Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 24. 7. 2023 v 20:21, DavidLC napsal:

130 aut je asi dost... já jel poprvé. Čekali asi 5 minut na ty co dobíhali s lístkem 😉

Rozšířit  

my byli s kamarády na Faerských ostrovech a tam (minimálně u jednoho konkrétního) u trajektu mají přednost místní. Takže jsme přijeli asi hodinu a půl před odjezdem - a stejně jsme se nevešli, pár minut před odjezdem přijelo pár místních, takže další 2 hodiny čekání. 

Odesláno
  V 24. 7. 2023 v 15:15, DavidLC napsal:

To tam právě nebylo, to si dávám bacha u placení kartou, když už teda.... tady byl jen tisk lístku....  byl to nějaký ATM bankomat, možná jsem měl jít někam k bance..... Není nad šustivý 🙂

Rozšířit  

psal jsem to i do "bankovního" vlákna, v textu muselo být upozornění na DCC, ale mohlo být chorvatsky. Můžeš zkusit u své banky reklamovat.

Je to hnus, některé karty (např. mBank) umí DCC blokovat (pak platba/výběr vůbec neprojde).

Odesláno
  V 24. 7. 2023 v 20:54, DavidLC napsal:

Jj, zažil jsem Sučuraj když to zavřeli přímo přede mnou a hotovo.... Teď je to hodina půl/třičtvrtě. Bylo to trochu rallye Hvar, kdo koho dá, aby najel 😂.  My jeli 9,45 a cca lehce přes půl trajektu, takže postaru by se čekalo...

Rozšířit  

Jak to vypada s jachetnim pristavem v Sucuraji, jeste stavba nebo uz finisujou?

Odesláno
  V 24. 7. 2023 v 18:08, DavidLC napsal:

Přesně... Jinak nový trajekt z Drveniku, velký, na 130 aut. 

Rozšířit  

Jojo, děkuju. Info jsem už dostal a loni v září s ním už jel. Letos až za čtyři týdny :-(, ale už aby to bylo.

Odesláno
  V 25. 7. 2023 v 7:20, Kairos napsal:
Rozšířit  

Tak to fakt asi nic...🙂

V 25. 7. 2023 v 5:43, kuncák7 napsal:

Jojo, děkuju. Info jsem už dostal a loni v září s ním už jel. Letos až za čtyři týdny :-(, ale už aby to bylo.

Rozšířit  

Dočkáš se, děláš to dobře, konec sezóny bude fajn.... až s námi děti nepojedu, vyrazíme taky v září... ať se člověk připraví na šero zimy...  

Odesláno

Predloni tam zacali navazet vychodni cast vlnolamu, misto poklepani zakladniho kamene jsem jim ty sutry pri cekani na trajekt pocural, nekde jsem cetl, ze cast platila EU, tak jsem doufal, ze v dohledne dobe bych se tam nekdy mohl pres noc vyvazat.

• po 4 týdnech...
Odesláno

Tak jo, každý, kdo cestuje s dětma autem od oktavky níž má možnost j obdiv- sbalit vše do auta není možné 🤣🤣. Zdravím všechny 

IMG_20230820_102850.jpg

IMG_20230820_103919.jpg

IMG_20230820_103429.jpg

Odesláno

V 20. 8. 2023 v 18:31, kuncák7 napsal:
Tak jo, každý, kdo cestuje s dětma autem od oktavky níž má možnost j obdiv- sbalit vše do auta není možné . Zdravím všechny 

Z Krku zdravim souseda.

Dokazali sme sa zbalit do ceedu kombi tak ze som zatiahol plato... vratane piva, kavovaru (tassimo + asi 80 podov) a 2 plazovych molitanovych lehatok. Da sa to ked sa chce. Ale bolo to jak tetris. Ked sme sa po tyzdni presuvali z juhu na Krk, tak som mal paradoxne viac veci a zatiahnut plato uz nebola sanca. Uvidim o par dni ci vobec zavriem kufor... :)

Inac, musim povedat, ze zatial najlepsie jedlo co sme z dovolenky v Chorvatsku nasli bolo v Bosne...
Odesláno
  V 20. 8. 2023 v 18:31, kuncák7 napsal:

Tak jo, každý, kdo cestuje s dětma autem od oktavky níž má možnost j obdiv- sbalit vše do auta není možné 🤣🤣. Zdravím všechny 

IMG_20230820_103429.jpg

Rozšířit  

Tak si to pořádně užijte :cheers: Mým potřebám by upřímně nejvíc vyhovoval ten bílej fešák se solárama, pecka :punk:

Odesláno

Ma oblíbená vesnička. Jezdím sem už hoooodně dlouho. 

Letos je tady stejně hostů, ale méně Čechů, Slováků a Poláků. Což znamená, že pláž je krásně volná, zato onto více to tady žije večer. 

Ceny nejsou nijak dramatické. 

20230819_163732-01.jpeg

20230819_185957.jpg

20230819_191111.jpg

20230819_191116.jpg

Odesláno

Tento rok sme to dali az do najjuznejsej primorskej dediny okrem Dubrovnickej enklavy a ostrovov - Klek. Paradne miesto na výlety do Maleho Stonu a Stonu za jednymi z najlepsich musli na svete, do Dubrovnika ci do Mostaru.
V Bosne sa da paradne najest a lacno nakupit i natankovat.

Teraz sme v obci Njivice na Krku a je to tlacenka. Plaz hlava na hlave. Na druhu stranu, kamienky na plazi nepichaju ako v Kleku, takze sa da fungovat aj naboso.

Ceny su tu vyssie ako dole. Obed v dedine 70-80 eur (3x polievka, 3x hl. jedlo kedze detom staci jedna porcia, 4x napoj). Nasledne zmrzka dalsie 2 evri za kopcek.
Staci zajst kusok do vnutrozemia a mate to za 50, v Bosne sme sa najedli aj za 35 (dakde pred Mostarom).
Co ma ale prekvapuje je cena ovocia a zeleniny. 6 eur kilo hrozna, melon za 1.80 kilo, broskyne za 4... a kvalita/chut nic moc.
A potom pokusy o odrby... 2 jogurty za 14 eur, lebo ze to masina. Cena povodne bola 7 kun za kus. Inde 2x nablokovany tovar. Na blocik z pokladne cakas jak chuj aj 5 minut, lebo sa "prave sekla masina".

Podla mladej domorodkyne zo Stonu sa ocakava, ze buduci rok bude kvoli cenam menej turistov, hlavne z Nemecka. Zrataju si, ze ine krajiny su vyhodnejsie.

PS:
Ak pojdete do Neumu v Bosne tak kusok za mestom smerom dole je pri ceste mala restika - Adriatic. Odporucam. Jedina restika za skoro 2 tyzdne kde sme jedli 2x.

Odesláno

Já co zatím pozoruju- Čechů minimum ( naštěstí, proto jezdím dolů co nejvíc), žádnej elektromobil, poctivá nafta jasně vede. Ceny- PHM srovnatelné s náma, dálnice mají Chorvati furt o parník lepší. Ceny v marketu jdu právě testovat ( ach jo ), na tržnici jsou mírně vyšší ( zavedení eura se holt dle všech politiku nepromitne- ale promítlo se všude, kde euro zavedeno bylo ), zmrzlina a kafe- mírně vys. Trajekt dražší. Těším se na Mostar ( letos už ani nebudu zkoušet skok z mostu ) a Medjugorje a vyloženě nedospim až to budu pálit směr Albánie 🤣🤣

Dnes dám ještě bazén u pana domácího ( po nákupech ).

IMG-20230820-WA0001.jpg

Odesláno

Tu su nabijacky elektriciek furt obsadene, tesla vedie.

Z mostu v Mostare sa uz zrejme mozno neskace, je na nom kovove zabradlie. Neviem ci bolo vzdy. Kusok nizsie je urobeny mostik. Ale ani na ten by som sa neodvazil...

Benzin 1.54, nafta 1.51 cize dakych 15 centov menej ako u nas. V Bosne pri platbe kartou t.j. so stratou na kurze dake 3% oproti ECB to vyslo na 1.43, resp. 98ka 1.59.

Odesláno

Skoro týden za mnou, vedra příšerný, na padlbordu mi to jde stejně blbě jako loni, lidí je tu hodně málo ( což je super ), ceny bych řekl taky stejný jako loni. Pár fotecek.IMG-20230824-WA0014.thumb.jpg.fdcedb736bd8177e5b3e0a720f1fbe86.jpg

IMG-20230824-WA0011.jpg

IMG-20230824-WA0009.jpg

IMG-20230824-WA0008.jpg

IMG-20230824-WA0004.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...