HDS1200 Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Zdravím pánové,nemá někdo tip, jak odstranit vodní kámen z hodinek? Máme u nás hodně tvrdou vodu a ty usazeniny na pouzdře jdou špatně dolů. Sice hodinky vždy zcela osuším, ale vždy ještě něco vykápne zpod lunety. Dík, Vašek
VS Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Na vodní kámen obecně platí kyselina. Tak zkus ocet, kys. citronová, dekalcifikační roztok kávovaru atd. Ale ne moc koncentrované a bacha na řemínek.
Leviathan Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 kyselina citronova, ako pise kolega. Uprimne si neviem predstavit kolko sa museli v tej vode macat, aby tam boli usadeniny.
sery.vlk Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Není to spíš nějaký jiný sajrajt než ausgeréchnet vodní kámen?
Jiří9 Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Je fakt, že vodní kámen,to je zajímavost já občas z oprav dostával cement a beton to byla lahůdka ničim to chemicky ani ultrazvukem nešlo pomohl až plastový a filcový kotouč .Jirka
diable Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 Děsím se, až budu mít vodní kámen na vnitřní straně sklíčka mých subů...to bude fuška to dostat ven. Jinak já na vodní kámen používám slabší roztok octa.
sery.vlk Odesláno 21. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 21. srpna 2012 2 HDS1200: Vážně, kyselin a všeho agresivního bych se bál, usazeninu sice odstraníš, abys ale částečně neodstranil i těsnění. A nezadělal si na problém o úroveň horší. Jak říká Jiří9, zkus to mechanicky, a pokud tam něco zůstane, zůstane to na pány hodináře při servisu .-)
cali Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Ako sa pise vyssie ... bod za originalny dotaz... myslim ze hodinky zanesene vodnym kamenom by zasluhovali foto.
HDS1200 Odesláno 22. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Jay Doll, Cali - Nechápu, co se je an tom divnýho ? Když se hodinky namočí a špatně otřou, po zaschnutí se objeví na pouzdře usazeniny, které mně jdou velice špatně odstranit. Mám doma hodně tvrdou vodu a denně to škrábat nehtem mě vážně nebaví. Je v tom něco nejasnýho ?
Hasňa Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Kavovar se myslim odkamenovava kyselinou mlecnou. Aspon Nespresso.
Rs. Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 jak psali výše - nenamáčet, ale otřít pomocí vatové tyčinky vápenatou mapu octem nebo kys. citrónovou. Také záleží na tom, jaký materiál hodláš takto čistit. Nebo neřešit a hodinky si před umýváním sundat ...
HDS1200 Odesláno 22. srpna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 jak psali výše - nenamáčet, ale otřít pomocí vatové tyčinky vápenatou mapu octem nebo kys. citrónovou. Také záleží na tom, jaký materiál hodláš takto čistit. Nebo neřešit a hodinky si před umýváním sundat ... OK, ocet jsem taky zvažoval, jen jsem měl strach, aby nedošlok poškození pouzdra, jedná se o leštěnou ocel.
cali Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Wow neviem co mas za hodinky, ale ak su z nerezu a mas s nimi taketo problemy, tak pocitam ze tvoja pracka musi mat interval medzi navstevami servisaka tak 3-4 dni. Som z Liptova tam rozhodne nemame makku vodu ale problem s usadzovanim vodneho kamena na nerezovych hodinkach tak aby si to vyzadovalo nieco viac nez prelestenie trickom som este nepozoroval. Inak aby som len nekafral a trochu ti poradil radim sa na to vykaslat a neriesit to .... Ked ta nebavi skrabanie nechtom tak osetrovanie nejakou tycinkou namocenou do neviemcoho ta bude bavit este menej. Nehovoriac o tom ze nech uz ich ocistis cimkolvek tak to tam nebude moct zostat a budes to chcet po cisteni oplachnut a oplachnes to hadajcim.... iba ze by si si na cistenie hodiniek kupoval destilku, a to uz by zasluhovalo nie len foto, ale mozno aj video ... bez srandy. Pripadne skus hodinky pouzivajuce nejake inertnejsie materialy.... titan, zlato, PVD...minimalne to PVD by mohla byt urcite cesta.
Jay Doll Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Jay Doll, Cali - Nechápu, co se je an tom divnýho ? Když se hodinky namočí a špatně otřou, po zaschnutí se objeví na pouzdře usazeniny, které mně jdou velice špatně odstranit. Mám doma hodně tvrdou vodu a denně to škrábat nehtem mě vážně nebaví. Je v tom něco nejasnýho ?Neříkám, že je to divné, jenom prostě velmi originální. Tady se nováčci ptají furt na to samé, ale tohle je prostě dotaz, který tady ještě nezazněl.Navíc já se s hodinkami potápím a plavu často, ale nikdy jsem si nevšiml, že by se na nich usazoval vodní kámen. Dokonce ani zubní kámen...
Hasič Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Neříkám, že je to divné, jenom prostě velmi originální. Tady se nováčci ptají furt na to samé, ale tohle je prostě dotaz, který tady ještě nezazněl.Navíc já se s hodinkami potápím a plavu často, ale nikdy jsem si nevšiml, že by se na nich usazoval vodní kámen. Dokonce ani zubní kámen... vodní kámen, to je previt, ten vám zabil vaší pračku....
Chronoamater Odesláno 22. srpna 2012 Nahlásit Odesláno 22. srpna 2012 Tiež som si všimol na mojich G-Shockoch, že po okraji sklíčka mám nános vodného kameňa. Nakoľko sa v nich sprchujem, kúpem, plávam, spím... proste ich nedávam z ruky, tak sa mi tam nejaký už "nachytal". Skúšal som ho dať dolu vatovou tyčinkou namočenou v octe, ale moc to nepomohlo. Takže budem rád za každú radu páni...
JeromeHeretic Odesláno 11. září 2012 Nahlásit Odesláno 11. září 2012 Ako sa pise vyssie ... bod za originalny dotaz... myslim ze hodinky zanesene vodnym kamenom by zasluhovali foto. Ja ted jedny takovy koupil, enjoy... :-) http://www.ucw.cz/~jerome/galerie/index.php?currDir=./hodiny/chronograf_silvana
Jiří9 Odesláno 11. září 2012 Nahlásit Odesláno 11. září 2012 Ja ted jedny takovy koupil, enjoy... :-) http://www.ucw.cz/~jerome/galerie/index.php?currDir=./hodiny/chronograf_silvana Pěkný nechtěl bych je dělat Jirka
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se