Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chu nan z 400g Habanera. Premiera, tak jsem zvedavy, jak to dopadne..dd47a51d7b8a0712a792e29160712455.jpg

Odesláno z mého SM-A515F pomocí Tapatalk

• po 2 týdnech...
Odesláno

Biskupská koruna zrovna moc nepálí. Vlastně trochu pálí jen ten střed. Nedostatek slunce a chlad nepodporují vznik kapsaicinu. To jsou papričky spíš na ozdobu do salátů, nebo k naloženým okurkám - já jsem je plnil sýrovou pěnou jako zajímavou ozdobu salátu /možno i zavařené/. Jinak pro děti 🙂 Já je už nepěstuju, zaberou moc místa.

Odesláno
  V 7. 12. 2020 v 23:01, gandalf napsal:

Biskupská koruna zrovna moc nepálí. Vlastně trochu pálí jen ten střed. Nedostatek slunce a chlad nepodporují vznik kapsaicinu. To jsou papričky spíš na ozdobu do salátů, nebo k naloženým okurkám - já jsem je plnil sýrovou pěnou jako zajímavou ozdobu salátu /možno i zavařené/. Jinak pro děti 🙂 Já je už nepěstuju, zaberou moc místa.

Rozšířit  

Dakujem za odpoved 👍

Jj, viem ze biskupska koruna pali len velmi jemne, ale tie moje vobec :(. V kazdom pripafe slnko a chlad je asi ta odpoved, dakujem.

Odesláno

Vyzkoušej příští rok nějaké Aji ze stejného rodu, ty budou ostřejší a také ozdobné. Tento rod má spoustu druhů chilli. Mně osobně moc nechutnají, ale jsou pěstitelé, kteří na ně nedají dopustit. Ale musíš vysévat tak v únoru.

• po měsíci...
Odesláno

Loňská kytka Trinidad Scorpion Moruga Peach /1.200.000 SHU - ideálně/. Nijak zvášť o ni nepečuji, občas přihnojím, zaliji když si řekne. Stojí u okna, nesvítím jí. Plodí, kvete .... Jedna z mnoha, co mi už zabírá místo. Mám vyseto 22 druhů, 16 jsem už přepíchal do sadbovačů /s manželkou bojuju o každý centimetr bytu/

IMG_20210204_154857.jpg

IMG_20210204_154953.jpg

• po měsíci...
Odesláno

Trinidad Scorpion Moruga /TSM/ Peach se mi doma zbláznila - kvete, plodí, roste jako divá /v paneláku/. A krásně voní - doporučuji všem, je nenáročná, jen ji nechat na pokoji a ona si poradí.

Fotky nic moc, ale je to opravdu velká kytka a blbě se fotí.

003.JPG

005.JPG

006.JPG

007.JPG

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak jsme zasadili doma par seminek. 
V nekterych kvetinacich se jich chytlo vic najednou. Mam otazku jsou uz dost velky na presazeni do vetsich? Mame je rozdelit na jednotlivy rostliny, nebo nechat takhle pohormade? 
jsou to 2 druhy habanero a nevim jestli jsme je i nesmichali, to jsem zvedav co z toho bude ... 🙂 

CB227E1E-69B9-411E-BD30-5D4A955AC62D.jpeg

Odesláno

Takze rozdelit na jednotlivy stonky opatrne aby se neposkodily koreny? Do truhliku 60x20 bys dal 2? Na podzim se to zlikviduje a schovam si seminka z plodu na pristi rok? Nebo ji dame dovnitr na dalsi rok? 🙂 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...