Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak jsem se dočkal. Chtěl jsem vyzkoušet tyhle nejvíc svítící Seika. Tak jsem je zařadil do 3-položkového seznamu hodinek pro rok 2012. Když už je na hodinkách plast, tak jsem si řekl, že zkusím i PVD od Seika. Pěkně jsem si sundal tah, to samé jsem udělal u SRP043, abych měl podle čeho zkracovat. Tahem jsem nikde o nic ostrého neštrejchl, jen o stůl. Asi nějaké vadné místečko v PVD, ale odloupl se docela velký kus na tahu. Naštěstí je to dílek, který má stejné rozměry jako ostatní(jen 1. dílek jde z 22 na 20mm) a tak půjde nahradit.

Ani jsem nečekal takový rozdíl ve svítivosti. Bomba. Minutová a hodinová ručka stejně jako bod na lunetě svítí jako na SRP043, ale indexy a vteřinovka jsou jiná liga. No víc někdy třeba v recenzi. Teď pár rychlofotek. Jednak se klepu nadšením z nového přírůstku a taky naštváním nad PVD.

post-11518-081805000 1325613095.jpg

post-11518-010619600 1325613097.jpg

post-11518-010209900 1325613099.jpg

post-11518-069684300 1325613100.jpg

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Asi bude chyba při výrobě u PVD, protože kdybych je poškrábal, tak se neodloupne takový kus jako když se loupe barva. A ostatní kluci, co mají PVD pětky nehlásí žádné problémy, spíš naopak.

Jj fotky budou, už se na ně taky těším :)

Rudykopalsson : ty čudlíky jsou šroubky, které drží ten plastový bazmek. Vzdálenost stěžejek je u obou hodinek stejná(nějakých 44mm). I přesah nožek přes stěžejky(čili délka hodinek) je stejná. Ale u SKZ se tah začíná ohýbat(otočné napojení tahu) až mimo stěžejky-tato vzdálenost pak dělá necelých 50mm. U SRPů se tah ohýbá už na 44mm(ve stěžejkách). SRPy mají bez korunky jasných 44mm,přes nejširší místo(korunku) mají kolem 51mm. U SKZ je to problém určit. Pokud vemu jen ten plastový kruh, tak je to 49mm, když to vemu přes korunku a šroub plastu, je to 55mm.

Ohledně stěžejek snad víc poví fotky(mobilem)

post-11518-028288400 1325625472.jpg

post-11518-087962900 1325625472.jpg

Odesláno

Ty ses teda zkraje roku pěkně rozjel, gratuluju.

Tyhle pětky mají fakt velký koule, dokonce větší než 043!

Předběžně bych si je, pokud mohu, zamluvil - rád bych je vyzkoušel - stejně jsou ti velký :)

Odesláno

lub: Taky čumím, jak se to rozjelo. Měl jsem v plánu plnit plán celý rok a ono to bude hotové v 1. lednové týdnu. S tím jsem nepočítal. Ale beru to tak, že budu mít pak víc času si všechny 3 hodinky víc užít.

Budu na tebe myslet až je budu prodávat, ale nechej mě si je užít ;)

Odesláno

Asi se jedná skutečně o vadný díl tahu, protože po proběhnutí potkana a sprchy jsem si všiml, že se odloupl další kus. Schválně kam až to zajde :)

post-11518-097278700 1325682228.jpg

post-11518-061800300 1325682229.jpg

Odesláno

323GT : abych se přiznal, tak tohle je moje první pvd, takže nevím, jak přesně má vypadat. Ale ono není pvd jako pvd.

Jezevcik2: přesněji to byly SCVS003 a ty už nejsou moje. Chyběla mi tam nějaká lepší lumi. Třeba večer v autě jsem musel různě honit odrazy od ruček a indexů aby bylo něco vidět. Příště bych raději zkusil světlý ciferník pokud bych měl mít hodinky s lesklýma ručkama a indexama.

Odesláno

Podle mě by při klasickém povlakování PVD měla vrstva povlaku pronikat do původního materiálu. Z toho usuzuji, že není možné, aby se takto oloupala. Na kvalitě PVD závisí, jak rychle se otěrem vrstva ztenčí, ale takhle oloupat? :sad01_anim:

Odesláno

Pořizoval jsem na http://mywatcheshub.com , ale naštvali mě. Vybral jsem schválně free poštovné a ještě do dovětku napsal, ať je ani nenapadne je to poslat Fedexem jako Stargejty, no samozřejmě, že mi za pár dní volá ženská z fedexu ohledně proclení :(

Odesláno

Rudy: ono je taky pěkné kombo steel/pvd SKZ253 (fotograf jako by mi byl povědomý).

gg: co se týče toho povrchu - z fotek se to těžko pozná - ale přijde mi to jako opravdu spíš jako barva.. to je divný.

chvilku jsem měl SNZJ67 (stejnou úpravu mají asi i military SNZG17) a vypadalo to jinak - černá nebyla tak černá, spíš ocelově černá odlesky do hnědo/fialova (gun metal). někde k tomu píšou, že je to titankarbid TiCN, což je povlak PVD. odstín je skutečně "vrostlý" do struktury oceli.

ale v tomhle případě se mi to nezdá, uvažoval bych o reklamaci, když se to loupe jak perník :(

každopádně potkan je super :D, měl jsem Lízu, potkaní albínku a bylo to nej zvíře co jsem kdy měl. škoda, že se dožívaj jen kolem dvou let.

Odesláno

to pvd je jednoznacne vyrobna vada - takto to nesmie vyzerat. normalne je to dost problem dat dole z podkladu, nie ze by sa to lupalo ako lacna poplastovana odkvapova rura v zajati prvych jarnych lucov..

ak to teda vobec je pvd.

Odesláno

Já měl PVD na Zenithech (luneta), vzal jsem hliníkový futro a nic se nestalo.

Pocitově bylo to PVD blíž brynýru než laku (můžu posoudit, čízu pětasedmu jsem měl v obou variantách). Tohle je fakt zvláštní, jako by to bylo málo "napečený".

Odesláno

Já mám PVDčko na svých Golanách a nemůžu si stěžovat. V létě jsem s nima ryl v písku u moře na pláži a nikde ani šrábaneček. Pořád vypadají jako nové. Tak si myslím, že tohle PVDčko bude nějaký fejknutý. Je to divný, že by se tak loupalo...Posted Image

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...