kolky87 Odesláno 17. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2020 Štipľavé skxkaDostal som niečo do daru tak kostujem...celkom dobre chute.Skúsim niečo aj sám vypestovať.Odoslané z MI 6 pomocou Tapatalku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 25. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2020 Sadil jsem asi 10 druhu a nakonec mam jen kajeny, jalapena, habanera. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 25. srpna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2020 Kytka je to pěkná. Já jsem něco nafotil odpoledne, tak potom sem pár obrázků strčím, ale celkově je to letos bída. Neznám nikoho, kdo by si letos chválil počasí. Mně pěkně začaly růst snad jen ty druhy na záhoně. Už jsem ve fólijovníku ani nedosazoval, postavil jsem na místo jen květináč /a to jsem měl strach, že budu muset přebytky vyházet/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 25. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2020 Mi zase neplodi nic co bylo v zahonu. Tady je zbytek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 25. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2020 Já mám na záhonu malý amazonský deštný prales. Kytky rostou jako blázen, plodí celkem dobře. Letos jsem nasadil spíš méně pálivé odrůdy. Jalapeño, Banana sweet, thai red, Bishops crown a další. Ale dozrávají hrozně pomalu, například jalapeño vůbec nepálí.Ale dozrávají hrozně pomalu, například jalapeño vůbec nepálí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 25. srpna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. srpna 2020 Dnešní focení - nic moc :-( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 2. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. září 2020 Nakladane hermeliny s habanerem. Snad to pujde jist... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KFL Odesláno 5. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2020 Prvni sklizen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 11. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2020 Jalapeno Early se da konzumovat i zelene, spravne? A co Peter Pepper a Aji Dulce Amarillo? Pujde to jist zelene? Asi mi vetsina nestihne dozrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. září 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2020 Zelené chilli je v t.zv. technické zralosti - kvůli uchování a transportu se takto sklízí. Má jen méně cukrů a aroma. Zralé je v t.zv. botanické zralosti. Jala se běžně konzumují zelená. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 11. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2020 Jala jo, to jsem si vygoogloval, že chutnají i zelené. A ty dvě další? Bude to k jídlu? Nebo to trochu dojde, třeba v bedně s banánama, jako se to dělá u rajčat? Sorry za hloupé otázky Gandalfe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. září 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2020 (upraveno) Trochu to zaktualizuji. Nezraje mi to. Celkem bída - asi nejhorší rok co pamatuji. Většina plodů je zelených. E-bay - je venku, takže OK Zajímavý oranžový kříženec - voňavý, ostrý jako břitva. Jolokia Salmon - pekelná novinka Naga Jolokia PC1 - hodně ostrá Naga Jolokia Caramel Pink Tiger x Peach Bhut - zralý plod září, jako by měl v sobě žárovku. Peklo ..... Upraveno 11. září 2020 uživatelem gandalf edit: doplnění Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 11. září 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. září 2020 Bude, jen bez cukrů. Anebo to usuš a používej jako zelené koření. Já to taky tak dělám. Nebo zelenou pastu chu-nan. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 12. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. září 2020 Super, diky za tipy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 20. září 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2020 Letošní Sibiřské /pro Kamila/ Jinak je to asi nejhorší rok, co pamatuji. Naga Jolokia Solmon Big Black Mamma Murupu White Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jkba Odesláno 20. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. září 2020 Zraje to pomalu, ranní chladna jim dávají trochu záhul, ale pár pěkných dní to snad zachrání. Malé jsou orange lantern, už docela ready, velké pak orange habanero, ty stále nasazují další plody. Z obou jsem vyzkoušel nějaké majdy, sweat&sour thai style vyšla skvěle a zopakuji, mangová byla i přes použití rýžovýho octa zbytečně octová, ta se nejspíš ještě dočká převaření.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 21. září 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2020 Venku nám to pomalu končí, tak dvě fotky z domova. SRTSL - sice je to náročnější kytka, ale nakonec jsem jí přece jen "ukecal". Zato Bhutlah Red "jede" jako o život. Stále nasazuje desítky plodů - ale ujíst se to nedá /děsně jedovatá, do omáčky opravdu jen pár plodů/. Je pravda, že opylovačem jsem já Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kospex1 Odesláno 21. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2020 Ahoj, prosím o radu zkušenější. Tady na fóru jsem koupil cca před třemi roky sazeničky ,zasadil,zaléval,opyloval, staral se atd. Vše OK,tedy až do letoška - sklizeň slušná/Jalapeno,Habanero,Skorpion/ ale nic nepálí ani jedna odrůda. Co s tím ??? díky za rady a i za případný tip kde koupit sazeničky nové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 21. září 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2020 Tak to se někdy přihodí /u Jalapeň/. Já mám jalapeňa a ty taky skoro nepálí . Jala Maylon a Farmers /někdy je to počasím, výživou/. Ale že by nepálily Haba, nebo Škorpioni, tomu nevěřím. Bůh ví, cos pěstoval. Zkus si objednat na https://www.seminka-chilli.cz/ Můžeš buď semínka, nebo i přímo sazenice. Ale jestli ti mohu radit, tak začni s něčím jednoduchým, třeba Habanero, ty extrémy stejně nejsou moc k jídlu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kospex1 Odesláno 21. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. září 2020 Kupoval jsem vše od kolegy Qwertz a první rok naprosto OK. Pak nic moc a letos jak jsem psal. Zkusím objednat na tom linku. Díky za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se