Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Tak mírnej pokrok. Udělal jsem nový těsnění k převlečnějm maticím, páč starý bylo zpuchřelý a nahadry a trochu to tam protejkalo. Je to lepší, ale furt to neni ono :(

Těsnění v převlečných maticích nemá s topným výkonem nic společného. Tento ohřívač žádnou vnitřní regulaci průtoku nemá takže její hledání si můžeš ušetřit. Reguluje se pouze množství protékající vody a to děláš klasicky na baterii. Některé baterie měli na vstupu vnitřní závit kam se šroubovala škrtící clona ale většinou to bylo jenom k vzteku protože se ucpávala. Realita je taková, že z průtokáče o výkonu 3500 W silný proud horké vody nedostaneš. Maximálně "čůrek". Nejsi samozřejmě jediný kdo tohle řeší viz. např. zde .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím no, po výměně těsnění a naštelování čůrku už teče voda téměř vařící, ten čůrek jsem zkoušel už před tím a byla to fakt marná snaha. Tu debatu na heuréce jsem samozřejmě četl už když jsem to kupoval, ale nechtěl jsem riskovat pětikilowatovej, páč nevím, jestli by to tady zvládly jističe a tak. Vzal jsem to osvědčený, co tady fungovalo. Zatím to teda stále funguje hůř, než před tím, ale čůrkem to umyvadlo taky napustím.

Takže díky za příspěvky, voda tak nějak teče a já jdu pít.

Odkaz ke komentáři

Já teď budu řešit instalaci 3,5 kW průtokáče se sprchou, tak jsem zvědav. Tady mi všichni tvrdili, že nic takového neexistuje, tak jsem si ho přivezl z Kambodže :)

Vycházeje z jednoduché rovnice Q = m . c . (T2 - T1), kde Q je teplo v kWh, m je hmotnostní průtok v kg/h, c je měrné teplo vody a (T2-T1) je rozdíl teplot vody na vstupu a výstupu z ohřívače, je výsledkem pěkný průtok cca 1,5 l vody/minutu při ohřátí o 35 K. Těším se na praktickou zkušenost se sprchováním, zejména mytím našamponované hlavy. :evil:

Pro odjištění stačí 1 x 16A, vzhledem k původu výrobku vřele doporučuji funkční proudový chránič.

Odkaz ke komentáři

Vydrzel jsem to tejden a nechal jsem prutokac od tyhle firmy vymenit za klasickej bojler.Ve spojeni se sprchou to nefunguje.Bud zhava nebo studena,nejde namichat akorat,protoze se snizi prutok a prutokac vypne ohrev,katastrofa.

Odkaz ke komentáři

Čau lidi, nemotá se tu někdo kolem daní? Nejlíp dani z příjmu FO? Potřebuji napsat 1 stránkové resumé z odborného článku na téma problematiky daně z přímu fyzických osob (datum vydání článku je listopad - prosinec 2012). Nemůžu nic najít, nic co by se dalo použít a zároveň se to týkalo DzPFO. Kdyby měl někdo nějaký tip tak předem děkuji ;)

Odkaz ke komentáři

Vydrzel jsem to tejden a nechal jsem prutokac od tyhle firmy vymenit za klasickej bojler.Ve spojeni se sprchou to nefunguje.Bud zhava nebo studena,nejde namichat akorat,protoze se snizi prutok a prutokac vypne ohrev,katastrofa.

Nejlepší řešení.Ano,zázraky se nekonají a i zde samozřejmě platí zákon o zachování energie.Pokud od něčeho něco chci,tak tam také musím něco dodat.Podobných nesmyslů jsem si dosyta užil v Irsku,které je poseto těmito debilními výrobky od firmy Gainsborough.Malý žhavý čůrek je zde střídán ledovým proudem.A to šlo o věci překračující 3,5 kW a 16 A.Nebrat-nejlepším řešením je akumulace.

Odkaz ke komentáři

Ja to mel v druhy koupelne v patre a chtel jsem to na zaklade toho,ze kdyz jsem byl na dovce v Italii,tak tam to na hotelu fungovalo vyborne.Hlavne je to maly,skladny.A ja mel jeste ten nejsilnejsi a stejne prd.

Upraveno uživatelem panedge
Odkaz ke komentáři

Někdy po Novém roce budu montovat, tak pak dám vědět. V Kambodži v hotelu to fungovalo parádně :).

no jo...tam je průměrná roční teplota kolem 27 stupňů oproti našim devíti. Voda v zemi u nás má vod pěti do deseti. V Kambodži vodu, než se ti dostane do koupelny, bude spíš potřeba vochladit biggrin.gif , takže v tý rovnici bude důležitej údaj T1 a T2. Já čumím jak puk...kupovat průtokáč podle zkušeností z tropů.

Odkaz ke komentáři

Tak jiná varianta není. 5 nebo 7 kW mi neutáhne jistič a ledovou se neosprchuji. Tak bude to jen na týden v roce (když bude odstávka centrální dodávky tepla). Podle předpisů pro pitnou vodu by měla mít teplotu 8 až 12 °C, tak jestli se ohřeje aspoň o 20 °C, tak to na nouzové osprchování stačit - snad - bude. Alternativa je nesprchovat se vůbec nebo se sprchovat v práci. Oboje přináší jisté nepohodlí. Ohřívat vodu v hrnci na sporáku se mi nechce.

Odkaz ke komentáři

Tak jiná varianta není. 5 nebo 7 kW mi neutáhne jistič a ledovou se neosprchuji. Tak bude to jen na týden v roce (když bude odstávka centrální dodávky tepla). Podle předpisů pro pitnou vodu by měla mít teplotu 8 až 12 °C, tak jestli se ohřeje aspoň o 20 °C, tak to na nouzové osprchování stačit - snad - bude. Alternativa je nesprchovat se vůbec nebo se sprchovat v práci. Oboje přináší jisté nepohodlí. Ohřívat vodu v hrnci na sporáku se mi nechce.

Nebo se naučit sprchovat studenou, pak se na TUV dá i slušně ušetřit. smile_anim.gifbiggrin.gif

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...