Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Sou parádní!

Dělaly se ve spoustě barev a provedení,oni to ale v podstatě divery nejsou.Je to takový Seiko sport.

Jinak divers Seiko 6105/8*** 150m,se začaly vyrábět v roce 1968,tedy tři roky po uvedení první plnotučných potápek Seiko 6217.   :)

Dle dobového katalogové označení jsou řazeny mezi potápky, proto jsem je dával i sem, i když dnešní kritéria pro divery jsou samozřejmě někde jinde :) Nicméně ještě na upřesnění: verze A kalibru 6106 je z r. 1967, kalibr 6105, jak uvádíš, je z r. 1968. Je to něco podobného jako s kalibry 6139 a 6138 mezi chrono. Ostatně základ většiny těch nejzajímavějších modelů Seiko, a to nejen té doby, je právě z řady kalibrů 61xx.

Návštěvník tonytrubka
Odesláno (upraveno)

Dle dobového katalogové označení jsou řazeny mezi potápky, proto jsem je dával i sem, i když dnešní kritéria pro divery jsou samozřejmě někde jinde :) Nicméně ještě na upřesnění: verze A kalibru 6106 je z r. 1967, kalibr 6105, jak uvádíš, je z r. 1968. Je to něco podobného jako s kalibry 6139 a 6138 mezi chrono. Ostatně základ většiny těch nejzajímavějších modelů Seiko, a to nejen té doby, je právě z řady kalibrů 61xx.

Ano,je to skutečně tak

Katalogové označení 6106 je Sport Divers,tedy hodinky pro sport a plavání,ale to už je slovíčkaření :D

Z kalibru 6106 vychází 6105 (bez ukazatele dne a ovládání vnitřní lunety) a je používán v plnokrevných modelech řady Divers určených pro potápění.

Každopádně krásné staré stroje,byly to zlaté časy. :)

Upraveno uživatelem tonytrubka
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Dám tu forku ještě sem, stejná je ve vlákně "Co máte dnes na ruce".

SKX009  u vody, pod vodu jsem je nebral nemám prodlužovací díl na řemen abych je oblíkl na sucháč a hlavně pod ledem hrozí riziko zamotání se do vodících šnůr a tak je lepší mít toho na sobě co nejmíň.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Jestli zase někdy půjdu do SKX, tak konečně prubnu pepsiny...a to jsem je dřív nemohl ani vystát :D

Já jsem je taky nemusel a vlastně toto jsou moje druhý seika :) Každopádně mě mile překvapily. In-house, vodotěsnost, možnost "tuningu" a navíc za úplně směšný peníz :) 

Odesláno

trocha sumo mobilem. ..............(a ty pepsiny na léto ,tak ty já taky)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Moje první Seika - jsou skvělé

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...