Ivan Lelák Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna před 5 hodinami, Josef01 napsal: Držím palce, někteří lidé to nevydrželi, nejen že se vrátili na původní váhu, ale ještě 10 kg přidali Je fakt, že jsem v životě už několikrát cíleně hubnul. Jednou to bylo zděšení z trojciferného čísla, když jsem měl 98 kilo, zhubnul jsem na 93 a výš se už nikdy nevrátil. Jindy to byl ohled na můj pupek, tehdy jsem hubnul i cvičil a shodil asi 11 kilo. Trvalo to dlouho, ale nakonec jsem to zase nabral zpátky. No a jindy byl třetí důvod, to je asi 5 let a to byl rostoucí krevní tlak, obtíže při zavazování tkaniček, obavy seskočit ze stolu, židle, stromu či zídky. To jsem shodil cca 5 kilo, tlak se zlepšil, zavazování bot trochu taky, na zbytek jsem si zvyknul. Ta samá situace nastala vloni v létě (93 kilo, vyšší tlak a horší ohýbání, ke kterému jsem si musel kleknout a pak se ztěžka zvedal. Do Vánoc jsem zhubnul 4 kila ale do ledna zase kilo nabral. A v tu chvíli jsem objevil Kalorické tabulky, všechno se změnilo a hubnutí se pro mne stalo zábavou. Teď mám dole 18 kilo (od loňského léta celkem 21 kg), najel jsem i na víc pohybu, začal chodit do posilky, zase po delší době vytáhl koloběžku a kolo. Baví mne to, cítím se mnohem líp (a až zlepším kondici, bude to ještě lepší), tak doufám, že už nikdy nenaberu 20 kilo abych se vrátil zpátky, nedejbože abych nabral ještě víc. Ale to si říká každý, čas ukáže.. 1 2
tyfo Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna před 3 hodinami, Ivan Lelák napsal: tak doufám, že už nikdy nenaberu 20 kilo abych se vrátil zpátky no hezky, jeste se zeptam, kolik vlastne meris ? nebo jake je tve vysnene BMI, moje 25 :-), ale jeste mi 8kg chybi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
tyfo Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna (upraveno) Jo a jeste k tomu vraceni hmotnosti, chvilku to trvalo ale skoro jsem se vratil na stejnou hodnotu, minule ten graf vypadal takto: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. a jeste drive takto: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 12. srpna uživatelem tyfo
Ivan Lelák Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna před 14 hodinami, tyfo napsal: no hezky, jeste se zeptam, kolik vlastne meris ? nebo jake je tve vysnene BMI, moje 25 :-), ale jeste mi 8kg chybi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Máš hezký jo-jo efekty, ale zkoušíš to znovu a znovu, to je prima.. Měřím 178, teď mám 71 kilo a v červnu, kdy jsem měl ještě 75 kg, jsem měl podle InBody BMI 23,6. Podle chytré váhy mám teď 22,4, ale to nemusí být přesné. Žádné vysněné BMI nemám, prostě chci být zdravý, aktivní a v kondici.
tyfo Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna jo JO-JO efekt tam je ale nez jsem nabral tech zminovanych 20 kg uplunulo 12 let a to neni tak hrozny. Tedy pro mne, mam totiz zravou nemoc 1
farkyostrava Odesláno 13. srpna Nahlásit Odesláno 13. srpna Tak když už tady pan L si tak odvážně, eh, vyjadřuje svůj názor na jojo efekt, tak já bych panu L chtěl říct svůj názor, na který mám asi taky jistě právo, tak jako on na svůj. Pokud někdo zhubne během pěti měsíců takhle hezkou křivkou, já tam žádný jojo efekt nevidím. A jestli on ho tam vidí, tak má asi jojo někde mezi ušimaa ne na monitoru. Pane L., jestli máte sedmdesát jedna kilo, nemáte vůbec představu, co to je zhubnout mezi ze 116 na sto 1
moco Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna Pánové, BMI vůbec neřešte, prosím. Tato hodnota je vhodná max. pro rychlý populační screening a neřekne vám, z čeho se vaše hmotnost skládá. Navíc při hubnutí vám může zakrývat váš progres (ztratíš 3 kg tuku, ale nabereš 5 kg svalu) a stejné BMI neznamená stejné procento tuku v těle. Doporučuji zainvestovat 4x ročně do kvalitního InBody měření. 1 1
Moty Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna nějaká domácí váha, ty s těma madlama? např.: https://www.alza.cz/truelife-fitscale-w8-bt-white-d12947545.htm Jasně, kvalitní inbody ti to řekne přesně, nicméně na takový to domácí váření asi cajk, ne? 1
Ivan Lelák Odesláno 14. srpna Nahlásit Odesláno 14. srpna před 9 hodinami, farkyostrava napsal: Tak když už tady pan L si tak odvážně, eh, vyjadřuje svůj názor na jojo efekt, tak já bych panu L chtěl říct svůj názor, na který mám asi taky jistě právo, tak jako on na svůj. Pokud někdo zhubne během pěti měsíců takhle hezkou křivkou, já tam žádný jojo efekt nevidím. A jestli on ho tam vidí, tak má asi jojo někde mezi ušimaa ne na monitoru. Pane L., jestli máte sedmdesát jedna kilo, nemáte vůbec představu, co to je zhubnout mezi ze 116 na sto Tyfo sem dával 3 křivky z různých období a vždy ta následující začíná na výrazně vyšší váze než ta předchozí končí. Tomu já říkám jo-jo efekt, třeba se pletu. Samozřejmě, na každé té x-měsíční křivce žádný jo-jo efekt není, jen standardní kolísání, to mám také. Tyfo to v dalším komentáři připouští, ale taky říká, že mezi křivkami je vždy delší období, což chápu, taky jsem měl za sebou pár hubnutí a po pár letech jsem se vrátil na původní váhu. Třeba se tomuhle jo-jo efekt oficiálně neříká, v tom případě se omlouvám. Ale chápu, že je to problém - pro mne není až tak velký problém zhubnout (když už se k tomu opravdu odhodlám), ale horší je váhu pak dlouhodobě udržet. Jestli je rozdíl mezi hubnutím 116/100 a mými 93/71, to neumím posoudit, určitě záleží na mnoha faktorech. 1
Zlý Jabko Odesláno 16. srpna Nahlásit Odesláno 16. srpna Tak po návratu z dovolené jsem hrdinně stoupl na ten pekelný stroj áááá... Jojo, jde se shazovat. To jsou pořád zmrzlinky, prosečko, dojídání po dětech a trénink nikde. Hrozný todleto. Startuju na 111, goal 95, tabulky nažhavený, snad to vyjde.
Ivan Lelák Odesláno 17. srpna Nahlásit Odesláno 17. srpna Vážení přátelé, rád bych Vám oznámil, že pro mne hubnoucí fáze skončila. Za rok jsem sundal 23 kilo, z 93 na 70, od půlky ledna (to jsem měl rovných 90) se to zrychlilo objevem Kalorických tabulek, tedy 20 kilo za cca 7 měsíců. Mise splněna, tabulky nastaveny na "Být fit", čímž i přidaly kalorie, takže budu nějakou dobu v přechodné fázi a postupně chci nabrat pár kilo svalové hmoty - i proto jsem se začal v rámci časových a fyzických možností víc hýbat, chodit do posilovny a světe div se, začínám zkoušet i dříve nenáviděné běhání. Můj hubnoucí příběh byl plný přemýšlení, ujasňování, jak co funguje, jak a na co tělo reaguje, přistupoval jsem k tomu zodpovědně, ale ne striktně podle Kalorických tabulek, postupně jsem to zdokonaloval, zkoušel různá nastavení a ladil stravovací režim. Nakonec se to povedlo a vlastně to ani nebylo moc náročné - hlad jsem neměl a jako analytycký typ, milující tabulky, grafy a statistiky, mne práce s Kalorickými tabulkami bavila a budu v ní pokračovat. Naučil jsem se jíst a mít rád jídla, která jsem dřív nesnášel, jiná naopak z jídelníčku vypustil, objevil jsem nové chutě, stravu mám mnohem víc pestrou a očištěnou o nefunkční, naopak škodlivý balast, fyzicky se cítím mnohem lépe a až naberu svaly a kondici, bude to ještě lepší. V mém věku - 66 - to už nebude nic velkého, ale zasnažím se a uvidíme., je to výzva. Byla a dál to bude skvělá jízda, tak si to taky užívejte! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 6 3
lucid Odesláno 17. srpna Nahlásit Odesláno 17. srpna Před hodinou, Ivan Lelák napsal: Vážení přátelé, rád bych Vám oznámil... Velká gratulace, já mám 61 (a 187 cm) a podobnou změnou jsem si prošel před 6 roky, kdy jsem během půl roku šel z cca 105 na 75 kg, dnes mám stabilně +- 80 kg. Akorát jsem to dal bez těch kalorických tabulek, možná tehdy ta apka nebyla tak vychytaná jako dnes, ale tenkrát mi moc nevyhovovala, nicméně jsem se musel naučit odhadovat kolik kalorií mají základní potraviny, takže dnes vím, co si můžu dovolit a co bude následovat když "vypnu" ... nicméně občasný prohřešek není dietická chyba ... na posilovnu zatím čas nebyl, jen posilování vlastní vahou, ale doufám, že na ní taky dojde 1
Ivan Lelák Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září Zde je graf mé hmotnosti od cca 15.7., kdy jsem dosáhl cílové hodnoty 70 kg. V pohodě se mi daří hmotnost udržovat v rozmezí cca 69,5-70,5 kg, Kalorické tabulky v tom dál pomáhají. Chutě mne nepřepadají, zatím se přibírání nebojím, naopak, občas mám problém ty zvýšené kalorie ujíst. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
tyfo Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září před 2 hodinami, Ivan Lelák napsal: V pohodě se mi daří hmotnost udržovat v rozmezí cca 69,5-70,5 kg, ... Chutě mne nepřepadají, zatím se přibírání nebojím, naopak, občas mám problém ty zvýšené kalorie ujíst. Tak to jsi na tom dobre mne chute prepadaji porad a jeden vykend jsem polevil, hned naskocili 3kg a vic jak tyden mi zase trvalo to stlacit. Je to o cloveku ja mam totiz zravou nemoc, pro mne je to kadodeni boj o kazde sousto zda si je dam a nebo nedam. Takze mi nezbyva nez ti gratulovat k Tvemu postoji a to jak mentalnimu tak fyzickemu. Ja to mam uplne jinac a tak je to pro mne hold slozitejsi, ale verim si ze se dostanu se na urcenou vahu a snad tam zas nekolik let vydrzim. 1
Ivan Lelák Odesláno 8. září Nahlásit Odesláno 8. září Před hodinou, tyfo napsal: Tak to jsi na tom dobre mne chute prepadaji porad a jeden vykend jsem polevil, hned naskocili 3kg a vic jak tyden mi zase trvalo to stlacit. Je to o cloveku ja mam totiz zravou nemoc, pro mne je to kadodeni boj o kazde sousto zda si je dam a nebo nedam. Takze mi nezbyva nez ti gratulovat k Tvemu postoji a to jak mentalnimu tak fyzickemu. Ja to mam uplne jinac a tak je to pro mne hold slozitejsi, ale verim si ze se dostanu se na urcenou vahu a snad tam zas nekolik let vydrzim. Tohle je zajímavé téma - chutě a žravost. Nejsem lékař přes tělo ani hlavu, mně to přijde jako 2 různé věci. Žravost mne taky zpočátku přepadala a příčinou byl hlad, hlavně ten večerní. To bylo v době, kdy jsem se v nových stravovacích návycích ještě neorientoval. Postupně jsem přišel na to, že existuje varianta malého objemu jídla s velkými kaloriemi a naopak zdravější varianta velkého objemu (případně stejného jako před hubnutím), který mne zasytí a kalorií přidá méně. To je jedna věc. Jakmile jsem se v tom začal trochu orientovat a přešel na nízkotučné tvarohy, sýry, mléko atd., přidal hromady salátů a zeleniny, hlad přešel. Jasně, on by o to dříve zase začal, ale někde jsem se dočetl, že třeba proteiny hlad zaženou. A protože proteiny jsou důležité i kvůli tomu, aby s tukem neubývaly i svaly, začal jsem jich jíst mnohem víc a zapadla další kostička do skládačky - hlad přešel úplně. K tomu přispělo i to, že třeba čočka nakyselo nebo hrachová kaše (obojí jsem dřív nesnášel) tak trochu nadýmají, jsou zdravé a kalorií mají tak akorát. Tak jsem to začal jíst a i to přispělo k tomu, že jsem neměl hlad. Když to šlo, zvolil jsem místo knedlíků rýži - další dílek skládačky. Nebo si dám o knedlík nebo dva míň a o to víc masa a zelí. Přestal jsem používat tatarku a majonézu - za prvé jsem se dozvěděl, že smažák chutná jinak než když má hlavně chuť tatarky a za druhé je to méně kalorií se stejným zasycením. Protože jsem i tak měl někdy proteinů méně, nakupuju různé proteinové pudinky a nápoje, dlouho jsem to vybíral, aby v nich bylo hodně proteinů, ale málo cukrů atd. Ty věci jsou sladké, já jsem milovník sladkého a tak mi to třeba večer doplní chybějící proteiny, zažene chuť na sladké, nasytí a udrží pocit sytosti až do rána. Tím pádem už nemám chuť si dávat večer jiné mlsky, protože tohle je pro mne ta mlska - a to je další díl skládačky. Výrazně jsem omezil alkohol, protože v tom je spousta kalorií, má malý objem a je tekutý, takže mnou proteče, nezasytí ale najednou už mám v sobě spoustu kalorií a nemůžu si dát něco jiného, co mne zasytí - další díl skládačky. Pitný režim - další díl skládačky. Dřív jsem si nemyslel, že vypiju 3 litry denně a ejhle, vypiju. A to jen voda nebo neslazené, neperlivé minerálky (jasně, taky kafe, mléko, polévky..). Ono se to nezdá, ale večer mne to taky žaludek na chvíli zaplní a když usnu, už mi to je jedno. Pro mne to byl celý komplex věcí, kterými jsem si prošel, postupně ho dolaďoval a vnímal, jak na to tělo reaguje. Výsledkem je, že mne přešel hlad, nemám vlčí hlady, nemám ani chuť na zmrzlinu, koblihu nebo dorty, můj jídelníček je mnohem pestřejší, zdravější a stejně chutný. A navíc, jak jsem psal, teď co mám cílovou váhu, mám často problém sníst všechno co bych měl. A klidně si dám občas i ten smažák, řízek, kachnu s knedlíkem a zelím - ono se nic nestane a když tak to během pár dnů zase zkoriguju. Ale to píšu o sobě a neumím říct, jak to děláš nebo cítíš Ty, jak se snažíš být důsledný a tak. Navíc nejsem doktor a nevím, jaké jsou rozdíly mezi různými organizmy. Já snad konečně vím, jak funguju já a jsem za to vděčný. Já si třeba neumím představit, že je obecně vůbec možné, abych na víkend "polevil" a měl 3 kila navíc. Třeba kilo si představit umím a z větší části to bude nevyprázdněnost po víkendovém žraní, ale ne že bych přibral 3 kila tuku, to snad ani nejde. Takže bych si z toho nedělal těžkou hlavu, pokud jde o jeden víkend za měsíc. Držím palce! 4
tyfo Odesláno 9. září Nahlásit Odesláno 9. září před 14 hodinami, Ivan Lelák napsal: Takže bych si z toho nedělal těžkou hlavu, pokud jde o jeden víkend za měsíc. No ja si z toho nedelam vubec hlavu, protoze to neni nic na cem by jsem ujizdel, jestli se dostanu na dana cisla za tyden mesic nebo 4 mesice je mi jedno, po padesatce jsem uz dosel urciteho klidu a nehrotim. Samozrejmne ze ty 3 kila nejsou neco co by jsem pribral tuku, proto do tydene zase byly pryc, je to kombinace vice vody pozdeji vecer, jidla s velkou vahou atd... ale chtel jsem jen upozornit ze nejake ty rozdily mezi lidma, ja samozrejmne take presel na jidla s vysokym obsahem protejnu, snim hodne zeleniny atd... vzdyt v souhrnu za 3x hubnuti mam za sebou jiz vice nez 75kg zhubnutych a to nejde bez vsech tech zmen rezimu. Akorat zrejmne na rozdil od tebe mam chute na cokolady, klobasy, tucne syry atd. no a protoze jsem kdysi mel i temer 130kg tak pro mne neni problem snist treba 1KG jidla na posezeni treba v zelenine, ale take to stejne dokazu dat v hutne smetanove omacce s 10ti knedliky. A za hodinku az 2 by jsem si dal take neco k jidlu.... Tak to proste je. Ano jsou to extremy ale nekdo kdo nikdy nemel chorobnou zravost, vlci hlad a podobne ten to nikdy nepochopi obcas vidite v TV ze jsou lide co vazi 250kg a ze na snidani sni nekolik grilovanych kurat a zapiji to 2L koly. To je zkratka obzerstvi a rekne te si ze ten clovek je nemocny na hlavu, Ano je a nekdo je / byl na pul cesty a tak pro nej cele kure na snidani take nebyl problem. Treba takova rodina pizza, kady ji znate a u nas treba 4 clena rodina ji ma na obed a veceri. Ale to vubec neznamena ze ji nedokazi snist sam a naraz. Hubnuti a udrzeni si vahy je za mne zejmena o hlave a o tom zda ma clovek dostatecnou vuli vydrzet a vse ostatni jsou jen podpurne programy, jidelnicky, cviceni, pro nekoho doplnky stravy, pro nekoho vyzivovy poradci, pro nekoho pobyty ve specialnich zarizenich, ale hlava je to jedine co rozhoduje o konecnem vysledku. 1 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se