ivan_989 Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 před 4 minutami, KFL napsal: Včera dorazila krabice jak od mikrovlnky a v ní další krabice se vzorkama. Tak pár dojmů.. Ďakujem za zorientovanie, asi trochu pomenim plánovanú discovery objednávku , aj keď prienik s tvojou je minimalny. Na mňa čaká dnes dorazivší balík z beatynow (vid vyššie), tak som zvedavý
KFL Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 5 minutes ago, ivan_989 said: Ďakujem za zorientovanie, asi trochu pomenim plánovanú discovery objednávku , aj keď prienik s tvojou je minimalny. Na mňa čaká dnes dorazivší balík z beatynow (vid vyššie), tak som zvedavý Tobě by se ta Nebbia mohla líbit, bych řekl. Pamatuju si správně, že tě baví MFK Cologne, ne? Ta Nebbia je do jistý míry podobná . Typově.
Harwey Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 ja som len zvedavy, ako si zistil, ze ako vonia papez:)
ivan_989 Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 (upraveno) Před hodinou, KFL napsal: Tobě by se ta Nebbia mohla líbit, bych řekl. Pamatuju si správně, že tě baví MFK Cologne, ne Áno áno , je to jedna z mala stalic co ma držia. A druha je Xerjoff Italica, ktorá síce patrí žene, ale je to unisex a ja si nemôžem pomôcť . A ešte Guillaume - Monsieur na zimu. Toto mam na mysli, pre mňa hidden gem. https://www.parfumanie.cz/database/detail/monsieur-huitieme-art-parfums Upraveno 1. února 2024 uživatelem ivan_989 doplnok
Já ml. Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 Ahoj, potřeboval bych poradit... Poslední dobou jsem si velmi oblíbil Armaf Tres Nuit Lyric, ale nejsem moc spokojený s výdrží. Proto bych se rád zeptal, jestli nevíte o nějaké alternativě s podobnou vůní, ale lepší výdrží... Díky
koveras Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 před 47 minutami, Já ml. napsal: Ahoj, potřeboval bych poradit... Poslední dobou jsem si velmi oblíbil Armaf Tres Nuit Lyric, ale nejsem moc spokojený s výdrží. Proto bych se rád zeptal, jestli nevíte o nějaké alternativě s podobnou vůní, ale lepší výdrží... Díky Je to klon (čítaj kopírka) Acqua di Giò Profondo, skús to. Ale ani od neho nečakaj vo výdrži zázraky.
ivan_989 Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 V 25. 1. 2024 v 0:17, Laika napsal: Vi et Armis je úplně Zásielka došla a neodolal som, začal som týmto https://www.fragrantica.com/perfume/BeauFort-London/Vi-Et-Armis-36247.html Zodpovedá to popisu, zadymeny zlahka osladeny kožený caj... s indolmy :). Ale tu mi to nevadí, pôsobí to ako prirodzená súčasť , netrci to...vo výsledku fajn. Cítim sa ako kultivovaný fajciar-drevorubac , čo sa pred večernou party dokladne umyl, ale aroma práce na ňom ostala. No uvidím za hodinu.
Muffik Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 před 4 minutami, ivan_989 napsal: Zásielka došla a neodolal som, začal som týmto https://www.fragrantica.com/perfume/BeauFort-London/Vi-Et-Armis-36247.html Zodpovedá to popisu, zadymeny zlahka osladeny kožený caj... s indolmy :). Ale tu mi to nevadí, pôsobí to ako prirodzená súčasť , netrci to...vo výsledku fajn. Cítim sa ako kultivovaný fajciar-drevorubac , čo sa pred večernou party dokladne umyl, ale aroma práce na ňom ostala. No uvidím za hodinu. Ráno očekávám zpoceného a pochcaného dřevorubce s kocovinou
ivan_989 Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 (upraveno) Hahahá Tento pán sa o voni vyjadril oveľa sofistikovanejšie a kvetnatejsie, mozno za hodinu to tiež tak ucitim The character associated with this fragrance is someone in their 30s, wearing a well-fitted leather jacket, sitting alone at a cigar bar, occasionally engaging in casual conversation with the bartender. The first impression of him is that he is unapproachable and challenging, and "I knew you were trouble." When you strike up a conversation with him, he listens to you while holding a cigar between his fingers, a slight smile appearing at the corner of his mouth. That smile feels more than just wickedness; it exudes a seductive and unrestrained allure, a subtle malevolence. He is well aware of his charm. Upraveno 1. února 2024 uživatelem ivan_989 úsmevy :)
Muffik Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 (upraveno) hehe, krásná story, dají se ale najít i jiné, blížící se spíše mému popisu (který byl samozřejmě narážkou na tvoje indolmy): ...Kinda greeny smell, a sort of dark alley where sailors would go to piss after a long drinking night... Upraveno 1. února 2024 uživatelem Muffik
ivan_989 Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 No už sa stabilizovalo.." muž co cely večer presedel pri ohni, zahasil ho tak že sa doňho vycural a pri odchode rukami povyberal z pahreby spalenu slaninu."
Laika Odesláno 1. února 2024 Nahlásit Odesláno 1. února 2024 před 2 hodinami, Muffik napsal: hehe, krásná story, dají se ale najít i jiné, blížící se spíše mému popisu (který byl samozřejmě narážkou na tvoje indolmy): ...Kinda greeny smell, a sort of dark alley where sailors would go to piss after a long drinking night... No hele... to jak cítíme vůně záleží na asociaci, na uložených zážitcích a paměti. Každý máme jiné zážitky a s tím spojené pachy nebo vůně. Takže někdo chodí do baru povídat si s barmanem o životě při doutníčku a někdo chlastá s námořníkama a pak s potuluje počuraným Hamburkem, kdoví, co v těch uličkách hledal, že? Já teď zkouším vůni ADH od Santi Burgase, znamená to Aroma de Hormiguero - vůně mraveniště. Jsou v tom pravé mravenčany, extrakty z čerstvých hub, geosmin (zmoklý beton) a hromada dalších divných složek. A já ať se snažím, jak se snažím, tak v tom cítím limetkovou Caipiriňhu s papírovým brčkem. To jsou moje asociace...
Laika Odesláno 2. února 2024 Nahlásit Odesláno 2. února 2024 před 11 hodinami, KFL napsal: Tobě by se ta Nebbia mohla líbit, bych řekl. Pamatuju si správně, že tě baví MFK Cologne, ne? Ta Nebbia je do jistý míry podobná . Typově. Já jsem ti do toho nechtěla kecat před zkoušením, ale mě ta řada Nebbia připadá jako nejslabší z jeho vůní. Ty máš tu Densu, že? Spíš než MFK mi připomíná takový ten Davidoff Cool Watter, nebo jak se to jmenovalo. On jak má ty vůně všechny přepálené, tak tady to přepálil tím calonem - vodní/melounovou/ozonickou molekulou - a mi to přijde už hodně jako voda do ostřikovačů. to platí pro celou tu řadu Nebbia (Mlha) a taky pro spřátelenou Pioggia (Déšt), tam jsou navíc zemité tóny. Tohle je už pro mne na stupnici umění vs. nositelnost hodně daleko od nositelnosti... připadá mi to spíš jako takový experiment, čichový obrazy počasí. Ale ty flakony s vatičkovou hlavou jsou nádherné. Hele, nechej vzorky uležet, teď sis posunul hranice a myslím, že za půl roku, za rok už je zase budeš vnímat jinak.
ivan_989 Odesláno 2. února 2024 Nahlásit Odesláno 2. února 2024 před 7 hodinami, Laika napsal: mi to přijde už hodně jako voda do ostřikovačů. to platí pro celou tu řadu Nebbia (Mlha) a taky pro spřátelenou Pioggia (Déšt), tam jsou navíc zemité tóny. Diky. Tak tu objednávku prekopem ešte raz
KFL Odesláno 2. února 2024 Nahlásit Odesláno 2. února 2024 8 hours ago, Laika said: Já jsem ti do toho nechtěla kecat před zkoušením, ale mě ta řada Nebbia připadá jako nejslabší z jeho vůní. Ty máš tu Densu, že? Spíš než MFK mi připomíná takový ten Davidoff Cool Watter, nebo jak se to jmenovalo. On jak má ty vůně všechny přepálené, tak tady to přepálil tím calonem - vodní/melounovou/ozonickou molekulou - a mi to přijde už hodně jako voda do ostřikovačů. to platí pro celou tu řadu Nebbia (Mlha) a taky pro spřátelenou Pioggia (Déšt), tam jsou navíc zemité tóny. Tohle je už pro mne na stupnici umění vs. nositelnost hodně daleko od nositelnosti... připadá mi to spíš jako takový experiment, čichový obrazy počasí. Ale ty flakony s vatičkovou hlavou jsou nádherné. Hele, nechej vzorky uležet, teď sis posunul hranice a myslím, že za půl roku, za rok už je zase budeš vnímat jinak. Jj, voda do ostřikovačů - to sedí . Jinak mě teda dost zklamala výdrž. Kromě papeže (lavs) a opusu je po 2 hodinách u všech ostatních ticho po pěšině (až na tu nebbia, ale tam je to tím, že se mi fakt nelíbí, tak jsem ji cítil dýl).
chuckie2 Odesláno 2. února 2024 Nahlásit Odesláno 2. února 2024 Tady je ya fajn cenu má oblíbená vůně od the different company. Já toho teď mám doma moc, ale jednou si jí zase koupím. Je to od lidí, co dlouho vedli vůně v Hermes a fakt špičková voňavka. A přesně když tady čtu o výdrži, tak tenhle problém tady není. https://www.parfemy.cz/parfemy/the-different-company-oriental-lounge-edp.html?c=pTDC002100&d=1000834&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAwvKtBhDrARIsAJj-kTj02olTHogwSlSGV1ZxKlQztaJqcPX90jSRDg2RJT2W_wGkYQ9gkcQaAvxSEALw_wcB Já už posledních pár let používám jen je, penhaligon,floris a teď jsem si koupil teda Amouage (figment), tam je teda výdrž absolutně neuvěřitelná. Jakože to cítím druhý den a po 2 sprchách a bazénu Tady je pár mých oblíbených typů od výše uvedených. Ostatně ty vůně používají hodně lidi nejen z britské královské rodiny. A jak mi kdysi říkali lidi z Delor, když si chceš koupit něco kvalitního s historií a co vydrží, tak se podívej právě na ty šlechtické rody Já prvně objevil asi před 12 lety Penhaligon ještě na Pařížské (tehdy obchod Adelaine). A co jsem zkusil tyhle vody, tak mi všechno od bosse, kleina atd... "voní" jako ty osvěžovače na záchod a ono taky trochu jsou... Penhaligon - sartorial, opus, roi a pak Blenheim Bouquet, což je možná nejhezčí vůně, co jsem kdy v životě cítil. Floris - Limes, Santal, No89 Hlavně právě Floris a Penhaligon jsou mé hodně oblíbené. Mám rád brity tak nějak obecně a parfumérky fungující od roku 1890 resp. 1730, ktreré po generace používá nejen britská královská rodina. Nejedou nijak extra marketing atd, nemůžou být špatné.
runner Odesláno 2. února 2024 Nahlásit Odesláno 2. února 2024 V 13. 1. 2024 v 21:12, Radek Cigi napsal: Super. Děkuju oběma za názory a rady. Dokud ho nevyzkouším, tak do něj na blind určitě nepůjdu . Herod a Oajan mám a jsou to moje srdcovky . Spíše než Haltane bych vybral Tero od Nishane. Je v něm podle mě ten fajn základ bez toho divného začátku. Výdrž taky super.
ivan_989 Odesláno 2. února 2024 Nahlásit Odesláno 2. února 2024 Layton Tak toto je moc príjemné prekvapenie. Sladký zľahka koreneny nástup, tak ako to mam v zime rad A po 4 hodinách ostava stále fajn závan , zodpovedajúci opisu (za mna najmä púder, škorica (?), troska dreva, trosku vanilky) https://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-de-Marly/Layton-39314.html
Radek Cigi Odesláno 2. února 2024 Nahlásit Odesláno 2. února 2024 před 56 minutami, runner napsal: Spíše než Haltane bych vybral Tero od Nishane. Je v něm podle mě ten fajn základ bez toho divného začátku. Výdrž taky super. Tak jsem zase nakoupil ... PdM Carlisle, MFK Grand Soir a Angels Share by Kilian.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se