Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dotaz na kolegy zdravotníky, kde kupujete pracovní hadry? Potřeboval bych kalhoty, polokošile a případně košile. Problém je, že třeba kalhoty mají většinou dědkovský střih a strašně vysoký pas, což mi vážně nevyhovuje.

Odesláno (upraveno)
  V 4. 2. 2016 v 17:52, Liqid napsal:

Dotaz na kolegy zdravotníky, kde kupujete pracovní hadry? Potřeboval bych kalhoty, polokošile a případně košile. Problém je, že třeba kalhoty mají většinou dědkovský střih a strašně vysoký pas, což mi vážně nevyhovuje.

k nám jezdí dealer z firmy Paul Lila..viz zde http://www.paullila.com/#/0 a vždy přeměří a udělají vše na přání a na míru (co se barev a střihu a materiálu týká). Mají některé věci ukázková a spousta toho jde změnit. Tak že můžu doporučit

Upraveno uživatelem Gustaf
Odesláno

Našel jsem nemovitost na prodej (přes RK - velká RK), zašel na prohlídku, rozhodl ji koupit.

Sepsaná rezervační smlouva, složena záloha.

Majitel nemovitosti je společnost, která chce vědět komu prodává aby mohlo kupujícího schválit

představenstvo. Ok, proběhla schůzka, včetně RK, dohodnuto že ano, dojednány detaily, majitel

musí ještě dořešit rozdělení pozemku u plotu, za pár dní info že je prodej vedením schválen.

Pak ale dost dlouhé průtahy, nic nedořešeno, majitel nereaguje RK na výzvy k součinnosti k podpisu

smlouvy. Dopátral jsem se osoby u majitele odpovědné za prodej, řekli mi že našli někoho kdo dá víc

než já, RK v tom nejede.

Moje rezervační smlouva je nezajímá, jedině že bych nabídnul více než "někdo". Do toho nejdu už z principu.

Měli jasně danou cenu kterou inzerovali, s tou jsem souhlasil bez smlouvání. Nemovitost má nyní na sobě ceduli

na prodej s kontaktem přímo na majitele.

Dotaz na ty co do toho vidí - předpokládám že neexistuje způsob jak je donutit aby prodej proběhl

(smlouva s RK co mají je nevýhradní), ale cítím se podveden nebo minimálně oklamán. Je šance něco s tím

dělat, jako získat aspoň náhradu mých nákladů, odškodnění za zmařenou investici, odstupné když odstoupím

od stále platné rezervační smlouvy?

Nebo si tady může kdo chce dělat co chce a jediné co mi zbývá je "sestimsmiř" plus vědomí že znám o jednu

křivou společnost víc než včera? Mám aspoň teoretickou oporu někde v zákonech?

Brečet kvůli tomu nebudu, předpokládám že mám smůlu, že?

Odesláno

No já jsem kupoval před vánoci, a měl jsem jasně v rezervační smlouvě vymezeny pokuty jak pro prodávajícího tak i pro kupujícího kdyby náhodou něco...............cca 100 000 Kč.

Odesláno (upraveno)

Ale i v rezervační smlouvě by mely byt jasné podmínky za jakých okolnosti se vrací záloha ne? Já tam mel jasné uvedeno, ze pokud nebude do tolika atomická dni reagovat majitel na vyzvu, záloha se vrací . Je fakt, že postižen povoláním, kontroluju vše víc než je standard a protistrana je ze mě většinou nešťastná.

Dle mého chyba na straně RK, která by měla nést zodpovědnost a zálohu vrátit ..

Upraveno uživatelem tenge
Odesláno

Všechno záleží pouze na tom, jak máš sepsáné smlouvy, tak je vem a hurá za právníkem. Měl si vidět když já kupoval barák, samé zástavní právo, exekutorská mafie už si mnula ruce a nejednou na scéně Afričan, ale s luxusním právníkem :-) Půl roku běhání po úřadech a bydlím. .. Přeji ti ať se ti to povede :-)

Odesláno
  V 12. 2. 2016 v 19:07, tommas4 napsal:

Našel jsem nemovitost na prodej (přes RK - velká RK), zašel na prohlídku, rozhodl ji koupit.

Sepsaná rezervační smlouva, složena záloha.

Majitel nemovitosti je společnost, která chce vědět komu prodává aby mohlo kupujícího schválit

představenstvo. Ok, proběhla schůzka, včetně RK, dohodnuto že ano, dojednány detaily, majitel

musí ještě dořešit rozdělení pozemku u plotu, za pár dní info že je prodej vedením schválen.

Pak ale dost dlouhé průtahy, nic nedořešeno, majitel nereaguje RK na výzvy k součinnosti k podpisu

smlouvy. Dopátral jsem se osoby u majitele odpovědné za prodej, řekli mi že našli někoho kdo dá víc

než já, RK v tom nejede.

Moje rezervační smlouva je nezajímá, jedině že bych nabídnul více než "někdo". Do toho nejdu už z principu.

Měli jasně danou cenu kterou inzerovali, s tou jsem souhlasil bez smlouvání. Nemovitost má nyní na sobě ceduli

na prodej s kontaktem přímo na majitele.

Dotaz na ty co do toho vidí - předpokládám že neexistuje způsob jak je donutit aby prodej proběhl

(smlouva s RK co mají je nevýhradní), ale cítím se podveden nebo minimálně oklamán. Je šance něco s tím

dělat, jako získat aspoň náhradu mých nákladů, odškodnění za zmařenou investici, odstupné když odstoupím

od stále platné rezervační smlouvy?

Nebo si tady může kdo chce dělat co chce a jediné co mi zbývá je "sestimsmiř" plus vědomí že znám o jednu

křivou společnost víc než včera? Mám aspoň teoretickou oporu někde v zákonech?

Brečet kvůli tomu nebudu, předpokládám že mám smůlu, že?

Myslím, že ti žádný pořádný právník (ani já, byť nejsem pořádný :-)) takto neporadí, protože by musel mít daleko více informací. Nezná obsahy příslušných smluv mezi tebou a RK, RK a prodejcem atd., neví, jakou formu mělo ono "dohodnutí", jak přesně dokážeš vyčíslit své náklady a s čím byly spojené. Popravdě si osobně myslím, že tě to sice může srát, ale pokud s prodejcem nemáš nic podepsáno a proběhla pouze jakási ústní dohoda o přípravě kupní smlouvy, byl by soudní spor celkem riskantní...

Odesláno
  V 14. 2. 2016 v 12:43, Bobisek napsal:

Myslím, že ti žádný pořádný právník (ani já, byť nejsem pořádný :-)) takto neporadí, protože by musel mít daleko více informací. Nezná obsahy příslušných smluv mezi tebou a RK, RK a prodejcem atd., neví, jakou formu mělo ono "dohodnutí", jak přesně dokážeš vyčíslit své náklady a s čím byly spojené. Popravdě si osobně myslím, že tě to sice může s..t, ale pokud s prodejcem nemáš nic podepsáno a proběhla pouze jakási ústní dohoda o přípravě kupní smlouvy, byl by soudní spor celkem riskantní...

Obávám se že máš pravdu. RK se zatím chová seriózně, problém bude u majitele.

Odesláno (upraveno)

Update k předchozímu dotazu - RK dle dohody vrátila zaplacený deposit.
Podle jejich právního odd. je to nevymahatelné, stejně tak zní info od právníka.

Poučka - i podepsaná rezervační smlouva a uhrazený depozit neznamená
že jste něco koupili :)
Nemovitost je mimochodem stále volná.

Edit. hm - je správně depozit nebo deposit? Mám tušení že obojí je možné, co na to místní grammarnazi? :D

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno (upraveno)

A bohužel obdobné je to i se smlouvou o smlouvě budoucí. Je to zkrátka o ničem. Jedině kupní nebo obdobná smlouva, kde se převádí vlastnické případně jiná věčná práva k nemovitostem.

Edit: Mimochodem někdo chvíli zadarmo hospodařil s Tvými penězi.

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno (upraveno)

Tak tak, i smlouva o smlouvě budoucí je k ničemu, jak se mi při vysmívání do ksichtu nezapomněl zmínit

zástupce majitele nemovitosti :)

Edit. - / re. edit - ano, ještě že to nebyla manželka, ta s nimi většinou hospodaří a nevrátí je :D :D

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno
  V 21. 2. 2016 v 8:57, tommas4 napsal:

Edit. hm - je správně depozit nebo deposit? Mám tušení že obojí je možné, co na to místní grammarnazi? :D

V takovýchto případech se s důvěrou obracím na Internetovou jazykovou příručku Ústavu pro jazyk český Akademie věd ČR (http://prirucka.ujc.cas.cz/).

Zatím plná spokojenost.

Tím samozřejmě nemíním místí grammarnazi jakkoli podceňovat ...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...