shewcza Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 Jo, mají to už dlouho, navíc LG dodává panely Philipsu, takže bych se divil, kdyby na tom byl Philips nějak výrazně lépe co se životnosti týče. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duke650 Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 Hele k těm obavám, že se při běžném sledování může OLED po pár letech vyhodit, páč se vypálí https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunman Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 Máme 14 dní OLED od LG, asi 53", výměna za plazmu od Panasonic. Obraz skvělej, dá se na to koukat i z úhlu, internet píchnutej přímo do TV, máme o2 a Netflix a v pohodě. Plazma je sice 100% funkční, ale 10 let stará a spotřeba děsná. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shewcza Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 Podobný příběh, taky mám týden novou Oled tv od LG a je to úplně jiný svět pro mě. Sem fakt nadšený, myslel jsem si do té doby, že máme doma chytrou TV, ale oproti této uměla jen youtube a netflix . Měli jsme od samsungu LED, ale v levém dolním rohu byly takové modré fleky, což bych ještě zkousnul, ale začala se sama zesilovat občas a někdy se úplně sekla. Nechtěl jsem čekat až sama odejde do křemíkového nebe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
montemar Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 no právě. stará plazma ukazuje pořád dost dobře. spotřebu jsem ani nezkoumal, syn má odnedávna novou herní kisnu s asi 650w zdrojem, takže nárůst účtu za el., je očekávatelný. že by na tom byly led tv panely nějak dramaticky líp s příkonem mě ani nenapadlo.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EpsteinBarr Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 Nas starodavny LED Samsung zacal robit to iste ako popisuje @shewcza Vtedy som ho daroval znamym a cuduj sa svete, on funguje dalsich asi 8 rokov...teda s nahodilym zosilovanim zvuku, ale vraj s tym dokazu zit. Samozrejme, je to podla individualnych moznosti a podmienok - zacali sme uvazovat o novej telke. Nechal som sa presvedcit na 4K projektor xgimi horizon pro. Do "mojej" izby voslo platno s uhloprieckou uz ani neviem, asi 400 cm. Cele to stalo menej ako 2500 eur. A stara TV v obyvacke zrazu kazdemu bohate staci resp. je takmer neustale vypnuta. Nevyhoda je, ze aj napriek vysokej svietivosti na dokonaly obraz je potreba tma, alebo aspon šero. A 4K obraz na tejto uhlopriecke je nieco neskutocne. Nevyhoda 2 je, ze projektor nepodporuje netflix aplikaciu. Cize tento musim vzdy pripajat cez iny externy zdroj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 před 2 minutami, EpsteinBarr napsal: Do "mojej" izby voslo platno s uhloprieckou uz ani neviem, asi 400 cm. Aké plátno máš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harwey Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 aku mas izbu??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
EpsteinBarr Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 Pokusam sa to najst. Myslel som si, ze som ho kupoval z alza, ale nie, nemam ho v historii objednavok. Potom ze z mercateo, ale tiez nie. Pamätam si len, ze som ho nedaval do uctovnictva. Kebyze ma to napadlo, poslem spravu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EpsteinBarr Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 @Harwey Tiez dobra otazka ale uz som to nasiel: 5790x3400. Od zaciatku to bolo myslene ako "posluchova kino miestnost". Teda akusticke panely na strope, chranicky na kable v podlahe v betone, v stenach aj v deke (jedine, ktore nevyuzivam). Link to comment Share on other sites More sharing options...
obrbobr Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 Dotaz na majitele TV Philips: Plánuju koupi nové TV, rozhodně s OLED displejem. Procházím nabídky a u Philipsu je hodně chválený Ambilight. Je potřeba mít telku od stěny, nebo nevadí ji mít přímo u stěny 2-3cm. Funguje ten Ambilight i vtomto případě? Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomNguyen Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 Já ji mám 5 cm od zdi a v pohodě. Nenapadá mi důvod, proč by ji to vadil kromě toho, že někdy nemusí teď jasně zářit Link to comment Share on other sites More sharing options...
shewcza Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 Já myslím, že je z principu té "funkce" je to právě lepší, když je blíž než dál. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kloubik Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 Teď jsem to měřil a mám diody od zdi cca 11 cm a naprosto bez problému. Když vezmu hloubku televize vzadu tak 2 cm od zdi snad ani nejde dát pokud to zmeříš přímo k diodám ne? Pokud připočtu držák na zdi tak ji blíže nedostanu.Edit: pardon teď koukám že jsem to špatně pochopil a ptáš se na opak. Ale nemyslím že by to udělalo nějaký významný rozdíl, přestože diody jsou pod určitým úhlem a tak větší odstup od stěny teoreticky může trochu zvětšit osvětlení kolem obrazovky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek124 Posted December 15, 2022 Report Share Posted December 15, 2022 @obrbobrV menu máš dokonce i volbu jestli je telka blízko u zdi (včetně přibližné barvy nátěru, ideální je samozřejmě bílá) a nebo volně stojící v prostoru, ambilight pak tomu přizpůsobí intenzitu a barevné složení použitého světla Link to comment Share on other sites More sharing options...
obrbobr Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 Pánové, díky moc za reakce. O té barvě podkladu jsem věděl, ale o možnostech nastavení vzdálenosti ne, to je dobré. Co jsem se díval na ty TV, tak mi šlo primárně o tu horní vodorovnou část ambi, protože není tak u kraje obrazovky jako ty ostatní. Zajímavé je, že to funguje dobře i ve volném prostoru. Rovněž se mi líbí podsvíceny DO, to moc TV nemá. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek124 Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 ...akorát v tom režimu "volného prostoru" už je to ve tmě fakt diskotéka (zvenku jsem se skoro lekl) - tak ať si sousedi za poblikávajícími okny nestěžujou že denně pořádáš mejdany Co se většího prostoru týče, Ambilight se dá (opět konfigurovatelným způsobem) decentně spojit i s vhodnými světly HUE - a místo předražených a oslňujících tyček/pásků doporučuju horní stranu závěsných svítidel Ensis, která podle dané scény nádherně "obarví" bílý strop a nepůsobí rušivě. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exBURN Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 před 23 hodinami, Duke650 napsal: Hele k těm obavám, že se při běžném sledování může OLED po pár letech vyhodit, páč se vypálí https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test To se zničí docela rychle koukám. Já právě OLED nechci protože využívám kodi (stejný pattern prostředí) a děcka to nechavaj svítit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vraby Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 Levnější varianta LED pásek za pár kaček. Žádná velká diskotéka. Je to příjemnější koukání než ve tmě. Barvy a intenzita také nastvitelné. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dantechno Posted December 16, 2022 Report Share Posted December 16, 2022 Ale to nereaguje na barvy na obrazovce ne? To je dost blby.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts