Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

podľa farby plné, opulentné vínko... na zimné večere príjemný spoločník... ako išlo k tomu sushi?

sladké hutné vyvážené a sushi pecka. Njn vendanges tardives :)
Odesláno (upraveno)

Dal by jsi recept prosím? Celkem bych to zkusil :)

No problemo, hír... Je to mix několika receptů dohromady, za ty léta co to na Vánoce dělám. Na lehce přes litrapůl dobroty:

- velká smetana 31% (třeba Kunín 375g)

- plechovka slazeného salka

- plechovka zahuštěného mléka

- plechovka kokosového krému / mléka (ovlivňuje výslednou konzistenci ; krém = hustší, mléko = řidší)

- cukr na doslazení, podle chuti (dával jsem tak 3-4 vrchovaté lžíce)

- 0,5l tuzemáku

Smetanu, salko, zahuštěné mléko a kokosový krém (v mém případě) do rendlíku a krátce prohřát ; nevařit! Přidal jsem do toho jeden vanilkový lusk, ale není to potřeba, resp. nějak mi nepřijde, že by tam byl znát. Zatim nesladit. Směs do mixéru, začít pomalu mixovat a přilévat rum. Jak tam bude všechen, projet na turbo, ochutnat a případně dosladit. Finito.

Vynecháním kokosového krému a nahrazením třeba +1 slazeným salkem se dosáhne chuťově spíš něčeho jako Baileys.

Loni jsem zkoušel rum nahradit whiskou (Tullamorka myslim), a nějak to nebylo ono. Tuzemák (nám) tam zatim hraje nejlíp. Deluxe verze by mohla být třeba s 7yo Legendario, což je taky dost sladý rum. Tam už se ale s výslednou cenou dostaneš úplně jinam :)

Upraveno uživatelem Maxel

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...