Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

panové poradte: existuje nejaka odruda kterou bych v kvetinaci vypestoval i v byte? Chtel bych neco paliveho zkusit ale zahradku nemam :) Pripadne odkud objednat?

Odesláno

V bytě můžeš teoreticky pěstovat všechny druhy chilli. Problém je ale u některých druhů jednak velká náročnost na prostor a hlavně světlo /musel bys jim svítit/ a výživu. Jednak si můžeš na vyzkoušení pořídit chilli "z Lidlu", nebo zkusit pěstování od semínka. Je celá řada odrůd, co doma  docela slušně plodí /musíš ale pravidelně přihnojovat, bez toho to nejde a přesazovat/. Jsou to všechno trvalky, můžeš je tvarovat i jako bonsaje. Jestli snášíš opravdu ostré chilli, tak ti doporučuji to Sibiřské domácí, Bolivian Bonsai, nebo Calico /ty jsou slabší/. Semínka ti můžu dát.

Já doma zkouším hydroponii, zatím se mi podařilo vyladit "vodu" na silný růst /má už kolem metru/, teď musím ještě vychytat živiny na květ a plod.

Ale neuváženě jsem použil sazenice 7POT a to jsou dost náročný kytky. Kdybych dal třeba Habanera, nebo Jamajský, tak by to bylo jednodušší.

Odesláno

Za semena bych byl rad. Chilli z lidlu jsme od nekoho dostali to jsme dopestovali :)). Spise bych neco mensiho vzrustu :)

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Vy ste dvojka :D .

Tak mne to Slunecnik spocital a mel sem vcera 17 piv a 4 panaky.

Odesláno (upraveno)

Tak jsem doma rozplakal celou rodinu :D

Dělám pizzu a na jednu z nich přišly dvě malá palivá překvapení. A už je jen moje :D

Ty další jsem jim udělal bez překvapení :)

Upraveno uživatelem JaRooN
Odesláno (upraveno)

Dnes jsem zase něco sklidil. Něco padne na hec s kolegy v práci, něco do omáček... 

Co jsou prosím tě zač ty označené?

Jinak pěkná úroda :)

post-5631-0-41570300-1441902082_thumb.jpg

edit: přidáni fotky

Upraveno uživatelem grakij
Odesláno (upraveno)

Asi Jamajské červené. Mělo by být ostré. Nebo vyfoť detail. Já už nevím, co jsem tam nacpal. Ale to jamajský asi jo.

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Ale no tak, balil jsem toho víc najednou - stane se. Ale to červený je taky bezva :-). Holt jiný kolega dostal místo červeného žlutá :-) Anebo zčervenalo studem.

Odesláno

Ne ne gandalfe, tyhle nebyly od tebe. Semínka jsem vypreparoval ze sušených papriček :) Btw, posílal jsi mi 7Pot Rust - ty se mi buď s něčím zkřížily nebo vůbec nevypadaj tak, jak bych čekal  :eek: je to fakt alchymie. 

Odesláno (upraveno)

Proto jsem chtěl fotku - připomínalo mi to i 7POT, ale ta semínka jsem neposílal. Ale plody jo, jako vzorek na ochutnání. Njn jsou to potvory nevěrný. Jsou drsný? Ono je tam sousta tvarů plodů https://www.google.cz/search?q=7+pot+chili&biw=1050&bih=629&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CC0QsARqFQoTCMHwz5qX7ccCFeprcgodcXIBsw#imgrc=_

https://www.google.cz/search?q=7+pot+brain+strain&biw=1050&bih=629&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCIQsARqFQoTCKCKv--X7ccCFcKpcgodcSAGGQ

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Ještě mám od tebe schovaný papírový sáček s nápisem 7Pot Rust, ve kterém semínka na 100% byla :) Drsný - no na mě docela jo, stačí fakt mini kousek na špičku jazyka a je docela veselo, ale pro vás by to byla třeba pohoda, těžko hádat. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...