Dr.Gaga Odesláno 7. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. ledna 2012 Cituji: "....Kdo tohle dokáže i po více jak 40 letech? Podotýkám, že to není Chronometer ! A ten beat error ! Srdce zdravé jako zvon ! ...." Zdravíčko a dobrý večer. Trochu jsem se prohrabal v inzerátech a zaujal mě inzerát na jisté raritní Lolexky, kde se majitel chlubí obrázkem vibrografu s hodnotami přesnosti -5s/d, respektive -7s/d a beat errorem 0,2ms, respektive 0,5ms. Samozřejmě, na tak staré hodinky je to hodnota dobrá, ale já, mrcha rejpavá a hnidopich, jsem si dovolil napsat, že to není zas až tak úplně super mega extra. Hle, za pár hodin byl příspěvek smazán. Napřed mi to bylo jedno, ale po drobné konverzaci s místním panem kolegou na téma, zda jsem příspěvek smazal, nebo zda to byl moderátor, jsem se jal příspěvek obnovit - napsat lehce jemněji. Samozřejmě, příspěvek byl smazán a navíc přišla zpráva od moderátora, že si inzerentovi se nelíbí, že mu to píšu do prodejního vlákna. Vlastně se tu vykecávám, no, ale od toho to tu je. Teď k věci. Já se trochu naštval. Mno, jak jsem psal, dražší hodinky, co ode mě odcházejí, danou přesnost z vělké části hravě zvládají. Takže to by nebyl kumšt. Co takhle vytáhnout ze šuplíčku obstarožní zastavující se Moskvy s jednou ručkou, kterým jsem onehdá, když jsem byl ještě štěně, vrtal hlavní péro, aby vůbec šly (neměl jsem náhradní). Moskvy měly beat-error přes 5ms, v jedné poloze se pozdily snad o celý den za den, v druhé šly asi o 2 minuty napřed a ve třetí nešly vůbec. Cíl byl dosáhnout stejné přesnosti a stejného beat-erroru, jako Lolexky v inzerátu. Tak jsem si je tedy vzal na paškál. Komplet čištění do posledního šroubku, narovnání vlásku a nastavení chodu, naolejování. Přikládám foto z vibrografu - strojek leží na zádíčkách. Na bříšku to bylo, nutno podotknout, o něco horší. Dosahoval jsem beat-erroru 0,7ms a na přesnost šly cca +6-8 sekund. To ještě budu muset vychytat. Ale zatím jsem na tom ztrávil jenom jeden večer. :-) Ale není to špatné na přes 60 let starý ruský vrak. P.S.: Měl bych setrvačku ještě vyvážit. A musím přiznat, že i narovnat... :-( Ale do toho se mi už nechce, je to zbytečné. Radši ve stejném čase vyčistím nějaké luxusnější kousky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivo_S Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 Tak tak. Když někdo něco napíše, nesmí se pak divit, že svým jednáním vyvolal reakci. Neměl by být rozhořčen ale poučit se z toho :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 No ona to spíš byla nadnesená konverzační hláška typu "kdo z vás to má". Asi to nebylo třeba řešitprotože nikdo taky neřeší hlášky "nic co by nešlo rozleštit". Přijde mi to trochu jako exhibice aby bylo vidět,jakej jsem machr, že to dokážu shodit. Rejpavý mistry jednoho tématu znám z porad Aspoň tak jsem to vnímal já, byť je to možná dáno mým floutkovským přístupem k hodinkám obecně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Gaga Odesláno 8. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 ...samozřejmě, je to slovo do pranice a každý to může pochopit jinak. Konkrétně mě to v inzerátu vadilo z důvodu oblbnutí. Stejně tak by tam mohlo stát, jak je to úžasný strojek, že se hodinky, na svůj pokročilý věk, pozdí pouze 30s. Samozřejmě, na jednu stranu je to dobré, ale každý, kdo tomu aspoň trochu rozumí, bude mít pocit, že se ho inzerent snaží oblbnout. Mno, a v daném prodejním vláknu jsem na to upozorňoval 2x a 2x mě to smazali. Přitom, příspěvky opěvující krásu hodinek tam zůstaly, což mě připadá nefér, byť je to značně účelné. Taková malá totalita... Je to pravda, ale nesmí se to říct. Tož co, já jsem do všeho hrrr, navíc mě i zajímalo, jestli ty Moskvy půjdou alespoň trochu slušně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 (upraveno) Vse ok, ale prodejni vlakno neni demokraticke diskuzni vlakno. Tam vladne prodejce a hotovo. Uz se to tu probiralo mockrat. Jasne, ze prispevky opevujici krasu prodavaneho kusu tam necha a pindy o tom, ze zase tak presne nejsou, nebo ze jsou skarede, nebo predrazene, nebo ze jinde maji levnejsi se budou mazat. Nevim, co te prekvapuje. Tyhle veci se do prodejnich vlaken nepisou a kdyz uz se tam objevi jsou vzdy mazany. Howg. Upraveno 8. ledna 2012 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 Přesně tak, je to prodejní vlákno a není důvod sdělovat, že takto fungují kdejaké hodinky. Beat error ukazuje kvalitu kalibru a do 0.5ms je kvalita velmi dobrá. To že hodinky dělají 7s/denně není zajímavé, to se dá doladit, důležité je, aby hodinky dělaly podobnou odchylku ve všech polohách. Tím prodávají tedy ukazoval, že i uvnitř je vše OK, což se při prodeji málokdy vidí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qvido Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 Tím prodávají tedy ukazoval, že i uvnitř je vše OK, což se při prodeji málokdy vidí.Viděl bych to také tak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 (upraveno) Tak tohle uňouraný vlákno, mě donutilo reagovat, také proto že se to týká nejen mě, a pravidel prodeje na foru, ale i slušnosti v debatách obecně. Byl jsi upozorněn, že Tvoje OT příspěvky v prodejním vláknu, kde o sobě tvrdíš, jaký jsi šikovný hodinář nijak nesovisí s tématem, a že nejsou vítány, ale stejně jsi měl egocentrickou potřebu další OT přes upozornění napsat. Psal jsi o tom jak od Tebe odcházejí nespecifikovatelné kousky, aniž jsi k tomu mohl doložit jediný důkaz, nepsal jsi o Rolexech, ani o 5513, a ani Tvůj kousavý příspěvek nikomu žádné relevantní informace nepřinesl. Bohužel. U nás v hospodě když někdo přijde ožralej ke stolu, někoho polije, a začne se vychloubat, tak dostane upozornění, že není vítán, a že při pokračování svého jednání ponese důsledky svého jednání ( přeloženo do slušné řeči ). No a když má tu odvahu to udělat po chvíli znova, tak už ty důsledky nese . ( přeloženo do slušné řeči ). No a na Chronomagu, když je někdo opakovaně upozorněn na porušení pravidel, tak mu moderátor příspěvky prostě smaže. To je celé. To že teď shazuješ Rolexky tím že jim posměšně říkáš Lolexy, komentovat nebudu, to že lžeš, že jsem psal raritní , psal jsem vzácné, ne raritní ( i když podle slovníku to je podobné, ale myslím že člověk s IQ vyšším jak 100, je ten významový rozdíl schopný rozlišit ) a to z toho důvodu, že ačkoli se 5513 vyráběly celá desetiletí, tak meters first jen necelé tři roky. Raritní jsou například Panamy, British Milsub, Comex, Double red ) už mi připadá trochu nefér. Sdělení podložené faktem ( reálnou fotografií prodávaných hodinek na vibrografu , bez úprav ) jsem chtěl pomoci orientovat se kupujícímu. Nejsou to tedy rozebrané, a čerstvě naolejované Moskvy, které se krátce po servisu udělají podobný výsledek ( pokud ho tedy skutečně vůbec udělají ). Jsou to vintage inhouse Rolex, který je po celém světě brány jako spolehlivé, přesné, a kvalitní hodinky. A jsou. Na konec si dovolím říct, že ač jsem o 5513 nekolik měsíců sbíral na různých forech informace, a tudíž jsem viděl i mnoho prodejních inzerátů na celém světě, v žádné z nich nebyl arogantní a sebestředný OT, jako zde Chronomagu. Jinak Ti přeju Ti hodně úspěchů jak v práci, tak v renovování starých hodinek. Upraveno 8. ledna 2012 uživatelem Cyber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 Jenom doplním, že jsem nedávno pořízené Rolex GMT taky dal na vibrograf, aby se neřeklo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Gaga Odesláno 8. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 Očividně většina nepochopila smysl toho vlákna. Nemám ani zájem se nějak vychloubat. Klidně to přiznám, hodinařinou se neživím, hodinářské učiliště jsem neviděl, jsem amatér a k demagnetování používám stále ještě pájku s trojitou cívkou. Ostatně, jsem rád, že jsem píchnul přímo doprostřed vosího hnízda. V těchto situacích se ukáže, kdo vlastně jaký je. Kdo má co říct opravdu k věci a kdo jenom tahá za slovíčka. Omlouvám se tedy, že jsem zaměnil slovo vzácné za "raritní". Nemám rád, když se mi říká, že lžu. V hospodě by za to leckdy leckdo dostal nakládačku. Do hospody nechodím a nepovažuji to za nějak extra přínosně ztrávený čas. Historie k mé egocentrické potřebě a další OT. Nebyl jsem informován, že bych přímo porušil pravidla. Pouze po druhém smazání přišlo něco, jako smírná PM (napsal jsem do druhého příspěvku, že mi ten první byl smazán), že se to Cyberovi úplně nelíbí a že to tam nemá co dělat. Já bych se na to vykašlal, ale právě PM od jednoho zdejšího pana kolegy, že to beru moc smířlivě, mě přiměla to postnout, byť v lehčí podobě, ještě jednou. Jiným, výše postaveným uživatelem byl můj příspěvek vyhodnocen jako zajímavá poznámka - což je důvod, proč jsem to napsal. Jsem rád, že se alespoň někdo snažil pochopit mé vzkázání a jsem ještě radši, že se to alespoň pár jedincům povedlo. Ostatní nechť prominou, že se jim nedostalo pochopení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 (upraveno) Očividně většina nepochopila smysl toho vlákna. Nemám ani zájem se nějak vychloubat. Klidně to přiznám, hodinařinou se neživím, hodinářské učiliště jsem neviděl, jsem amatér a k demagnetování používám stále ještě pájku s trojitou cívkou. Ostatně, jsem rád, že jsem píchnul přímo doprostřed vosího hnízda. V těchto situacích se ukáže, kdo vlastně jaký je. Kdo má co říct opravdu k věci a kdo jenom tahá za slovíčka. Omlouvám se tedy, že jsem zaměnil slovo vzácné za "raritní". Nemám rád, když se mi říká, že lžu. V hospodě by za to leckdy leckdo dostal nakládačku. Do hospody nechodím a nepovažuji to za nějak extra přínosně ztrávený čas. Historie k mé egocentrické potřebě a další OT. Nebyl jsem informován, že bych přímo porušil pravidla. Pouze po druhém smazání přišlo něco, jako smírná PM (napsal jsem do druhého příspěvku, že mi ten první byl smazán), že se to Cyberovi úplně nelíbí a že to tam nemá co dělat. Já bych se na to vykašlal, ale právě PM od jednoho zdejšího pana kolegy, že to beru moc smířlivě, mě přiměla to postnout, byť v lehčí podobě, ještě jednou. Jiným, výše postaveným uživatelem byl můj příspěvek vyhodnocen jako zajímavá poznámka - což je důvod, proč jsem to napsal. Jsem rád, že se alespoň někdo snažil pochopit mé vzkázání a jsem ještě radši, že se to alespoň pár jedincům povedlo. Ostatní nechť prominou, že se jim nedostalo pochopení. EDIT: autocenzura Jen jsem chtěl říct, že se hlásím mezi ty, kteří toto vlákno nepochopili. Upraveno 8. ledna 2012 uživatelem Princ Milis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 (upraveno) Ja, jako vyhlaseny sociopat, ktery reje do vsech a do vseho bych si nedovolil rejt v prodejnim vlakne a delat chytraka. Trochu si ze sebe udelal debilka Gago Upraveno 8. ledna 2012 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 Jak to tak vypadá,další hořlavé vlákno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jezevcik2 Odesláno 8. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2012 Myslím,že je to zbytečně nafouklé.Mě,jako případného zájemce o ty Rolexky by Gagův příspěvek od koupě odradit nedokázal.Jen bych se utvrdil,že je asi vše tak,jak má být.Když už nic,tak zde alespoň zafungovala osvěta a já získal reálnou představu o veličině"beat error".V tomto směru chápu obě strany,Cyber se chtěl pochlubit velice dobrým stavem starých hodinek,což příslušně dokázal a Gaga,který se v hodinkách šťourá měl odbornou připomínku.Mně to jako srážení Cyberových hodinek nepřišlo a kdybych na ně měl,tak do nich bez ohledu na řeči okolo stejně jdu.Co si tak potřást pravicí? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se