Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

KRYT SVĚTLA-ODSTRANIT BARVU

Ahoj, rád bych se zeptal na nějakou možnost, radu, jak bych se zbavil vnitřní barvy na krytu osvětlení. Dělali nám tady elektřinu a namontovali tyto světla, které svítí jak bludičky a proto bych se nejraději zbavil vnitřní barvy. Nemáte nějakou radu, jak jí odstranit a nepoškodit sklo?

Přivítám cokoliv. 

Screenshot_20251110_155641_Chrome~2.jpg

20251111_135312.jpg

Odesláno
před 38 minutami, revue gt napsal:

KRYT SVĚTLA-ODSTRANIT BARVU

Ahoj, rád bych se zeptal na nějakou možnost, radu, jak bych se zbavil vnitřní barvy na krytu osvětlení. Dělali nám tady elektřinu a namontovali tyto světla, které svítí jak bludičky a proto bych se nejraději zbavil vnitřní barvy. Nemáte nějakou radu, jak jí odstranit a nepoškodit sklo?

Přivítám cokoliv. 

Screenshot_20251110_155641_Chrome~2.jpg

20251111_135312.jpg

Co je zdroj světla? Žárovka nebo led panel? Pokud žárovka, tak vyměnit za silnější?? Pokud led panel, tak některé jdou vyměnit taky.

Odesláno
před 2 hodinami, Kotlick napsal:

Co je zdroj světla? Žárovka nebo led panel? Pokud žárovka, tak vyměnit za silnější?? Pokud led panel, tak některé jdou vyměnit taky.

Je tam žárovka, ale i tak bych se raději zbavil té barvy, přidávat silnější žárovku lze kdykoliv. 

Odesláno
před 2 hodinami, milda21 napsal:

Přesně tak, řešil jsem výměnou zdroje světla, byla tam klasická žárovka (E27) nahradil jsem LED modulem na magnetech.

image.png.5837fb392175a91f21972f8711435dba.png

Když to tam navrtali, tak se mi to nechce moc měnit, není to můj byt. 

20251111_173419.jpg

Odesláno

@revue gt tohle je úplně na hovno žárovka. Ty filamentové jsou fajn tak do nějakých ozdobných lampiček apod. Spíš dekorační, než by to mělo dělat světlo. 

Pořiď si pořádnou LED žárovku a na barvu na skle se vykašli. 

Pokud budeš dále trvat na změně barvy skla, tak se podívej na štítek na svítidle a zkus pogooglit, jestli neprodávají čiré sklo. Ale silně o tom pochybuji, byla by pak vidět objímka, žárovka a dráty, což bude působit neesteticky.

• Dát hlas 2
Odesláno
před 22 minutami, Kotlick napsal:

@revue gt tohle je úplně na hovno žárovka. Ty filamentové jsou fajn tak do nějakých ozdobných lampiček apod. Spíš dekorační, než by to mělo dělat světlo. 

Pořiď si pořádnou LED žárovku a na barvu na skle se vykašli. 

Pokud budeš dále trvat na změně barvy skla, tak se podívej na štítek na svítidle a zkus pogooglit, jestli neprodávají čiré sklo. Ale silně o tom pochybuji, byla by pak vidět objímka, žárovka a dráty, což bude působit neesteticky.

S žárovkou máš pravdu a na estetiku kašlu, je to v chodbě - sice velké, kde občas něco dělám 😀

Odesláno
před 53 minutami, revue gt napsal:

Když to tam navrtali, tak se mi to nechce moc měnit, není to můj byt. 

Není třeba nic vrtat, odděláš patici (2 šrouby) a připojíš LED modul s magnety.

Odesláno
Před hodinou, milda21 napsal:

Zasvětíš mě trochu do toho? To co mi ukazuješ, to tedy napojím normálně na dráty,  co tam jsou a celkově to bude držet magnety, nebo jiným přichycením? 

Odesláno
před 3 hodinami, milda21 napsal:

Tohle bych nedělal. Normální (led) žárovka s Edisonovým závitem do přítomné patice Ti dá možnost přizpůsobit si světelný výkon i barvu světla podle libosti a nemusíš se do budoucna vázat na nějaké proprietární řešení. Výběr žárovek je bohatý a ceny mírné. A platí to, co píše Kotlick - ta žárovka s filamenty, co tam teď je, je spíše dekorace než světelný zdroj...

Odesláno

Ta filamentová - jak která. Jsou ty na design anebo výkonnější.

Já teď mám ve stropním tyhle 

https://www.emos.cz/led-zarovka-filament-a70-e27-18-w-150-w-2452-lm-tepla-bila

a svítí to jako hodně. Bral jsem je hlavně kvůli 360° rozsahu, protože to chceš ve stropním svítidle, kde je objímka naležato, aby ti to nesvítilo jedním směrem.

Bacha jen, je malinko větší než klasická skleněná, tak je to třeba vyzkoušet.

Odesláno
před 6 hodinami, geometr napsal:

Tvl, jakej expert dá takovouhle žárovku do stropnice s mléčnym sklem.

Přímo elektrikáři, kteří dělaly celý byt a my se stěhovaly do ubytovny. 🥴

Odesláno
před 5 hodinami, filltos napsal:

Ta filamentová - jak která. Jsou ty na design anebo výkonnější.

Já teď mám ve stropním tyhle 

https://www.emos.cz/led-zarovka-filament-a70-e27-18-w-150-w-2452-lm-tepla-bila

a svítí to jako hodně. Bral jsem je hlavně kvůli 360° rozsahu, protože to chceš ve stropním svítidle, kde je objímka naležato, aby ti to nesvítilo jedním směrem.

Bacha jen, je malinko větší než klasická skleněná, tak je to třeba vyzkoušet.

Já mám ty filamenty 18W na terase a v trucovně (kvůli designu), ale moje zkušenost říká, že ty silné filamentovky rychleji odcházejí.

Odesláno
Přesněěěěě... nebo 15W-18W pokud tam potřebuješ fakt hodně světla.
Pri vykonnejsich treba dat pozor aby sa fyzicky zmestila. Niektore tie ziarovky su obrovske...
Odesláno
Před hodinou, Kotlick napsal:

Já mám ty filamenty 18W na terase a v trucovně (kvůli designu), ale moje zkušenost říká, že ty silné filamentovky rychleji odcházejí.

Tak uvidíme, jak dlouho mi vydrží. Už je mám skoro rok :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...