Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Je pravda, že DPH jsem nepočítal... A když tak nad tím přemýšlím, za tu částku DPH bych pořídil letenku, ubytování a pokrytí dalších nákladů a nakupoval v kamenném obchodě, potenciálně se slevou při platbe cash a ještě si udělal vílet :-)

• po měsících...
  • Odpovědi 156
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Zkousel jsem zjistovat nejake aktualni informace na novou (zakladni) radu Ingenieur a zatim jsem se dopracoval k nasledujicimu:

- cenikovka u evropskych AD (vcetne DPH) se pohybuje podle prepoctu kolem 160 tis. Kc 

- nedari se mi potvrdit, zda strojek je prepracovana Sellita SW200 nebo ETA 2892 (zatim je vetsi konsensus na Sellita)

- z vicemene pouhych par fotek od majitelu, ktere se zatim objevily na internetu je jedna nezarovnana luneta a jeden kousek s datumem ktery se pretaci v 7 hodin (viz obrazky), takze dosavadni bilance nic moc.

Jak vidite srovnani napr. s Rolex Explorer 39 mm (inhouse kalibr s Parachrom vlaskem a Paraflex systemem) nebo Omega Aqua Terra (in house kalibrem 8500 s kremikovym vlaskem)? 

Me prijde novy model jako opravdu povedeny, pouzdro a tah hodinek skvele, s ETA nebo Sellita strojkem bych nemel nejmensi problem, ale ve svetle vyse jmenovanych modelu a taky napr. bandiho nebo gasovo zkusenostech ktere tady na foru zminovali, mi prijde ta cena uz trochu prehnana. 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno (upraveno)

Jojo, IWC super značka, ale ta kvalita výstupní kontroly je asi mizerná. Okolo i mě bylo víc chyb, nikoliv z provozu, ale z výroby.

Edit, cena je hustá, to bez pochyby...

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno

Taky bych do nich nešel- když pominu kalibr (takový prachy za etu už je docela ujetost), tak mi celkově vadí odklon od smyslu Ingů k pouhému designu...ještě bych doplnil Hasňu- kdo nemá tlapu na ME nebo Plastiki, tak musí ještě hledat ve starších modelech 3227 (42mm), 3228 (40mm) nebo 3234 (44mm, zde ale už schází ta magnetická odolnost což zase jde trochu proti smyslu těch hodinek, ale inhouse v nich pořád bije)...

• po 3 týdnech...
Odesláno

Vyrizovali jsme dneska jednu reklamaci pobliz IWC dealera, tak jsem se zaskocil podivat zda maji 40mm modely na prodejne. Meli 2 kusy, oba v bile, jeden se zlatymi indexy.

V rychlosti jsem je poprosil o ukazani, jeste je nemeli ani vybalene, fotku bohuzel nemam, celkove prvni dojem byl trochu nevyrazny, mozna to delala ta bila barva a nebo to, ze byly castecne jeste ve folii, velikost v pohode, rozhodne nejsou maly (minimalne ne na stihlem zapesti), ochrana korunky je podle me opticky zvetsovala, na ruce velmi pohodlny. Cena neco pres 7tis. USD. Skoda ze nemeli verzi s cernym cifernikem.

A hodne by me zajimalo porovnat vedle sebe s Explorer 39mm, ktere na papire asi nabizeji vice muziky a ten jejich matny cifernik je fakt bomba, ale Rolex je jedna z mala beznych znacek co tenhle klenotnik nevede. 

Odesláno

Mne ta antimagneticnost prijde taky dost degradujici. Vesmes tady kritizujeme, ze Tag Heuer jen vykrada svoje ikonicke modely a jinak se zmuze akorat na bryle a podobny hovadiny. Ale jak je to IWC, tak je to ok? Mit v rade Ingeineur je jediny antimagneticky model, WTF? Hlavne, ze si hrajeme na machry s karbonem a podobne. Tj. ciste vzhledova zalezitost bez pridane funkcni hodnoty...

Co se tyce inhouse, tak spravna odpoved neni, ze se tam zadny inhouse nevejde a proto musi sahnout k ETA, ale ze nejsou ochotni investovat do vyvoje inhouse, ktery by se do mensich pouzder vesel. Proc teda vyrabeji modely, pro ktere nemaji stroj? Hmmm? Jsem trochu nabrousenej, tak moje radky berte trochu s rezervou :).

Teď vyšel na Hodinkee.com hezký článek a první zhodnocení nových Ingů. Co mě šokovalo je, že z nové kolekce jediný model, který je anti-magnetický (a to jenom polovinu toho co předchozí model) je klasický 40mm v oceli, všechny ostatní nové modely, chronography, karbon atd. mají jen nejzákladnější odolnost jako jiné hodinky.

To mi přijde jako trochu podvod na kupující. Napadlo by vás někoho, že se koupíte z Ing řady něco jiného než základní model a nebude mít vlastnost, která je pro ten model ikonická? Ví někdo, jak to bylo u starších modelů? Jinak to vypadá, že je potvrzená cena $ 6600 pro USA. Rozhodně je chci vidět naživo, pořád se mi dost líbí a ETA mi nevadí.

Edit: ne že bych si za 7k USD nedovedl představit inhouse, ale na druhou stranu žeru to 10mm tenký pouzdro. Nevím jestli by se kvůli inhousu nemuselo výrazně nafouknout (tak jako Omega PO 8500). Navíc Hodinkee píše, že inhouse tam není,protože se tam nevejde (min. velikost pouzra pro IWC inhouse je 42mm).

Odesláno

Alesu, kdyz si koupis jakykoliv rolady, tak dostanes strojek vyrazne prevysujici standard ETA. Najdu Ti clanek o servisu starych Oysterdate, o jejichz cal. 1225 (velmi stary stroj) presne tohle pise autor hodinar. Nove strojky na tom urcite nebudou hur... Nic proti ETA, jsou to skvele workhorse strojovny, ale Rolex stejne jako Seiko jsou svetova spicka v designu a produkci hodinkovych strojku.

Tady je ten clanek: http://watchguy.co.uk/teardown-rolex-oysterdate-precision-6694/

¨
To bych neřekl. Za Rolex dáš 150, maj stroj na úrovni té nejlepší ETY, tah a pouzdro vypadají proti Ingům jako chudý příbuzný :)

PhoeniX: Ingy si můžeš koupit i s jejich kalibrem. :smile_anim:

Odesláno

Kluzne lozisko neni vrchol designu, to v zadnem pripade. Po fukcni strance jsou ty strojky urcite srovnatelne, ale co se tyce zpracovani detailu, tak Rolex vede. Ale bez debaty, ETA jsou dobre strojky.

Ja zase nekde cetl od nejakeho hodinare srovnani Rolex s 2892. Plne srovnatelne. V necem lepsi ten, v necem ten druhy. Hlavne at mi Honzo netvrd, ze kluzne lozisko je vrchol designu.

Ja si nemyslim, ze mam neco extra. Ale kdyz se na to podivas, tak Rolex je neco extra. Co se tyce hodinardke stranky veci, objemu a optimalizace vyroby, kvality zpracovani a samozrejme i marketingu. A kdyz to vztahnu na sebe, tak mi prijde jako neco extra to, ze od vyrobce sezenu na 30 let stare hodinky veskere nahradni dily a servisni podporu. Sto lidi, sto chuti... a me ta znacka celkem zachutnala.

Jak to ten RLX sakra dělá, že tolik jeho majitelů věří, že maj něco extra ? :D

Odesláno

Kluzne lozisko neni vrchol designu, to v zadnem pripade. Po fukcni strance jsou ty strojky urcite srovnatelne, ale co se tyce zpracovani detailu, tak Rolex vede. Ale bez debaty, ETA jsou dobre strojky.

Ja si nemyslim, ze mam neco extra. Ale kdyz se na to podivas, tak Rolex je neco extra. Co se tyce hodinardke stranky veci, objemu a optimalizace vyroby, kvality zpracovani a samozrejme i marketingu. A kdyz to vztahnu na sebe, tak mi prijde jako neco extra to, ze od vyrobce sezenu na 30 let stare hodinky veskere nahradni dily a servisni podporu. Sto lidi, sto chuti... a me ta znacka celkem zachutnala.

Jsem rád, že jsi spokojený. Tvé dlouhé hledání a rozhodování dopadlo imho dobře. Mně se moje RLX líbí, užívám si je, přesný jsou (stabilně +2s/den), ale pocit, že mám něco extra mi nedávají.

Takový pocit jsem měl u Longines LLD, ještě silnější jsem ho měl u GP Sea Hawk, ale u RLX ho prostě nemám.

Jo a technickejm parametrům toho, co je schovaný pod ciferníkem prdlačku rozumím, takže se omezuju jen na tu pocitovou stránku věci. Ta poznámka o servisu na 30let starý hodinky, ale svojí váhu má, to beru. :smile_anim:

Odesláno

Co se tyce inhouse, tak spravna odpoved neni, ze se tam zadny inhouse nevejde a proto musi sahnout k ETA, ale ze nejsou ochotni investovat do vyvoje inhouse, ktery by se do mensich pouzder vesel. Proc teda vyrabeji modely, pro ktere nemaji stroj? 

Tak v tom se skalisem souhlasím. Tento týden jsem měl cestu kolem butiku a již podruhé jsem si šel nové Ingy ošahat (tentokrát jsem měl na ruce 3227 a mohl jsem tedy porovnávat). Ještě dvě hodinky poté jsem si kladl pořád tu samou otázku- proč udělali za každou cenu tak tenké pouzdro do kterého mohou hodit jenom ETU? Ano, velkou roli hraje logicky ekonomická stránka věci (již dávno překopaná eta je mnohem levnější než vývoj inhouse kalibru). Pokud to ale vezmu z hodinářského hlediska- spousta hlasů odkazuje na to, že toto je ten nejlepší remake Gentových Ingenieurů SL, že tyto se mu nejvíce blíží, hlavně právě díky výšce pouzdra, že toto jsou vlastně ty správné Ingenieury. Já toto ale příliš neberu. Když už by chtěli dělat až takovej remake, proč ta ochrana korunky, která se mi na tak malé pouzdro nehodí (nemluvě o tom, že tam podle mě ani nemá příliš smysl a ani se neobjevila u žádných ikonických počinů G.Genty). A koneckonců i v SL tikal inhouse kalibr s Pellatonem. Zkrátka mi to přijde spíše tak, že kluci z Schaffhausenu vzali klasickej design, kterej hodili do univerzální velikosti a tudíž z Ingů udělali takový oblekovky pro mnohem širší klientelu než byly např 3227 či ME. Ale třeba se setsakramentsky pletu a křivdím jim. Jsem hold i ovlivněn mými 3227, které řadím právě mezi ty pravé Ingy- robustní, odolné a zkrátka velice charakteristické.

Odesláno

Viděl jsem včera nový Ingy u Dušáka s černým i bílým cifrem a jsou hnusný. Malý, hnusný a cena 160tisíc vypadá jak blbej vtip.

Že já vůl nekoupil tehdy ty, co mi nabídl Baker. :(

Odesláno

Já jsem na inhouse nějak přestal věřit. Měl jsem jich několik a žádný nešel tak přesně jako lehce poladěný Ety.

Možná je to malý vzorek na nějaký závěry, ale pro mě to znamenalo konec honu na inhouse.

S křížkem po funuse, ale rozhodně

+1

Odesláno

Já jsem na inhouse nějak přestal věřit. Měl jsem jich několik a žádný nešel tak přesně jako lehce poladěný Ety.

Možná je to malý vzorek na nějaký závěry, ale pro mě to znamenalo konec honu na inhouse.

S křížkem po funuse, ale rozhodně

+1

-1

Vsechny tri inhauzy mi jdou zcela shodne, tedy +2s/d. Eta se muze jit vycpat. Jeden tedy vlastne po vanocich vyzvednu po servisu, tak doufam, ze to nerozhasili. To mimo jine svedci o konzistenci vyrobce, vsechny jsou z jedne staje. Nerikam, ze je to tak vzdy a vsude. Ale rikat, ze nejdou najit presne inhauzy nekoresponduje tak uplne s realitou. Moje Eta jde asi +15s/d. Ale uznavam, ze ta ma deset roku a nebyla servisovana.

Odesláno

-1

Moje Eta jde asi +15s/d. Ale uznavam, ze ta ma deset roku a nebyla servisovana.

Tak to bude tím. Dle mých zkušeností je přesnost naprosto srovnatelná, co se týče 80110 a poladěné Ety. Po deseti letech pravděpodobně nepůjde ani sebelepší inhaus lépe.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...