Přejít na obsah

Multifunkční kleště

African

Doporučené příspěvky

před 5 hodinami, Prochy68 napsal:

Řešilo se tu černeni, pořídil jsem si nový charge a za 10 minut cvakani jsem měl ruce jak dobytek emoji3.png
2dc3f7d9c542d6f7ac7e39925a323740.jpg

Ale je krásný, to se musí nechat 👍 Je pravda, že je komplet černěný, Signál má pouze nějaké nástroje, zbytek lakovaný. Ale neboj, to se podá, párkrát s ním namažeš chleba paštikou, ten dáš radši kámošovi 😂 a časem to bude fajn...

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, African napsal:

Ale je krásný, to se musí nechat 👍 Je pravda, že je komplet černěný, Signál má pouze nějaké nástroje, zbytek lakovaný. Ale neboj, to se podá, párkrát s ním namažeš chleba paštikou, ten dáš radši kámošovi 😂 a časem to bude fajn...

A tom zadna, nepotrebujes neco uriznout? 😅

Odkaz ke komentáři

V 13. 12. 2023 v 10:09, Ivan Lelák napsal:

Multifunkční nože Victorinox mám také rád, byť je nepovažuji za multitooly a ani Victorinox je tak nenazývá. Momentálně jich mám 5 a respektuji jejich vynikající kvalitu i schopnosti. Leathermanů mám ale o něco víc, což je vidět  na přiložených fotkách plochých výsuvných zásuvek (spíš jsou to jen plata, desky s nízkými bočnicemi) u nové skříně z Ikea. Tenhle jejich systém je skvělý, skříň mám u postele a první co ráno dělám, když si na posteli sednu, je výběr multitoolu na dnešní den. Multitooly a nože mám ve dvou zásuvkách, což je málo, ale protože třetí si zabrala část hodinek, powerbanky atd., dokoupím ještě čtvrté plato, pak do nich udělám výstelku a vše bude srovnáno lépe a více systematicky.   

20231130_131231~01~01.jpg

20231130_131646~01.jpg

Tam proste chybi oranzovej Charge plus .. a to mas jenom jedny nuzky? :D Bomba ale, pekna sbirka.

Odkaz ke komentáři

V 22. 12. 2023 v 13:54, zceyee napsal:

Tam proste chybi oranzovej Charge plus .. a to mas jenom jedny nuzky? :D Bomba ale, pekna sbirka.

Oranžový Charge G10 nemám. Říkal jsem si, že ho dokoupím časem, osobně ho považuji za 100% vychytaný a pro mne i lepší než TTi, ale už se nedělají. Časem ho dokoupím z druhé ruky. Nůžky mám dvoje - druhý Raptor se do zásuvky nedostane, mám ho stále v tašce a pro fotku jsem na něj zapomněl.

Odkaz ke komentáři

V 19. 8. 2022 v 22:05, Radek124 napsal:

@sikiNejsou to nýty ale poctivé ocelové šroubovací čepy s "tisícihranem" - který můžeš chytnout buď na prase kleštěma/sikovkama, nebo kulturněji dvojicí vhodných klíčů z ebay za mrzkou hrst dolarů...

image.png.ae76a7b22bf627b9c52bce13260f5258.png

Zdravím,

dají se tyhle klíče na Charge+ někde "rozumně" sehnat? Na ebay jsem narazil na nějaké cca za litr a ještě z USA.

Odkaz ke komentáři

Tak Letahermann ARC fičák jak sviňa, obvolal jsem pár dodavatelů a nikdo neví nic kdy dorazí..no aspoň je na co se těšit 🙂 Poslední várku 100ks, co dostal jeden eshop v prosinci, rozprodal v řádu několika dní...to u žádného předchozího modelu prý zatím nepamatují.

960x0.jpg

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

V 5. 1. 2024 v 11:20, African napsal:

Tak Letahermann ARC fičák jak sviňa, obvolal jsem pár dodavatelů a nikdo neví nic kdy dorazí..no aspoň je na co se těšit 🙂 Poslední várku 100ks, co dostal jeden eshop v prosinci, rozprodal v řádu několika dní...to u žádného předchozího modelu prý zatím nepamatují.

Koukal jsem na video a třeba za Wave bych ho nevyměnil. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, moco napsal:

Však nemusíš měnit, můžeš mít dva 😆 Mě se na ARC třeba nejvíc líbí veškeré nástroje zvenčí, to je velká změna 👍 

Odkaz ke komentáři

před 12 hodinami, moco napsal:

V čem Ti přijde Wave lepší? Nijak Tvůj názor nezpochybňuji, je to jen otázka abych věděl, kdo má jaké preference.

Pro mne má Wave navíc zubatý nůž a menší nůžky, které jsou na některé drobné práce lepší. ARC (který dosud nemám) má výhodu v jednoručním ovládání, které je opravdu super (pomu posoudit z modelů Free P2 a P4, které mám) a nůžky jsou o něco větší, což může být někdy výhodou (u mne ve většině případů). Na pojistky u Wave jsem zvyklý, stejně tak na pojistky u řady Free (stejné jsou u ARC), víc mi asi vyhovují ty u ARC. Předpokládám, že i ARC má magnetický systém dovírání jako má řada Free a nevím, jestli i kleště ARC mají - stejně jako Free P2/P4 - ten zvláštní aretační excentrický systém se silentbloky. To byla před léty novinka a upřímně, velmi mi to vyhovuje. Výhodou celé řady Free (a snad i ARC, i když nevím, neměl jsem ho ještě v ruce) totiž je absolutní volnost celé konstrukce, vše se otáčí velmi volně, vše je oprevdu jednoruční a když u Free P2/P4 otvírám kleště, jde to jednou rukou stejně snadno, jako když otvíráte nůž typu motýlek. Takže uvidíme, jestli má ARC šanci ohrozit pozici nejprodávanějšího Leathermana ever, což je zatím Wave.  

Odkaz ke komentáři

@Ivan Lelák nepřijde mi lepší ani horší, jen při vlastnictví Wave by mě ACR nedonutil nahradit Wave. Kdybych ale neměl Wave, tak bych se nejspíše přikláněl k modernějšímu ACR, přijde mi jako dobré řešení (nechci psát kompromis), když se člověk rozhoduje mezi Wave a Charge. 

Mimochodem, místo "zubatého" nože u Wave bych uvítal sofistikovanou vývrtku, kvůli které jsem musel dokoupit victorinox 🙂

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, moco napsal:

@Ivan Lelák nepřijde mi lepší ani horší, jen při vlastnictví Wave by mě ACR nedonutil nahradit Wave. Kdybych ale neměl Wave, tak bych se nejspíše přikláněl k modernějšímu ACR, přijde mi jako dobré řešení (nechci psát kompromis), když se člověk rozhoduje mezi Wave a Charge. 

Mimochodem, místo "zubatého" nože u Wave bych uvítal sofistikovanou vývrtku, kvůli které jsem musel dokoupit victorinox 🙂

Víceméně kvůli možnosti vývrtky jsem pořídil vinox spirit a vývrtku dokoupil. Ale ta fičura na klíče se mi tak líbí👍

Odkaz ke komentáři

20240117_170157.thumb.jpg.9e3db27fd9d48e06f96a7f6c0e54860c.jpg

Tak jsem si dneska udělal radost a podle plánu trochu vylepšil kombo. K osmi křížákům, osmi plochým, osmi torxům a osmnácti metrickým i palcovým inbusům jsem dokoupil glass breaker bit s wolframkarbidovým hrotem. Je relativně drahý, ale v Hudy měli na posledních pár kusů slevu, tak jsem toho využil.

20240117_170405.thumb.jpg.fdbf51273db39493aaea2fbe1d76df00.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...