Liqid Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 Dotaz na kolegy zdravotníky, kde kupujete pracovní hadry? Potřeboval bych kalhoty, polokošile a případně košile. Problém je, že třeba kalhoty mají většinou dědkovský střih a strašně vysoký pas, což mi vážně nevyhovuje.
Gustaf Odesláno 4. února 2016 Nahlásit Odesláno 4. února 2016 (upraveno) V 4. 2. 2016 v 17:52, Liqid napsal: Dotaz na kolegy zdravotníky, kde kupujete pracovní hadry? Potřeboval bych kalhoty, polokošile a případně košile. Problém je, že třeba kalhoty mají většinou dědkovský střih a strašně vysoký pas, což mi vážně nevyhovuje.k nám jezdí dealer z firmy Paul Lila..viz zde http://www.paullila.com/#/0 a vždy přeměří a udělají vše na přání a na míru (co se barev a střihu a materiálu týká). Mají některé věci ukázková a spousta toho jde změnit. Tak že můžu doporučit Upraveno 4. února 2016 uživatelem Gustaf
tommas4 Odesláno 12. února 2016 Nahlásit Odesláno 12. února 2016 Našel jsem nemovitost na prodej (přes RK - velká RK), zašel na prohlídku, rozhodl ji koupit.Sepsaná rezervační smlouva, složena záloha. Majitel nemovitosti je společnost, která chce vědět komu prodává aby mohlo kupujícího schválit představenstvo. Ok, proběhla schůzka, včetně RK, dohodnuto že ano, dojednány detaily, majitelmusí ještě dořešit rozdělení pozemku u plotu, za pár dní info že je prodej vedením schválen. Pak ale dost dlouhé průtahy, nic nedořešeno, majitel nereaguje RK na výzvy k součinnosti k podpisusmlouvy. Dopátral jsem se osoby u majitele odpovědné za prodej, řekli mi že našli někoho kdo dá vícnež já, RK v tom nejede. Moje rezervační smlouva je nezajímá, jedině že bych nabídnul více než "někdo". Do toho nejdu už z principu.Měli jasně danou cenu kterou inzerovali, s tou jsem souhlasil bez smlouvání. Nemovitost má nyní na sobě cedulina prodej s kontaktem přímo na majitele. Dotaz na ty co do toho vidí - předpokládám že neexistuje způsob jak je donutit aby prodej proběhl(smlouva s RK co mají je nevýhradní), ale cítím se podveden nebo minimálně oklamán. Je šance něco s tímdělat, jako získat aspoň náhradu mých nákladů, odškodnění za zmařenou investici, odstupné když odstoupímod stále platné rezervační smlouvy?Nebo si tady může kdo chce dělat co chce a jediné co mi zbývá je "sestimsmiř" plus vědomí že znám o jednu křivou společnost víc než včera? Mám aspoň teoretickou oporu někde v zákonech? Brečet kvůli tomu nebudu, předpokládám že mám smůlu, že?
mondeo2 Odesláno 12. února 2016 Nahlásit Odesláno 12. února 2016 No já jsem kupoval před vánoci, a měl jsem jasně v rezervační smlouvě vymezeny pokuty jak pro prodávajícího tak i pro kupujícího kdyby náhodou něco...............cca 100 000 Kč.
tommas4 Odesláno 13. února 2016 Nahlásit Odesláno 13. února 2016 V rezervační smlouvě to není, je to až v kupní smlouvě, té mám sice návrh, ale nedošlo k podpisu.
tenge Odesláno 13. února 2016 Nahlásit Odesláno 13. února 2016 (upraveno) Ale i v rezervační smlouvě by mely byt jasné podmínky za jakých okolnosti se vrací záloha ne? Já tam mel jasné uvedeno, ze pokud nebude do tolika atomická dni reagovat majitel na vyzvu, záloha se vrací . Je fakt, že postižen povoláním, kontroluju vše víc než je standard a protistrana je ze mě většinou nešťastná.Dle mého chyba na straně RK, která by měla nést zodpovědnost a zálohu vrátit .. Upraveno 13. února 2016 uživatelem tenge
tommas4 Odesláno 13. února 2016 Nahlásit Odesláno 13. února 2016 Tak o zálohu nejde, ta je normálně vratná, mě jde o to zda mě může někdo legálně vodit pár měsíců za nos, stojí mě to čas, peníze, energii.
African Odesláno 13. února 2016 Nahlásit Odesláno 13. února 2016 Všechno záleží pouze na tom, jak máš sepsáné smlouvy, tak je vem a hurá za právníkem. Měl si vidět když já kupoval barák, samé zástavní právo, exekutorská mafie už si mnula ruce a nejednou na scéně Afričan, ale s luxusním právníkem :-) Půl roku běhání po úřadech a bydlím. .. Přeji ti ať se ti to povede :-)
Bobisek Odesláno 14. února 2016 Nahlásit Odesláno 14. února 2016 V 12. 2. 2016 v 19:07, tommas4 napsal: Našel jsem nemovitost na prodej (přes RK - velká RK), zašel na prohlídku, rozhodl ji koupit.Sepsaná rezervační smlouva, složena záloha.Majitel nemovitosti je společnost, která chce vědět komu prodává aby mohlo kupujícího schválitpředstavenstvo. Ok, proběhla schůzka, včetně RK, dohodnuto že ano, dojednány detaily, majitelmusí ještě dořešit rozdělení pozemku u plotu, za pár dní info že je prodej vedením schválen. Pak ale dost dlouhé průtahy, nic nedořešeno, majitel nereaguje RK na výzvy k součinnosti k podpisusmlouvy. Dopátral jsem se osoby u majitele odpovědné za prodej, řekli mi že našli někoho kdo dá vícnež já, RK v tom nejede.Moje rezervační smlouva je nezajímá, jedině že bych nabídnul více než "někdo". Do toho nejdu už z principu.Měli jasně danou cenu kterou inzerovali, s tou jsem souhlasil bez smlouvání. Nemovitost má nyní na sobě cedulina prodej s kontaktem přímo na majitele. Dotaz na ty co do toho vidí - předpokládám že neexistuje způsob jak je donutit aby prodej proběhl(smlouva s RK co mají je nevýhradní), ale cítím se podveden nebo minimálně oklamán. Je šance něco s tímdělat, jako získat aspoň náhradu mých nákladů, odškodnění za zmařenou investici, odstupné když odstoupímod stále platné rezervační smlouvy?Nebo si tady může kdo chce dělat co chce a jediné co mi zbývá je "sestimsmiř" plus vědomí že znám o jednukřivou společnost víc než včera? Mám aspoň teoretickou oporu někde v zákonech? Brečet kvůli tomu nebudu, předpokládám že mám smůlu, že? Myslím, že ti žádný pořádný právník (ani já, byť nejsem pořádný :-)) takto neporadí, protože by musel mít daleko více informací. Nezná obsahy příslušných smluv mezi tebou a RK, RK a prodejcem atd., neví, jakou formu mělo ono "dohodnutí", jak přesně dokážeš vyčíslit své náklady a s čím byly spojené. Popravdě si osobně myslím, že tě to sice může srát, ale pokud s prodejcem nemáš nic podepsáno a proběhla pouze jakási ústní dohoda o přípravě kupní smlouvy, byl by soudní spor celkem riskantní...
Hasič Odesláno 14. února 2016 Nahlásit Odesláno 14. února 2016 2+1 a plagatová skřiňka před domem, tedy x>2, tak ze malá!
tommas4 Odesláno 14. února 2016 Nahlásit Odesláno 14. února 2016 V 14. 2. 2016 v 12:43, Bobisek napsal: Myslím, že ti žádný pořádný právník (ani já, byť nejsem pořádný :-)) takto neporadí, protože by musel mít daleko více informací. Nezná obsahy příslušných smluv mezi tebou a RK, RK a prodejcem atd., neví, jakou formu mělo ono "dohodnutí", jak přesně dokážeš vyčíslit své náklady a s čím byly spojené. Popravdě si osobně myslím, že tě to sice může s..t, ale pokud s prodejcem nemáš nic podepsáno a proběhla pouze jakási ústní dohoda o přípravě kupní smlouvy, byl by soudní spor celkem riskantní...Obávám se že máš pravdu. RK se zatím chová seriózně, problém bude u majitele.
Klotzman Odesláno 18. února 2016 Nahlásit Odesláno 18. února 2016 Chlapi, nejezdíte někdo trasu Písek - Brno? Potřebuju v Písku (nebo někde na trase Písek - Praha) cosik vyzvednout a dopravit do Brna.
tommas4 Odesláno 21. února 2016 Nahlásit Odesláno 21. února 2016 (upraveno) Update k předchozímu dotazu - RK dle dohody vrátila zaplacený deposit.Podle jejich právního odd. je to nevymahatelné, stejně tak zní info od právníka.Poučka - i podepsaná rezervační smlouva a uhrazený depozit neznamenáže jste něco koupili Nemovitost je mimochodem stále volná. Edit. hm - je správně depozit nebo deposit? Mám tušení že obojí je možné, co na to místní grammarnazi? Upraveno 21. února 2016 uživatelem tommas4
geometr Odesláno 21. února 2016 Nahlásit Odesláno 21. února 2016 (upraveno) A bohužel obdobné je to i se smlouvou o smlouvě budoucí. Je to zkrátka o ničem. Jedině kupní nebo obdobná smlouva, kde se převádí vlastnické případně jiná věčná práva k nemovitostem. Edit: Mimochodem někdo chvíli zadarmo hospodařil s Tvými penězi. Upraveno 21. února 2016 uživatelem geometr
tommas4 Odesláno 21. února 2016 Nahlásit Odesláno 21. února 2016 (upraveno) Tak tak, i smlouva o smlouvě budoucí je k ničemu, jak se mi při vysmívání do ksichtu nezapomněl zmínitzástupce majitele nemovitosti Edit. - / re. edit - ano, ještě že to nebyla manželka, ta s nimi většinou hospodaří a nevrátí je :D Upraveno 21. února 2016 uživatelem tommas4
geometr Odesláno 21. února 2016 Nahlásit Odesláno 21. února 2016 Jojo :-) Táta říká, že máma utratí tolik, kolik ji dáš. Dáš jí dvacet utratí dvacet, dáš jí kilo, utratí kilo. Ale taky říká, že peníze jsou oběživo a musí se točit.
mato57 Odesláno 21. února 2016 Nahlásit Odesláno 21. února 2016 V 21. 2. 2016 v 8:57, tommas4 napsal: Edit. hm - je správně depozit nebo deposit? Mám tušení že obojí je možné, co na to místní grammarnazi? V takovýchto případech se s důvěrou obracím na Internetovou jazykovou příručku Ústavu pro jazyk český Akademie věd ČR (http://prirucka.ujc.cas.cz/).Zatím plná spokojenost. Tím samozřejmě nemíním místí grammarnazi jakkoli podceňovat ...
Klotzman Odesláno 22. února 2016 Nahlásit Odesláno 22. února 2016 Hezky česky by se mohlo říct záloha. Ale když vono takový fixování cashe na acountu je holt spíš ten deposit, no...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se