milda21 Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu před 2 hodinami, shaggy napsal: před 2 hodinami, Kotlick napsal: Přesněěěěě... nebo 15W-18W pokud tam potřebuješ fakt hodně světla. Pri vykonnejsich treba dat pozor aby sa fyzicky zmestila. Niektore tie ziarovky su obrovske... Na ten rozměr fakt pozor, podle mne se tam klasická velikost nevleze. Ty LED mají většinou menší průměr.
Kotlick Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu před 2 hodinami, shaggy napsal: před 2 hodinami, Kotlick napsal: Přesněěěěě... nebo 15W-18W pokud tam potřebuješ fakt hodně světla. Pri vykonnejsich treba dat pozor aby sa fyzicky zmestila. Niektore tie ziarovky su obrovske... Koupil jsem klasickou led žárovku 18W ve standartní velikosti. To by neměl být problém.
Kotlick Odesláno 12. listopadu Nahlásit Odesláno 12. listopadu Já beru většinou tady, a 6 cm průměr není problém: https://www.smdledzarovky.cz/led-zarovky/e27-velky-zavit/koule?dynafilter=1680From%3D15%26amp%3B1680To%3D21%26amp%3B1693To%3D60
Klotzman Odesláno 13. listopadu Nahlásit Odesláno 13. listopadu Nedokážete mi prosím někdo poradit ohledně parkování v Budapešti? Chceme tam zajet na vánoční trhy na víkend od pátku do neděle a cena jízdenek na vlak mě posadila na prdel, letenky do Paříže bych možná pořídil levněji. Kdyby měl někdo vyzkoušený (ideálně čerstvě, od června 2025 se prý leccos měnilo) nějaký Park&Ride a dokázal mi říci jak a za kolik se tam dá na těch cca 48 hodin zaparkovat, budu neskonale vděčen... Zdá se, že mají jednotnou sazbu na parkování přes den a v noci účtují za každou hodinu, ale zajímalo by mě spíš jak to v praxi vypadá, jestli tam to auto prostě můžu odstavit a za dva dny mi to plechovej vrátnej spočítá, nebo jak to tam chodí ..
Conrad Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu Dotaz pro právníka nebo znalce dopravních předpisů. Obrátil se na mne známý s tímto dotazem. |Lékař mu pro silné bolesti předepsal Cannab.sat.flos cps Thc /Cbd 0,05g jednu až 3 tobolky denně vše řádně zdokumentoval, vystavil mu potvrzení které má vozit s sebou a řekl mu, že může s tímto potvrzením řídit. Nejsem si tím tak zcela jisty. Jak se ale na to bude tvářit policajt, když při silniční kontrole bude mít positivní test a ukáže mu to potvrzení, bude to OK nebo mu sebere řidičák a požene před přestupkovou komisi? Sice ho to asi dost bolí ale o papíry by přijít nechtěl
juk Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu před 2 hodinami, Conrad napsal: Dotaz pro právníka nebo znalce dopravních předpisů. Obrátil se na mne známý s tímto dotazem. |Lékař mu pro silné bolesti předepsal Cannab.sat.flos cps Thc /Cbd 0,05g jednu až 3 tobolky denně vše řádně zdokumentoval, vystavil mu potvrzení které má vozit s sebou a řekl mu, že může s tímto potvrzením řídit. Nejsem si tím tak zcela jisty. Jak se ale na to bude tvářit policajt, když při silniční kontrole bude mít positivní test a ukáže mu to potvrzení, bude to OK nebo mu sebere řidičák a požene před přestupkovou komisi? Sice ho to asi dost bolí ale o papíry by přijít nechtěl Doporučuju začít zde: https://road-fens.com/fsm-11-2-orientacni-zkouska-na-drogy/ a prostudovat si ty články ideálně všechny. Je to už starší a od kontroverzního autora, ale moc rád tady budu sledovat upřesnění od odborníků z praxe.
Dez123 Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu před 7 hodinami, Conrad napsal: Dotaz pro právníka nebo znalce dopravních předpisů. Obrátil se na mne známý s tímto dotazem. |Lékař mu pro silné bolesti předepsal Cannab.sat.flos cps Thc /Cbd 0,05g jednu až 3 tobolky denně vše řádně zdokumentoval, vystavil mu potvrzení které má vozit s sebou a řekl mu, že může s tímto potvrzením řídit. Nejsem si tím tak zcela jisty. Jak se ale na to bude tvářit policajt, když při silniční kontrole bude mít positivní test a ukáže mu to potvrzení, bude to OK nebo mu sebere řidičák a požene před přestupkovou komisi? Sice ho to asi dost bolí ale o papíry by přijít nechtěl Nejsem právník, ale celkem pochybuji, že díky lékařskému potvrzení můžeš jezdit pod vlivem. Pokud ho zastaví, tak nejspíš nalíže, následovat bude krev. Tam je nyní limitní hladinou 2 ng/ml. A otázka taky bude, jak by se k tomu stavěla pojišťovna v případě nehody. Aktuální doporučení je následující ''zákaz řízení motorového vozidla pacientem bezprostředně po požití léčebního konopí a v době cca 6 – 8 hodin poté; neřídit motorové vozidlo i po uplynutí této doby, pokud se pacient cítí být pod vlivem návykové látky.'' Užívání léčebného konopí a jeho vliv na schopnost řídit vozidlo | FNUSA
Conrad Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu před 50 minutami, Dez123 napsal: Nejsem právník, ale celkem pochybuji, že díky lékařskému potvrzení můžeš jezdit pod vlivem. Pokud ho zastaví, tak nejspíš nalíže, následovat bude krev. Tam je nyní limitní hladinou 2 ng/ml. A otázka taky bude, jak by se k tomu stavěla pojišťovna v případě nehody. Aktuální doporučení je následující ''zákaz řízení motorového vozidla pacientem bezprostředně po požití léčebního konopí a v době cca 6 – 8 hodin poté; neřídit motorové vozidlo i po uplynutí této doby, pokud se pacient cítí být pod vlivem návykové látky.'' Užívání léčebného konopí a jeho vliv na schopnost řídit vozidlo | FNUSA Takže v praxi by to vypadlo asi takto Test ze slin bude slabě positivní, / test asi nemá 100procentní spolehlivost/ pojede se na krev, zadrží se řidičák a pokud bude hladina v krví pod 2ng/ml vrátí se, ale bůhví za jak dlouho. Na druhou stranu pokud pacient použije třeba Doretu nebo něco jiného s Tramadolem nemůže být postižen i když její vedlejší účinky se příliš nemusí lišit od THC. Asi mu to poradím.
Jehlan Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu (upraveno) Před hodinou, Conrad napsal: Takže v praxi by to vypadlo asi takto Test ze slin bude slabě positivní, / test asi nemá 100procentní spolehlivost/ pojede se na krev, zadrží se řidičák a pokud bude hladina v krví pod 2ng/ml vrátí se, ale bůhví za jak dlouho. Na druhou stranu pokud pacient použije třeba Doretu nebo něco jiného s Tramadolem nemůže být postižen i když její vedlejší účinky se příliš nemusí lišit od THC. Asi mu to poradím. buď mu to lékař špatně vysvětlil, nebo on špatně pochopil. Dostal potvrzení, že po dobu léčby může řídit. Ale nevyvlékne se z povinnosti nebýt pod vlivem OPaS . Taky mu mohl lékař sice předepsat něco po čem se mu uleví, ale zároveň vypsat posudek "nezpůsobilý k řízení" PS: tramal je opi (opioid) - takže PČR nezjistí thc ale opi Upraveno 14. listopadu uživatelem Jehlan
Conrad Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu (upraveno) před 29 minutami, Jehlan napsal: buď mu to lékař špatně vysvětlil, nebo on špatně pochopil. Dostal potvrzení, že po dobu léčby může řídit. Ale nevyvlékne se z povinnosti nebýt pod vlivem OPaS . Taky mu mohl lékař sice předepsat něco po čem se mu uleví, ale zároveň vypsat posudek "nezpůsobilý k řízení" PS: tramal je opi (opioid) - takže PČR nezjistí thc ale opi Jak se posuzuje zda nejste lékem ovlivněni, protože řízení pod vlivem léků ovlivňujících pozornost je zakázáno. Jen podle slinného a krevného testu? A tedy pokud je stanovena hladina pro thc měla by být i pro syntetický opioid Tramal|? Upraveno 14. listopadu uživatelem Conrad
Conrad Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu před 2 hodinami, Conrad napsal: Jak se posuzuje zda nejste lékem ovlivněni, protože řízení pod vlivem léků ovlivňujících pozornost je zakázáno. Jen podle slinného a krevného testu? A tedy pokud je stanovena hladina pro thc měla by být i pro syntetický opioid Tramal|? Jak jsem našel ,tedy pro Tramadol není stanovena hranice jako u htc. Takže to připomíná- staré množství menší než malé.. Z medicinského hlediska ,kdo bude více ovlivněn Tramalem ,pacient který jej užívá dlouhou dobu , je na maximální dávce 4 tbl denně a je na ni zaběhlý, nebo ten kdo si vzal první tabletu a kdo to posoudí.
Jehlan Odesláno 14. listopadu Nahlásit Odesláno 14. listopadu před 28 minutami, Conrad napsal: Jak jsem našel ,tedy pro Tramadol není stanovena hranice jako u htc. Takže to připomíná- staré množství menší než malé.. Z medicinského hlediska ,kdo bude více ovlivněn Tramalem ,pacient který jej užívá dlouhou dobu , je na maximální dávce 4 tbl denně a je na ni zaběhlý, nebo ten kdo si vzal první tabletu a kdo to posoudí. Chápu o co ti jde, ale bohužel - přítomnost = přestupek DrugWipe 5S (sliny) | Drogovetesty.cz - Drogové testy ze slin, potu, povrchů a pevných látek
hufnor Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu V 13. 11. 2025 v 17:10, Klotzman napsal: Nedokážete mi prosím někdo poradit ohledně parkování v Budapešti? Chceme tam zajet na vánoční trhy na víkend od pátku do neděle a cena jízdenek na vlak mě posadila na prdel, letenky do Paříže bych možná pořídil levněji. Kdyby měl někdo vyzkoušený (ideálně čerstvě, od června 2025 se prý leccos měnilo) nějaký Park&Ride a dokázal mi říci jak a za kolik se tam dá na těch cca 48 hodin zaparkovat, budu neskonale vděčen... Zdá se, že mají jednotnou sazbu na parkování přes den a v noci účtují za každou hodinu, ale zajímalo by mě spíš jak to v praxi vypadá, jestli tam to auto prostě můžu odstavit a za dva dny mi to plechovej vrátnej spočítá, nebo jak to tam chodí .. Já přešel od průjezdu milionem semaforů a lovení parkovacích míst v centru na pohození auta na P+R konečné metra tady. https://mapy.com/s/japedafalo I kdyby nakrásně selhalo P+R, tak okolo jsou sídliště, kde se to dá někde nechat. Reálně, pokud člověk nemá hafo bagáže, kterou by musel vylodit nezbytně přímo u hotelu, tak zajíždět nějak do centra autem je časově dost kravina.
Klotzman Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu Přesně tak jsem to taky vyhodnotil, akorát jsem jaksi nebyl schopen najít nějaký konkrétní P&R který by uvádělo ceny. Takže díky za tip. Třeba ve Vídni je konečná metra přímo v parkovacím baráku, ideální stav a parkování na víkend přišlo asi na 15 euro...
bedan Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu V 11. 11. 2025 v 14:15, revue gt napsal: KRYT SVĚTLA-ODSTRANIT BARVU Ahoj, rád bych se zeptal na nějakou možnost, radu, jak bych se zbavil vnitřní barvy na krytu osvětlení. Dělali nám tady elektřinu a namontovali tyto světla, které svítí jak bludičky a proto bych se nejraději zbavil vnitřní barvy. Nemáte nějakou radu, jak jí odstranit a nepoškodit sklo? Přivítám cokoliv. Pánové, tady nepomůže silnější žárovka. To je pravděpodobná "náhrada" opálového skla, které umí málokdo vyrobit. Takže vnitřek stínidla nastříkali barvou a ta vzhledem ke slabé vrstvě sice nějaké světlo propustí, ale přebít to výkonem zdroje moc nepomůže. Kromě výměny svítidla vidím jako další možnost to sklo opískovat. Odstraní se barva a sklo se zmatní, takže nebude průhledné a nebude vidět vnitřek svítidla. A samozřejmě propustnost světla se bude blížit čirému sklu.
dtx Odesláno 15. listopadu Nahlásit Odesláno 15. listopadu V 13. 11. 2025 v 17:10, Klotzman napsal: Nedokážete mi prosím někdo poradit ohledně parkování v Budapešti? Chceme tam zajet na vánoční trhy na víkend od pátku do neděle a cena jízdenek na vlak mě posadila na prdel, letenky do Paříže bych možná pořídil levněji. Kdyby měl někdo vyzkoušený (ideálně čerstvě, od června 2025 se prý leccos měnilo) nějaký Park&Ride a dokázal mi říci jak a za kolik se tam dá na těch cca 48 hodin zaparkovat, budu neskonale vděčen... Zdá se, že mají jednotnou sazbu na parkování přes den a v noci účtují za každou hodinu, ale zajímalo by mě spíš jak to v praxi vypadá, jestli tam to auto prostě můžu odstavit a za dva dny mi to plechovej vrátnej spočítá, nebo jak to tam chodí .. Byl jsem tam naposledy v Březnu. Parkování na ulici bylo placené v pátek do 20hodin (ale po 19hod už prý policajti nejezdí). Placení v automatu na ulici, případně v jejich aplikaci. Víkend zdarma. Byla tu tuším 5ka, takže centrum.
lamizol Odesláno 17. listopadu Nahlásit Odesláno 17. listopadu Pánové nemá někdo zkušenost s domácí svařovačkou plastů. Občas bych jí využil, hlavně na autě. Nic profi, prostě doma občas nějakej ten plastík svařit. Tak jeslti by mě někdo nenasměřoval na něco konkrétního (vyzkoušenýho). Díky
Dez123 Odesláno úterý v 11:53 Nahlásit Odesláno úterý v 11:53 A jakou svářečku máš na mysli? Mám takovou tu jak ti nažhaví drátek a ty ho zatavíš do plastu. Na nenároční aplikace ok, ale zkoušel jsem s tím vařit popelnici v místě, kde se zvedá a tam se mi to trhá. @lamizol
lamizol Odesláno úterý v 13:20 Nahlásit Odesláno úterý v 13:20 Před hodinou, Dez123 napsal: A jakou svářečku máš na mysli? Mám takovou tu jak ti nažhaví drátek a ty ho zatavíš do plastu. Na nenároční aplikace ok, ale zkoušel jsem s tím vařit popelnici v místě, kde se zvedá a tam se mi to trhá. @lamizol to znám, ale to sem nemyslel, myslel jsem takovou co roztaví a napojí pojivo. Konkrétně světlo u auta kde jsou takový ty křehký plastový držáky (zrovna na to to teď potřebuju), ale obecně pro domácím univerzálním použití. Něco takovýhleho sem myslel
African Odesláno pátek v 17:00 Nahlásit Odesláno pátek v 17:00 Kluci, nechci plevelit v ostatních vláknech... kámoš dostal hodinky a chce je ohodnotit a prý jestli to není fejk Já upřímně to vůbec neznám, tak nevím co mu na to říct.... děkuji za každý postřeh
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se