People Odesláno 26. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2017 ktory kupit? cena rovnaka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 26. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2017 matous - OHT potřebuješ!Harwey - máš metrickou verzi?People - Gerber boduje onehand vysouvacími kleštěmi, výměnnými břity štípaček, výměnnými bity na dlouhém nástavci souosém s tělem multitoolu, líbí se mi i jednoduchá, celkem dlouhá čepel, ale u mne je volba jasná - Leatherman, kvůli počtu nástrojů, 25 let záruce a jsem prostě leathermaňák. Navíc Wave je historicky nejprodávanější a nejuniverzálnější multitool od Leathermanu, ale rozhodnout se musíš sám a uznávám, může to být dilema. Co se týká kvality, Gerber Center Drive znám jen z fotek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 26. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2017 Ivan: ano metricka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brumko Odesláno 3. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2018 Tak. Púzdro je už plné :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VENDO Odesláno 4. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2018 tipuju že to špičatý nůž nemá proto aby to nebyl nůž. Tedy nebezpečná fuj fuj zbraň. :D fuj fuj zbraň ? Těch spiritů je více druhů .Některý mají v balení i gola sadičku. Některý zase nemají nůžky a místo toho nůž s ostrou špicí. Mě osobně vyhovuje právě ten z obrázku a proto jsem si ho pořídil. Ja nepsal ani tak o vybavení ,jak o zpracování a celkově kvalitnim provedení.Skvěle se drží v ruce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VENDO Odesláno 4. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2018 Bylo toho napsáno o multinářadí hodně a každý si vybere vercajk dle svých parametrů . Jen bych chtěl upozornit že náročnému člověku nebude stačit ani tohle a naopak ty šikovnější si hravě poradí i s timhle Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 4. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2018 @Ivan Lelak - Ivane, mas nejakou zkusenost s tema nozema od Leathermanu? Konkretne o Crater C33, C33L a C33T. Jsem na ne ted narazil a celkem se mi to jako takovej malej nozik zalibilo. Tak by me zajimaly nejake zkusenosti.Diky za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 4. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2018 AndyAaron - bohužel, s noži Leatherman nemám žádnou zkušenost, specializuji se pouze na multitooly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 4. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2018 Andy: drzal si to v ruke? Lebo je to podla mna velke ako krava, to uz moze clovek nosit multitool. Mne sa to teda nepacilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 4. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2018 :D fuj fuj zbraň ? Těch spiritů je více druhů .Některý mají v balení i gola sadičku. Některý zase nemají nůžky a místo toho nůž s ostrou špicí. Mě osobně vyhovuje právě ten z obrázku a proto jsem si ho pořídil. Ja nepsal ani tak o vybavení ,jak o zpracování a celkově kvalitnim provedení.Skvěle se drží v ruce. tou narážkou o zbrani jsem myslel situace kdy klasický nůž je nežádoucí. Například nože pro děti se dělají bez hrotu, existují námořnické nože bez hrotu údajně snad to pochází z dávných dob kdy nůž neustále na lodi potřebovali k práci ale občas se taky porvali. A pak tady máme dnešní dobu kdy civilizované země západní Evropy považují za zbraň i kudličku rybičku jakou jsme nosili od 5 let. Nůž bez hrotu by se mohl někde vejít do zákona jako málo nebezpečný pracovní nástroj. A samozřejmě že je to sluníčková kravina. Když bude někdo agresivní grázl, může bodnout třeba růžovou pastelkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garminak Odesláno 4. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2018 Andy: drzal si to v ruke? Lebo je to podla mna velke ako krava, to uz moze clovek nosit multitool. Mne sa to teda nepacilo.Já jej vlastním. Rozhodně není velký. Navíc je hodně lehký. Za pár korun dobré EDC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin JJJ Odesláno 4. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2018 No já mám jak Victorinox, tak Leatherman. Vinoxy jsem kupoval a dostal průběžně většinou z produkce v ČR. Ideál do kapsy i do batohu. Leathermana Wave jsem si dovezl ze států cca před 10lety za cenu asi 2200Kč ( u nás tehdy stál nějak 4500). Ocel výborná, za tu dobu jsem ho nebrousil, řeže jak vzteklý, pomocník při montáži drobného nábytku... fakt super! Jako EDC mi nepřijde úplně nej, protože ho nosit v kapse asi není úplně nejpříjemnější a zase mi vadí ho mít pořád v pouzdře za opaskem... ještě možná dokoupím bity do křižáku a budu ho mít akorát... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 4. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2018 Já jej vlastním. Rozhodně není velký. Navíc je hodně lehký. Za pár korun dobré EDCOk. Bude to znacne individualne. Mne sa zdal velky, prislo mi nezmyselne nosit to ako EDC. Ale kazdy to mame inak. V kazdom pripade odporucam najpr osahat, ja by som bol teda hodne sklamany keby som to kupil cez net (tj. ocakavania vs. realita) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VENDO Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 tou narážkou o zbrani jsem myslel situace kdy klasický nůž je nežádoucí. Například nože pro děti se dělají bez hrotu, existují námořnické nože bez hrotu údajně snad to pochází z dávných dob kdy nůž neustále na lodi potřebovali k práci ale občas se taky porvali. A pak tady máme dnešní dobu kdy civilizované země západní Evropy považují za zbraň i kudličku rybičku jakou jsme nosili od 5 let. Nůž bez hrotu by se mohl někde vejít do zákona jako málo nebezpečný pracovní nástroj. A samozřejmě že je to sluníčková kravina. Když bude někdo agresivní grázl, může bodnout třeba růžovou pastelkou.Ta růžová pastelka by skvěle vynikala v té policejní zprávě. Chápu. Třeba nůž stiletto je v některých zemích zakázán do dnes ,ještě z čas italské mafie někde z let 60-70 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 (upraveno) No co - pokud se pamatuju, tak Němci zas mají svůj Waffengesetz nastavený s ohledem na skušenosti s tradičním zvykem tureckých chuligánů, obohacovat členy konkurenčního týmu křivákem bez varování zapíchnutým do zadku... Což s krátkým, nejištěným a obouruč otevíraným nožíkem opravdu není tak snadné a efektní jako s vystřelovákem, motýlkem a nebo zmíněným stilettem - nemluvě o "multitoolech", jejichž užitná hodnota je úplně jinde. Upraveno 5. ledna 2018 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Martin JJJ - Wave je historicky nejprodávanější multitool od Leathermanu, jeden z univerzálních modelů velikosti Full Size. Já ho nosím poměrně často v pouzdru na opasku, proti Surge nebo třeba Super Tool 300 je menší a zvládne 90% toho, co jeho větší bráchové, snad jen nůžky má fakt malinké. Přesto uznávám, že i Wave může být pro někoho se svými 242 gramy jako EDC těžký, zvlášť, když člověk běžně nevyužívá věci jako je pilka nebo pilník. Do kapsy se nehodí a na opasku to nemá každý rád. Osobně nosím častěji jako "městské EDC" kombinaci Skeletool CX (obsahuje i 2 oboustranné ploché bity, tedy 4 šroubováky) + kvůli pinzetě a nůžkám jeden z dvojice Style CS nebo Micra. Skeletool se v kapse nosit dá v pohodě, je malý, štíhlý a díky klipu se i dobře vytahuje a nemele v kapse s mincemi nebo klíči. Style CS je miniaturní bráška Skeletoolu, designově se k sobě hodí, ale spíš nosím v poslední době Micru v pouzdru na klíčích (možná si ještě nechám udělat podobné pouzdro na Style CS). Co už na opasku nenosím, jsou zmínění mackové Surge či Super Tool 300. Ale jsou součástí výbavy na cestách, v batohu, tašce či kufru na motorce, protože jejich práci, třeba někde v přírodě, nic jiného nezastane. ULeathermanu, stejně jako u hodinek, prostě platí, že jeden nestačí...:-). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 @eskimak a @garminak Diky, panove, za podnety. Dle rozmeru a hmotnosti jsem mel spis za to, ze to je mala kudlicka prave idealni do kapsy nebo pripnout na poutko u kalhot. Zkusim ho tedy radeji napred nekde omrknout. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivan Lelák Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 AndyAaron - pokud Ti jde o fakt malou kudličku, zkus zvážit i Leatherman KB nebo KBX (KB=hladká čepel, KBX=kombinovaná). Tahle verze vznikla ze Skeletoolu vyhozením všeho mimo nože:-). Je menší než Crater, váží pouhých 37 gramů a čepel má přitom dlouhou jako Crater, tj. 6,6 cm při celkově menší délce. Je štíhlý a má klip, do kapsy ideál. Jeden jsem nedávno dovezl na objednávku z Polska, do té doby jsem ani nevěděl, že existuje, protože mne zajímají primárně multitooly, ale byl jsem mile překvapen. Nemá karabinu, za poutko kalhot ho nepověsíš, buď by to řešilo poutko + karabinka nebo bys musel jít do výše zmíněného Skeletoolu, který má stejnou čepel, kapsu určitě neutrhne a zvládne toho víc (karabina, otvírák lahví, kleště, 4x šroubovák). A nebo je i Freestyle, údajně oblíbený multitool zakladatele firmy Tima Leathermana, opět vychází ze Skeletoolu, ale je menší, lehčí a zůstala pouze kudla a kleště. Pokud bych ale chtěl jako fanda Leathermanů samotný malý nožík do kapsy, asi by vyhrál KB/KBX... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Garminak Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Ok. Bude to znacne individualne. Mne sa zdal velky, prislo mi nezmyselne nosit to ako EDC. Ale kazdy to mame inak. V kazdom pripade odporucam najpr osahat, ja by som bol teda hodne sklamany keby som to kupil cez net (tj. ocakavania vs. realita)Tady jsou rozmery a vaha. Je to opravdu prcek.http://www.leatherman.cz/produkty/noze/leatherman-crater-r-c33/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 5. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2018 Tady jsou rozmery a vaha. Je to opravdu prcek.http://www.leatherman.cz/produkty/noze/leatherman-crater-r-c33/Teraz som zmateny. Je ich viac verzii? To co som mal v ruke sa mi naozaj zdalo zbytocne tucne a neprakticke. Omrknem to ked budem opat v mojom oblubenom yachting shope. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se