Přejít na obsah

Televizory LED, Plasma...

RomanP

Doporučené příspěvky

V 18. 11. 2021 v 12:41, Tomas_2002 napsal:

Já bych si android TV už nekoupil. Jako zatím to jakž takž funguje, ale že bych měl nějaká velká očekávání do budoucna, to teda nemám.

Asi bych raději co nejlepší obraz a zvuk a zbytek bych řešil nějakým TV boxem, který můžu kdykoli vyměnit za nový a lepší ...

Pod tohle se podepíšu. Zatím to řešit nemusím, ale až to přijde, budu hledat co nejhloupější TV s co nejvěrnějším obrazem. I zvuk může být kompromis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 minutami, RomanP napsal:

Pod tohle se podepíšu. Zatím to řešit nemusím, ale až to přijde, budu hledat co nejhloupější TV s co nejvěrnějším obrazem. I zvuk může být kompromis.

Takže nahradiš tím android boxem?

Me to čeká během měsíce koupit takže tím ze TV u nás nijak extra neběží často, tak nepotřebuji za kilo ale za dvacku bez daně stačí. Ale kdyz ji zas na nějakou dobu kupuju, dítě chce pohádky a OLED asi bude lepší varianta a k tomu ten android box.. mate někdo tu kombinaci vyzkoušenou?

Upraveno uživatelem tenge
Odkaz ke komentáři

před 12 minutami, RomanP napsal:

Moc se v TV nevyznám, ale myslím že pokud bude dobrý obraz, nějaký vyšší model tak už napěchovaná nějakými fíčurinami bude. Ale dá se jim vyhnout, nedávno jsem koupil asi za třicku OLED Panáka, nastavil jsem ho, vypnul pár věcí a od té doby jenom koukám a těžká spokojenost. Já ti ani nevím jestli to má Android, ale je tam YouTube tak asi jo, a co mě baví když koukám na nějaký dokument právě přes YouTube a vypnu tv, takže po zapnutí běží normálně YouTube dál kde jsem skončil. A pak přijdou kámoši a co že je to za model? Nevím. Má to Android, nevím? A po třech otázkách to vždycky vzdají 😂 Obraz na prvním místě, zvuk doplňuji v případě potřeby přes HiFi a víc mě prostě nezajímá...

Odkaz ke komentáři

Já nemám Android box, ale krabici založenou na Enigmě 2. Umí nahrávat souběžně několik pořadů že satelitu a kabelovky (já používám jen z pozemního) k tomu stahovat filmy z kodi a zároveň koukat na YouTube třebas. Zároveň funguje i jako takové síťové odkladiště. Není to asi pro každého, ale se základní znalostí jak si doinstalovat nějaký plugin člověk vystačí. Ovladač používám jen jeden a to je krabičce. Pro mě ideální. Uskladním na HDD co chci a kdy chci pak zkouknu. Bez reklam samozřejmě. Já mám konkrétně VU+ Ultimo 4K

Odkaz ke komentáři

@RomanP Problém je že kvalitní "železo" už dnes bývá bez výjimek olepené tím zkrášlovacím balastem - a až zjistíš kde v telce se ty "generátory pih" dají potlačit (pro majitele externích boxů bývá nejrychlejší léčbou překvalifikování daného vstupu z "videa" na "monitor"), s hrůzou pochopíš že ten nejhorší upscaling+deinterlacing+resampling (jinými slovy "zprznění originálu" - který by dnes paradoxně mohli odvysílat i v originálním formátu a FPS) už za Tebe před natlačením do drátu/satelitu spáchala kabelovka  :grrr:

Odkaz ke komentáři

Já to takto řeším už asi 6 let přesně jak jak tu píšete. Co nejkvalitnější panel + RPi s linuxem a Kodi. Bohužel jak píše @Radek124 tak v dnešní době takové TV už nějsou, všude jsou nějaké chytré funkce. Nicméně dá se koupit něco, co rychle naběhne a stejně pak člověk všechno řeší externě.

Poslední mohykán TV v kategorii pecka obraz bez balastu byl asi Philips řada PFK6300. Řešil jsem to tehdy na av manii. Bohužel ta kategorie TV se moc neujala, což je škoda (pro mě to tehdy škoda nebyla, protože sleva proti MOC byla víc jak 50%). Máme do teď Philips48PFK6300, která z roku 2017 má lokální dimming atd. a stála tehdy 11k :)

https://forum.avmania.zive.cz/viewtopic.php?f=1703&t=1248630

Novou do baráku jsem vybral Samsung s QLED a lokálním dimmingem, protože u OLED jsem už jeden vypálenej panel viděl, ale nevím jestli to nebyla zbytečná obava. OLEDky jsou koukám už brutálně levný. Na srovnávání panelů je dobrej web rtings a koukám, že už docela levná OLED A1 od LG vychází v testech fakt dobře

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-q80-q80r-qled-vs-lg-a1-oled/807/21674?usage=1&threshold=0.10

K tomu boxíku osobně doporučuju RaspberryPi a nainstalovat multimediální systém Kodi. Je to práce na 30 minut a zvládne to fakt i základní uživatel. Pokud by se toho ale někdo bál, tak s tím moc rád pomůžu, jde o i jen po telefonu, nebo vzdáleně ;).

Obrovská výhoda je za mě jednat to, že když se se něco podělá, tak to můžu jednoduše přeinstalovat, vyměnit SD kartu, celou desku, kdyby se nedejbože podělala a vše je otázka pár korun a 30 minut času.

Hlavně to má spousta rozšíření včetně StreamCinema a dalších věcí, takže na TV vysílání doma už roky nekoukáme (nemám ani zapojenou anténu), vybáráme si obsah sami a to včetně děcek a bez reklam. Mám k tomu připojenej i extení disk a mám domácí "videotéku", Kodi si dotáhne všechny informace o filmech včetně roku, žánru, popisu, fanartu, ... takže pak v tom cokoliv hledat je jednoduchý. Navíc tam děckám nahraju jen to, co vím, že je OK.

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odkaz ke komentáři

@Radek124Je to tak. Já bych si to pro sebe ještě rozsekal na tři kusy. Prvním je os televize napraný sw balastem kterým pak kupujícího ohromující ve specifikacích a kvůli některému musí být i samotná TV na netu. Nic z toho nepotřebuju a nehodlám využívat. Čili nevadí. Ale letmo jsem někde četl o reklamách v menu televize. To bych asi nedal.

Druhá věc je kvalita krmiva pro TV. To je stejné téma jako kvalita dnes nahrávané muziky. Myslím v obou případech tu technickou kvalitu. To neovlivním.

A poslední je kvalita panelu a jeho věrné zobrazení. Moc jsem se na nějaký poslední vývoj nedíval a tak mám asi v hlavě zarytou představu o obraze z prodejen, i když tak nějak průběžnou. Demo snímky vypadají super, ale každodenní realita je jako namalovaná sadou pěti zvýrazňovačů. No, možná teď přehráním, ale trávník na stadionu fakt není v reálu takhle zelený a obličej fakt není jako mandarinka, v lepším případě homogenně šedý bez textury. To je možná částečně poplatné i bodů dva, protože lidi nechtějí realitu, ale šťavnatý barvy. Na foťáku, telefonu, televizi. Prostě je to pro ně pěkný. Ok, pěkný možná jo, ale ne reálný, já to občas označují.

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, RomanP napsal:

Nam v pondeli "umrela" milovana 11 let stara plasmovka Panasonic. Plasmy uz se roky nevyrabi, takze logickou nahradou musela byt OLED technologie. No a tam nam z toho zase vysla nejlip Panasonic. Jako jedni z mala odolavaji tem Android picov.nam a misto nabidky ruznejch ficur se soustredi na kvalitu obrazu :)

Odkaz ke komentáři

Ty zkrášlovací efekty jde fakt nejlepší řešit tím, že si člověk stáhne co chce vidět nebo najede na streaming, ale z kvalitního zdroje. Z principu toho multiplexu tam zas tak super datovej tok nepoteče.

Jinak ne jen Panasonic nemá Android. Stejnou cestou jde i Samsung se systémem Tizen a LG s WebOS. Vyvíjí si to sami.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, honza71 napsal:

Nam v pondeli "umrela" milovana 11 let stara plasmovka Panasonic. Plasmy uz se roky nevyrabi, takze logickou nahradou musela byt OLED technologie. No a tam nam z toho zase vysla nejlip Panasonic. Jako jedni z mala odolavaji tem Android picov.nam a misto nabidky ruznejch ficur se soustredi na kvalitu obrazu :)

To je pešek, ta naše je asi nesmrtelná, už nikdo nepočítá kolik jí bude, ale někde okolo dvaceti určitě a stále dělá radost v zahradním domku dětem. Obraz parádní, jo to byli stroje 👍 Ledku máme asi osm a letos trochu štěstím díky kamarádovi co přišel na kafe OLED. Obraz na Ledce taky ok, ale samozřejmě ta černá u OLED je úplně někde jinde. 

DSC_1251.JPG

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Chlapi, kouil jsem novou telku, Nanocell od LG (takze zadny delo, cenovka kolem 20k). Ma IPS panel... ma cenu priplacet za delsi zaruku (3, nebo i 4 roky)? Prodejce samozrejme mele neco o tom, ze vypalovani pixelu a bla bla... Nevim, 6 let stara Bravia, 6 let stary mensi Samsung.. nemel jsem jediny problem

Odkaz ke komentáři

U IPS žádné vypalování pixelů nehrozí - co jsem viděl u známých a po hospodách tak u starších LG býval spíš problém s teplem se odlepujícíma LED páskama a rozváděcíma fóliema podsvícení, ale i s tím se dá ta telka používat a je otázka jestli by Tě vykutálenej "prodejce" (provize je provize) s takovou reklamací stejně neposlal tam kam slunce nesvítí... :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Ahoj,

kupuju televizi a rozhoduju se mezi LG OLED B1 a C1. Rozdíl je pouze v použitém procesoru na zpracování obrazu.

Má někdo praktickou, či teoretickou znalost zda se vyplácí připlatit si 7000 kCZK za C1?

Díky moc,

S.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Sněhulák napsal:

Ahoj,

kupuju televizi a rozhoduju se mezi LG OLED B1 a C1. Rozdíl je pouze v použitém procesoru na zpracování obrazu.

Má někdo praktickou, či teoretickou znalost zda se vyplácí připlatit si 7000 kCZK za C1?

Díky moc,

S.

Mam B1 a spokojenost, rozdil jsem nepoznal, ale uz jsem taky napul slepej 🙂

Odkaz ke komentáři

Mam LG Oled a po 3 a pol roku sa mi vypalil znak tuki tv na obraz. Som velmi sklamany televizor stal v tej dobe 6 000 euro a myslel som zw sa nic take nestane, bozuzial Oled je uzasny obraz ale zrejme skor ci neskor sa toto stane kazdemu

Odkaz ke komentáři

Ahoj, hele, tak jsem koupil tu LG OLED C1 a připadá mi, že v obrazu je výrazný šum (Zdroj blu ray a Set-top box Vodafone TV). Zkusil jsem v nastavení pozapínat a povypínat všechny možné redukce šumu apod, šum zůstává. Přešel jsem ze Samsungu UE65NU7172U u kterého takový šum nebyl, takže tomu nerozumím.

Odkaz ke komentáři

To je divny s tim sumem v obraze, zrovna C1 je vyborna telka i podle avmania, kde se uzivatel riddle zivi kalibrovanim televizi a pise svoje postrehy...

Blby je taky jak pise runner200, ze se tam muze neco vypalit, vsude v elektrech ti reknou pane, to uz je davno vychytany, staci nevypinat tv z proudu a nechat ji dojet cistici rezim... no proste pri dlouhym provozu nekolika hodin denne to asi OLED neda, ovsem proti jakymkoli LED, QLED a podobnym ma proste zase skvely obraz... je to na palici

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...