Jeremy Odesláno 16. července 2012 Nahlásit Odesláno 16. července 2012 Ahoj kolegové,potřebuju poradit s problémem s autem, které na mě působí jako špatná autobaterie, ale ta je jen rok stará.. Prostě - do X5 (E53) jsem před rokem koupil novou autobaterii, protože ta originální po 5 letech už přestávala sloužit. Koupil jsem nějakou slušnou vartu, s předepsanejma parametrama a dokonce i o fous větší kapacitou.No a dneska ráno manželka nemůže nastartovat - rozsvítěj se kontrolky, ale další pootočení klíčkem nenakopne startér - ticho. Samozřejmě máme nohu na brzdě a automat na "P".Zkoušeli jsme všechno možný s alarmem a imobilizérem, ale nic nepomohlo.Takže přijel pan odtahovka/asistenční služba, připojil cizí autobaterku a zas to nešlo nastartovat. Pak si tam šel znovu nějak sednout a popletl klíčky, čímž spustil alarm, chvíli ho odkódovávali a vod tý doby to funguje. :-/ Ale alarmem to není, protože imobilizér se chová jinak (ten nenechá rozsvítit ani světýlko). No a na závěr napětí baterie (hlásí ho alarm a nevím, jestli to měří správně, nicméně):- na začátku neúspěšné akce ukazoval 12.2V- na konci 13,7- když jsem večer vyrazil na projížďku (fungovalo to všechno), tak tam bylo 12,5, po startu a po cestě 13,7 až 14 (tj. podle mě alternátor funguje)- teď je tam u chcíplýho zase 12,6 Podle mě je to malý napětí, ale nechci věřit tomu, že nová drahá varta může za rok chcípnout. Ani by v autě neměl bejt žádnej záhadnej žrout, protože ta stará baterka byla fakt první a byla tam 5 let..Drobet trnu, co bude ráno, až žena naloží děti a bude chtít vyrazit do školky - proto se ptám - může to bejt vyflákanou baterkou? po roce bez anomálií (typu přídavný topení, nebo extrémní změny teplot)?
African Odesláno 16. července 2012 Nahlásit Odesláno 16. července 2012 No, asi to může být cokoliv, ale věř tomu, že mohla ta Varta klidně chcípnouti, což byl jednou můj případ" Po půl roce šla také Varta do kopru, stále ji přeměřovali, nabíjely a nakonec mi dali výměnou v záruce stejnou a tu už tam mám třetí rok" Nevěřil jsem, že to jde tak rychle, ani neotočíš startérem, bylo to doslova přes noc" Průměrná životnost je právě kolem těch 5 let"
African Odesláno 16. července 2012 Nahlásit Odesláno 16. července 2012 Ještě ovšem doplním, že když jsme připojily jinou baterii, tak auto makalo, kdežto Vám to nastartovat nešlo ani na jinou baterii, jak jsi zmínil, to je divný" Tam bude asi nějákej jinej stresík
Jeronimo Odesláno 16. července 2012 Nahlásit Odesláno 16. července 2012 Máme případy, kdy u nás na firmě (cca 70 osobních, 70 nákladních, 50 mechanizace) no-name akumulátor k novému vozu vydržel i 8 let. Baterka se může loučit postupně, nebo odejde ze dne na den. (klidně z hodiny na hodinu) Letos prvně se mi podařilo vyreklamovat Vartu Blue dynamic 95Ah. Odešly u ní dva články. Projevovalo se to tím, že po plném nabití akumulátoru byla do 48hodin kaput. Zátěžák ukazoval, že baterka je v pořádku. Ale zkusil jsem reklamaci a podařilo se..... Za pokus to stojí.
kloubik Odesláno 16. července 2012 Nahlásit Odesláno 16. července 2012 Měli jsme úplně stejnej problém s Mitsubishi Galant, rok stará baterka a jednou jsme z ničeho nic zůstali stát na benzínce. Museli auto odtáhnout, nastartovat přes kabely nepomohlo, startér ani necvaknul, v autě všechno fungovalo ale v servisu prej nenašli vůbec nic, zkontrolovali cívky, očistili kontakty, nakonec se jim zdál vyrezlej konec plusovýho kabelu na baterce, tak ho vyměnili a od té doby všechno zas šlapalo jako hodinky (do pár měsíců pak šlo auto z baráku, ale nový majitel nikdy nevolal). Jak píše African, může to být cokoliv, začal bych ujištěním, že kontakty a kabely na baterce jsou čistý a dobře sedí, víc asi sám neuděláš, v servisu pak proměřit pořádně baterku + jestli je všude dobrá kostra, cívky, kontakty atd...
jirka404 Odesláno 16. července 2012 Nahlásit Odesláno 16. července 2012 Zkoušeli jsme všechno možný s alarmem a imobilizérem, ale nic nepomohlo. Takže přijel pan odtahovka/asistenční služba, připojil cizí autobaterku a zas to nešlo nastartovat. Pak si tam šel znovu nějak sednout a popletl klíčky, čímž spustil alarm, chvíli ho odkódovávali a vod tý doby to funguje. :-/ Ale alarmem to není, protože imobilizér se chová jinak (ten nenechá rozsvítit ani světýlko). Předpokládám, že jste tu baterku připojili + na motoru pod víčkem a - na kostru. Pokud ano byl to asi zaskočený startér. Pokud jste to napojovali přímo na baterku v autě, bude to asi totálně vybitá baterka. Na dálkovou diagnózu je málo informací .
Jeremy Odesláno 17. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Předpokládám, že jste tu baterku připojili + na motoru pod víčkem a - na kostru. Pokud ano byl to asi zaskočený startér. Pokud jste to napojovali přímo na baterku v autě, bude to asi totálně vybitá baterka. Na dálkovou diagnózu je málo informací . Jojo - kostra a ten kontakt, co je pod víčkem.. Zaskočenej startér znamená mávnout rukou a říct si: pche, jedna k milionu, jedeme dál.. anebo šup šup na repasi startéru, protože to bude čím dál častějc?
FrantisekH Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 ja bych pro zacatek zacal baterkou a pak uvidis..pokud se to stane podruhe..nebo to v baterce...
prizak Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Bry den, v roce 1994 jsem koupil tehdy za velky peniz 2600,-Kc baterii HAGEN suchou 40AH do S120. Jeste v roce 2002 bez problemu slapala, kdyz jsem auto dal pryc, pekny den.
Petr Svenda Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Kdysi se mi stalo neco podobneho: naprosto nekonstantne 10x nastartoval, 10x nenastartoval. Nakonec jsem zjistil, ze starter nema kontakt na kostru. Ale to byla uz davno, stara plecka F 125S, jen, jak to popisujes jsem si na tu situaci vzpomnel, asi je ti to k nicemu.
Jeremy Odesláno 17. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Žena jezdí denně tak 15-25 km, s 5 starty, tak to možná chce ozdravnou kůru jednou za měsíc za dva pro tu baterku.. Asi jak píše FrantisekH - zkusím tohle a když se to nevyřeší, aspoň budu mít něco "odškrtlé".Jen mě překvapuje, že autonabíječku jsem v životě nepotřeboval :-D
hciq Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 baterkou to asi nebude....12,6 V je klidovej stav nabitýho akumulátoru a ten zase bude vytřísklej, když napětí klesne pod 12 V což je vcelku malej rozdíl..Akumulátor můžeš krátkodobě přešlehnout lehce nad 14 V a 15-ti% jeho proudový kapacity...takže to co ti hlásí ten tvůj mastodont, může znamenat, že se ten akumulátor chová vcelku normálně. Ještě záleží na tom, jak drahej aku jsi kupoval. Jestli s vobič elektrolitem, nebo gelovej a nebo AGM. Pravděpodobnost poškození elekktrod při manipulaci, nebo celejch článků, se dost snižuje směrem doprava.
jirka404 Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 (upraveno) Jojo - kostra a ten kontakt, co je pod víčkem.. Zaskočenej startér znamená mávnout rukou a říct si: pche, jedna k milionu, jedeme dál.. anebo šup šup na repasi startéru, protože to bude čím dál častějc? Ten startér občas "zapadává". U BMW se to stává, že se pastorek nezasune celý. Někdy stačí u manuálu strčit do auta a on se vrátí. Pokud by jsi měl vybitou baterku, tak při prvním pokusu o start by startér jakoby cvrkal. Pokud ale nedělá nic je to ten starter, nebo totálně "vytlučená" baterka, což se může občas stát (nerozepne některé relé atd.). Podle toho co píšeš bych to fakt tipoval na ten startér. Teď máš zase na rok klid . To máš "ropáka", nebo benzin ? Upraveno 17. července 2012 uživatelem jirka404
SEMRY Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Životnost baterie tak max 5 let obvykle. Mám přes 2 roky 100A Bannerku a zatím se drží, uvidíme co bude dál. Můžeš mít smůlu na vadný kus. To se stává.
JiPoLit Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Životnost baterie tak max 5 let obvykle.... Mě vydržela u nového auta 10 let.
Jeremy Odesláno 17. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Diesla, automat...Koupil jsem nabíječku a už to tam sosá. Podle mě to musí bejt baterka, jinak by mě totiž jeblo.. Modlím se, aby manželčin styl jízdy (hodně startů, málo km) vedl k únavě baterie, která třeba vede k tomu, že to takhle zablblo.. Takže uvidíme, co bude příští tejden.. Co se týče klidovýho napětí, četl jsem až příliš mnoho názorů. Jeden, že je to kolem 13, jinej: cokoli nad 12,5.. takže fakt nevím. Uvidíme, teď se škrábeme ke 14,4, kde nabíječka vypne.
jirka404 Odesláno 17. července 2012 Nahlásit Odesláno 17. července 2012 Diesla, automat... Koupil jsem nabíječku a už to tam sosá. Podle mě to musí bejt baterka, jinak by mě totiž jeblo.. Modlím se, aby manželčin styl jízdy (hodně startů, málo km) vedl k únavě baterie, která třeba vede k tomu, že to takhle zablblo.. Takže uvidíme, co bude příští tejden.. Co se týče klidovýho napětí, četl jsem až příliš mnoho názorů. Jeden, že je to kolem 13, jinej: cokoli nad 12,5.. takže fakt nevím. Uvidíme, teď se škrábeme ke 14,4, kde nabíječka vypne. Klidové napětí baterie by mělo být v rozsahu od 12,8 do 13,2 V. Je pravda, že diesel má při startu větší odběr než benzin, ale pokud alterátor normálně dobíjí, za normálních teplot by mělo stačit po městě i pár ujetých km k dobití akumulátoru. Mě mate, jen to, že jste to nenastartovali přes zásuvku. To je vlastně vyřazena baterka v autě a odběr pro start je jen z té náhradní. Proto se domnívám, že to mohlo být to chvilkové "pominutí smyslů" pastorku na starteru, nebo opravdu zazmatkoval imobilizer (baterka v klíčku).
Jeremy Odesláno 18. července 2012 Autor Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Baterka dostala kůru (teď je na 12,9) a od doby poruchy všechno v pohodě šlape.Alternátor funguje - když jede motor, je ukzauje se mi napětí 14V.Tak snad to byla jen nějaká blbost, max jednou za 100 let :-( Ale klidnej teda nejsem.. chjo.Dík za rady všem!
African Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 Baterka dostala kůru (teď je na 12,9) a od doby poruchy všechno v pohodě šlape. Alternátor funguje - když jede motor, je ukzauje se mi napětí 14V. Tak snad to byla jen nějaká blbost, max jednou za 100 let :-( Ale klidnej teda nejsem.. chjo. Dík za rady všem! První recenzi, kterou jsem otevřel o X5 byl právě zmíněný akumulátor, ale neboj nic, spolehlivost má 4 z pěti možných, takže auto vélmi spolehlivé ČASTÉ ZÁVADY ? vadný ventilátor chlazení ? následně přehřátý motor a poškozené těsnění pod hlavou válců (diesel do r.v. 2001) ? rychle opotřebené turbodmychadlo (diesel do r.v. 2001) ? vysoká spotřeba oleje 0W-30 při rychlé jízdě ? vadné senzory hmotnosti nasávaného vzduchu (diesel) ? vybitý akumulátor ? závady elektroniky ? vysoké opotřebení spojky
Jay Doll Odesláno 18. července 2012 Nahlásit Odesláno 18. července 2012 ČASTÉ ZÁVADY ... ? vysoké opotřebení spojky Už někdo někdy viděl X5 v manuálu? Ty nové se ani nedělají a první generace... no manuál jsem nikdy neviděl
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se