Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Máte tu někdo zkušenost s bio krbem? Ať už osobní tim, že to máte doma, nebo do toho jakkoliv děláte.

Chtěl bych jej pořídit letos před zimou do bytu a budu vděčný za jakékoliv rady.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Potřebuju radu ála pojištění. Dcera se stěhuje do pronajatýho bytu. Může uzavřít pojistku na domácnost, když to není její byt? Jde mi hlavně o to kdyby někoho vytopila nebo podpálila barák.

Odesláno

Tusim, ze najemnik si muze nechat pojistit jen sve veci v byte a to o cem mluvis je pojisteni nemovitosti, ktere pada na pronajimatele.

Odesláno

Ad KFC - včera jsem čekal na otevření obchodu, protože jsem tam byl aktivně dřív než prodavači

a dal jsem si kafe a muffin v KFC, je to jejich restaurace, ne sdílená jídelní plocha jak v nákupáku,

celá účtenka je ve 21% sazbě.

Klíčem tedy bude - nákupák kde se o plochu ke konzumaci stará nákupák a dělí se o ni všichni prodejci "jídla"
je považováno finančákem za take-away, tedy 15% sazba daně z přidané hodnoty,

kdežto vlastní zařízení, i když jde klient s táckem od pultíku úplně stejně jako v nákupáku = 21% sazba.
Při odnosu mimo provozovnu nebo na drive thru to bude i u vlastní provozovny 15% dle zákona.

Odesláno
  V 1. 9. 2016 v 7:38, Klotzman napsal:

Potřebuju radu ála pojištění. Dcera se stěhuje do pronajatýho bytu. Může uzavřít pojistku na domácnost, když to není její byt? Jde mi hlavně o to kdyby někoho vytopila nebo podpálila barák.

Pojištění domácnosti může samozřejmě uzavřít i v pronajatém bytě, ostatně spousta bytů je pronajatých (nejvíc obecních) a není v tom žádný problém. Pouze si nemůže pojistit stavbu jako takovou (to může pouze majitel), ale to ani nepotřebuje. V každém případě si před uzavřením velmi pozorně přečíst Všeobecné pojistné podmínky, ve kterých je uvedeno na co přesně se pojištění vztahuje.

• po 4 týdnech...
Návštěvník km.kmk
Odesláno

Nevěděl by někdo co to je a odkud?

Vím jen ze je to speciální napoj na zažívani.

post-959-0-48104600-1474968622_thumb.jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno
  V 10. 10. 2016 v 19:23, JaRooN napsal:

Konečně se přestat za něčím honit a začít si všechny ty věci užívat...

To je fakt, to plánuju na příští rok...

• po 3 týdnech...
Odesláno

Musím řešit EET.Je tady někdo, kdo se tím zabývá, nebo někdo, kdo to řeší taky?Jedná se u bufet v podniku.Takže pultový prodej a kuchyně.Celkem asi do 200 položek.Připojení k internetu je.

Děkuji za každou radu, nebo nabídku.

Odesláno
  V 1. 11. 2016 v 16:31, Karki napsal:

Musím řešit EET.Je tady někdo, kdo se tím zabývá, nebo někdo, kdo to řeší taky?Jedná se u bufet v podniku.Takže pultový prodej a kuchyně.Celkem asi do 200 položek.Připojení k internetu je.

Pokud nemáš svůj pokladní systém tak bych volil řešení co nabízí O2.

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Lama dotaz, modelový příklad:

chci začít podnikat, vyhlédl jsem si nemovitost (starší dům s tak akorát stodolou) ve kterém bych chtěl podnikat,

dejme tomu mikro manufaktura ;) řekněme rukodělná práce, žádnej nepořádek, smrad, lakování,

nic takového, ale o to mi nejde, jde o to že na tu nemovitost a její mírnou adaptaci nemám

dost $$$.

Jako nová firma jít do banky s žádostí o úvěr je asi nesmysl, zvlášť když ta firma ještě neexistuje,

ale můžu ten barák koupit na hypo jako občan, udělat tam sídlo firmy atd., to jde ne?

Vlastník budu já, své firmě nemovitost za v místě obvyklý nájem pronajmu, občan si to dá do

příjmů a občanova firma do nákladů. Bavíme se o nemovitosti v lokalitě kde ten nájem bude 5 až 10 měsíčně.

Nebo je to blbost dělat takto a je lepší pro firmu na to jít jinak? Úvěr, nemovitost do odpisů atd.?

Díky za každou reakci, protože v tomhle se nevyznám.

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno
  V 1. 11. 2016 v 16:31, Karki napsal:

Asi tam nemáš platební terminál? Že to EET řeší i banky za drobný.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...