Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No toho zase moc nepřechutnáš. Je fakt,že korek je na ústupu a nejdřív mě ty zátky a sklo přišlo divný,ale zvykl jsem si.A žádný zmetky...

korek, jako vada, muze byt i ve vine pod sklem ci screw capem :)

Odesláno (upraveno)

Korek není na ústupu, to je nesmysl. Každý uzávěr (korek celý, korek lisovaný, umělý "korek", vino-lok či screw cap) má svoje využití. Kvalitnější korkové uzávěry jsou drahé, ale vína určená k delšímu ležení se bez nich neobejdou. Naproti tomu víno pod screw capem (šroubovák) se doporučuje vypít do 2-5 let. Naprostá většina vín pod šroubovákem, která jsem otvíral, byla na vylití. Přestávají prostě těsnit a víno oxiduje. Vino-lok (skleněný uzávěr) je zatím mladý, jeho archivační potenciál není znám, ale dle vyjádření výrobce by neměl být problém i s delší (5-10 let) archivací, pokud bude dobře těsnit silikonová manžeta.

Největší problém u korkové vady je ale její odhalení při nižším stupni zamoření vína 2,4,6 trichloranisolem. Teď o víkendu v Čejkovicích na sklepech mi korkové víno předložil sám vinař, lidi to tam slopali ani necekli, na moje upozornění nakonec ochutnal - a nic nepoznal. Nebudu toho vinaře jmenovat, ale k němu už nikdy... ;) Jenom předesílám, že jsme tam bylí 4 a jeden z nás má senzorickou zkoušku a sedí v komisi pro zatřiďování přívlastkových vín při Ministerstvu zemědělství; tento člověk nám vadu potvrdil. 

Upraveno uživatelem Krakonosh
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Ja mam na korek talent ale uz to ani nikomu nerikam, voni se vzdycky tak debilne divej a ja si pripadam trapne.

Odesláno

Já tedy fandím tomu sklu.  Jeví se jako zatím nej.  Ale kdo má čekat dvacet let,  než jako že jo.

Apropo,   silikonu nedělá dobře chlor, nic moc koncentrovaná sůl, a klasický org. rozpouštědla.  Aceton, Toluen, všecky ty 6 tis ředidla,  a dlouhodobě etanol.

Jinak super materiál.  No budem si muset počkat.  A korek taky obvykle poznám,  i když mám jen chlastací zkoušku a ne tu senzorickou.

U mě je to opačně.   Čím víc ochutnávám,  tím víc mám mlsnej jazyk. 

Odesláno

Včerejší písecké pivní slavnosti se povedly. Nejvíc asi chutnala patnáctka speciál Ferdinand d'Este. Nebo již obvykle Černohorský granát.

Dneska Zlatá Labuť ze Zvíkova.

post-37766-0-06682000-1473009047_thumb.jpeg

Odesláno

Dopil som Aperol spritz. Namiesto proseka som dal nejaky brut hubert a bolo to prekvapivo dobre.

Odesláno

Včerejší písecké pivní slavnosti se povedly. Nejvíc asi chutnala patnáctka speciál Ferdinand d'Este. Nebo již obvykle Černohorský granát.

Dneska Zlatá Labuť ze Zvíkova.

Letos jsem byl na dovolene na Zvikove a popijel jsem v mistnim minipivovaru pivo. Musim rict, ze bylo jedno z nej, ktere jsem kdy pil. Hlavne mi chutnala ta Labut. Vzal jsem i par petek domu. Ale teda zadna lace. Myslim, ze 2 l petka stala neco kolem 200 Kc.

Odesláno (upraveno)

Dopil som Aperol spritz. Namiesto proseka som dal nejaky brut hubert a bolo to prekvapivo dobre.

Heh, já tam minulý týden místo prosecca vrazil bohemku, co byla doma ; a taky se to dalo.

 

Letos jsem byl na dovolene na Zvikove a popijel jsem v mistnim minipivovaru pivo. Musim rict, ze bylo jedno z nej, ktere jsem kdy pil. Hlavne mi chutnala ta Labut. Vzal jsem i par petek domu. Ale teda zadna lace. Myslim, ze 2 l petka stala neco kolem 200 Kc.

Taky jsem na Zvíkově už několikrát byl, a vždy výborné. Jak pivo, tak kuchyně.

Cenově docela randál, ale včera to za Labuť ještě šlo - za 1,5l petku chtěli kilo.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Ja som to v rychlosti precital ze Fallus a reku ze co ti ludia nevymyslia.

Česká Třebová, príjemné mestečko, dobrá kuchiňa, skvelé pivo z domáceho pivovaru a prekvapivo dobré ceny doporučujem k vyškúšaniu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...