Honza.manta Odesláno 4. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2018 Platit kompletní servis u primek je IMHO blbost. Dokud jdou, tak jsou to vyhozené peníze. Nijak extra přesné stejně nikdy nebudou a hlavně tyhle strojky vydrží šlapat klidně i dvacet let a víc bez servisu. 99% závad vzniká mechanickým poškozením(pád, zmagnetizování atp.), opotřebením málokdy. A navíc stejně dnes už většinou primky leží všem v šuplíku a tuhne jim olej, tak proč vyhazovat zbytečně za servis?
JR_2010 Odesláno 4. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2018 Péro by měl mít každý hodinář...Jsem přesvědčený, že i hodinářka, i když to zní možná neuvěřitelně...
stenly Odesláno 4. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2018 Platit kompletní servis u primek je IMHO blbost. Dokud jdou, tak jsou to vyhozené peníze. Nijak extra přesné stejně nikdy nebudou a hlavně tyhle strojky vydrží šlapat klidně i dvacet let a víc bez servisu. 99% závad vzniká mechanickým poškozením(pád, zmagnetizování atp.), opotřebením málokdy. A navíc stejně dnes už většinou primky leží všem v šuplíku a tuhne jim olej, tak proč vyhazovat zbytečně za servis?Pokud budou hodinky ležet v šuplíku dalších 20let tak je servis naprosto zbytečný, o tom žádná. Pokud by je chtěl někdo nosit, tak bych je já osobně nechal namazat(to znamená i vyčistit). Nový strojek 68.3 stojí momentálně 400-500kč, takže je to opravdu na zvážení.
shaggy Odesláno 4. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2018 Lenze kde ten strojcek zohnat? Kukal som zbezne aukro a guugel a nic schopne som nenasiel.Vacsina ich ked uz bude tak v CR a na SK maju niektori problem posielat a aj doprava to zbytocne predrazuje.
Biges Odesláno 4. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2018 Platit kompletní servis u primek je IMHO blbost. Dokud jdou, tak jsou to vyhozené peníze. Nijak extra přesné stejně nikdy nebudou a hlavně tyhle strojky vydrží šlapat klidně i dvacet let a víc bez servisu. 99% závad vzniká mechanickým poškozením(pád, zmagnetizování atp.), opotřebením málokdy. A navíc stejně dnes už většinou primky leží všem v šuplíku a tuhne jim olej, tak proč vyhazovat zbytečně za servis? Tak mě k tomu napadá, že kolikrát vytáhnu/koupím staré Primky a +/- jdou dobře, dají třebas 2 minuty za den mimo. Ale v poslední době jsem měl v ruce dvoje, které byly cca 1,5 rok nazad dělané v Eltonu a jedny -5 minut a druhé náhodný problém, že šly dobře a pak najednou BUM, -20 minut za hodiny. Nechápu. Každopádně by to odpovídalo tomu, že se kolikrát něco zmrší špatným zásahem
shaggy Odesláno 4. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2018 Takze "moj" hodinar vravi - 15eur perko alebo 35 eur komplet servis aj s perkom.Plus vycistenie puzdra. A ponuka mi samozrejme aj nove sklicko...
Snekofon Odesláno 4. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2018 Takze "moj" hodinar vravi - 15eur perko alebo 35 eur komplet servis aj s perkom.Plus vycistenie puzdra. A ponuka mi samozrejme aj nove sklicko...Ahoj, nevim jak je nastaveny zakaz reklamy, proto nedavam primy odkaz, ale na serveru ceske kralo stvi je strojek 68.3 po 350CZK, neco ale stejne bude stat vymena strojku...
shaggy Odesláno 4. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2018 Dik, ten som medzitym nasiel. Doprava 210 Kc. Takze to uz je nejakych +-22 eur a bohvie v akom stave bude. Plus vymena. Radsej dam tych 35 za komplet servis.
stenly Odesláno 4. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2018 Život je otázkou priorit. Pokud máš jedny hodinky a nechceš se tím zabývat, odnesl bych to hodináři. Já jsem řešil to samé, ale jelikož toho mám povícero, tak bych se nedoplatil a opravuji si to sám. Za pade seženeš vrak hodinek(který nemá samozřejmě prasklé pero), povolíš pět šroubků, vyměníš celý perovník utahneš pět šroubků a je hotovo.
stenly Odesláno 4. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2018 Ahoj, nevim jak je nastaveny zakaz reklamy, proto nedavam primy odkaz, ale na serveru ceske kralo stvi je strojek 68.3 po 350CZK, neco ale stejne bude stat vymena strojku...Vím o nich a bral jsem asi čtyři a za tu cenu ok, ale stejně jsem musel dva strojky opravovat, protože šla šíleně ztěžka čtvrťová trubka. Někdy je opravdu lepší se v tom nehrabat:) Někdy mám pocit, že v Eltonu se v tom spíš hrabou, než opravujou (jak naznačil Biges)
Hudson10 Odesláno 4. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 4. dubna 2018 Tak, mě se konečně podařilo naklapnout to dýnko i bez lisu.. V kýblu hodinek jsem si si našel identické další Primky. Oprtaně jsem nožem sejmul dýnko a toto jsem se pokusil nasadit na ty první Primky. Smirkem 2000 jsem ještě očistil okraj dýnka a toto zkusil nasadit na ty první. Nešlo to. Dýnko nešlo zpátky nasadit ani na ty druhý. Tak jsem tedyměl dvoje primky velké hranaté " modrásky" bez nasazených dýnek. Co dělat ? Kov se teplem roztahuje. Dýnko jsem nahřál nad sporákem, přiložil k pouzdru a cvak..Bylo tam ! Hodinky těsnění dýnka a moje čest zachráněna.
fahrtime Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Zdravím,velice jsem si oblíbil staré PRIMky se samostatným ciferníkem vteřinovky. Nedávno jsem je však natahoval a nebralo to konce. Vždy se po pár otočení korunkou ozval slabý zvuk jako když povolí vinuté pérko. Hodinky ale běží. Předpokládám, že jsem v nich něco strhnul. Má cenu je opravovat nebo se mám podívat po novém (starém) kusu?
Bembeg Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Tak záleží zda si strhnul třeba pěkné Igeny,Spartaky a nebo olezlé malé televize.:-)To je jak....jsem zadřel Škodovku, má cenu jí opravovat?
ramon Odesláno 13. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 13. dubna 2018 Tak nějakej olezlej šrot s funkčním perem koupíš na Aukru za stovku. A přehodit perovník je otázka jednoho šroubováku a deseti minut. Tak musíš zvážit, jestli se ti to chce do těch hodinek investovat.
orol Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 Zdravím,velice jsem si oblíbil staré PRIMky se samostatným ciferníkem vteřinovky. ... Tak záleží zda si strhnul třeba pěkné Igeny,Spartaky a nebo olezlé malé televize.:-)To je jak....jsem zadřel Škodovku, má cenu jí opravovat? Zjevně se nejedná ani o Igeny ani o televize ...
Bembeg Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 Pardón, to jsem přehlédl...asi jsem zvyklej spíš na název mimostředová vteřinovka než samostatný ciferník vteřinovky.:-)
xjr1 Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 Jestli je chceš normálně používat, vezmi je k hodináři, výměna prasklého pera není problém a možná by jim prospělo i vyčištění strojku. Když koupíš jiný starý kus, pravděpodobně budeš opět řešit, že nechodí dobře a návštěva hodináře tě stejně nemine.
fahrtime Odesláno 14. dubna 2018 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2018 OK, mám slabost pro mimostředové vteřinovky, zkusím si to pamatovat Pardón, to jsem přehlédl...asi jsem zvyklej spíš na název mimostředová vteřinovka než samostatný ciferník vteřinovky.:-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se