Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 14. 11. 2023 v 20:45, Kluk jako buk napsal:

Z trochu jiného soudku: Gypsy Water mě nasměrovala k jalovci a borovicím, a dnes mi přišel odstřik Bottega Veneta Pour Homme (EdT). Není zdaleka tak fresh, v základu převládá kůže, ale je to tedy veliká pecka. Něco takového už člověk dnes mezi designers moc nepotká. Trochu mi připomíná svěžejší Burberry London, ale jsem v tom asi na internetu sám. Rozhodně budu kupovat celý flakón a pravděpodobně půjdu rovnou do 90 ml.

A taky přišlo Jo Malone Orange Blossom a voní přesně tak, jak říká název, nádherně a realisticky. Příjemné překvapení.

Rozšířit  

Dámská Bottega Veneta se mi opravdu moc líbí a asi před 2 roky jsem ho koupil přítelkyni. Je tam s pour Homme nějaké podobnost?

Odesláno
  V 11. 11. 2023 v 15:46, KFL napsal:

Nevyžádaně sem vložím snad už poslední report z "drancování" Ingredients.

Dneska jsem se zaměřil prakticky výhradně na Byredo a otestoval asi 6 kusů. Mezi nimi i výše zmíněnou Gypsy water, kde se shodnu s @Kluk jako buk. Bezvadná a příjemně lehká vůně, nádherně načichlá jehličnanem s citrusem, ale po 10 minutách bylo po všem a z papíru, potažmo pak kůže, jsem necítil vůbec nic. Úplně tomu nerozumím, protože Byredo sice nevyniká nějakou bomba výdrží obecně, ale tohle je fakt naprostý zklamání.

Rozšířit  

Teda Karlosi, Ty jedeš :D :D ... ale k věci, Byredo jsem zkoušel třikrát a je to pro mě velké zklamání, v každém mém případě se jednalo hlavně o výdrž ... je to předražené, jako prase a výdrž fakt špatná. A já si na výdrž dost potrpím, za ty peníze bych čekal výrazně vyšší výdrž i siláž.

V 15. 11. 2023 v 7:42, Radek Cigi napsal:

Dámská Bottega Veneta se mi opravdu moc líbí a asi před 2 roky jsem ho koupil přítelkyni. Je tam s pour Homme nějaké podobnost?

Rozšířit  

Minulý rok jsem si koupil v Praze Bottegu, pánský Illusione a je super, výdrž průměr, siláž taky, ale byla to pecka v kontextu ceny, už ji nemám a můj obchod ji stáhnul z prodeje ... hodně voněla i ženám. 

Odesláno
  V 15. 11. 2023 v 8:40, Sphinxx napsal:

Teda Karlosi, Ty jedeš :D :D ... ale k věci, Byredo jsem zkoušel třikrát a je to pro mě velké zklamání, v každém mém případě se jednalo hlavně o výdrž ... je to předražené, jako prase a výdrž fakt špatná. A já si na výdrž dost potrpím, za ty peníze bych čekal výrazně vyšší výdrž i siláž.

Rozšířit  

Záleží na modelu, některý drží fakt dlouho (Bibliotheque, Eyes Closed) a cejtim je ze sebe já sám i po 5 hodinách :).

Odesláno

Asi možná jo, já zkoušel tyhle:

Bal d'Afrique - pro ženu, průměr až podprůměr .. voní hezky, ale výdrž nic,

Gypsy Water - podprůměr ... to je fakt voda, jedna z mála, kde mi nevadí vanilka.

Blanche - pro ženu a to byl spíš průměr, takže s Byredo u nás konečná.

Odesláno

Z Ingredients-store jsem objednal a následně obdržel, pečlivě vybraných 5 vzorků, kdy od každé té vůně jsem čekal, že si sednu na zadek (vím, je to naprosto subjektivní, ale jejich hodnocení na fragrantica.com a parfumo.net byla špičková), ale obstál na výbornou jediný - Kilian Angels Share. Jsem velký zastánce gurmánských vůní, takže to není žádné překvapení. Tento Kilian pravděpodobně doplní moji (sladkou) sadu: PdM Herod a Oajan, XJ Naxos. U TF Tobacco Vanille se stále rozhoduji, jestli ano či ne...

Odesláno

Xj naxos ti nepríde ženský? Som kúpil par xj vzoriek a som sklamaný. Bud mi to príde ženské alebo to vonia jak dezinfekcia z lepšej nemocnice.

Odesláno
  V 15. 11. 2023 v 10:47, ivan_989 napsal:

Xj naxos ti nepríde ženský? Som kúpil par xj vzoriek a som sklamaný. Bud mi to príde ženské alebo to vonia jak dezinfekcia z lepšej nemocnice.

Rozšířit  

Fakt né. Ono je to s těmi sladšími vždycky na hraně, ale právě u Naxosu se mi líbí, že není lineární. Mám ho rád. Ale parfémy jsou opravdu subjektivní záležitost. Kluci tady přede mnou mají a chválí třeba Frederic Malle Musc Ravageur - a mně přijde odpudivý. Stejně tak se mnou nic nedělá Baccarat 540 (žádná z variant).

Odesláno (upraveno)

Tak chlapci (a děvčata), máte někdo zkušenost nebo názor s/na Crystal Saffron od Matiere Premiere? Dostal jsem ho v sobotu jako vzorek k nákupu a po dlouhý době je to parfém, kterej mě nutí myslet.

Na první dobrou mi přijde úplně strašnej (asi jako Falcon leather téže značky), po pár minutách se mi už vrejvá pod kůži a o hodinu později se ho nemůžu nabažit a hledám, jak pojmenovat různý odstíny a podtóny vůně. Nejsem schopnej identifikovat v odéru nic specifickýho, až na ten "hlavní proud".

Podobnej zážitek jsem měl poprvé i s Baccaratem a pak jsem ho používal jako jedinou voňavku další 3 roky. A stejně jako Baccarat, i tady je v tom základu cítit něco mezi hrubou gumou a plechem, s trochou kouře, jen mnohem menším množstvím sladkosti. 

Je to strašně svébytná věc a musím říct, že mě svým způsobem fascinuje. Trochu zvráceně, tou zvláštní divokostí nijak výraznejch vůní schovanou v učesaným kabátě...

Jo, a příznivce dlouze emitujících parfémů potěší, že v tomhle ohledu má na Fragrantice velmi vysoký známky :D.

crystal-100-cr_retina.1200x800.shrink_only.q85.jpg

Upraveno uživatelem KFL
Odesláno
  V 15. 11. 2023 v 11:35, Radek Cigi napsal:

Stejně tak se mnou nic nedělá Baccarat 540 (žádná z variant).

Rozšířit  

Napodobne. Akoze není zlý, ale pre mňa nič výnimočné. Na druhej strane, som úplne hin z Aqua Media Cologne forte (FK) , a zrejme som tu jediný  :)

Odesláno
  V 15. 11. 2023 v 12:09, KFL napsal:

Tak chlapci (a děvčata), máte někdo zkušenost nebo názor s/na Crystal Saffron od Matiere Premiere? Dostal jsem ho v sobotu jako vzorek k nákupu a po dlouhý době je to parfém, kterej mě nutí myslet.

Na první dobrou mi přijde úplně strašnej (asi jako Falcon leather téže značky), po pár minutách se mi už vrejvá pod kůži a o hodinu později se ho nemůžu nabažit a hledám, jak pojmenovat různý odstíny a podtóny vůně. Nejsem schopnej identifikovat v odéru nic specifickýho, až na ten "hlavní proud".

Podobnej zážitek jsem měl poprvé i s Baccaratem a pak jsem ho používal jako jedinou voňavku další 3 roky. A stejně jako Baccarat, i tady je v tom základu cítit něco mezi hrubou gumou a plechem, s trochou kouře, jen mnohem menším množstvím sladkosti. 

Je to strašně svébytná věc a musím říct, že mě svým způsobem fascinuje. Trochu zvráceně, tou zvláštní divokostí nijak výraznejch vůní schovanou v učesaným kabátě...

Jo, a příznivce dlouze emitujících parfémů potěší, že v tomhle ohledu má na Fragrantice velmi vysoký známky :D.

Rozšířit  

Já jo, já ho nosím, pro mne to byl objev letoška. Je hrozně barevný, má krásný vývoj, nemá chybu. A dokonce i po 5 hodinách ještě voní jinak, než zbytek mainstreamu, který se obvykle sejde na fujkašmeranu.

Kup si to!

Nebos chtěl slyšet něco jiného? :D

Odesláno
  V 15. 11. 2023 v 10:26, Radek Cigi napsal:

Z Ingredients-store jsem objednal a následně obdržel, pečlivě vybraných 5 vzorků, kdy od každé té vůně jsem čekal, že si sednu na zadek (vím, je to naprosto subjektivní, ale jejich hodnocení na fragrantica.com a parfumo.net byla špičková), ale obstál na výbornou jediný - Kilian Angels Share. Jsem velký zastánce gurmánských vůní, takže to není žádné překvapení. Tento Kilian pravděpodobně doplní moji (sladkou) sadu: PdM Herod a Oajan, XJ Naxos. U TF Tobacco Vanille se stále rozhoduji, jestli ano či ne...

Rozšířit  

Zkoušel jsi nový Tobacco Honey / GUERLAIN?  to by se ti mohlo líbit, není tak chlapský, jak TF, je spíš uni, ale má nádhernou vanilku, takovou hustou, krásně si sedla s tím medem. 

Odesláno
  V 15. 11. 2023 v 17:10, Laika napsal:

Já jo, já ho nosím, pro mne to byl objev letoška. Je hrozně barevný, má krásný vývoj, nemá chybu. A dokonce i po 5 hodinách ještě voní jinak, než zbytek mainstreamu, který se obvykle sejde na fujkašmeranu.
Kup si to!
Nebos chtěl slyšet něco jiného?

Nechtel . Mam 10 flasek, nepotrebuju jedenactou. Dal jsem to sem jen jako poznatek, kdyby nekdo chtel zkusit anebo naopak poskytnout vlastni zkusenost. Coz se ostatne povedlo .
Odesláno
  V 15. 11. 2023 v 17:12, Laika napsal:

Zkoušel jsi nový Tobacco Honey / GUERLAIN?  to by se ti mohlo líbit, není tak chlapský, jak TF, je spíš uni, ale má nádhernou vanilku, takovou hustou, krásně si sedla s tím medem. 

Rozšířit  

Díky za Tip, Laiko 😉. Ten Guerlain mám v hledáčku, tuším, že to je novinka?? Já mám ty sladké prostě rád :speak_cool:

Odesláno
  V 15. 11. 2023 v 12:09, KFL napsal:

Rozšířit  

Mám ho už delší dobu a je hodně v pohodě. 
Každému voní a vydrž též pěkná.

Odesláno
  V 15. 11. 2023 v 7:42, Radek Cigi napsal:

Rozšířit  

Vůbec netuším. Ale jestli myslíš ten, co myslím já, tak mi v dámské verzi chybí právě jalovec a borovice.

Herod je taky nádherný, ale zakázal jsem si jeho nákup právě z toho důvodu, že by se mi tloukl s TV.

Odesláno
  V 15. 11. 2023 v 18:59, Kluk jako buk napsal:

Vůbec netuším. Ale jestli myslíš ten, co myslím já, tak mi v dámské verzi chybí právě jalovec a borovice.

Herod je taky nádherný, ale zakázal jsem si jeho nákup právě z toho důvodu, že by se mi tloukl s TV.

Rozšířit  

Bottega Veneta Bottega Veneta parfémovaná voda pro ženy | notino.cz - mám na mysli tento a je fakt parádní. Vedle Heroda u PdM ujíždím ještě na Oajanovi. Ale třeba Layton mi moc nesedl. 

Odesláno
  V 15. 11. 2023 v 17:21, Radek Cigi napsal:

Díky za Tip, Laiko 😉. Ten Guerlain mám v hledáčku, tuším, že to je novinka?? Já mám ty sladké prostě rád :speak_cool:

Rozšířit  

Jojo, vydali to letos v září. Mají ho v Institutu v Dlouhé.

Odesláno

YSL Homme část sbírky. L'homme je prostě klasika, spousta zázvoru a citrusu. Le parfum - na můj vkus moc tonky, z 90 % Armani Code Edp. Lndh klasika na večer, koření to já moc rád. Dokonce natolik, že jsem si koupil ještě 100ml. Bleu electrique - volume doprava u kardamonu, ale na lndh nemá. Z 90 % mi připomíná Armani Eau de nuit, obojí L'Oréal Groupe, takže to není překvapením. Ultime pecka, růže, tonic,... hodně originální vůně. 

20231118_141502.thumb.jpg.caa88578b77633e67b99e8ef7e4768bf.jpg

Odesláno

Pretože tu často čítam, že niektorí z vás majú radi ROJA Parfums, tak na ich stránkach práve začal Black friday, 20% na všetko. Výhoda ich ofic eshopu je, že ku každému parfému dostanete 10ml travel spray podľa vašeho výberu. Do ČR posielajú, žiadne daľšie clá a dane neplatíte, eurová cena pri checkoute je konečná cena.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...