Přejít na obsah

Nespresso

Doporučené příspěvky

Uz si taky labuzim! Ristretto vyborne!!

I ta aplikace v jabku docela ujde. Desne se mi libi, ze mi da vedet jak je to s odvapnenim, kolik ma vody a hlavne si muzu nastavit, aby kafe bylo hotove uz kdyz prijdu o kuchyne. Pro me po Tchibu proste luxus!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak aplikace zjistí pokročilost zavápnění nevím. Ale taky bych to odhadl na tu časovku. Ještě to zjistím. Balení obsahovalo lakmusový papírek na ověření tvrdosti vody. Hodnotu jsem zadal v aplikaci a až na to přijde, mělo by mě to upozornit k odvápnění.

Jak zjistí, kolik je v nádobce vody taky nevím, ale pokud jí bude málo, taky by mi to aplikace měla sdělit.

Podavač to samozřejmě žádný nemá. Kapsle se nejspíš musí vložit do kávovaru. V aplikaci se pak nastaví čas, kdy se má začít "vyrábět". Kapsli to do zásobníku vyloží samo po uvaření kávy. 

V praxi zatím vím prd. Jediné co jsem měl čas vyzkoušet, bylo vložit kapsli a udělat si lahodné Ristretto. Vše ostatní přijde časem. Nicméně, měl jsem Krups Dolce Gusto, pak Tchibo Cafissimo Compact, no a teď jsme koupili tohle Prodigio. Respektive mi jej koupila moje drahá polovička. Já si jej ani nevybral. Původně to mělo být překvapení, ale nějak jsem to nechtěně prokoukl. Za mě je to prozatím naprosto super! :notworthy:

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...

Jak hoši řešíte recyklaci? Máte všichni kontejner? Já ho nemám a pytel s kapslema válím jen tak. Dá se ten kontejner nějak vymýt a nesmrdí to? Přeci jen do pytle se má vejít asi sto kapslí, což pro jednoho člověka je celkem dost.

Odkaz ke komentáři

Jak hoši řešíte recyklaci? Máte všichni kontejner? Já ho nemám a pytel s kapslema válím jen tak. Dá se ten kontejner nějak vymýt a nesmrdí to? Přeci jen do pytle se má vejít asi sto kapslí, což pro jednoho člověka je celkem dost.

Kontejner? S pytlem mám stejný problém. Taktéž by mě zajímalo.

Odkaz ke komentáři

To samé jsem řešil před cca týdnem. Najednou káva teče do té misky v kávovaru a ne hlavní tryskou. Mám U MILK.

Zjistil jsem, že hlavní tryska je uvnitř a káva ven teče ještě přes takovou jakoby vaničku. Ta je cca uprostřed na čepu. Když se začne dělat káva, celá "hlava" s tryskou zajede dozadu ke kapsli. Jak se posouvá dozadu, tak převáží tu vaničku, na bocích má malé výstupky, které tu vaničku vzadu pozvednou. Tím dostane správný sklon a káva teče vpředu tryskou.

Na mém kávovaru se ty boční malé výstupky odřely a hlava při pohybu dozadu už nedokázala podebrat zadní konec vaničky. Tím ta vanička má opačný sklon a všechny káva, co do ní teče, se malou dírkou vzadu dostává právě do středu kávovaru.

Opravu jsem řešil zatím jen provizorně, pomocí pájky jsem trochu ten plast naleptal a udělal tam větší hrbolek a už to funguje, otázka jak dlouho. Ideální by bylo tam nalepit kousíček nějakého dalšího plastu.

Pokud je to stejná závada. až to rozděláš, hned pochopíš, blbě se to takto popisuje.

Odkaz ke komentáři

Mne se to stalo uz dvakrat- je to tim, ze se tam zlomi takovy dva ?zoubky? a pak se jeden z plastu nevysune a proto to tece dovnitr. Na netu najdes videa jak to spravit- musis si ale koupit ten nahradni dil. Ja ho sehnal nekde ve francii asi za 150,-, rovnou jsem si tehdy vzal 3.

A nebo to musis vysouvat manualne, coz je dost neprakticky a hlavne musis mit kavovar porad rozebranej

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Kdyby někoho napadlo si pořizovat Lattissima Pro, které je teď ve slevě, tak si dovolím pár postřehů.

Měl jsem předtím CitiZ, po chvilce jsem ho vyměnil za Essenza, protože jsem chtěl menší, aby se vešel na lednici vedle mikrovlnky, kde jsem si pak latte ohříval s mlékem (musel jsem proto koupit i jinou mikrovlnku, aby byla menší), následně jsem dostal Aeroccino 4, což se mi zalíbilo, protože jsem měl pěnu a nemusel ohřívat latte v mikrovlnce :-)

No a teď Lattisima Pro, kterou jsem pořídil, protože jsem si chtěl ulehčit práci a nechtělo se mi po každém latte (jiné nepiju) chodit od lednice, kde je celé "zázemí" k umyvadlu a čistit Aeroccino 4, které mělo po každém použití na dně sražené mléko (vlastnost).

Nevýhody vůči předešlým modelům a řešením:

* Komplikovanější zapínání, protože hlavní power button je mechanický vzadu na horní straně přístroje, následně je potřeba zmáčknout vybraný program na plochém senzorickém panelu. Pokud máte stroj na lednici, nebo na poličce, kde nevidíte na vrchní část, jste nahraní, protože bez pohledu na panel se těžko trefíte. Pokud děláte teplé mléko, latte, nebo capuccino, tak je to ještě horší, protože po zapnutí přístroje tato tlačítka nejsou aktivní, probíhá nahřívání (informuje o tom display) a až po cca 20 vteřinách dojde k aktivaci tlačítek. Pro mě je to celé o dost komplikovanější, na levnějších strojích stačilo 2x zmáčknout tlačítko kávy, kterou chcete (byť většinou jsou jenom 2 tlačítka), tím se přístroj zapnul a po nahřání udělal kafe.

* Horší pěna proti Aeroccino 4. Pěny je méně, míň hustá. Asi otázka preferencí, ale čekal jsem něco lepší.

* To nejhorší, co jsem zatím nedořešil je nastavení dávek mléka a kávy. Stejně, jako u strojů pouze pro kafe, nejde natavit množství pomocí +-. U strojů, kde není display, to chápu. Tady display je, dokonce v sekci informace vidíte i množství na stupnici, ale nastavování je dementnější, než u levnějších strojů. Tam to funguje tak, že zmáčknu a držím mechanické tlačítko do doby, než mám, kolik kávy chci a pustím. Tady to funguje tak, že zmáčknu senzorické tlačítko, pustím a čekám (pár vteřin) než se pustí tekutina. Po tom, co dosáhnete optické úrovně, kterou si myslíte, že chcete, musíte znovu stlačit tlačítko. Běda ale, pokud se netrefíte správně, což, pokud sledujete zároveň množství mléka/kafe ve skleničce, je problém. Ono je to problém i tak, musíte mačkat přesně. Pokud nastavujete pouze kafe, dejme tomu, že OK. Ale pokud děláte mléko a pak kafe pro latte, tak vlastně nemáte páru, kolik čeho máte. A aby toho nebylo málo, pokud máte pocit, že chcete pouze více mléka, protože kafe jste trefili, tak smůla, musíte opakovat nastavení i pro kafe (a zkuste to dělat vždy přesně). Pokud vás napadne, že si třeba do mléka nalijete pouze množství, které víte, že chcete a ukončíte pak dávku, jakmile není mléko, taky smůla, asi díky páře se tam dostane i voda z nádržky na vodu, takže je toho více, než chcete. Pokud vás napadne to dělat tak, že si do jedné sklenky naplníte, kolik mléka chcete a to samé pro kafe do další, tak taky problém, s mlékem dostanete vždy i pěnu, pokud namísto mléka použijete vodu, tak je to větší šance se trefit, ale zase, jiná konzistence, jiný průtok. A pozor, pokud u nastavování vytáhnete karafu na mléko, nastavování se ukončí, byť už chcete nastavit jenom kafe (to jsem dělal, abych si vedle sebe lépe umístil 2 sklenky na porovnání). Taky si nemyslete, že ušetříte a nebudete při nastavování kafe vkládat kapsle a pustíte pouze vodu. Opět, asi jiný tlak a průchodnost a tedy jiné množství vody. Ono to dle všeho neměří ani v této verzi průtok vody, ale pouze čas, po který se má mléko/kafe pouštět. Udělal jsem již tak 10-15 pokusů a nedosáhnul jsem toho, co jsem měl při kombinaci Essenza + Aeroccino 4. Nedej bože, pokud si sladíte a dochucujete latte sirupem (já ano) a víte, že chcete 4 dávky sirupu, protože to tak s tím fungovalo předtím :-) Ať se na mně výrobce nezlobí, ale toto je prasárna, nastavovat to takto opticky, tlačítek je tam jak nasr.no a udělat to formou +- třeba 5ml (nebo 1sekunda) by jistě šlo. Ale teď to zkusím pomocí odměrky (byl jsem koupit u Tescoma - mají takovou malou po 5ml, ale zase, je jenom do 60ml a na mléko je to málo, když tak si půjdu koupit další, protože při nastavování není čas na vylití).

* Přístroj si hlídá množství vody v rezervoáru. To je fajn, problém je, že to množství, co tam zůstane (snad kolem 150ml) asi neumí využit. Jistě ne pro čištění karafy na mléko. Takže sice je tam dost vody na vyčištění, ale stejně si řekne o doplnění vody a až pak pokračuje v čištění.

Pak tady mám pár prkotin, které mi vadí, ale ani jiné verze na tom nejsou lépe:

* Schází notifikace o nevyhozené kapsli. Je to jenom nezvyk, teď, jak dělám u přístroje více úkonů, namísto 2 (hrnek, kapsle) dělám 3 (karafa, hrnek, kapsle) tak zapomenu.

* Prostor pro hrnek/karafu není dost velký. Toto vadí pouze, pokud nechcete v souladu s návodem používat pro čištění karafy sklenku, ale chcete stříkat vodu do odpadního prostoru. Je potřeba vhodně směřovat trysku, aby to nestříkalo mimo + aby se zase bordel nedostal na stěnu karafy a nestékal pak v lednici.

* Vyndávání starých kapslí je sice podobné, jako u předešlých modelů, ale pokud máte více vody v odpadu, tak to chce více opatrnosti. Škoda, že nejde zásobník na kapsle vyndat bez nutnosti vyndání odpadu na vodu.

* Kovový podstavec na menší šálek nemá "tlumení", takže pokud je složen, tak může někdy drnčet kov o kov. Přitom víko nádobky na vodu tlumení má, takže to jde.

Abych ale jenom nekritizoval, tak i pozitiva:

* Míň hluku. Asi i díky pevnější konstrukci a větší hmotnosti dělá přístroj míň hluku. Např. Aeroccino 4 dělalo "hluk" i když nepracovalo, dle všeho cívky v podstavci pískají neustále.

* Kvalitnější zpracování. Přední a vrchní díl z kusu hliníku, celkově konstrukce pevnější, umístění zásobníku na staré kapsle i odpadní prostor na vodu je robustnější, podstavce jsou kovové a masivní.

* Větší nádoba na vodu a i lépe vyřešené vyndání a nasazování, tlumení víka. Stačí odklopit víko, tím se odsune aretace a za víko vytáhnete lehce nádobku. Po naplnění vodou lze opět za víko odnést (i v návodu to povolují, tady tleskám, že to někoho napadlo) a lehce nasadit zpátky, pak pustíte víko, tím dojde k aretaci. I nasměrování na trny je jednodušší, takže i "poslepu" nasadíte nádobu.

* Vetší prostor na použité kapsle.

* Červený plováček na optické upozornění, že je plný odpad na vodu.

* Osvětlení prostoru s kapslemi a pro hrnek.

* Snad bude informovat o odvápnění. Jde nastavit (i změřit dodaným proužkem) tvrdost vody a dle toho pak informuje o odvápnění (takže jenom počet dávek kafe - tyto i počítá a ukazuje v notifikaci).

No a to je snad cca vše. Silně přemýšlím, jeslti si stroj nechám, asi ano, ale že bych měl z něj nějaký wow efekt, tak to ne. Bude to lepší, až se mi povede dosáhnout správného nastavení pro latte a změnit způsob práce.

Doufám, že to někomu pomůže, já se chtěl hlavně ventilovat, abych si ulevil :-)

Upraveno uživatelem swenak
Odkaz ke komentáři

Mi přijde, že by pro tebe byl vhodnější nekapslový kávovar, tam si můžeš vyhrát víc. Krása nespressa pro mě spočívá hlavně v jednoduchosti. Dám hrnek, dám kapsli, mačkám knoflík, piju...a nemusím řešit nic okolo.

Jinak děkuji za super recenzi, jsem normálně rád, že piju je espresso a lungo :D

Odkaz ke komentáři

No, máš pravdu, původně jsem i chtěl, ale hledal jsem něco kompaktní a nic takové nebylo a dodnes není (resp. jeden stroj jsem našel, ale snad už se neprodává). No a s časem jsem ocenil to, že mám různé kapsle a můžu mít za den více chutí/intenzit jenom tím, že vložím jinou kapsli a to samé i kdokoliv jiný. Sice tím, že to piju s mlékem a sladím (používám sirupy Monin a více příchutí) se chuť kafe mění a intenzita taky, ale pořád je to změna. A taky je pravdou, že mi toto kafe i více chutná. V kanceláři máme klasické espresso a sice tam kolega kupuje údajně kvalitní a čerstvé kafe, tak nemám z toho takový požitek. Je ale možné, že jsem si to tam neuměl (a asi ani moc nechtěl) nastavovat dle svého + tam nemám pěnu. Je to levnější verze, takže tam taky množství a intenzita je pouze přes ovládací kolečka, takže jenom tak cca vím, že když otočím někde do tohoto místa, tak mám cca tolik kafe, co potřebuju a intenzita to samé, to radši ani neměním, všichni používáme stejnou a když se za den udělá třeba 10 dávek, tak bychom se utočili.

Jinak ano, Nespresso je o tom, co píšeš, ale proč si to nenastavit, když vím, jak to rád a jde to, jenom dost komplikovaně :-) Taky bych rád, aby to bylo na knoflík, ideálně 1, ale toho se asi nedožuju. Nejmníň komplikované zatím je, říct si o kafe někomu jinému :-)

Odkaz ke komentáři

Ty jo, celkem rozsáhlý postřehy.

Snaha se cení.

Jinak já teda piju víceméně jen espresso a ač jsem vyzkoušel všechny lunga, tak musím říct, že mi bohužel žádný úplně nesedlo.

Musím to projet ještě jednou dokola.

Zatím jsem u Nespressa poměrně chvilku, tak si třeba ještě musím nakalibrovat hubu. :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...