Datel Odesláno 18. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2019 chlapi, chvilku jsem ty fotky pozoroval a docela mne štípe v očích ;o)bohužel, u nás doma jsem čilimilný jenom já zveřejním aspoň svůj aktuální zahřívací recept(jsem v redukci a potřebuju něco, co na chvilku uspokojí potřebu něco podstatného požít ;o) půllitrový hrnekvařící voda1 pytlík instantní polévky Žurek (zdroj Kaufland, nakyslá ječmenná záležitost, obdoba kérkonošského kysela, výrobce Tricatel), cca 5 CZKpůl 20g sáčku chilli mleté, rovněž Kaufland - dávečka v hodnotě cca 2 CZKmiso pasta, vydatně (dávka o objemu vlašského ořechu, včetně té zelené slupky ovšem) - cca 8 CZK dobře rozmíchat a fertigkdo nezkusil, neuvěří jaká radost se dá za 15 CZK pořídit (takže kromě mne nikdo) Chilli papričky mi jinak nosí ségra ze svého chovu. je také čilimilná-.Tuhle mi k narozeninám dovalila galonovou plechovku nakládaných jalape?os a bylo to krásných 14 dnů Takže přeju úspěch a ať vám, to pálí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 18. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2019 Díky Gandalfovi mi taky něco roste na balkoně. A zkusil jsem udělat chilli olej - je to delikatesa. Wow wow wow.Ako si robil ten olej? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 18. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2019 Dnes jsem orval většinu rohů, Jalapeň .... a udělal chilli salát s patizóny /rohů byla bedýnka, ještě tam tak 1/3 zbyla/. Zbytek jsem zakryl netkanou fólií, protože se bojím nočního chladu. Zakryl jsem to i ve foliovníku. Tak příští týden, jestli to vydrží, bych zahájil sklizeň. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 20. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2019 (upraveno) Takhle nádherně se doma vybarvuje SRTSL /Sara R Trinidad Scorpion Long/ - mění se z hodiny na hodinu. Získal jsem s ní zkušenost, že by jí vyhovovala vyšší vlhkost vzduchu, říká si i o častější zálivku. Rozplodí se asi příští rok. Pekelná.Včera jsem ochutnal poprvé Big Black Mamma /novinka/. Brutální nástup, pal až vzadu na patře a v krku, dolů jícnem. Poměrně dobře odeznívá, akorát umrtvení jazyka a patra trvá ještě pár minut. Upraveno 20. září 2019 uživatelem gandalf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 25. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2019 Pasta chu-nan pro Kamila a spol. je hotova, poctivejch 3/4 litru pekla v ústech. Když jsem byl už v té práci a mám dost chilli i ingredience, tak jsem naložil ještě jednu 3/4 litrovku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 26. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2019 Vlevo hotová pasta, vpravo čerstvá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 26. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2019 Ta vypadá nebezpečně. Bych tam dal překřížené hnáty a lebeňu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 26. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2019 No, 1/4 lžičky bych asi "nedal", ale jako přísada do čehokoli je to bezva. Všude kde nevadí zázvor a česnek /po fermentaci to není tak výrazné/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 26. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2019 kluci, jedna otazocka. kedy vam vonky zvykne dozrievat bishops crown? tohtorocne kytky mam trochu prispate, nemam foliovnik, vsetko mam vonku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 26. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2019 Ono to horko způsobilo kytkám stres, tak je zrání zpožděné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 29. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2019 Dnes jsem trochu sklízel, trochu fotil, ochutnával novinky.Čínští čmeláci - pozdní sběr, vydrží až do zámrazuBig Black Mamma - mám ji jako novinku, i když píší, že je lakomá na plody, tak mně příjemně přkvapila, neb ze dvou kytek jsem natrhal skoro igelitku zralých plodů - milionovkaNaga Jolokia Caramel - mám ji poprvé, plodná, ostráBahmain Goat /proč se tak jmenuje, netuším :-)/ - silně plodící novinka, krásně vybarvená, voní i sladce chutná po ovoci /asi mango/, když si tu sladkost vychutnáte, tak to přijde .... pal dlouho drží zejména na rtechNaga Jolokia Yellow - klasika, odstrá, plodná7POT Orange - klasika, plodná, odsrá voňavá7POT Brovn - klasika Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 29. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2019 Gandalfe, vždycky se tak nějak uklidním, když vidím fotky plodů Tvé práce...Ty jsi prostě Mičilin... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 29. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2019 Zacalo mi to habanero hodne zltnut (listy). Je len tak vonku, zeby mu uz bola zima? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 29. září 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2019 Jj chlad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 30. září 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2019 Jj chlad.Super, dik. Tak teda poputuje dnu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 2. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2019 Včera jsem sklízel část úrody Brazilian Starfish. Doufám že zbytek by ještě mohl stihnout trochu dozrát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 3. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2019 V Liberci už papriky ve skleníku končí...Včera jsem otrhal zbytky. Největší úroda je ze dvou kytek papriček, zvaných Parghelia po naší oblíbené vesnici v Kalábrii. Na tamnějším trhu mi dal 4 kousky trhovec, u kterého kupujeme zeleninu. Prý když si dám dva kousky večer, bude mladá paní zpívat Štrause pozpátku. Tak jsem pokusně letos dvě kytky vysadil. Výsledek na fotkách: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 3. října 2019 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. října 2019 Máš to pěkný - to jsou ty slavný kalabrijský na potenci? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil Odesláno 4. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2019 Wow wow wow.Ako si robil ten olej? Omlouvám se za pozdní odpověď, já tu dlouho nebyl. Původně jsem dělal chilli omáčku a dal jsem tam moc oleje. Takže jsem ho pak posbíral z povrchu, ochutnal a docela měl říz. Kapsaicin se, jak známo, rozpoští v tucích. Pak jsem ještě vyhrabal staré zásoby nejpálivějších sušených papriček (díky Gandalfe ) a naložil je do čistého mixu olivového a slunečnicového oleje a maceroval. No a výsledek je na fotce. Chutná to skvěle a stačí pár kapek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 4. října 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2019 Vdaka. Takze by to mohlo stacit aj macerovat . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se