gandalf Odesláno 20. června 2015 Autor Nahlásit Odesláno 20. června 2015 Ono někdy takhle chilli taky reaguje na postřik proti plísním, třeba když ta mlha uletí třeba z ošetřovaných rajčat.
vwtyp11 Odesláno 21. června 2015 Nahlásit Odesláno 21. června 2015 Ta "kadeřavost" je způsobena špatnou prostupnosti zeminy u kořenu ( prokypři jednoduše motyckou ne jen na povrchu- používám drát, který zapichuji -a vytahuji= kypřím třeba 30 Cm do hloubky) navazujici je problém s Ph - doporučuji prokypreni a následně organické hnojivo s dostatkem MINERÁLU .
Freelander Odesláno 21. června 2015 Nahlásit Odesláno 21. června 2015 Panove,vyzkousim,dekuji.Samozrejme,nerucim za sousedy,jestli jim neco neulitlo ale to by zase myslim byly kaderave vsechny kericky.
gandalf Odesláno 3. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Dnešní rychlé obrázky.Začíní to beraními rohy ze záhonu, pokračuje no name z eabay /tam je měl prodávající větší/, potom různé druhy 7POT, Jamajské žluté, mladí "obříci", a končí to Sibiřským domácím.
Návštěvník Kamil Odesláno 3. července 2015 Nahlásit Odesláno 3. července 2015 Trénuju na soutěž. Dnes v Tandooru Phall, ale dal jsem si extra spicy.
gandalf Odesláno 8. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 8. července 2015 Dnešní dokumentace :-)To poslední je česnek - mohlo to být lepší /cca 70% ztráta/
Jeremy Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 Kluci, poraďte low level fandovi, kde se dá sehnat normální chili (tj. sušená směs), ale tak, aby DOOPRAVDY pálilo. Nikoli jen červená paprika se stopovými prvky kapsaicinu..Dík
gandalf Odesláno 9. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2015 To je jednoduchý - v Netolicích :-) Chceš "vzorek"? Mám i takový, jaký jsem se ani nepokusil ochutnat, fakt /to líčím na Kamila/. Ale tím bych nezačínal.
Návštěvník Kamil Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 ... /to líčím na Kamila/. Už se těším.
Jeremy Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 To je jednoduchý - v Netolicích :-) Chceš "vzorek"? Mám i takový, jaký jsem se ani nepokusil ochutnat, fakt /to líčím na Kamila/. Ale tím bych nezačínal. Já nejsel úplně začátečník - kamkoli přijdem, dávám si extra spicy :-) - akorát jsem ještě nenašel půvab ve vlastní pěstírně..Měl bys teda nějakej matroš? :-) jak bysme to případně vyřešili logisticky? Převod peněz přes účet zvládnu, ale do Netolic se asi nedostanu :-(
gandalf Odesláno 9. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2015 Já nejsel úplně začátečník - kamkoli přijdem, dávám si extra spicy :-) - akorát jsem ještě nenašel půvab ve vlastní pěstírně..Měl bys teda nějakej matroš? :-) jak bysme to případně vyřešili logisticky? Převod peněz přes účet zvládnu, ale do Netolic se asi nedostanu :-(Kamil sem do Města pravděpodobně pojede 13. a kdybyste se domluvili, tak ti po něm něco na ochutnání pošlu /asi rovnou čerstvě mletý/. Peněz netřeba, neb závislost se musí šířit :-)
Jeremy Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 Tak to jo, zkusím ho poprosit :-) Dík za ochotu!!!Klidně mi toho přibal rovnou víc a já rád zaplatím, když už, tak už...Jdu mu napsat .-)
gandalf Odesláno 9. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 9. července 2015 (upraveno) Neboj, nedávm vzorky na gramy. Jestli se s ním dohodneš a já věřím, že ano, tak ti pošlu něco červeného chilli /Habanero a 7POT/ a žluté /Jamajské žluté, Jolokia žlutá, 7POT žlutý/. Jen pro informaci - ono se dá chilli dlouho uchovávat sušené v kusech, ale mleté rychle degraduje /kyslík/.Příp. ti do té červené směsky šoupnu i Nagu Viper, ať si užuješ.Já jsem včera dopoledne mlel chilli pro známého a ještě teď mně brní ruce :-)edit.: doplnění Upraveno 9. července 2015 uživatelem gandalf
Jeremy Odesláno 9. července 2015 Nahlásit Odesláno 9. července 2015 Neboj, nedávm vzorky na gramy. Jestli se s ním dohodneš a já věřím, že ano, tak ti pošlu něco červeného chilli /Habanero a 7POT/ a žluté /Jamajské žluté, Jolokia žlutá, 7POT žlutý/. Jen pro informaci - ono se dá chilli dlouho uchovávat sušené v kusech, ale mleté rychle degraduje /kyslík/.OK. S Kamilem jsem dohodnutý - děkuju Vám oběma za ochotu :-)(a s tím kyslíkem to chápu - tj. namlít bych případně svedl :-)Paráda, už se těším!!!
gandalf Odesláno 22. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2015 Kvete mi jabloň - to je svět.
gandalf Odesláno 22. července 2015 Autor Nahlásit Odesláno 22. července 2015 Dnešní stav :-) Jestli tohle počasí vydrží do října, tak bude parádní úroda.
warann Odesláno 16. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2015 (upraveno) Tak něco málo se nám urodilo, ale bohužel v tom máme trochu zmatek, co je co. Dole přidávám foto omáčky, kterou jsem včera koupil na nějakých trzích. Docela dobrá, ale až moc jemná. V základu zřejmě něco podobného jako si Gandalf & spol. vyrábí sám. Upraveno 16. srpna 2015 uživatelem warann
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se