Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já bych se s dovolením také rád podíval do NMnM. Délka kurzu mi je celkem lhostejná, určitě bych ho pojal jako dovolenou. Konečně by měla smysl ;-) Jediný problém by snad mohl nastat, kdyby se mi v prvních ranních vyučovacích hodinách třásla ruka následkem nočního hýření. To je u hodináře stejný handicap jako u chirurga, že?

Takže pánové, nekoukejte na to jenom na nějaké povinné školení a pojďme spojit příjemné s užitečným, něco se naučit a pobavit se! Skutečně si oddáchnout.

• Odpovědi 255
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Takže pánové, nekoukejte na to jenom na nějaké povinné školení a pojďme spojit příjemné s užitečným, něco se naučit a pobavit se! Skutečně si oddáchnout.

Poučil bych se u těch švýcarů, kteří večerní lekce vynechávají a místo toho se jede testovat víno. Taky jsem si říkal, že to musí člověku ráno rozklepat ruku, ale jistě mistr bude mít tip, jak ruku zklidnit :D

Návštěvník Kamil
Odesláno

Já bych se taky do hodinářské práce moc nepouštěl, abych si neublížil :) Ale udělat si výlet do NMnM, podívat se do muzea Prim, potkat zajímavé lidi, tomu se vůbec nebráním. Taky bych to považoval spíš za dovolenou. Takže se hlásím mezi zájemce. Dokonce už kupuji na Ebay několik jdoucích vintage švýcarských mechanických hodinek, aby si bylo s čím hrát (doufám že Prim nebude striktně vyžadovat Primky). I když já bych se spíš jen díval. Mohl by se z toho vyvinout skvělý týden.

A kde máme cigiho?

Návštěvník Kamil
Odesláno
Jestli by byl zájem dal bych české výrazy k tomuto www.timezone.com/library/wglossary/wglossary631691881806327073

Zájem by byl :) Z mé strany určitě ano, pokud člověk není z oboru, doslovný překlad některých pojmů by mohl být komický.

Odesláno

Já jsem někde sehnal knihu Základy hodinařiny, kde jsou nákresy a obrázky v češtině (rok výroby 1964, původní cena 3,50 Kčs - koupeno za 120 Kč, tomu říkám inflace) - zkusím sehnat OCR a opirátit ji. Každý zájemce za ni zaplatí původní 3,5 Kč a vybrané peníze pošleme autorovi, aby se nezlobil :)

Odesláno
Zatím je problém v tom OCR - žádné nemám, ale můj oblíbený P2P shop už něco našel, tak až to stáhnu :)

Tohle bych raději vymazal, nebo vaše popularita u některých nejmenovaných firem může prudce poklesnout...A ještě jako veřejně známá osoba :P

Odesláno

O tento kurz bych měl předběžně zájem.

Možná by stálo za to dlouhý kurz rozdělit na více kratších věnovaných nějakému tématu (montáž, individualizace, renovace, drobné opravy, apod) a tyto udělat o prodloužených víkendech. Díky tomu by si mohl každý vybrat, co ho zajímá. Jinak možnost složit si vlastní hodinky - prima nápad.

Odesláno

Jo.. takovou knihu sehnati.. polovina štěstí hodinářova... Ta druhá polovine je horší- sehnat prachy na všechny hodinky co se mi líbí...

Ale ten nápad to za 3,50Kčs obšlehnout není špatný... klidně dám i 5,- Kčs co mi tuhle vypadlo při stěhování z nábytku..

Odesláno

Taky bych se do kurzu přihlásil, pokud to bude časově schůdný.

V hodinkách jsem se vrtal už jako dítě, tak ať to má nějakou štábní kulturu.

Odesláno
Jo.. takovou knihu sehnati.. polovina štěstí hodinářova...

No, problém je, že OCR mi to moc nebere. Je to takový ten tisk ze 60 let, který OCR moc nepoznává, co slovo, to dvě chyby, protože vadu papíru berou jakou součást fontu a vynechanou barvu taky. Bože bože, jak jsi to naše OCR zvládl za sedm dní... :)

No, je to trochu oříšek. Nemáte někdo s OCR zkušenosti?

Odesláno
Jo.. takovou knihu sehnati.. polovina štěstí hodinářova...

No, problém je, že OCR mi to moc nebere. Je to takový ten tisk ze 60 let, který OCR moc nepoznává, co slovo, to dvě chyby, protože vadu papíru berou jakou součást fontu a vynechanou barvu taky. Bože bože, jak jsi to naše OCR zvládl za sedm dní... :)

OCR jsem jednou někomu řešil, byl to program FineReader od ABBYY.

Mám ho ve verzi

FineReader Professional Edition 7.0

Odesláno

Copak OCR, to problém není, to mám. Iris Reader (mám Maca). Jenže jak to nastavit, aby to i na tomhle typu dokumentů dělalo slušné výsledky...

Odesláno

Ano, mám. Ta nejdůležitější je, že potřebuji-li to jen jednorázově a na méně než několik tisíc stránek, je lepší najmout si na to nějakého studentíka, co si chce přivydělat a nechat ho to přepsat. Problémy s OCR se vyplatí řešit až u rozsáhlejších záležitostí.

Návštěvník Kamil
Odesláno

To není tak špatný nápad od JJ. V jakém rozsahu je ta kniha, kolik má stránek?

Někoho na opis bychom sehnali a když se podělíme o náklady...

Odesláno

Ano, mám. Ta nejdůležitější je, že potřebuji-li to jen jednorázově a na méně než několik tisíc stránek, je lepší najmout si na to nějakého studentíka, co si chce přivydělat a nechat ho to přepsat. Problémy s OCR se vyplatí řešit až u rozsáhlejších záležitostí.

To mi připadá rozumné. Kolik to má stran? Studenti ekonomek (středních) se stejně potřebují učit psát všemi deseti, to by nemuselo být drahé...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...