Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ta "kadeřavost" je způsobena špatnou prostupnosti zeminy u kořenu ( prokypři jednoduše motyckou ne jen na povrchu- používám drát, který zapichuji -a vytahuji= kypřím třeba 30 Cm do hloubky) navazujici je problém s Ph - doporučuji prokypreni a následně organické hnojivo s dostatkem MINERÁLU .

  • po 2 týdnech...
Odesláno

Dnešní rychlé obrázky.

Začíní to beraními rohy ze záhonu, pokračuje no name z eabay /tam je měl prodávající větší/, potom různé druhy 7POT, Jamajské žluté, mladí "obříci", a končí to Sibiřským domácím.

 

post-277-0-25492100-1435926568_thumb.jpg

post-277-0-25017700-1435926603_thumb.jpg

post-277-0-13507200-1435926608_thumb.jpg

post-277-0-20200400-1435926614_thumb.jpg

post-277-0-66441200-1435926618_thumb.jpg

post-277-0-01141700-1435926629_thumb.jpg

post-277-0-05662300-1435926634_thumb.jpg

post-277-0-33986500-1435926641_thumb.jpg

post-277-0-64179700-1435926645_thumb.jpg

post-277-0-57025500-1435926653_thumb.jpg

Odesláno

Kluci, poraďte low level fandovi, kde se dá sehnat normální chili (tj. sušená směs), ale tak, aby DOOPRAVDY pálilo. Nikoli jen červená paprika se stopovými prvky kapsaicinu..

Dík

Odesláno

To je jednoduchý - v Netolicích :-) Chceš "vzorek"? Mám i takový, jaký jsem se ani nepokusil ochutnat, fakt /to líčím na Kamila/. Ale tím bych nezačínal. 

Já nejsel úplně začátečník - kamkoli přijdem, dávám si extra spicy :-) - akorát jsem ještě nenašel půvab ve vlastní pěstírně..

Měl bys teda nějakej matroš? :-) jak bysme to případně vyřešili logisticky? Převod peněz přes účet zvládnu, ale do Netolic se asi nedostanu :-(

Odesláno

Já nejsel úplně začátečník - kamkoli přijdem, dávám si extra spicy :-) - akorát jsem ještě nenašel půvab ve vlastní pěstírně..

Měl bys teda nějakej matroš? :-) jak bysme to případně vyřešili logisticky? Převod peněz přes účet zvládnu, ale do Netolic se asi nedostanu :-(

Kamil sem do Města pravděpodobně pojede 13. a kdybyste se domluvili, tak ti po něm něco na ochutnání pošlu /asi rovnou čerstvě mletý/. Peněz netřeba, neb závislost se musí šířit :-)

Odesláno

Tak to jo, zkusím ho poprosit :-) Dík za ochotu!!!

Klidně mi toho přibal rovnou víc a já rád zaplatím, když už, tak už...

Jdu mu napsat .-)

Odesláno (upraveno)

Neboj, nedávm vzorky na gramy. Jestli se s ním dohodneš a já věřím, že ano, tak ti pošlu něco červeného chilli /Habanero a 7POT/ a žluté /Jamajské žluté, Jolokia žlutá, 7POT žlutý/. Jen pro informaci - ono se dá chilli dlouho uchovávat sušené v kusech, ale mleté rychle degraduje /kyslík/.

Příp. ti do té červené směsky šoupnu i Nagu Viper, ať si užuješ.

Já jsem včera dopoledne mlel chilli pro známého a ještě teď mně brní ruce :-)

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Neboj, nedávm vzorky na gramy. Jestli se s ním dohodneš a já věřím, že ano, tak ti pošlu něco červeného chilli /Habanero a 7POT/ a žluté /Jamajské žluté, Jolokia žlutá, 7POT žlutý/. Jen pro informaci - ono se dá chilli dlouho uchovávat sušené v kusech, ale mleté rychle degraduje /kyslík/.

OK. S Kamilem jsem dohodnutý - děkuju Vám oběma za ochotu :-)

(a s tím kyslíkem to chápu - tj. namlít bych případně svedl :-)

Paráda, už se těším!!!

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Tak něco málo se nám urodilo, ale bohužel v tom máme trochu zmatek, co je co. Dole přidávám foto omáčky, kterou jsem včera koupil na nějakých trzích. Docela dobrá, ale až moc jemná. V základu zřejmě něco podobného jako si Gandalf & spol. vyrábí sám.

post-29493-0-09702400-1439745481_thumb.jpg

post-29493-0-56311300-1439745519_thumb.jpg

post-29493-0-16884000-1439745542_thumb.jpg

post-29493-0-89546200-1439745645_thumb.jpg

post-29493-0-04554000-1439745667_thumb.jpg

Upraveno uživatelem warann

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...