long Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 No hledal jsem zde tip nejen na jednodení výlety po krásách naší kotliny a nic tady není. Tak jsem si tedy myslel, že bychom sem mohli dávat občas tip spolu s krátkým popisem a třeba i několika málo fotkami. Luhačovice = BOMBA A to prosím nejen v místním srovnání, ale srovnávám většinu českých profláklých lázní, tedy například Jáchymov, Františkovy lázně a stejně tak Karlovy Vary i Mariánky. Musím vyzvednout hlavně neskutečnou přírodu, krásně zrekonstruované lázeňské domy a vily ,stejně tak jako krásně udržované parky, které jsou mimo jiné luxusně uklizené (zákaz kouření a omezení vstupu se psy). Dále bych pak vyzvedl až fantastické množství restaurací s velice příjemnými cenami ( menu od 80 kč, ale také polévka za 100 kč a hlavní jídlo za 500 kč), také mraky cukráren s velikým výběrem sladkostí a káv. Nejlepší dortíky a kopečkovou zmrzllinu mají snad přímo v rohové cukrárně se zahrádkou vyráběnými dorty přímo od majitele ulici nad budouvu České spořitelny s názvem Merkur pana Košaře. Nejde samozřejmě nevypíchnout mraky léčivých pramenů se spropadeně divokou chutí, jejíchž nezřízená ochutnávka se na mne naštěstí nepodepsala tak jak mi žena má předpovídala. Ano i Vincentka je přímo odsud ! Navíc nelze nezmínit krmení mraku kaprů ( ano byli to opravdu kapři) přimo v centru v Luhačovicích z dřevěných lávek, kterými je prošpikované celé centrum Celé lázně působí od prvních metrů jako jiný svět a pohladí Vás jako balzám na duši, který vám navíc může v lepším případě i předepsat felčar viz foto s indikací. Závěrem si ještě dovolím vypíchnout Luhačovickou přehradu, která je myslím ( netvrdím) poprvé komplet vypuštěná od zbudování v roce 1924 a při napuštění je její objem úctyhodných 2,7 mil. m3. Že je to na první pohled monstrozní navíc jako vypuštěné dílo je jasné, ale v létě (bude asi napuštěna až příští rok ) na koupačku v nádherné přírodě spolu s pěkným aquaparkem pro děti vedle nemůže mít chybu a navíc s půllitrem kofoly za 25 káčé. Hotel od přehrady 200 metrů a dvoulůžkáč se snídaní za litřík je myslím také fajn . VŘELE DOPORUČUJI !! Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
MKR Odesláno 27. května 2012 Nahlásit Odesláno 27. května 2012 (upraveno) Jooo Luhačky jsou fajn...mam to z Brna blizko a bylo to v Luhačovicích, kde jsem si poprvé řekl, že "za ty love" zlatý...a že v pohodě dohnaly servis zahraničních dovolených, ale v nesrovnatelné cenové relaci (obzvlášť v nějakým výhodným nákupu)...popravdě jsem dnes ve fázi, kdy radši pojedu 4-6x ročně na pár dní do Luhačovic, než lítat / jezdit bůh ví kam...není problém sehnat "poloprázdný / prázdný" hotel v týdnu za pár kaček skoro kdykoli přes rok, což mi osobně naprosto vyhovuje... přecejen být pouze ve dvou v hotelovým bazénu 2 dny před Vánocemi, když venku hustě sněží má pro mne osobně taky svý kouzlo...určitě to jde i na spoustě jiných míst, ale z nějakýho důvodu mi Luhačovice taky přirostly k srdci...takže také mohu jen doporučit..foto (jen z mobilu - sorry) je tuším z 22.12. - absolutní idylka - pusto prázdno, jen sníh a v hotelu 5 lidí...za mne 1* Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 27. května 2012 uživatelem MKR
FrantisekH Odesláno 11. června 2012 Nahlásit Odesláno 11. června 2012 Zdravíčko pánové dámy a chronomagoři, má někdo osobní zkušenosti s Hotelem Horal ve Velkých Karlovicích?
gandalf Odesláno 11. června 2012 Nahlásit Odesláno 11. června 2012 (upraveno) Jako patriotovi mi to nedá http://www.zamek-kratochvile.euJestli se urodí dostatek chilli, tak může být i ochutnávka .edit.: doplnění Upraveno 11. června 2012 uživatelem gandalf
MKR Odesláno 13. června 2012 Nahlásit Odesláno 13. června 2012 Docela jsem se teď rozbil na Kutné Hoře...byli jsme na nějakým krátkým "wellness" v Poděbradech, ale byla tam taková zima, že jsme radši jeli o den dřív. Ale i tak to bylo na zámku celkem fajn a renovace parku a kolonády taky pěkný. Cestou zpět jsme to vzali přes kutnou horu, tak jsme si tam dali noc v penzionu s výhledem na chram sv.Barbory a stravili den po "městě" a výstavách a památkách - výstava Jagelonců atd...možná jsem jen dlouho nikde nebyl, ale teda opět mne úroveň služeb potěšila...a nakonec v porovnání s těma Poděbradama úplně jiná liga...Kutná Hora potěšila :-)
klobadysek Odesláno 14. června 2012 Nahlásit Odesláno 14. června 2012 - absolutní idylka - pusto prázdno, jen sníh a v hotelu 5 lidí...za mne 1* Prázdný hotel v zimě, to mi něco připomíná až mi běhá mráz po zádech Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bobisek Odesláno 14. června 2012 Nahlásit Odesláno 14. června 2012 Zdravíčko pánové dámy a chronomagoři, má někdo osobní zkušenosti s Hotelem Horal ve Velkých Karlovicích? Je to tam téměř dokonalé, čemuž odpovídají i ceny. Záleží, co konkrétně Tě zajímá a za jakým účelem tam jedeš.
FrantisekH Odesláno 14. června 2012 Nahlásit Odesláno 14. června 2012 Je to tam téměř dokonalé, čemuž odpovídají i ceny. Záleží, co konkrétně Tě zajímá a za jakým účelem tam jedeš. více v SZ
FrantisekH Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Odesláno 7. července 2012 Ahoj chlapi, jelikož dovolená se kvapem blíží, nemáte typ na výlety po beskydech, ne turistika? konkrétně Velké karlovice a okolí do 60 ti km? Převážně hrady, zámky přírodní zajímavosti?
TomCZ Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Odesláno 7. července 2012 Pár tipů:Rožnov pod Radhoštěm - skanzenHukvaldy - hradPříbor - muzeum S.FreudaNový Jičín - muzeum kloboukůKopřivnice - Tatra muzeumČeladná - golf a do Žiliny kousek
pavel67 Odesláno 7. července 2012 Nahlásit Odesláno 7. července 2012 Je to tam téměř dokonalé, čemuž odpovídají i ceny. Záleží, co konkrétně Tě zajímá a za jakým účelem tam jedeš. Sestra se švagrem si vždy koupí v nějakém slevomatu wellnes pobyt v Horalu (nějaké čváchání, masáže atd.) a bydlí tady , a jsou nadmíru spokojeni.
Peta-Biker Odesláno 3. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2012 Chtěl bych se zeptat na nějaké ohlasy na http://www.relaxinn.cz Případně jiné doporučení na hotel pro dva na víkend (dvě noci )blízko centra Prahy. Do 2500,- Díky
miramax Odesláno 4. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2012 Pár tipů:Rožnov pod Radhoštěm - skanzenHukvaldy - hradPříbor - muzeum S.FreudaNový Jičín - muzeum kloboukůKopřivnice - Tatra muzeumČeladná - golf a do Žiliny kousek nemohu jinak, musím doplnit:Rožnov pod Radhoštěm - pivní lázně - řekl bych něco naprosto, ale naprosto jiného než člověk v centru Rahoště čeká. Skanzen je jednoduše boží.Štramberk - štramberská trúba, pivní lázně, neuvěřitelně zachovalé centrum městečka a ten výhled Pustevny - lze vyjet lanovkou, takže to není turistika, nahoře se najíst v dokonale zrekonstruovaných penzionech mistra Jurkoviče a pak se projít na Radhošť
nettopejr Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 (upraveno) Pánové, na rychlo musím vymyslet čtyřdenní relax/dovolenou pro mne, manželku a dvě holčiny (3, 10). Mám na to týden....Máte nějaké nápady? Napadl mě třeba Liberec= koupání, Ještěd...; Koukal jsem i na zde zmiňovaný hotel Horal, ale ceny nehorázný a nevím jestli by si to holky užily...V létě by to bylo jednoduchý, ale v tomto období zabavte někde ty mý štěňata ...budu vděčný za každý nápad.. edit: překlepy... Upraveno 12. listopadu 2012 uživatelem nettopejr
Horhe Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Hele ten Liberec fajn. Máš tady koupání v Babylonu, nově otevřenej normální bazén. Pak je tady Dinopark, v Babylonu IQ park, kousek do Německa na nějaký drobný nákupy, kousek za Žitavou je šmetrlinkhaus. Jinak v LBC zoo a ještěd, takže na 4 dny si tady určitě zábavu najdete.
Návštěvník J. V. Pleva Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Plus ubytování - my jsme si oblíbili Kryštofovo údolí. Ceny přijatelné, příroda krásná a do Liberce kousíček.
Horhe Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Kryštofák je hezkej, takovej snobskej. A maj tam i vlastní orloj.
Návštěvník J. V. Pleva Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Snobský mi až tak nepřišel, to možná záleží, kde se člověk ubytuje. My jezdíváme k Fajmonům do penzionu Eva nebo do Údolanky, tam jsme byli naposled před dvěma týdny.Orloj je super - v bývalé trafačce :-) Byli jsme tam na jeho otevření na podzim 2008, ten člověk, co za tím stojí, je dobrý blázen - v nejlepším slova smyslu. Taky je tam pěkné muzeum betlémů.Plus v nedaleké Chrastavě muzeum hasičské techniky!
cigi Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Tohle je užitečný vlákno - těším se na příspěvky !! Já jsem letos strašně chtěl jet do Úštěka - prý to tam nikdo nezná, ale stojí to za to !! Ale nevyšlo to. Chrastava mne zklamala, celkový nic, ale je fakt, že já debil o nějakým orloji nevěděl a celej čas jsem tam proseděl na nějaký koňský farmě. Hele, ještě mne tematicky napadá orloj kdes v orlických horách, byl včír v TV a puma !!!
Hajek Odesláno 12. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2012 Uštěk je super + zámek Ploskovice
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se