H.Z. Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 Detailisti... Takže pak něco takového https://harkila.com/en-cz/shop/hunting-clothes/hunting-jackets/pro-hunter-move-2-0-gtx-jacket-1001229 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 (upraveno) před 3 hodinami, Americkej napsal: Máte někdo dobrý tip na skutečně nepromokavou bundu? Aby dejchala, takže sítě v podpaží, nebo tak něco. Na hrubší zacházení do lesa, žádnou stylovku metrosexuála. Něco ověřenýho, co bude fungovat i v postapokalyptickým světě... Zimní bunda 100% nepromokavá nebude, ztratila by smysl že je zimní. Řeší se to svrchním nepromokem když už tedy začne pršet a já preferuji Gore-Tex. Millet dělá perfektní vršky, jeden mám na sobě a základ je oboustranný zip a dlouhé otevíratelné podpažáky ať můžeš pěkně větrat Dnes od rána dobrý humus, ještě mě nepřestalo pršet.... Upraveno 27. října 2023 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 Taky volím GTX, "postapokalyptickou" mám (jako šumperský patriot od TILAKu;-) už asi 10 roků tuto... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamil.K Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 (upraveno) ...jenže (naštěstí) ještě apokalypsa nenastala, tak jsem měl bundu na sobě asi 2x ve městě a středoevropské kopce (na jiné nemám;-) obrážím v méně ultimativních, pohodlnějších a volnějších bundách s GTX Paclite (anorak Tilak Skardu) a GTX Performance Shell s podšívkou (Berghaus) Upraveno 27. října 2023 uživatelem Kamil.K Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 (upraveno) @Americkej Priedušnosť a odolnosť idú proti sebe - čím vyššia gramáž tkaniny, tým odolnejšia, ale aj menej priedušná. A zateplenie z nej uberá ešte o dosť viac, navyše sa tam ani veľmi nevedie odvetrávanie v podpaží... Parťák si nedávno dosť pochvaľoval túto bundu od BD, s Active technológiou a C-knit nalaminovanou podšívkou (to trochu funguje ako mikrozateplenie), no to je klasická športová nepremokavá bunda. Najodolnejšie sú GTX Pro. Ale keď chceš zimnú a teda naozaj zateplenú (s citeľne obmedzenou priedušnosťou), tak skôr hľadaj niečo s GTX Infinium. Tam sa zateplenie robí nalaminovaným mikroflísom - je to teplejšie ako tie vyššie uvedené, prípadne sa spodná vrstva urobí komplet zatepľovacia. Trebárs 66°North robí GTX Infinium so syntetickým aj páperovým zateplením, u islandských cestárov (ktorí fasujú N66 handry) som GTX syntetikou zateplené bundy s odvetrávaním videl, no netuším, ktorý model to bol. Oni na pracovné veci majú zvlášť kolekciu, a treba povedať, že celkovo úplne presne nevedia, kam v tých cenách dať desatinnú čiarku Kompromis medzi priedušnosťou, odolnosťou a zateplením si budeš musieť nájsť sám. Upraveno 27. října 2023 uživatelem wawrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 Ja nevim, jestli neco delam spatne, ale s nepromokavou bundou jsem se jeste nesetkal. Kdyz chci zustat fakt v suchu, tak jedine zarucene reseni je pro me plastenka. Posledni zkusenost dnes rano. Goretexka od Tilaku (ted si presne nepamatuju model) - peru ji jen ve specialnich pripravcich a impregnuju pripravkama urcenyma pro goretex. Stejne dnes po asi 45minutach husteho deste mi nasakla a uz jsem mel pod ni vlhko. Tak fakt nevim. Takze pokud fakt nechci promoknout a zaroven vetrat, tak mi porad nejlip vychazi kombinace prodysneho obleceni (bavlna apod.) a na tom ponco. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 Díky za tipy, trochu to upřesním. O zimní zateplení se mi vůbec nejedná, naopak bych raději "celoročku". Není problém si v zimě přidat druhou/třetí vrstvu. Já jsem vysokotlakej tlusťoch, kterej se při pohybu potí i v zimě. Což všechny pogumovaný a podobný nepropustný svrchní vrstvy vylučuje. Takže voděodolnost a prodyšnost jsou klíčový. Odolnost bude bonus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 (upraveno) Tak hľadaj niečo ako tú Black Diamond Helio, čo linkujem v predchádzajúcom príspevku. před 31 minutami, AndyAaron napsal: Stejne dnes po asi 45minutach husteho deste mi nasakla a uz jsem mel pod ni vlhko. Tak fakt nevim. Ľudia si občas mýlia kondenzáciu zvnútra bundy s premokaním. Vo finále si síce mokrý skoro rovnako, ale mechanizmus je iný. Možno to je aj tvoj prípad. Upraveno 27. října 2023 uživatelem wawrik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AndyAaron Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 @wawrik - to je mozne. Ale stejne se mi na povrchu nedelaly takove ty kulicky-kapky, ale postupne se to jakoby vsakovalo do te bundy... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 To ti už asi nefunguje DWR. Voda po čase zmáča vrchnú ochrannú látku a podteká medzi ňu a membránu. Zvnútra proti svetlu to obyčajne vyzerá ako mokré fľaky. A tým, že je tá voda studená, v tých častiach aj zvnútra najviac kondenzujú pary. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 27. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. října 2023 K tomu promočení, mě začla zlobit bunda od Highpointu a na dotaz ve výrobě rada : víc prát a zažehlovat dle návodu a ono jo, vlastnosti o.k. Jak píše @wawrik přeci jen když to trochu přepísknu s oblečením pod bundu tak to kondenzuje, zázraky se nedeějí. Ale když to odhadnu dobře, je vše O.K. Jinak co do lehkého chladna, tohle je perfektní https://www.highpoint.cz/produkty/panske-obleceni-high-point/panske-bundy-vesty/zateplene-bundy/total-alpha-2-0-jacket.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 28. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2023 Tak vám pěkně děkuju, zjistil jsem že nutné potřebuju nějakou novou bundu s membránou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 28. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2023 před 5 minutami, Prochy68 napsal: Tak vám pěkně děkuju, zjistil jsem že nutné potřebuju nějakou novou bundu s membránou Tak budeme s Americkým hledat všichni společně, protože mě včera asi čtyřletka po cca. šesti hodinách v dešti taky pustila ramenama. Mám už druhou a čtyři, pět let je dobrý výkon, byli i takové modely, které mě začali pouštět po roce. Já bez batohu nevylezu a ty ramena jsou takové nejčastější, kde materiál chudne a začne pouštět. Stačí malé místo, třeba i při odlepeném spoji a samozřejmě že ta bunda začne natahovat celá, takže jsem skončil doma úplně durch. Ale je pravda, že čtyři roky super, držela. Tak kluci jdeme do akce, úkol zní jasně, najít pořádnou GTX bundičku pod stromeček Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Cigi Odesláno 28. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2023 před 27 minutami, African napsal: Tak budeme s Americkým hledat všichni společně, protože mě včera asi čtyřletka po cca. šesti hodinách v dešti taky pustila ramenama. Mám už druhou a čtyři, pět let je dobrý výkon, byli i takové modely, které mě začali pouštět po roce. Já bez batohu nevylezu a ty ramena jsou takové nejčastější, kde materiál chudne a začne pouštět. Stačí malé místo, třeba i při odlepeném spoji a samozřejmě že ta bunda začne natahovat celá, takže jsem skončil doma úplně durch. Ale je pravda, že čtyři roky super, držela. Tak kluci jdeme do akce, úkol zní jasně, najít pořádnou GTX bundičku pod stromeček Já se k tomu výběru připojím jako laik s dotazem, jaký je rozdíl mezi membránami Gore-tex - Pertex - BlocVent? Proč tu kterou z nich preferujete a jaké jsou u nich případně výhody a nevýhody. Taky přemýšlím o takové bundě, takže mi jde o nějakou třívrstvou membránu. Měl jsem v merku něco od HighPoint (přešli od BlocVent právávě na Pertex Shield), protože mám od nich pár softshellek a vše OK. A mám tu značku (prodejnu) tady na Šumavě. Díky moc . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochy68 Odesláno 28. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2023 @African Ja nutne ani nepotrebuju primo gtx a taky jsem od pritody skudlivej a u hadru mam porad jeste nejaky zabrany (ne jako u bot) . Mam rad veci s dobrym pomerem cena/vykon a v posledni dobe se mi do lesa a na kopecky osvedcil polskej Helikon. Sedi mi to, kvalita v pohode, mam rad do lesa takovej ten army syle a nestoji to raketu. Takze ja budu brat na 80%asi tohle.https://www.top-armyshop.cz/nepromokava-bunda-hardshell-squall-helikon-tex#63727 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 28. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2023 Za mě poslední roky rozhodně Mammut. Hory už moc nedělám, ale při mých běžeckých aktivitách v dešti naprosto super. Mám 3 typy a u každý jsem měl v marastu lepší pocit než např v Salomon, Tilak. Ceny jsou sice pekelný, ale běžně dávají ve výprodeji na konci sezóny 20-30% dolu. Zároveň pokud se tam člověk zaregistruje, tak před začátkem výprodeje se informují nejdříve zaregistrování. P.S. jinak můj poznatek z dlouhotrvajících aktivit při hnusném počasí - nehledám věci které rychle schnou/zůstanou suché. Z podstaty věci ani nic takového neexistuje. Jakmile se hejbeš, tak se prostě potíš (já docela extrémně). Pokud do toho prší, tak už nerozlišíš mokro z inside/outside. Takže hledám věci, v kterých i navlhlej si udržím dobrý tepelný komfort. Ale tenhle výběr už začíná dobrým termoprádlem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 28. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2023 Prochy díky, mám na věc náhled hodně podobnej Tvýmu. Koukal jsem i na ty N-66, ale popravdě já jsem na hadry dost ras a prodírat se takticky houštím za houbama (který tam kolikrát zákeřně ani nejsou) v bundě za tisícovku evropskejch korun si nějak nedovedu představit. Jasně, fasovat to jak Islandskej silničář, tak to neřeším. Tím pádem objednávám rovnou tu Helikonku a uvidím, co vydrží. Díky všem za postřehy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 28. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2023 před 3 hodinami, Prochy68 napsal: @African Ja nutne ani nepotrebuju primo gtx a taky jsem od pritody skudlivej a u hadru mam porad jeste nejaky zabrany (ne jako u bot) . Mam rad veci s dobrym pomerem cena/vykon a v posledni dobe se mi do lesa a na kopecky osvedcil polskej Helikon. Sedi mi to, kvalita v pohode, mam rad do lesa takovej ten army syle a nestoji to raketu. Takze ja budu brat na 80%asi tohle. https://www.top-armyshop.cz/nepromokava-bunda-hardshell-squall-helikon-tex#63727 To s tebou plně souhlasím, navíc Helikon znám a za ty prašule je super Já to tak v letu projel a co se mi líbilo je od 14 výš, masakr, takže to nechám asi na Rakousko kam jedu s klukem se sklouznout. Je tam pod Dachsteinem super obchůdek, odkud si vždycky nějaký ten zvýhodněný hadřík dovezu.... Trošku jsem svoji praletou Milletku naimpregnoval a razím znovu do skal...a jak se říká chčije a chčije Musím chodit, už je rozhodnuto, letenky na cestě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 28. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2023 před 4 hodinami, Radek Cigi napsal: Já se k tomu výběru připojím jako laik s dotazem, jaký je rozdíl mezi membránami Gore-tex - Pertex - BlocVent? Proč tu kterou z nich preferujete a jaké jsou u nich případně výhody a nevýhody. Taky přemýšlím o takové bundě, takže mi jde o nějakou třívrstvou membránu. Měl jsem v merku něco od HighPoint (přešli od BlocVent právávě na Pertex Shield), protože mám od nich pár softshellek a vše OK. A mám tu značku (prodejnu) tady na Šumavě. Díky moc . HP mám rád a když promokla, tak tím že jsem ji neudržoval dle návodu. A když jsem to řešil s výrobcem, chlapík ochotný radil a nabídka opravy a výměny "dílu" což se může stát i mechanicky a to je za mě docela dobrý důvod zůstat u nich. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 28. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. října 2023 před 3 hodinami, Ajaj napsal: Za mě poslední roky rozhodně Mammut. Hory už moc nedělám, ale při mých běžeckých aktivitách v dešti naprosto super. Mám 3 typy a u každý jsem měl v marastu lepší pocit než např v Salomon, Tilak. Ceny jsou sice pekelný, ale běžně dávají ve výprodeji na konci sezóny 20-30% dolu. Zároveň pokud se tam člověk zaregistruje, tak před začátkem výprodeje se informují nejdříve zaregistrování. P.S. jinak můj poznatek z dlouhotrvajících aktivit při hnusném počasí - nehledám věci které rychle schnou/zůstanou suché. Z podstaty věci ani nic takového neexistuje. Jakmile se hejbeš, tak se prostě potíš (já docela extrémně). Pokud do toho prší, tak už nerozlišíš mokro z inside/outside. Takže hledám věci, v kterých i navlhlej si udržím dobrý tepelný komfort. Ale tenhle výběr už začíná dobrým termoprádlem. Jj, u mě je základ merino, i když mokro, tak nestudí. Mammut mám na lyže i s kalhotama, jednou jsme se hecli na 2 hodiny lyžování v echt dešti a měl jsem vše v suchu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se