tah je lepší. Srpy jsou velké hodinky, no to Stargate taky. Jelikož mi po nějaké době začala vadit nuda a vzhled Sinnů,tak jsem se prodal. Teď mám na cestě SKZ325J1 (Japan), příští týden mají dojít, tak uvidím, jak se mi zalíbí a když ne, tak ti je klidně pustím. Slibuju si pěknější zpracování a víc detailů. Ono se to nezdá,ale v praxi je rozdíl v rezervě chodu 7S26(36) a 4R15 propastný. SRPy víkend vydrží na stole a jedou, 7S26 nikoliv. U SRPů je vložka lunety a na ní natištěné čárky a číslice. Výhodu to má,že když ji poškrábeš, jde to vyměnit. Nevýhoda je, že je to nuda a vypadá to laciněji,než frézovaná luneta Monster nebo Stargatů. U Stargatů trčí klenuté sklíčko, takže je na raně, u SRPů je rovné a netrčí.

Stargate jsou takové tak trošku navoňané pěkné hodinky. SRPy jsou prostě surové nářadí,které nezklame,ale ani neudělá tolik parády.

Odesláno

libí se mi u hodinek to, co je tu označováno za nudu. málem mne srpy skoncily doma, nebejt jejich stazeni z ebay. jsou to fajn hodinky.

Odesláno

Moc děkuju za tipy a zároveň vás vubec nemam rad za to, ze jste zminili seiko sumo :D :D Jako suma jsou naprosto TOP, jenze si rikam, jestli kdyz si jako prvni automatky koupim hodinky za 12 tisic, kam to pak bude smerovat?

Jinak co se zapesti tyka, tak jsem to zkousel merit a videl bych to na 21-22 cm? mozna jsem to meril spatne.

Nejspis to udelam nasledovne ... obrazky srpu, stargate i sumo si vytisknu a dam hlasovat lidem kolem me :D co vyberou, to koupim :D nebo fakt jinak uz nevim :D

Jeste jednou dekuji

Odesláno

Nakonec jsem tedy vybral Srpy. Muzu se jeste zeptat o radu kde koupit? Koukal jsem na Mywatcheshub, a-watches a dalsi a vsude je vyprodano. Vim ze jsou tady ted jedny v sekci prodam, ale dokazu je za stejnou cenu nebo levneji koupit nove (jen si pockam).

Odesláno

Tak jsem projel např:

a-watches.com

mywatcheshub.com

creationwatches.com

skywatches.com

yorkshirewatches.co.uk

citywatches.co.uk

seikowatchusa.com

a ani v jednom z vyse zminenych e-shopu (+hodne dalsich) už je namjí skladem,

naopak v: superchrono.com a stonewatches.com je skladem mají, ale neposílají do EU :(

dale je ma skladem take 21jewels, ale ta cena :crying_anim02:

jsou také na ebayi z nového zelandu za 250bugs, ale jsou na gumě, takže bych musel ještě dokupovat tah + ten prodejce je neověřený (ma asi 15 feedbacks).

TEĎ PROSÍM, BABO RAĎ :crying_anim: :smile_anim:

Odesláno

kup ty, co jsou tady. To je moje rada. Nebo si počkej, až je budou mít skladem. Myslím že dýl jak měsíc nebudeš čekat.

Odesláno

ty co jsou tady na bazaru už jsou prodané, respektive se čeká na platbu - samozřejmě jsem v pořadníku.

btw: jeste k 21 jewels - ta cena neni zas tak hrozna, ale je to i bez krabice :(

Odesláno

já kupuju z watches-bay.com nebo mywatcheshub.com . Jsou to jedni a ti samý lidi. Dostal jsem dycky krabičku,všecko. Jinak krabičku přece nenosíš na ruce;-) a u téhle kategorie hodinek se neřeší krabice,certifikáty atd;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...