Prochy68 Odesláno 25. března Nahlásit Odesláno 25. března před 10 minutami, Gustaf napsal: Ne ne Ale už si pořídil zapalovač 1
Stuky Odesláno 25. března Nahlásit Odesláno 25. března V 21. 3. 2025 v 12:40, Micey napsal: Tyjo, ja bych to nedelal.. obchod jinak proverenej? Par veci sem ze Spanelska kupoval, vcetne GS, nikdy nic takovyho nechteli. Uz je to teda par let. Taky bych to taky nedělal. Já dokonce nedávám občanku z ruky ani v bance, v hotelech... Je to profesní deformace a tuze to komplikuje život. Ale ten magor ve mě je spokojenej... Ehhh, když už ho zmiňuju... § 37 odst. 5 písm. a) zákona č. 269/2021 Sb., o občanských průkazech Držitel občanského průkazu je povinen chránit občanský průkaz s přihlédnutím ke všem okolnostem a poměrům před poškozením, zničením, ztrátou, odcizením nebo nebezpečím zneužití § 39 písm. c) zákona č. 269/2021 Sb., o občanských průkazech Zakazuje se pořizovat kopii občanského průkazu bez souhlasu držitele občanského průkazu
JR_2010 Odesláno 26. března Nahlásit Odesláno 26. března Předpokládám, že Španělsko, jako člen EU, bude mít implementovaný taky nějaký zákon, jako my, který přímo ukládá prodávajícímu identifikovat kupujícího, jinak se vystavuje docela vysoký sankci. U nás je to tuším až deset míčů.
bandicoot Odesláno 26. března Nahlásit Odesláno 26. března (upraveno) před 43 minutami, JR_2010 napsal: ...zákon, jako my, který přímo ukládá prodávajícímu identifikovat kupujícího... Asi myslíš AML zákon, ten sice stanovuje hranici na identifikaci protistran obchodu nebo transakce, ale platí jen pro vyjmenované povinné osoby. Je v něm sice transponovaná evropská směrnice, ale jsou tam možné lokální úpravy a institucionální obchodník s hodinkama tam v CZ není. Jen FYI, zastavárna tam ale třeba u nás patří. Ve Španělsku obchodník s hodinkama, pokud navíc ještě prodává i šperky (zlato, šutry), klidně může mezi povinné osoby spadnout a pak skutečně musí plnit povinnost k identifikaci protistrany (včetně zaznamenání zjištěných údajů, třeba formou kopie ID). edit: typo Upraveno 26. března uživatelem bandicoot 1
Gustaf Odesláno 26. března Nahlásit Odesláno 26. března Tak asi by to nechtěli jen tak z pleziru....tak uvidím. V pátek nejspíš mají dorazit svíčky
Prochy68 Odesláno 26. března Nahlásit Odesláno 26. března před 2 hodinami, Gustaf napsal: Tak asi by to nechtěli jen tak z pleziru....tak uvidím. V pátek nejspíš mají dorazit svíčky Tak snad budou aspoň echt voňavý 1
JR_2010 Odesláno 26. března Nahlásit Odesláno 26. března před 3 hodinami, bandicoot napsal: Asi myslíš AML zákon, ten sice stanovuje hranici na identifikaci protistran obchodu nebo transakce, ale platí jen pro vyjmenované povinné osoby. Je v něm sice transponovaná evropská směrnice, ale jsou tam možné lokální úpravy a institucionální obchodník s hodinkama tam v CZ není. Jen FYI, zastavárna tam ale třeba u nás patří. Ve Španělsku obchodník s hodinkama, pokud navíc ještě prodává i šperky (zlato, šutry), klidně může mezi povinné osoby spadnout a pak skutečně musí plnit povinnost k identifikaci protistrany (včetně zaznamenání zjištěných údajů, třeba formou kopie ID). edit: typo Je tam u nás jakýkoli subjekt, který prodává použité zboží.
Klotzman Odesláno 2. dubna Nahlásit Odesláno 2. dubna Asi úplná blbost, ale... Mám v prohlížeči v telefonu standardně jedno okno s google překladačem. A vždycky po nějakém čase se mi jako výchozí jazyk nastaví španělština, kterou nechci a francouzština, kterou používám, zmizne a musím ji znovu vyhledat v seznamu jazyků. Dá se tam nějak vnutit aby francouzština zůstala jako výchozí..? Je to blbost, ale otravuje mě to.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se